Romanii din Marea Britanie (18)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bunny spune:

Buna...eu una am pasaport romanesc si copilul numai britanic. La iesirea din Ro intodeauna m-au intrebat daca copilul are si pass romanesc (nu are - dar si daca are sa nu spuneti ) . Intr-adevar daca are si pass romanesc nu va lasa daca nu aveti procura de la celalat parinte. Asa ca calatoriti numai cu pass britanic ptr copil ( aici nu m-a intrebat nimeni si circul de 4-5 ori pe an numai eu cu el ) . Daca aveti pass roamanesc ptr copil interesativa de procura.

Spor la sarmalute si sa va bucurati de admosfera de dinainte de Craciun, chiar ca nu e ca acasa, dar asta e.
Sarbatori Fericite si una An Nou cu multe bucurii si fericire !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lara spune:

Hei, fetelor, vad si eu in sfarsit ceva activitate la subiectul asata
Cristina, da-mi voie sa-ti spun ca nu e cazul sa te justifici in fata nimanui, niciodata. Incearca sa ignori rautatile, pentru ca iti spun sincer ca de cele mai multe ori, cand faci un bine neconditionat unui om, tot tu iesi cel mai rau. E imposibil sa multumesti pe toata lumea si cum nu toti stiu si your side of the story.. tot timpul se vor crea confuzii. Si nici n-ar trebui sa-ti pese, sincer. Iar din cate o "cunosc" eu pe Letitia de aici,(no offence, Letitia ) ea e genul de femeie care zice verde, da` verde rau in fata, fara sa-i pese prea mult de consecinte sau de feelings. Asta e stilul ei, are o sinceritate cruda in ea, zice ce gandeste si.. atat. Eu sincer apreciez genul ei pentru ca e rar in ziua de azi sa primesti de la cineva o parere dureros de sincera.
Astea spuse, fetelor, eu zic ca nu vad de ce ati avea resentimente, mai ales ca in ziua de azi sunt atat de putine motive sa fim fericiti. Si cu atat mai mult ca mai e putin si incep sarbatorile.
Sarbatori Fericite, fetelor!

Lara, mami de Ioana

www.piczo.com/Forsweetdiana?" target="_blank">Rugati-va pentru DIANA
-----------------------

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Motanik,

Fetita mea are doar ppt britanic.Nu am fost in Ro pana acum.Dar urmeaza ca in iunie sa merg sa o iau din Romania singura dupa o vacanta scurta la bunici.Am calatorit insa cu copii mei vitregi si nu am fost intrebata de nimic.Pana sa intre Romania in UE au avut nevoie de viza si inregistrare la Autoritatea pt. Straini.Se aplica in continuare daca doriti ca, copiii vostri care au doar cetatenie britanica sa stea mai mult de 3 luni in Ro.Iti spun sigur ca nu nu vei avea probleme.Autoritatile romane nu sunt interesate decat de copiii cetateni romani.Nu stiu daca in cazul copiilor cu dubla cetatenie se cere sau nu procura.
Am citit mai sus ca pe Bunny au intrebat-o daca copilul ei are ppt romanesc si ca pe Cristina au intrebat-o de ce nu are.Sfatul meu este sa le-o taiati scurt la astfel de intrebari caci un copil poate avea si 3 pasapoarte si mai multe.Nu e treaba lor.Legea se aplica conform pasaportului pe care il foloseste.
Va doresc vacanta placuta in Ro si cat mai putine probleme pe aeroporturi.Din pacate la capitolul brirocratie si exces de zel nu ne intrece nimeni........

Lara
Erinn's mummy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina1974 spune:

