Dulceturi si papanasi de sept-oct (161)
Raspunsuri - Pagina 7
![](images/user_woman.png)
adimercedes spune:
quote:
Originally posted by rnico
ceau!
adimercedeseu ii dau branza de vaci facut in casa (cu lamaie) in care pun fructele de la ora 10 (mar, para, caisa, piersica si suc de morcov) in raport cam de 5 lingurite branza si 15 lingurite de bb de fructe (restul fructelor i le dau tot atunci)
la 13-13.30 legume cu carne sau ou
apoi la ora 16 ii dau iaurt (zuzu de 3%) cu 1/2- 1/3 banana
pe la 19 ii dau nan2 120ml lapte cu cereale (ca pe cutie)
si pe la 20.30 ma lupt cu ea sa ii dau sa bea niste lapte nan2 ca sa renunte la san (inca mai suge dimim si seara). si daca reusesc sa ii dau 30-40ml nan2 is tare fericita, ca nu prea vrea. nu vrea sa bea cu biberonu, decat cu cana cu cioc sau cu paharul.
oricum pana in urma cu 5 zile se scula si nopatea de 2 ori sa suga, dar de cand am bagat iaurtu cu banana (sau pt ca a mai crescut?) nu se mai trezeste noaptea ci doar dimi pe la 6.30-7 (urraaaa!!!!)
roxanasucces joi! si o sa revin cu info despre adresa
bb alesia 23oct2007
rnico, multumesc. Ma bucur pt tine ca Alesia nu se mai trezeste. Cred ca au si ei etape. Si Lisa se trezea pe o vreme, acum vreo cateva saptamani. Asta cand inca ii mutasem cina de la 7-8 la 6-7. Insa si-a impins-o la loc, mai tarziu si e ok. S-a mai trezit ea, dar numai daca nu papa bine seara.
Cum am zis mai sus, i-a fost extrem de rau de la branza facuta in casa si nu am mai incercat asa. Poate de la textura, nu stiu. Acum cateva zile i-am pus branza de cedru si a papat ok. Nu s-a entuziasmat, dar avea pui si nu e ea mare prietena cu puiul. Desi pastele bolognese au fost delicioase - a fost prima data ca a papat din mancarea gatita pt noi.
Lisa nu stie ce e biberon. Din cana cu cioc de la Avent bea doar apa. Nu i-am dat alte lichide, decat apa simpla. De cand i-am pus supapa inapoi la cana, bea f bine.
Aaa, si ca ziceai de programul de masa. Lisa papa dimineata la 6-7 tzitzi, apoi pe la 9-10 mic dejun, la 11 un snack mic, la 14 pranz, la 4-5 snack si la 7 cina. Snackurile sunt asa, de forma: 1/2 de biscuite de orez expandat sau 1/2 de banana si azi a papat prima data singura 1/2 de felie de mar crud.
Alesia de cand papa formula?
Multumesc inca o data
![](pupic.gif)
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Lisa
Povestea obtinerii sarcinii
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
adimercedes spune:
quote:
Originally posted by sim_stoian
Adi, eu mixez fructele, le pun in castronul lui si pun iaurtul peste. Amestec putin cu lingura si i le servesc. Iaurturile alea pt bebe cu fructe in ele au cam multe in compozitie...parerea mea.
Sim, mami deStefan (25.08.2007)
Sim, si eu ii amestec(am) iaurtul cu fructe acasa. M-am ingrozit cand am vazut cat zahar contin alea speciale pt bebelusi si celelalte mi -sau parut pline de chimicale. Ma gandeam ca poate stiti de ceva 100% sanatos, dar cred ca nu prea e asa ceva
![](icon_smile_big.gif)
![](pupic.gif)
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Lisa
adimercedes spune:
Gata, ma duc la culcare, ca la mine e aproape 12 noaptea. Sa aveti o zi faina
Lisa
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/danuta36/danuta36.jpg)
danuta36 spune:
Hello!
Mad am vizionat pozicile,mi-a placut mult cea in care Robert facea flotari
Dantje a crescut mare zana si-i tare dulcica!
Greyeras pupici Adutei!
