Mamici si viitoare mamici de gemeni & tripleti 22
Raspunsuri - Pagina 16
elyanne spune:
Gata... am corectat in listuta
Sper sa fie bine acum, daca nu... trageti'ma de maneca...
Nu mai daca am raspuns la intrebare... pt. 3in1
Eu am inceput diversificarea la 5 luni, 5 luni si un pic... cu cereale... ai mie au fost si mici si pitici (au luat putin in greutate) si am considerat ca au nevoie de cereale mai mult decat de sucuri, care, dupa parerea mea, sunt prea acide pt. ei... iar in combinatie cu laptele... nu prea stiu ce iese...
Si acum evit sa le dau dupa masa de fructe, iaurt (ca lapte nu mai vor)
Apoi, dupa ce au mancat cat ce cat bine cerealele... si aproape ca nu mai beau lapte deloc dupa mancarea solida... am continuat cu legumele, apoi am introdus carnea... si intr-un final am bagat si o masa de fructe, dar si asta amestecate cu cereale... nu chioare...
Important! sa nu ii fortezi, sa nu te grabesti... vor sa manance o lingurita... le dai o lingurita... nu vor deloc, nu insisti... ca s-ar putea sa ajunga un chin masa...
Eu am gresit la Elena si regret si acum... iar decat ori am ocazia sa atrag atentia, o fac...
Este o diferenta de la cer la pamant cum/cat mananca baietii comparativ cu Elena... Si ea mananca intr-un final binisor... dar o masa dureaza mult prea mult si cu foarte multe talente...
la baieti am schimbat foaia... au vrut doar o lingurita, atat le-am dat... apoi le-am dat in completare laptele... Dupa ce au mancat ceva mai bine le-am scos laptele pt. ca stiau ca daca nu mananca ce le faceam, la final primeau laptele... Si intr-o sapt. s-au pus baietii pe mancat...
Cred ca abia la 7 luni si ceva aveau o masa de mancare solida, fara lapte dupa...
Deci... rabdare si fooooarte lent...
Au timp sa manance detoate toata viata... nu-i nici o graba...
Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica
oanna3 spune:
Dalina mersi...
toate la timpul lor;
si Ingrid tot vazandu-i pe fratii ei a facut si ea aseara ... s-a pus de o gramda de ori ( ca ei se pun singuri nu ii pun eu) si imi zice curge... abia cand m-am apropiat am auzit ca intr-adevar Curge
pe urma nu mai putea de fericita mai ales ca baietii ii tot spuneau Bravo
Eliana, fruntea sus ca pleci in concediu... lasa oboseala ca nu e timp de asta...
mergeti singui sau cu ajutoare? unde mergeti?
oricum acum ai copii mari si e mai usor (oricum putin mai usor decat imi e mine...)
Laura am vazut pozele si sunt fermecata ca de obicei ... bianca cu unghiutele rosii , ochelari de soare si codita... o adevarata zana... si seamana cu tine ..., iar Rares un adevarat pescar.... cu pestisori pe dimensiunea lui...
eu am noutati... nu stiu daca sunt bune / rele dar incerc sa vad partea plina a paharului
mi-am dat demisia ...
voi sta cu copii pana incepe cresa in 15 sept, voi cauta un job mai bun ca ala nu era pe placul meu... vreau un program normal fara sambete lucrate si cu un salariu decent...
va pup si va tin la curent poate pun si ceva poze
http://www.dropshots.com/triplets_RAI#date
http://www.dropshots.com/mihai3
http://picasaweb.google.com/mihaicaraghiaur/TripletiiMei
http://www.dropshots.com/oanna3
http://community.webshots.com/user/oanna3
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=92869 - povestea noastra
Oanna, mami de tripleti Rares, Andrei si Ingrid ( 20.06.2006)
iubesc si sunt iubita
mamaana spune:
oana felicitari pentru Ingrid iar cu serviciul sa vezi ca o sa fie bine
in sfarsit am poze din concediu
dalina2x2 spune:
Laura, ti-am admirat inca o data piticii! Ce copii reusiti ai!! Bianca e o dulcica si o frumoasa, se vede si din poze ca e "intepata"! Iar Rares seamana asa de bine cu ea.. sunt niste frumosi, esti o fericita!
sincer, vazand-o pe Bianca cu unghiutele rosii mi-a dat de gandit: cum o sa fie cand or incepe si ale mele cu oja, pentru ca au inceput deja cu "iuzi" = ruj, atunci cand uit sa inchid usa dupa mine la baie si ma machez, si am si facut greseala sa le dau o data cu strugurel, ca de-atunci nu mai scap de ele!!!
mamaana, am vazut si printesele tale! ce dulcete de papusele! baiatul seamana cu mama si fetitele cu bunicul, mie asa mi se pare...
