Mamici si viitoare mamici de gemeni & tripleti 22
Raspunsuri - Pagina 9
Nally spune:
Buna fetile!
Si noi la raport un pic...
Saptamana trecuta am fost la doctor si bebeii sunt ok! Tensiunea cam mare...14 cu 9, aceeasi recomandare de stat la pat... unul angajat ok cu capul in jos ...celalalt e de-a curmezisu ...desi la ultima eco era si el tot cu capul in jos. Au fiecare cca 1200 g si suntem in grafic cu marimea etc. Maine mai punem o saptamana la semnatura.... facem 32
Are vreo influenta negativa asupra bebeilor daca eu pana acum nu am luat decat 7 kile juma si eu doar 1200 gr? Nu mi-am dat seama sa il intreb pe dr.
Elyana sa stapaniti cu placere masinuta . Ma bucur ca nu mai e cazul de bisturiu. Sanatate multa iti doresc!
Ayumi ti-am admirat mandrii Tare scumpi sunt!
In legatura cu baita eu am sa ii spal pe amandoi... la inceput eu cu spalatul si tot dupa ce prinde si tati curaj sa ii tina el o sa fie cu spalatul si eu cu imbracatul. Sunt constienta ca va fi greu Dar asta e! Sunt ai nostrii!
Nally si Sebastian (14.04.2004) - cu 30 s - D.P.N 6 Oct. 2008
Dambusteii scumpi!
Poze cu Sebi!
* Nici un barbat nu crede ca o femeie vorbeste prea mult... cand il vorbeste de bine!*
Sheannamp spune:
Nally, tensiunea ta e mare. Ar trebui sa fie sub 11 cu 8.
riscurile sunt atat in ceea ce priveste sanatatea ta cat mai ales cresterea baietilor in greutate.
La 30 de saptamani e cam putin 1200 de grame.....
Ar trebui sa tii regim fara sare si sa iti controlezi tensiunea dimineata si seara, dupa 5 minute de repaus complet. Daca se mentine peste 12 cu 8 trebuie sa iei si tratament de scadere a tensiunii pe langa regimul total fara sare (adica, fara mezeluri, conserve, cascaval, telemea, si in general orice are pe eticheta sare).
In pus, repaus la pat aproape total (adica mers doar la toaleta).
Picioarele se umfla?
In ce maternitate vei naste?
Sheannamp spune:
Eliana, sa o stapaniti sanatoasa si sa va duca in siguranta peste tot!
Unde plecati la mare?
Ma bucur de vestile bune privind sanatatea
elyanne spune:
Saru'manaaaaaa de urari
Plecam in Grecia... cam departe, sper sa doarma trupa... dar cum tac'su avea concediu abaia in septembrie n-am vrut sa mergem la marea neagra... Intre timp si-a decalat concediu, dar deja stabilisem unde plecam...
Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica
Nally spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sheannamp Nally, tensiunea ta e mare. Ar trebui sa fie sub 11 cu 8. riscurile sunt atat in ceea ce priveste sanatatea ta cat mai ales cresterea baietilor in greutate. La 30 de saptamani e cam putin 1200 de grame..... Ar trebui sa tii regim fara sare si sa iti controlezi tensiunea dimineata si seara, dupa 5 minute de repaus complet. Daca se mentine peste 12 cu 8 trebuie sa iei si tratament de scadere a tensiunii pe langa regimul total fara sare (adica, fara mezeluri, conserve, cascaval, telemea, si in general orice are pe eticheta sare). In pus, repaus la pat aproape total (adica mers doar la toaleta). Picioarele se umfla? In ce maternitate vei naste? |
Acasa am un tensiometru electronic care imi arata aproape constant 9 cu 5 tensiunea. Cand am ajuns la spital am rugat sa imi ia si o tensiune cu aparat normal.. tensiunea mea in conditii normale fiind de 12 cu 7 ... Acolo mi-a iesit 14 cu 9. Imi pare rau ca nu am luat si aparatul meu cu mine sa compar valorile... Regim fara sare tin... Picioarele sunt de domnisoara... nici o umflatura... insa degetele de la maini sunt un pic umflate dimineata!
Nasc la Cantacuzino cu Dr. Ciulcu Alexandru in care am incredere. Repaus la pat am de cand am facut serclajul adica de 8 saptamani doar la baie sau in patul din sufragerie sa mai schimb peisajul...
Ce sa zic... sunt un pic ingrijorata acum...
Pupici
Nally si Sebastian (14.04.2004) - cu 30 s - D.P.N 6 Oct. 2008
Dambusteii scumpi!
Poze cu Sebi!
* Nici un barbat nu crede ca o femeie vorbeste prea mult... cand il vorbeste de bine!*
luminita2008 spune:
Nally, ma bucur sa aud vesti de la tine, chiar ma intrebam cum a fost la medic.
