Romanii din Marea Britanie (18)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina1974 spune:

Adelyna, dupa cinci ani de stat fizic in Uk, poti aplica pentru ILR,care este, de fapt, rezidenta permanenta. Odata facuta asta, mai trebuie sa treaca un an ,dupa care poti aplica pentru cetatenie. Asta este, de fapt, naturalizarea ca si cetatean britanic. Asta se face in cadrul unei ceremonii,pentru care ti se face programare in prealabil. Din momentul in care ai certificatul de naturalizare, te poti considera cetatean britanic. Dupa aia, imediat, poti aplica pentru pasaport,care dureaza foarte putin. Deci, faza pasaportului e ultima.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina1974 spune:

Asa a fost la mine, adica astea au fost etapele, in ordinea asta,numai ca in cazul meu, fiind casatorita cu cineva de aici,a trebuit sa astept numai trei ani pana la cetatenie, si, implicit, pasaport.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelyna spune:

Cristina mersi mult pentru informatii.Eu clar am de asteptat ,sunt doar de 9 luni aici.

adelyna si piticii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bunny spune:

Buna

Am si eu o imtrebare, ca vad ca tot sunteti la cap oficial

pe scurt - sotul meu e britanic, am sosit aici in 2005 cu viza de 2 ani ( fara drept de munca ) intre timp s-au scos vizele ptr romani. Nu am avut de munca, deci ca si sedere am fost ok. Am dat testul ( saptamina trecuta si l-am luat - deci cine vrea info proaspete sau cartile le dau cu drag ...si acum sunt teste online free ) .
Acum vin si va intreb - ca m-au bagat astia in ceata , mai trebuie sa cer ILR sau aplic direct pentru cetatenie. Va intre si pe voi ca la tel mi-au spus ca da sa aplic ptr ILR si la centru cind am complectat ptr ce i-am zis ca ptr ILR si mi-a zis ca nu ...sa aplic direct ptr cetatenie.
ASa ca in momentul de fata - nu stiu ce sa fac...sa dau 750£ numai ca sa fiu sigura sau nu? Aveti idee?

Va multumesc....

si mai va intreb ceva...voi ati gasit gogosari murati aici? sau numai ardei capia deja copti si pusi la murat? am batut toate magazinele turcesti...cu varza stiu....castaveti ...iar am o problema ca 99% sunt dulci si mie imi plac numai in saramura ptr salata.
Sa nu rideti ca sunt de atitia ani de aici, dar in afara de sotul meu (!) restul familiei lui nu se omoara dupa traditia romaneasca. Dar al meu englez roman maninca fasole/sarmale/salata si mamaliga mai rau ca un roman. ASa ca m-am hotarit anul asta sa-i fac surpriza.

Va pup
Mani - cu baietel de 4 ani si jum care merge la scoala ( criminal )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Toata lumea care aplica pt naturalizare trebuie sa fi obtinut ILR inainte.

Cat despre gogosari, nu am vazut. Eu la salata de boeuf folosesc din aia capia de la turci sau de la polonezi si sunt f buni.

--------------------

Andra si bebe Theodora Povestea noastra

Mergi la inceput

Multumesc mult Andra....asa si eu , dar m-a bagat in ceata tipa de la centru unde am dat testul.
Tocmai am venit de la cumparaturi - am luat ardei copti, am gasit la kosher castraveti in saramura...sa vad daca sunt ok...fasole. ASa ca ma apuc de bucatareala.
Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

bunny eu am luat de la ASDA castraveti in saramura. Au fost putin cam sarati dupa gustul meu, dar macar erau tari. Tu ai zis ca ai gasit la kosher. Ce e aia si unde? Stiu ca e ceva evreesc, dar mai multe nu. Gogosari murati nu exista. Eu caut de 9 ani...

Mergi la inceput

wow....pai sa aduca si de la noi din tara cun aduc din Polonia- ma ref la gogosaei. Castraveti in saramura sunt in cutie , de la Sainsbury - 'BEIT HASHITA ' Cucumbers in brie . Nui-am desfacut inca ,,,,sper sa fie ok, daca nu iau de la turci.
Si altceva ce nu gasesc, mustar simplu sa bag in maioneza, asta englezesc ...nu-i ok. Am luat unul de baza...sa vad.
De asta in fiecare an nu m-am tinut de traditie...ma omoara cautarea. Si sotul meu are o vorba...pai daca mincam aici , cind mergem la mama ta nu mai e special.

Spor la cumparaturi si pregatiri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancuta-Maria spune:

de unde ziceati ca luati varza pentru sarmale?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Incearca ASDA, raionul polonezi sau magazinul LA dumitrescu din londra

Mergi la inceput