Luminita, hai sa-ti zic de carucior: noi ne-am luat de pe net, pentru ca n-am avut de unde altundeva, la magazine nu aduceau decat pe comanda (fara sa stiu nici macar culoarea), macar pe net vedeam poze. Am ales graco duo rider si, chiar daca e albastru (asta era modelul anului 2006, au zis ei) sunt 100% multumita: se lasa scaunele amandoua si independent pana jos (noi l-am folosit chiar de la o luna, de cand am venit din spital), are un cos imens dedesubt pentru cumparaturi si nu a patit nimic, cu toate ca l-am folosit "la greu". Am oscilat intre tipul asta si cel tandem, cu asta alaturat intri mai greu pe usi, de multe ori am fost nevoita sa le las la usa unei alimentare sau sa nu intru deloc. Cu ala tandem (trenulet) intri peste tot, dar nu-l poti folosi decat dupa 6 luni, pentru ca scaunul din fata nu se da pe spate de tot, doar un pic.
Fa-ti calculele la luni si poate o sa-i scoateti pe baietei la plimbare pana la 6 luni mai mult in brate... sau, daca aveti posibilitatea, ia-ti ambele modele, in functie de ce drumuri ai de facut!
Eu de multe ori mi-as fi dorit sa am dinala tandem, din cauza latimii, dar ce bine a fost cand li se facea somnic, orinde am fi fost, si doar le lasam pe spate pe-amandoua, puneam o paturica peste ele si.. somn de voie! si asta a durat pana spre un an si jumatate, pentru ca eu preferam sa le plimb sa doarma in aer liber, decat in casa.(daca as fi avut tandem m-as fi enervat, din punctul asta de vedere, pentru ca cea din fata ar fi stat intotdeauna chinuita...)
si, in plus, la graco mai e si manerul pe orizontala, il tii de unde vrei tu si il impingi cum vrei, mie, una, mi s-a parut mai nasol sa stau cu mainile "larg deschise" impingand la un carucior cu manere dinalea tip 'umbrela'... (nu stiu ce sa zic, poate iti mai dat si celelalte mamici parerile lor.)
si inca un sfat: ia-ti ceva de calitate, chiar daca e cu cateva miliane mai scump, te va si tine cu cativa ani in plus! am vazut carucioare mai ieftine (de gemeni) la care le-au schimbat rotile de cate doua ori! cauta bine pe net, compara si vezi ce-ti place.. daca gasesti ceva, intreaba-ne, iti vom raspunde cu drag!
Pupici tuturor si o duminica placuta va dorim!
_
Laura25 spune:
Buna seara!
Oana felicitari! Iti trebuie mult curaj sa faci ceea ce ai facut tu si sunt convinsa ca e primul pas spre mai bine. Poate nu o sa fie totul roz si nu o sa gasesti jobul visat 'din prima', dar primul pas e facut. Acum ai mai multe sanse sa gasesti ce vrei. Bafta multa! Sigur si copiii o sa fie fericiti sa te aiba alaturi mereu. Sa inteleg ca nu-i mai duci la cresa particulara? Nu a fost prea grozav ce ati gasit acolo, nu?
Eliana sigur o sa va descurcati la mare cu piticii. De la apa, soare si schimbarea aerului o sa doarma la pranz neintorsi ore bune. Si daca va faceti un program relativ fix (plaja, masa, somn, plaja, masa, somn), fara multe schimbari, fara multe vizite si locuri aglomerate, sigur o sa fie bine. Ma uitam la Tatiana si sotul ei cand ne-am intalnit cat de calmi si relaxati erau, ce usor parea sa fie sa ai grija de 3 copii. Eu si Sebi suntem mai 'atacati', mult mai stresati si in unele momente isterici de-a dreptul. Asta e. Stiu ca nu e bine, ca in 99% din cazuri reusim sa inrautatim lucurile si atmosfera, dar incercam sa ne controlam cat putem si speram ca cei mici nu o sa ne mosteneasca .... prea tare
Dalina Biancai i-a facut sora mea unghiile, ca a vazut-o cand si le picta pe ale ei si nu a scapat de insistente. Eu nu sunt foarte cocheta de felul meu. Dimineata pun un pic de rimel si ruj si gata machiajul. Ai mei intra in baie peste mine fara nici o retinere si de multe ori a trebuit sa ma fac ca ii dau si pe ei cu rimel sau ruj. De cateva ori au pus mana pe fardul de ochi sau pe un ruj desfacut si i-am gasit pictati ca indienii. Nu m-am isterizat niciodata, ca mi se pare fireasca aceasta curiozitate a lor. Cand eram la mare m-au vazut facandu-mi unghiile intr-o seara si au insistat pana le-am facut si lor. La amandoi. ba Rares a vrut si la picioare, asa ca atunci cand ne-am intalnit prima data cu Alina si gemenii ei, Rares era pictat cu rosu pe unchiile de la maini si la picioare . Sebi comenteaza la faze de astea, ca Rares e baiat si nu are voie, dar mie mi se par mult prea inocenti acum ca sa impun reguli de astea. I-am explicat de fiecare data lui Rares ca numai fetele se dau cu ruj sau oja, i-am dat exemplu pe taica'su, dar daca a insistat, l-am lasat. In unele dimineti in drum spre cresa ma punea sa-l pup pe botic, sa-i dau si lui ruj
Nu mai spun cate discutii avem de pe acum despre modul de comportament al nostru fata de copii peste 13-14 ani, cand o sa inceapa iesirile cu pritenii in oras, iubiti, discoteci . Ne dam cu parerea pe care sa-l responsabilizam mai tare, daca sa il facem pe Rares raspunzator pt sora lui (Sebi sustine ca un baiat daca e responsabil pt o fata -iubita, sora lui,nu conteaza- isi cenzureaza comportamentul altfel si are sanse sa fie mai 'cuminte', sa faca mai putine prostii). Normal ca ne-am dori sa aiba fiecare grija de el si de celalalt in aceeasi masura, sa se iubeasca si sa se apere macar atat cat fac acum.
