Vacanta in Grecia (4)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns karfe spune:

quote:
citat din mesajul lui zuppy

karfe, ai dreptate grecii sunt intr-adevar niste puturosi, poate asta li se trage si de la clima. Dar de aici pana la a sutine ca nu mai calci in Grecia decat poate la batranete...e drum lung. In primul rand Grecia nu inseamna numai Thasos si Katerini. Grecia nu este reprezentata de nord. Cauta si alte locuri si vei fi uimita. Nu va mai duceti doar la recomandarile agentiilor de turism si la vederea catorva fotografii din pliante.

Noi nu am fost cu agentie de turism,am fost pe cont propriu,in locuri f. bine studiate de noi pe internet.si ideea afost sa ne ducem spre sud,dar am cedat.
Ce as fi putut gasi in plus in sud?
Greci mai harnici,mancare mai buna,servicii mai bune,ptr ca zonele au fost superbe ca peisaje,plaje,mare...
Acum privind fotografiile,parca nu a fost asa de rau,dar tot nu ma mai duc acolo,ptr. ca mai sunt si alte zone pe care nu le-am vazut sau care merita revazute(Turcia)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuppy spune:

Poate ai avut ghinion in alegere, poate esti prea pretentioasa la mancare, poate chiar nu te potrivesti stilului. Asta insa nu e o problema majora. Am vazut o gramada de turisti fericiti veniti de prin partile alea. Dar eu, oricum, consider Katerini un loc mult prea batatorit de romani. Cand am zis ca nu e reprezentata de nord, m-am gandit la sumedenia de insule din sud, la cele din Marea Ionica, la Peloponez-Tolo...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manon spune:

am fost o saptamana in insula skiathos. a fost frumos si suficient. hotelul bun,micul dejun si cina destul de bine asortate (cam modest pentru 4 stele dar...)hotelul chiar pe plaja (altminteri iti blestemi zilele urcand si coborand caci insula e stancoasa si drumurile sunt, mai ales, in panta), apa superba...si cam atat. nu ai ce vedea si de aceea esti asaltat de cum pui piciorul pe insula cu oferte de excursii, agreabile, cu vaporase necajite dar "plutitoare", tur de insula, alte insule din apropiere (skopelos si alonisos), o seara greceasca, ma rog...afara-i vopsit gardul si-n 'nauntru leopardu'. nu sunt costisitoare iar plimbarile pe mare sunt placute. serviciile au fost bune, nu ma pot plange, oamenii amabili si gata sa-ti ia banii in orice moment al zilei/noptii. oricum, dupa o saptamana trebuie s-o iei din loc ca n-ai alta optiune decat plaja...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Nu stiu cum ati fost infometati in Grecia ca eu ma intorc de fiecare data cu ceva kg in plus. Este adevarat ca trebuie sa stii si ce sa comanzi.(nu ma refer la faptul ca nu ati mai fost la restaurant ci ca daca nu cunosti felurile de mancare o simpla descriere s-ar putea sa nu spuna nimic). De plictisit nu m-am plictisit niciodata. Dar ne facem temele de acasa.Inchiriem o masina si colindam. Nu cred ca sunt multe locurile unde nu ai ce vizita. Iar este adevarat ca daca nu cunosti zona este posibil sa trebuiasca sa te multumesti cu plaja.
In ceea ce priveste puturosenia unui popor nu cred ca suntem noi (ca si popor)in masura sa facem asemenea comentarii ca vorba ceea nu ne putem lauda nici noi ca transpiram.
Conteaza foarte mult ce iti doresti de la o vacanta. Cel putin in Grecia unde poti alege . Fiecare insula ofera altceva.Eu nu concep vacanta fara cel putin 10zile grecesti.Si tot timpul aleg alta insula. In functie de ce am chef sa fac.
Pentru amatori...ajut cu sugestii.

Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Si by the way...fara suparare...grecii nu considera souvlaki ca fiind mare specialitate ci "mancarea saracului". Dar daca nici ei nu au bucatarie nu stiu cine are : incercati horta, bakaliaro-skordalia, fava, incercati mielul , kokoretsi cei care mananca organe de miel,ghemista daca nu vreti carne,iepurele cui ii place (cu skordalia de alune) si nu numai,pastele cu lobster o nebunie, paste cu caracatita,krifaraki cu vita,toate vietatile din mare (pentru cei care mananca peste - tipura -este o nebunie la gratar).Incercati o ciorba de peste care este total diferita de a noastra. Si inca un secret...mergeti la receptia hotelului sau intrati in orice magazinel si intrebati acolo frumos unde mananca localnicii nu turistii.

Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fania spune:

Fara suparare si eu subscriu la ce a scris karfe, am fost anul trecut dupa ce cu nostalgie imi aminteam de acum 10ani cand fusesem ultima oara in Grecia si cand m-am intors eram la fel de suparata.
Am stat intr-o locatie de multe pretentii adica aici:
http://www.portocarras.com/

locatie care a lasat mult de dorit cu toate cele 5 stele care le detine, la toate capitolele, curatenie, mancare, animatie =0 .
E adevarat mai avem de incercat insulele si nu am incercat aici:
http://www.ellada.net/sani/sani-beach-hotel/photo_gallery.php
si de aici am auzit destule laude....dar si preturile .....sunt pe masura locatiei.
Si eu am spus ca nu mai pun piciorul acolo dar iubesc Grecia pentru tavernele ei colorate, pentru apa din marea Egee care e cea mai superba, pentru magazinele mici in care gasesti tot felul de prostii, pentru multe, multe altele si supararea trece....chiar daca tine 10 ani....

[poze]

Mergi la inceput