Strumfi de un an (iul-aug 2007) (85)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns panda77 spune:

Bine v-am gasit, era sa nu mai dau de voi, atat de mult timp a trecut de cand n-am mai intrat pe aici .

Trebuie sa incep prin a ura "La multi ani!" tuturor flacailor si printeselor care au implinit 1 anisor. Mamici, bucurati-va de shotiile lor si puneti-i la munca. Cum care munca ? A descoperirilor, fireste.

Am intrat mai mult ca sa va povestesc despre boala contagioasa virala roseolla infantum. Nu stiu daca a aparut pe aici subiectul ca nu am mai citit demult. Dar Ilinca a fost diagnosticata cu asa ceva (desi ma indoiesc mult ). A inceput cu cateva zile de febra, cu peste 39 de grade. Concomitent a inceput sa tuseasca si avea secretii nazale abundente. Dra mi-a spus ca are si ganglionii inflamati, asa ca cel mai probabil are roseolla sau rubeola. In mod normal ar fi trebuit ca dupa 3-4 zile de febra sa ii apara o eruptie cutanata pe trunchi, fata, membre, care sa tina o zi-doua. Ei, asta nu s-a mai intamplat, de aceea sunt eu incurcata si ma indoiesc de diagnostic. In cazul in care copilul are roseolla, tratamentul consta doar in antitermice si se tine in casa o saptamana pt ca in perioada asta este mult mai vulnerabil. Boala este contagioasa doar in prima faza, dupa ce apare eruptia deja nu se mai transmite. Cam asta am vrut sa va povestesc, in cazul in care va confruntati cu asa ceva.

Sa nu uit: La multi ani, Karli! Ma bucur ca te regasesc activa si ca esti mare parte din sufletul forumului.

Va pup pe toate si mai ales pe frumosii vostri copii!

Panda, fudula mamica a domnitei www.flickr.com/photos/23506973@N07/" target="_blank">Ilinca - 15 iulie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

Carla, am uitat sa-ti spun ca ti-am admirat si eu gimnasta ieri, e dulce ca un spiridus.

Panda, bine ai revenit. Si Victor a avut rozeola, cunoastem, e nasol ca e febra mare in primele zile. Dar eruptia e f lejera.

Anto, mamica de Sonia ( 22iunie 2007) siwww.flickr.com/photos/10611598@N04/sets/72157601053655009/" target="_blank">Victor (8 octombrie 2005)

Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamii spune:

neatza si de la noi
La multi multi ani mihnea

Despre relaxare?Pai eu ma 'relaxez' pe dc cand doarme alex..altfel no relax..in ultimul timp ( shtiu ca nu ma credeti) sunt efectiv ca o leguma alex e mereu sus jos stanga dreapta...sus jos sus jos...

Alex are maaaaaaari crize de personalitate!daca nu il lashi unde vrea incepe tipa urla...boceshte nu reusheshti sa ii atragi atentia CU NIMIC pentru ca el vrea sa vada daca chestia aia se poate sparge rupe sau la ce e buna ...apoi ishi revine ... shtie la ce nu are voie cum ar fi prize cabluri cuptor...si daca face ceva care nu trebuie fuge si ascunde repede cu manutele intr.o parte si se uita urat la mine...apoi...rade..de descoperirea facuta..

P enoi ne chinuie alte 2 masele de sus simt ca mor are efectiv toti dintii langa gingie.....

Altfel deabea astept sa plec in vacanta sa stau si eu cu plaja la picioare..chiar daca trebuie sa ma trezesc la 6 juma..accept orice.Alex sta tare cumintel la plaja si se joaca cu mainile si picioarele in nisip..

si eu ii cumpar lui alex anumite hainute numai cand sunt la reducere..deobicei body cumpar la reducere de unde gasesc orice marca...din bumbac sa fie..nu de alta da si asa sunt toate patate indiferent cate bavetzici ash folosi..cred ca e vina mea nu ma pricep prea bine sa il tin curat ca la carte

Aici sunt nishte calduri ametitoare..alaltaieri am fost pana intr-un centru comercial si termometru de la mashina indica 46 de grade la ora 2 dupamiaza..dormim cu ferestrele largi deschise si nu adie nici cea mai mica briza de aer

cistesc si mai revin

mami de www.flickr.com/photos/11788157@N02/" target="_blank"> Alex

www.flickr.com/photos/25237392@N04/" target="_blank"> Alex 9-12 luni

povestea nasterii lui bebitz
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=615a863745f24348351e30" target="_blank"> Mami+Tati=Bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Neata!

Alina.a, multumim de cafea!
Am vazut pozele, sunt superbe! Elisa e dulce foc si tu arati super, ca de obicei! sa va traiasca, sa fie sanatoasa si primeasca tot ce-si doreste de la viata!
Ati sarbatorit taare frumos! aranjamentele cu baloane si distractia cu formatia erau la tine in curte?
AM mai vazut un dulce Mihnea si mamica lui care e tare frumoasa!