Eu am acum, la aproape 28 saptamani, tensiunea 12 cu 7, normalul fiind cam 9 cu 6 de cand muma m-a facut... doctorul imi spune ca e bine inca, sa nu-mi fac griji, desi pentru mine e foarte mare. Si ma descurc si foarte greu cu caldura, mai ales noaptea.. si mie mi se umfla degetele de la maini si ma dor, mai ales dimineata si nu prea dau inapoi nici seara. Picioarele sunt ok.
In privinta greutatii bebeilor, nu cred ca trebuie sa iti faci probleme. Fiecare graviduta are ritmul ei si isi duce sarcina in mod unic, daca doctorul zice ca e ok, nu-ti face griji. Eu am pus 11 kg de cand sunt gravida, dar daca te uiti la mine din spate, zici ca nu sunt insarcinata si la fel mi-am facut si eu griji ca bebeii nu au luat suficient in greutate, dar doctorii (ca eu merg la mai multi, cand am o problema...) m-au linistit.
Asa ca fruntea sus, o sa fie totul bine, sarcina usoara si cat de lunga, pana la termen!
Luminita
cu si 27+
http://tusibebe.wordpress.com
http://luminitamalanca.wordpress.com
Sheannamp spune:
Eu nu prea am incredere in tensiometru electronic.
Foarte putine sunt cu adevarat bune si si mai putine nu se deregleaza in timp.
Pe de alta parte, o singua valoare, in conditii de emotii, iarasi nu imi spune prea multe.
Te sfatuiesc sa incerci sa iti masori tensiunea cu un aparat obisnuit (poate ai pe cineva care stie sa faca asta)in momentul zilei in care esti relaxata, dupa minim 5 minute de stat in pat.
Nu are foarte mare legatura ca tu nu ai luat decat 11 kile cu greutatea copiilor. Pe de alta parte, diferenta de 2-3 sute de grame pe care ar trebui sa o aiba in plus e exact marja de eroare a ecografului asa ca.....
tuculucu spune:
buna ziua tuturor!!
sa ma prezint, sunt tuculucu, din oradea, voi fi mamica de gemeni prin septembrie, poate chiar octombrie. sarcina a fost obtinuta cu FIV la Budapesta, mai exact cu transfer de embrioni congelati, ca primul FIV a fost o sarcina care s-a oprit in sapt. 5.
toata sarcina m-am simtit foarte bine, bebicii sunt mari, aproape sigur e baiat si fetita, si dupa cum e firesc, baiatul e mai mare decat fetita cu vreo saptamana si jumate.
eu iau duphaston pentru relaxarea burticii care e aproape tot timpul tensionata, colul e putin scurtat dar doctorii nu-si fac griji. am pus aprox 13 kg pana acum, dar nu se vede decat pe burtica si sani. nu mi se umfla deloc nici mainile nici picioarele. maine, in prima zi din saptamana 30 am programare la doppler, desi nu stiu dac era cazul. vom vedea.
vroiam sa va adresez o intrebare, ca voi trebuie sa stiti cum e mai bine:
referitor la patuturi: ce recomandati? cel de lemn, cu salteluta sau acestea de care e plin in comert, tip tarc, colorate si dragute dar care mie mi se par cam slabute. nu stiu ce sa hotarasc, si am zis ca cel mai bine e sa va intreb pe voi care stiti. ati cumparat careva patut din acela dublu? (am vazut in catalog la firma mcuna). mi se pare foarte scump si nu neaparat grozav.
multumesc anticipat de raspunsuri si va pup pe toate!!!
30 - 1 zi
si
AYUMI spune:
Va multumesc pentru raspunsuri.Intr-adevar,baia e lucrul cel mai greu pentru mine ca sunt singura.Cand le fac singura baita(adica mai mereu) li se decaleaza,intr-adevar foarte mult timpul de laptic.Dar daca ii spal pe amandoi odata,nu are cine sa ii imbrace.Se pare ca,deocamdata,alta posibilitate nu am.
Stiu ca v-am tot innebunit de cap cu aceeasi intrebare in legatura cu lapticul.Eu am vazut la alte mamici ca bebeii lor beau putin laptic.Adica ai mei beau chiar si 700 ml pe zi.Ana,tu ce zici?Nu e mult?
popic80 spune:
Salutare
Sunt un tatic de triplete nascute pe 12 octombrie 2006 la fix 8 luni de sarcina. Fetitele mele sunt:
1. Nadia Teodora - 1,7 kg la nastere
2. Raluca Ioana - 2,1 kg
3. Cosmina Elena - 2,3 kg
In burtica au fost in 2 placente, Nadia a fost singura, iar Raluca si Cosmina au fost impreuna. La nastere, spre surprinderea noastra Nadia, care a fost singura, a avut greutatea cea mai mica si din cauza asta sotia a fost nevoita sa mai stea 3 saptamani in spital.
Intre timp au mai crescut si iata cum sunt:
http://s331.photobucket.com/albums/l476/popic80/?start=all&special_track=album_paginate_top_view_all
Povestea noastra o va povesti sotia mea, ea stie a se exprima mult mai bine decat mine.