Lara, tu ai dreptate, nu trebuie sa ma justific nimanui,insa am facut-o,pentru ca nu mi-e bine sa stiu ca ar putea plana asupra mea acuzatii aiurea. Nu sunt genul de om care are resentimente. Si eu zic ce am de zis si gata,in secunda doi sunt ok. Am momente mai aiurea uneori, insa si astea trec. Eu sincer sper ca si Letitia sa fie tot genul de om fara resentimente, si sa incerce sa priveasca si din punctul meu de vedere vis-a-vis de cazul Mari Paun.
Apropo de tema cu pasapoartele..... Poate va amintiti ca anul trecut am fost in Romania cu fetitele. Eu si Iasmina, cu pasapoartele romanesti,ca asa am considerat eu ca e frumos ( ce naiba o fi fost in capul meu, nu stiu),Georgia, numai cu pasaport britanic, pentru ca ei nu apucasem inca sa-l fac pe cel romanesc ( nici nu o sa o mai fac vreodata). In Otopeni am fost intoarsa din drum, pe motiv ca nu am procura aia nenorocita de la tatal ei, Kaveh,care ne astepta in Londra. Degeaba am incercat eu sa le explic faptul ca Iasmina are documente britanice, ca noi locuim in UK, si ca Romania e doar o destinatie de cateva zile.....nimic din toate astea nu au tinut. Finally, cand am ajuns acasa, aici, dupa aproape o luna intarziere, am jurat ca nu voi mai folosi pasapoartele romanesti in veci si pururi. Acum, mai nou, cand apuc sa ajung in tara cu fetele, mereu cei de l politia de frontiera din aeroport imi tot sugereaza "prietenesc", in virtutea dragostei lor de Romania probabil, ca fetitele ar trebui sa aiba si acte mioritice, chiar daca numai mami lor provine din zona. Le-o tai rapid, cu zambetul pe buze, si nu mai au ce zice.
Astea fiind zise, ma intorc la hartzoagele mele si va urez la toate o saptamana de la foarte buna in sus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancuta-Maria spune:

ce s'au incins spiritele pe aici...

Fetelor, am o intrebare, poate ati trecut prin asa ceva... Aveti informatii despre cum pot sa imi obtin cetatenia? Stiu ca dupa 5 ani pot aplica si trebuie sa sustin un examen.
V'ati luat careva cetatenia in modul asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari_paun spune:

ok, am vazut ca se csrie despre mine, nu am vrut sa povestesc cum s-au intamplat lucrurile insa luni de zile crsitina 1974 m-a incurajat si mi-a promis ca ma ajuta sa ma stabilesc in UK, banii cei 20.000 de euro care mi-au fost promisi dupa ce am cumparat biletul de avion si mergem sa vad despre ce e vb...se stia de la inceput ca nu am 20.000 de euro in cont, am plecat plina de speranta ca o sa reusesc mai mult pt Ema...dar ...asta e.
deci...trageti concluziile, imi pare rau ca nu pot sa scriu tot ce s-a petrecut ...vresu sa uit acel episod.

www.help-ema.puls-il.ro
ajutati la terapia pt Ema
Mari, mami de Ema
http://kittyland.dyndns.org:8180/ema/
bijuteriile printesei Ema

Mergi la inceput

si ca sa inchei si nu mai revin la acesta discutie, aflati ca suma de 4000 lire o aveam, nu am dorit sa stau asa de mult la C, si apoi m-a dus in cap sa faca asa cum m-a sfatit, adica sa stau atata vreme cu copilul si fetele...si ma ajuta tatal Emei cu bani pana ma obisnuiam si-mi gaseam job...
vorbe in vant, nu mai conteaza, important este ca am demonstrat si demomstrez ca ma descurc, si ceea ce fac fac bine...asa ca NO COMENT

www.help-ema.puls-il.ro
Mari, mami de Ema

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelyna spune:

Mari_Paun imi pare extrem de rau pentru ca ai probleme cu Ema si te inteleg ff bine ,dar asta nu e un motiv sa arunci cu noroi in nimeni.daca nu a mers treaba aici incerci alte modalitati si mergi mai departe.Pentru copil oricum o sa lupti toata viata.
Eu iti doresc multa sanatare!!

adelyna si piticii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelyna spune:

Fetelor vad ca voi stiti mai multe despre legile de aici,poate ma ajutati cu un sfat.
Actuala mea cumnata are o fetita din tinerete(11 ani).tatal fetitei este englez ,mama romanca.parintii nu au fost niciodata casatoriti iar fetita a crescut de la 5 luni in Romania.Acum cumnata mea vrea sa-i faca pasaport fetitei dar ca sa iasa din tara cu ea are nevoie de permisiunea tatalui care normal ca este in Anglia.Cum ar trebui sa procedeze???poate sa-i scoata pasaport englez(fetita s-a nascut in Anglia)??

adelyna si piticii

Mergi la inceput

adelina, nu am vrut sa arunc cu noroi in nimeni, nici nu am povestit vreodata ce s-a intamplat acolo...dar, am lamurit un pik situatia... atat, nu acuz pe nimeni, pur si simplu m-am aruncat si am avut incredere...imi este invatatura de minte, si asa cum am mai spus lupt in continuare pt Ema aici.Nu am vrut si nu vreau sa supar pe nimeni.

www.help-ema.puls-il.ro
Mari, mami de Ema

Mergi la inceput