Carla, am vazut pozele proaspete ale Sabinei! super mititica, e tare expresiva! alea cu ea cu fundu' in sus sunt mortale!

Panda, multumim de informatii! Filip a avut roseola. Initial dr a zis ca e rubeola, dar s-a manifestat exact cum ai descris: febra mare,peste 39gr 3 zile, apoi eruptie usoara ca la pojarel si s-a terminat cam in 5-6 zile cu totul.
Sanatate multa Ilincai!

Oof, si eu sunt in dubii mari cu ROR-ul. Eu n-am apucat sa vb cu dr mea, sa vad ce zice. Nu l-as face, dar mi-e teama de rujeola! e singura de care mi-e teama!
Te rugam, Anya, zi-ne ce altceva e mai rau decat riscul de autism de care se vb?? plsss!! ....

Andicu, mami deFilip Gabriel (27 iunie 2007)

Am implinit 11 luni!
www.tickercentral.com/view/9fgr/a.png" target="_blank">Cum crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamii spune:

vroiam sa va mai intreb ceva!E babism sau realitate...Il pot lasa pe alex fara shosetele pe gresie toata ziua cat patruleaza??

mami de www.flickr.com/photos/11788157@N02/" target="_blank"> Alex

www.flickr.com/photos/25237392@N04/" target="_blank">
Alex 9-12 luni

povestea nasterii lui bebitz
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=615a863745f24348351e30" target="_blank"> Mami+Tati=Bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns X-ray spune:

multumim frumos pt aprecieri,sunteti tare dragute ca deobicei.acum doarme eli asa ca incerc sa arunc un ochi in urma sa mai admir si eu strumfi frumosi,nu am facut-o de tare mult timp si mi-e dor.
acum sa va zic si ceva de party.am facut-o la noi in gradina cu mari emotii sa nu ploua,dar a fost prima zi caniculara.la intrare a fost un balaur din baloane pe sub care treceau copiii,si in curte am mai avut puse baloane in manunchi sau cifra unu.cu cateva zile inainte am fost la ziua unui alt strumf de un an pe care a tinut-o la un restaurant cu o formatie care a cantat fantastic.cum eli statea fara griji in fata lor si le "sorbea" muzica i-am intrebat daca ar veni si la noi,ne-a convenit si pretul si asa s-a implinit unul din visele sotului sa aiba muzicieni in gradina.au cantat tot felul de melody ale anilor 80-90 si nu numai,live fff fain.am vorbit cu o firma si ne-a adus papa,aperitive si friptura la tava,am renuntat la gratar sa nu afumam pe toata lumea.tortul l-am facut la aceeasi cofetarie care ne-a facut si la nunta si botez,a fost cu 3 creme de ciocolata super bun,sper sa nu fac pofete monicai.am avut si o groaza de borcanele cumparate pt strumfii mititei(au fost 5 de 1 an ,2 fetite de 1 an si jumatate),au papat si ei ca le-am facut noi pofta.tot de la firma care a pus baloanele au venit si 2 tineri o zana si un magician care au distrat copii,i-a pictat pe fata,au facut animalute din baloane,chestii de genul asta...in fine petrecerea ne-a lasat o mare gaura in bugetul subrezit deja de renovari dar pana la anu' nu mai facem nimica si odata face "fata lui tata" un an.dar vorba lui al meu sot la anu' sa naiba pretentii ca nu mai facem asa ceva.
nico eli a ales cardul de credit(dar era auriu si sarea in ochi) si pixul...

azi am tuns-o pe eli,e ca o mica puscariasa,zero!era frumoasa foc cu zulufi dar transpira tare rau,parul era crescut neuniform,fff fragil asa ca jos cu el.creste unul mai sanatos.

ma duc sa vad poze din uram dar va rog fieti-va mila si mai dati si mie linkuri....
mamii pe al tau l-am admirat la semnatura,ce baiat mare ai,e fantastic de precoce.sa va traiasca!

alina mamica bulinei www.youtube.com/watch?v=54C4rgga0L0" target="_blank">Elisa (20 iunie 2007)

povestea noastra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefania_97 spune:

Salutare fetelor,

La multi ani sarbatoritilor!!!

Alina multumim de cafea. E intotdeauna binevenita. Am vazut-o pe Eli. E o dulcica. Mi-a placut mult poza unde i s-au terminat bateriile.

