ce ati vrea sa vi se aduca din Romania?

ce ati vrea sa vi se aduca din Romania? | Autor: vickyfilip

Link direct la acest mesaj

buna,

mergem pentru o saptamana la bratislava la cumnata mea care este plecata acolo de 7 ani (cu foarte putine reveniri in tara) si imi bat capul ce sa ii ducem sa ii aminteasca de casa. lucruri, produse de alimentatie (nuga, halva)care acolo ii lipsesc..

ne-am hotarat pana acum la cateva carti de beletristica in limba romana, o sticla de vin romanesc.. si mai ce?

ce va lipseste voua si v-ati bucura sa vi se aduca de acasa?
va rog sa ma ajutati, este prima mea iesire din tara si de acceea nu imi imaginez dupa ce tanjesc romanii plecati. multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maru spune:

seminte de floarea soarelui si covrigi!

nu rade, ca halva si alte celea le gasesc in magazinele italiene, portugheze!

daca cumnata ta a venit rar in tara, du-i simboluri romanesti, steagul romanesc, un presulet, nu stiu, ceva specific romanesc.

de ce nu o intrebi pe ea?

a si filme romanesti!

Doamne'ajuta!

POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Ultima oara am primit carti si creme Ana Aslan si tare fericita am fost.
Daca are copii, neaparat o carte despre Romania
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vickyfilip spune:

nu are copii. nu o intreb pentru ca vreau sa fie surpriza.
va multumesc si mai astept idei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

o ie, o traista, o ulcica

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi_ro spune:

Un covoras taranesc de pus pe perete, farfurie din lut de agatat pe perete, icoane, masti de Craciun, carti, vinuri, palinca, aparatul Salinex (de asta oricine are nevoie si nu prea se gaseste in afara si este in jur de 30-50 euro - pentru raceli, persoane care sforaie, persoane cu rinite sau sinuzite cronice, bebeluis cu nasul infundat), lenjerie de pat brodata sau din aia creponata dar sa fie bumbac, perne fantezii cu model taranesc.....si mai imi vin mie idei. Oricum sotului meu ii plac Eugeniile noroc de faptul ca au inceput sa se gaseasca in magazinele romanesti de aici.

http://www.hi5.com/friend/photos/displayUserAlbum.do?albumId=119318750&ownerId=166574282

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Sa scriu si eu: ciocolata Poiana, ness Amigo, cafea Jacobs, condimente ptr mititei, ptr. vin fiert etc., un album cu peisaje din Ro, eventual un calendar de 2009 cu imagini romanesti, o icoana pictata etc., grisine, pufuleti.

Sunt tari in care sunt magazine romanesti, si atunci gasesti o parte din ceea ce ti-am scris noi.

Mai bine o intrebi, ca fiecare are alte nostalgii de Ro.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vickyfilip spune:

nu o intreb tocmai pentru ca vreau sa ii fac o surpriza, sa ii pregatesc o cutie plina numai cu minunatii.. doar ca eu nu pot aprecia de aici care sunt "minunatiile" pentru cei departe de casa. orice idee este binevenita, inteleg ca fiecare are nostalgiile lui iar aceasta multitudine de nostalgii pe mine ma ajuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lara spune:

Foarte dragut din partea ta
Imi imaginez ca acum sunt cam peste tot magazine romanesti, si crede-ma ca se gasesc cam din toate cele enumerate de fete, poate mai putin produse de artizanat.
Oricum, ma gendesc ca oricand ar prinde bine ceva de acasa..
Pe mine ma incanta prajituri, muraturi, gogosari in otet sau dulceturi facute de mama. Oricat de bune as gasi pe piata, de ale ei mi-e dor mereu..
Vinul sau o palinca naturala ar fi iarasi o idee buna.. Oricum, fiecare are nostalgii diferite banuiesc.. Poate reusesti sa faci niste sapaturi totusi, sa stii macar daca au magazine romanesti acolo. Daca au, orice i-ai cumpara ar putea sa aiba si ea in casa, la odinea zilei..
Multa bafta!

Lara, mami de Ioana

www.piczo.com/Forsweetdiana?" target="_blank">Rugati-va pentru DIANA
-----------------------

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

La Muzeul Satului s-a deschis azi o tabara de creatie pentru copii. In paralel, mesterii veniti sa invete copiii vand tot felul de obiecte, mai mult sau mai putin autentice (mesterii de la olarit sunt chiar din Horezu, de exemplu). Sunt ateliere de modelaj, icoane pe sticla si lemn, tesaturi, podoabe, masti - si peste tot e cu vanzare. In plus, la intrare este o doamna de pe langa Ploiesti parca si vinde mancare: cozonaci, prajituri de casa, pateuri - of, nu mai vreau sa scriu despre asta, sunt la cura de slabire si ma voi duce zilnic acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

De ce mi-a aparut mesajul de doua ori?

Oricum, daca ajungi la Muzeul Satului, incearca saratelele...

Mergi la inceput