Yaia chiar seamana cu tine Tudorelul,mai ales la ochi...poate daca faci si o fetita,sa semene ea mai mult cu tatiKilograme sa stii ca nu mai vreau,ca nu pot sa scap de ale mele..of!
Si bv sa va traiasca finul-nepotel!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/papanash/papanash.jpg)
papanash spune:
recunosc, am citit foarte fugitiv ce s-a scris in perioada in care am fost plecata, dar poate ma lumineaza si pe mine cineva: v-ati suparat, v-ati certat, care-i treaba cu linistea asta ? sau e caldura de vina ?
helloooooo !!!!!
.............................................................
Mama de papanash Andreiutz ( 02.10.2007 )
www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi
papanash spune:
intrebare : ccc intra in vigoare cand se termina post-natalul ? sau de cand se naste copilul ?
www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi
papanash spune:
Adi, asa cum a zis si Sim, in iaurtul Tnuva ii pun de obicei banana ca e preferata lui.
i-am dat o data si yuplait cu mar si mango ( facut tot de tnuva) si a mancat cu multa pofta, i-a placut mult mai mult decat ce-i fac eu.
Ieri mancam piersici si a intins pofticios mana spre castron si a luat una, si-a infipt dintii in ea si de-abia de-abia i-am luat-o sa-i scot coaja...a muscat zdravan din ea, a mancat cam jumatate.
papanash spune:
Roxana, bafta maxima la disertatie.
eu i-am scos si salteluta din patut, ca incepuse sa se catere destul de sus pe ea. acum incepe instant sa urle, imediat ce-l pun acolo, nu conteaza ca stau langa el si ii fac teatru de papusi. azi i-am desfacut fermoarul lateral si s-a jucat vreo jumatate de ora intrand si iesind in el.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Roxana_G/Roxana_G.jpg)
Roxana_G spune:
Buna seara! Dupa o zi tare obositoare, cu alergaturi si munca multa, si o multime de lucruri iesite pe dos. In afara faptului ca am ridicat pasapoartele, nimic nu a fost cum trebuia. Seara nu am mai ajuns nici la sport - apropos, ca uitasem sa ma laud ca m-am apucat de aerobic - din pricina unei sedinte de birou plus trafic, dar am decavat bugetul in mall la Baneasa cu ceva toale pentru concediul la munte. Dar am recuperat sportul cu ceva ture de piscina dupa 9 cand l-am culcat pe Andrei. Acusica am dat o raita pe forum, am admirat puiutii, si ma apuc de studiu ca maine cica imi sustin lucrarea de disertatie.
Am vazut o multime de bebelusi dragalasi (inclusiv fratii lor mai mari)! pe toti si nu mai nominalizez, pentru ca la cat sunt de obosita imi e ca uit ceva, si vad ca nici ferestrele deschise in paralel nu ma mai ajuta.
Mami_25 si Navicula
Carpatina, ai revenit in forta?
Yaia, ba intra si tati la apa, dar numai in we cand apuca si el. Si atunci abia astept sa o pasez pe Alex.
Papanash, si eu ii suspectez pe ai mei ca m-au tepuit cumva cu calculul concediului pre-natal. Tot asa am facut si eu scandal, am cerut fluturasii si am comparat cu extrasele de cont. Problema era ca pre-natalul ala se calcula ca medie a veniturilor in ultimele 6 luni in care mai avusesem si alte concedii medicale. Ma rog, nu ca mi-ar fi trimis calculul cu cele 6 luni ca sa vad exact ce si cum. Cert este ca intr-o luna in care muncisem 2 sapt si aveam 2 sapt de medical am primit fix jumate de salariu. Degeaba le-am tot explicat ca nu e logic asa, pentru ca numai pe zilele lucrate era jumatate de salariu, trebuie sa fi fost si indemnizatia aia ceva. Ei au tinut-o cu media veniturilor si altele asemenea. Cat despre cataratorul tau, nici eu nu as sta linistita, ca el e cel mai activ dintre papanasi. Si Andrei face mai mult circ la culcare de ceva vreme, dar cred ca e doar o perioada.
Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si Andrei Serban (31.08.2007)
Poze
Sa dam si noi o mana de ajutor! http://www.updown.ro/