Vacanta in Grecia (4)

Vacanta in Grecia (4) | Autor: karfe

Link direct la acest mesaj

Capitolul 1
Capitolul 2
Capitolul 3

Tocmai m=am intors din Grecia si nu am sa mai calc pe acolo decat poate la batranete daca ma apuca sa vizitez biserici.
Am stat 14 zile(trebuia sa stam 20)in 4 zone Kavala,Thasos,Sithonia,Kassandra,in Katerini si spre Sud nu am mai ajuns.
Iata motivele
1.GRECII= CEL MAI PUTUROS POPOR PE CARE L-AM VAZUT
2.Pana pe la 12 nu aveai ce manca,ptr ca ei la 12 incepeau sa faca niste sandwichuri puturoase
3.Mancarea de proasta calitate si f.scumpa.Marea specialitate a lor este souvlaki care este niste carne de porc sau pui pusa pe frigaruie.O masa ptr. 2 persoane cu un singur fel de mancare o fripturra cu cartofi prajiti si souvlaki o salata greceasca(erau rosii taiate in 4 cu castraveti ardei si Feta de cea mai proasta caliate)si apa aungea la 30 euro,pai la banii astia si pe litoralul romanesc mananci mai bine.
o cocacola de 250 ml costa 1,5 euro+52 000lei,o bere Heineken de la 2.8 euro in sus.
Nu-ti dadeau nimic in plus fata de ce comandai nici macar o maslina,si am avut locuri unde am cerut insistent sa mi se aduca ulei de masline sa-mi mai torn peste salata.
Exceptie ar fi mesele cu fructe de mare din Thasos si dintr-un restaurant din Neo-Marmaras(sithonia),unde am mancat superbine(sau mi s-a parut la ce infometata eram) si unde omul ne-a adus la final bonus(singurul bonus din toata calatoria) o farfurie cu pepene.
Am fost in ultima zi sa distram copilul si in aqualand-salonic,unde se deschide pe la 10 si pana la 12.30 nu am gasit ce sa mancam.

Mai am multe lucruri negative de spus,dar ma opresc aici.
Sa spun si 2 pozitive(ca mai multe nu am)
1.Pacat de locatiile superbe care le au.
2.Am incurcat de cateva ori traficul,dar nimeni nu ne-a claxonat.

Cum am mai spus pe forum,stiu ca am sa-mi pun multa lume in cap,dar e bine sa fie si pareri negative.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Karfe, acum niste ani buni am fost in Creta si aveam cam aceeasi impresie ca si tine, motiv pt care n-am mai calcat prin Grecia. Anul acesta am fost in Thassos. (N-am vizitat nici-o biserica). Si culmea, ne-am simtit bine, desi plecasem destul de circumspecti. Singurul motiv pt care n-am ales destinatia din ultimii ani (all inclusive- Turcia) a fost diferenta semnificativa la transport ( diferenta de 1000 euro). Cazarea + masa nu e mai ieftina in Grecia decat in Turcia iar calitatea e mai scazuta. Dar acum, depinde ce cauti sa faci in concediu. Daca preferi sa stai pe sezlong, sa mananci bine si mult, de dimineata pana seara si sa stai mai degraba la piscina (am eu niste prieteni care intr-o saptamana de co n-au intrat decat in piscina, in mare deloc, desi era super-ok plaja) - alegi Turcia. Daca preferi salbaticie, libertate, posibilitatea de a-ti face tu programul - alegi Grecia.

Noi am gasit mancare pana in 12. Depinde, tot asa, ce cauti. Ai mei nu sunt genul care sa manance omlete cu cartofi prajiti la micul dejun, asa ca noi plecam pe la 8 la plaja si in drum cumparam de la alimentara lapte cu ciocolata pt copii frape pt noi si de mancat poposeam la o patiserie si luam pateuri si gogosi calde. In alte zile mancau lapte cu cereale in camera si luam pe plaja doar fructe.
O portie de snitel cu cartofi prajiti era 7 euro, musaka/pastitio -6 euro - asta la restaurant. Sucurile 1,5, iar de baut noi preferam un vin local (retsina) cu apa minerala. Reunosc ca eu mancam mai mult caracatite (8-12 euro). Doi adulti cu 2 copii (unul din ei mananca ca un adult) cheltuiam 28-30 euro la o masa. De multe ori, la pranz preferam sa mergem in camera si luam ghiros la pacet, faceam o salata zdravana de rosii si cu suc/vin luate de la alimentara (vre-o 15 euro cu totul). Seara stateam totdeauna la taverna. In unele dati am primit desert din partea casei, alteori nu, dar pana la urma asta nu era obligatoriu asa ca nu am de ce sa ma supar. Pe litoralul nostru nu primesti niciodata nimic, ba din contra, nu stiu decat sa te jumuleasca.
Cat despre natura... am mai povestit la subiectul cu Thassos. Ai ce vedea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karfe spune:

Noi mergem la mare ptr. mare,piscina am si acasa,vedeam si eu inTUnisia si inTUrcia cum oamenii mai ales esticii stateau numai la piscina.Nu putean sa-mi las copilul sa se balaceasca intr-o pisatoare colectiva.
Eu sunt o gurmanda,si ptr.mine o vacanta in alta tara inseamna si contactul cu gastronomia locala.
Dupa 2 zile asa am facut si noi am cumparat de la supermarket chestii ptr. micul dejun si cina.
Cat despre natura,am mai spus super.
Cum am scris si la sub.Thassos si in Turcia sunt locatii salbatice fara lux.
Comparatia cu litoralulromanesc a fost doar aleatorie,nu sunt un fan al restaurantelor de acolo(in 10 ani nu am fost decat 3 zile la marea neagra)
Nu-mi pare rau ca m-am dus in Grecia,trebuia sa ajungem si acolo,dar in viitor tot in Turcia Tunisia sau Spania,vom merge.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali24 spune:

buna se poate sa coste un sejur in grecia la hotel de 4 stele 185 euro cu demipensiune ptr 8 zile.mi se pare foarte ieftin si descrierea hotelului mi se pare super.o fi vrajeala?

poze rafi hi5sipoze rafi
alina mamica lui rafael albert(25.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinutz spune:

Poate e 185/zi pe camera. Asa da, se poate.

"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"

http://community.webshots.com/user/Crinutz - Grecia 2006/2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lidiadanaila spune:

Eu ma gindeam la anu' sa facem grecia....cam tot cum am facut anu' asta turcia ....adica mers pe o parte cu vizite , apoi zacut 10 zile pe o insula , intors pe alta ....servicii macar aproape cum am avut anu' asta la DELPHIN....chiar nu se poate???.....hoteluri cu all inclusive nu au ??....ca eu nu merg in concediu sa-mi gatesc nici macar o salata !!!....si vreau si plaja calumea ca eu nu merg la piscina !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzunaki spune:

karfe,
zi si mie pls numele restaurantului ala din Neos Marmaras ca noi acolo plecam maine.Asta in caz ca vezi mesajul

Mami de pufulet pufilos si Sofiliciu-un deliciu

STUTTGART CAMPIOANA!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karfe spune:

quote:
citat din mesajul lui zuzunaki

karfe,
zi si mie pls numele restaurantului ala din Neos Marmaras ca noi acolo plecam maine.Asta in caz ca vezi mesajul

STUTTGART CAMPIOANA!!!

Christos taverna era pe malul marii,coborai pe o scara jos,deasupra tavernei este un magazin de haine.
Daca mergeti acolo sa hraniti pestii din mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzunaki spune:

Multumesc frumosEu ma ghidez dupa recomandari,mai ales cand vine vorba de mancare.Pentru copii ma intereseaza in special pentru ca mai bine gatesc eu si in concediu decat sa ne loveasca vreo toxiinfectie alimentara(anul trecut am stat juma' de vacanta in spital)

STUTTGART CAMPIOANA!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loreena spune:

buna,

a fost cineva cazat aici:

http://www.lagomandranakis.gr/eng/location.htm

sau in zona?

e la 5 km de neos marmaras

cam ce e de vizitat in zona; distractie pentru copii? alte orase apropiate care pot fi vizitate?

pentru noi anul asta e prima iesire in Grecia

astept informatii si sfaturi utile de la voi:))

merci mult

Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuppy spune:

karfe, ai dreptate grecii sunt intr-adevar niste puturosi, poate asta li se trage si de la clima. Dar de aici pana la a sutine ca nu mai calci in Grecia decat poate la batranete...e drum lung. In primul rand Grecia nu inseamna numai Thasos si Katerini. Grecia nu este reprezentata de nord. Cauta si alte locuri si vei fi uimita. Nu va mai duceti doar la recomandarile agentiilor de turism si la vederea catorva fotografii din pliante.

Mergi la inceput