Am sunat-o pe mama azi pe la 20 si mi-a povestit cum il ajuta copii pe bunicu sa ude legumele din gradina (cica tata isi dorea f. tare sa nu mai fie ajutat ), cum au recoltat azi castraveti si rosii. Mama le-a zis sa nu rupa vinete, dar Rares o indemna pe Bianca "rupe Bianca, rupe vinete!". Mananca si dorm de sparg, stau toata ziua afara, tv-ul buncii "nu are desene animate" (are Dolce si nu sunt 'decat' vreo 4 posturi cu desene, dar a reusit mama sa nu-i mai lase deloc) .. le e bine, foarte bine. Au acolo o libertate pe care oricat m-as stradui n-am cum sa le-o ofer in mijlocul orasului, intr-un ap cu 2 camere, la et 5. Mi-e taaare dor de ei ...
mamaana v-am admirat pozele foarte reusite si copii dulci.
S-ar parea ca ati avut un concediu reusit. Pozele din biserica erau cumva de la botez? Le-ati botezat acum? Sau am inteles eu gresit?
Laura de shtrumphi gemeni, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene,
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Nally spune:
Buna fetile!
La Multi ani Mariilor si Marianilor - cu mic cu mare!
Bun venit noilor burticute de gemenei, le urez sarcina usoara si fara complicatii pana la capat!
Noi am trecut prin mari emotii miercuri seara... sa va spun... dimineata am fost la controlul de 32s si o recoltare din col... bebeii ok, mami fara edeme la picioare tralala (are o chestie si imi admira gleznele ca de gazela dl. dr. ) Vede colul putin sectionat de fir - imi spune ca spera sa mai rezistam 4 saptamani...Imi mai descopera o candida pentru care primesc ovule gynozol 400 mg.
Mergem acasa tati se duce sa cupere gynozolul si vine acasa cu ovule concentratie 200 mg si recomandarea de pus doua in loc de una...Nu a gasit de 400mg... OK! Pun seara doua si ma pun sa ma culc. Ma trezesc pe la 2 cu contractii pe care nu le-am mai simtit in sarcina aceasta! Zic.. ee se mai intampla... iau un nospa sijumatate de gynipral si sper sa adorm la loc... insa pana dimineata la 6 jumatate nu am mai inchis ochii din cauza contractiilor...La 6 am mai luat un nospa si o pastila intreaga de gynipral dupa care am adormit bustean pana la 9 dimineata. Imediat il sun pe dr. si ii relatez cum a fost noaptea pentru mine...Mi-a recomandat sa stau intinsa in pat fara miscari bruste si sa il sun dupa amiaza sa ii spun cum ma simt... dupa amiaza cand i-am zis ca nu am gasit gynozol la 400mg si amluat la 200 mg -2 b mi-a zis clar sa le intrerup de tot! Nici de 400 nici de 200 mg ... am iritat colul cu doua puse ...le-am inghesuit si de aceea am avut contractiile peste noapte!
N-am mai avut contractii puternice de atunci... suntem toti ok ma ingrijoreaza candida acum... ca e ramasa netratata... dr. in concediu... sper sa nu am nevoie de el pana pe la saptamana 36 -37 s cand am programat urmatorul control. Boboceii mei vad ca sunt activi nevoie mare...dau in mine ca intr-un sac de box... si asta ma bucura ca ii simt asa vioi...
Ce sa va mai spun de noi... inca nu am inceput pregatirile pentru pitici... de fapt mint... tati ieri a facut curatenie generala in sufragerie si a dat cu lavabil azi aseaza tablourile la loc si sorteaza jucariile lui Sebi... Noi stam intr-un apartament cu 2 camere inchiriat... e cam inghesuiala la noi... multa mobila de-a proprietarului de care nu vrea sa se desparta nici in ruptul capului! Si inca ne batem capul cum sa ne organizam cu toate...
Va pup fetile si broscutele mici... o duminica faina va doresc!
Nally si Sebastian (14.04.2004) - cu 32 s - D.P.N 6 Oct. 2008
Dambusteii scumpi!
Poze cu Sebi!
* Nici un barbat nu crede ca o femeie vorbeste prea mult... cand il vorbeste de bine!*
dalina2x2 spune:
Eliana, nici eu nu-mi fac probleme cu privire la oja si ruj... ziceam si eu asa... Alex, in schimb, face spume cand ma vede! Si azi, de exemplu, inainte sa ies pe usa, am scos repede gloss-ul si m-am dat, crezand ca ele nu ma vad! De unde!!... Imediat s-au intors la mine amandoua cu guritele deschise sa le fac si lor buzele!
Alex zice: "asa, invata-le, sa ti se urce-n cap mai tarziu! NU e voie!!" Ce sa-i zic? Am zis "bine, bine.." si o las moarta, ca doar eu stau cu ele toata ziua! In schimb, cu oja, au vazut cand imi faceam unghiile si le-am spus ca la fetitele mici nu e voie, numai fetitele mari isi fac unghiile cu oja. Deocamdata au parut sa renunte.. sa vad data viitoare cum o sa fie...
pupici!
luminita2008 spune:
Fetele mele dragi!!
Ma bucur sa vin din nou pe aici, n-am mai scris de joi, am fost toropita de caldura asta...
Oana, fruntea sus, eu zic ca e un gest de curaj cel pe care l-ai facut si-ti tin pumnii ca sa gasesti un loc mai bun!!! Sunt sigura ca ai luat o decizie inteleapta.
Dalina, merci mult de sfatul privind caruciorul!! O sa caut pe net exact descrierea data de tine, dar daca ai putea sa imi spui si firma sau site-ul de unde l-ai comandat, ar fi super!! Eu oricum as fi vrut carucior alaturat, nu tandem, mi-ar placea sa-i vad unul langa altul, nu unul in spatele altuia. Ce -mi spui tu despre carucior suna fff bine, sper sa gasesc ca al tau. As vrea sa-l luam de pe acum sau imediat dupa nastere, nu vreau sa astept prea mult...
Nally, bine ai revenit! Ma bucur sa aud ca esti bine, ca ai trecut cu bine peste hop!! Si la mine doctorul e in concediu si vine abia pe 11 septembrie, asa ca si eu stau cu inima cam stransa, chiar daca am la cine sa merg daca se intampla ceva... Cum stai cu tensiunea? E mai bine?
Despre noi, suntem bine, mai bine azi ca nu mai e asa cald si mai odihniti ca dormim noaptea mai bine de vreo 2 nopti. Atata doar ca au cam aparut contractii, sau cel putin asta cred ca sunt... dar e bine ca sunt mici, nu dor si trec in cateva secunde. In schimb nazdravanii mei sunt ffff activi si asta ma bucura! Ne-am apucat si de viitoarea lor camera (noi ne-am mutat resedinta in sufragerie si am demontat intre timp patul conjugal ), am zugravit, maine punem si parchetul, pana la final de saptamana vine si canapeaua cea noua si micuta si apoi.... asteptam sa nasc sa cumparam restul! Vai de fundul lui tati dar el e cel care insista sa nu cumpere nimic pana nasc... L-am convins totusi ca bagajul meu si al lor pentru maternitate trebuie facut inainte asa ca fac si listute intre timp si-l mai trimit pe tati la cumparaturi.
Vai, cat am scris, ma opresc, revin maine, va pup pe toate si aveti grija de voi, de bebei/copii si de burtici!!
Luminita
cu si 29+
DPN: 30.10.2008
http://tusibebe.wordpress.com
http://luminitamalanca.wordpress.com
mamaana spune:
Laura noi am botezat fetitele aici anul trecut, iar acum in concediu, cu nasii nostri de cununie care sunt si nasii lui Tudor am mers la biserica pentru o 'slujba de increstinare' ca si-au dorit sa fie si nasiii fetitelor; deci acum au doua perechi de nasi
de ro ce sa-ti zic - aproape neschimbata dupa 5 ani... numai apartamentele mi s-au parut extrem de mici fata de ce tineam eu minte - si vorbesc de casa parintilor mei in care am crescut...
dalina2x2 spune:
Luminita, activeaza-ti PM - ul (la "contul meu"), sa-ti trimit site-urile cu caruciorul, sa nu scriu aici ca poate e considerata reclama...