Celor care isi duc copilasii la cresa ce le dati sa pape laei la pranz? Aici se obisnuieste sandwich cu paine de cereale cu castravete si mezeluri sau branza. Dar mie mi se pare um pic cam nesanatos in fiecare zi sandwich. Ce spuneti?
Ati inceput cu mancarea noastra normala? Le dati iaururi de la Danone? Aici danone nu este foarte popular.
O zi buna sa aveti

stefania mamica Catarinei din 25 aug 2007
http://salexandre.wordpress.com/
http://www.flickr.com/photos/balexandre/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorinaoo1 spune:

Salutare!

Cu intarziere trebuie sa felicit pe Sonia si pe MIhnea pt un anisor
LMA si pt dna Hook , pt mine 28 de primaveri sunt ca 20, asa ca tot tinerea esti

Am vazut pozici cu Denis, Mihnea si cu Saby, sunt niste frumosi
Alina.a tare frumoasa petrecere a avut Elisa. Lasa ca bugetul se reface, dar o data in viata face un anisor

Vorbeati despre educatie si cum ne mentinem calmul... Nici eu nu vreau sa ii impun multe restrictii cupilului, deci se poate juca si cu pietricele si cu bulgari de pamant daca vrea, se poate aseza si cu fundu' pe pamant, traiasca cel care a inventat servetelele umede (oricum am tot timpul si o sticla cu apa cu mine). In casa am ascuns prelungitoarele si le-am lipit bine, pe cele din perete le-am "dosit" (am tras piese de mobila in dreptul lor) si nu le-a gasit inca. Nici la aragaz nu are voie, nici in baie. Acum merge singurica prin toata casa si o las sa se duca unde vrea ea (exceptand baia) pt ca deja se descurca si tare bine ma simt ca mai pot face si eu cate ceva. Crize de isterie nu prea face, dar o mai apuca la schimbat, desi incerc sa ii dau ocupatie (o jucarie, o cartulie... pe care la mai duce la putzulica si cica se sterge si ea ). Daca vrea un obiect periculos (ex foarfecele, ceva ascutit) ii arat altceva sau o pun sa-mi aduca ceva ori sa-l caute pe Ozzy, catelul. Am observat ca daca e obosita e mai isterica decat de obicei, ca sa spun asa.
Uneori ma mai supar pe ea si o cert, cum a fost astazi pt ca m-a muscat tare, am un semn mare rosu ca practic mi-a luat si pielea. I-am spus suparata ca nu e frumos sa muste asa, nici pe mami, nici pe oricine altcineva. S-a uitat ciudat la mine si a pus botic de plans, deci m-a inteles (de fapt voia atentia mea, asa face mai noi, musca si zgarie). Cum ma calmez cand mai face vreo trasnaie? Clasicul numarat pana la 10 merge deocamdata.
Cum ma relaxez? Ma intalnesc cu prietenele in parc, stau pe net, visez la un concediu si, mai nou, m-a "lovit" o pasiune care nu e tocmai noua - m-am apucat de cusut la masina socrelei "Veronica" Urmatorul meu proiect va fi o bluzita frumoasa dupa un tipar din Burda si vreau sa-i fac si Lorinutei cate ceva asa cum imi place mie.
Despre trantitul pe jos... grele vremuri ne asteapta Finutul meu are 2 anisori si juma' si face destul de urat pe afara daca nu este lasat sa... si face tocmai ce ii spune mama-sa sa nu faca. Cica e o criza de identitate in jurul varstei de 2-3 ani, si mai este una pe la 5-6 ani si apoi toata adolescenta, ooof
Mi-a placut cum a spus Valen, copiii au nevoie de reguli, de limite, pt ca altfel se simt dezorientati. Chiar citisem un pasaj despre asta intr-o carte de specialitate.
Carla si eu ma tem de cum vor proceda bunicii cand o voi lasa pe Lori cu ei, deja au tendinta sa ii dea dulciuri mai pe ascuns. Maica-mea de la 3 luni a "botezat-o" pe fii-mea cu ciocolata cand nu eram in camera si desi le-am spus clar ca e copilul nostru si eu fac regulile si ei trebuie sa se conformeze, nu inteleg deloc

Despre noi... am inceput sa-i dau lapte praf Lorinutei dupa masa de dimineata in loc de san si l-a acceptat bine (ii dau Lactogen2 de la Nestle). In rationamentul meu speram sa manance mai bine, ca acum se bazeaza pe san si mananca doar borsuri si iaurt si putine fructe. Mai apar si doua maselute la orizont si isi roade degetele toata ziulica, deci veslie mare pe capul nostru Imi face in continuare probleme cu somnul de noapte, adica se chinuie, si implicit ma chinuie, sa adoarma seara - de la 8 pana pe la 10 se intoarce pe toate partile si in brate si pe pat, ba ia sanul, ba il lasa, mai face o tura prin casa/camera, iar vine la san si tot asa. Cand, in sfarsit, adoarme suntem amandoua transpirate si epuizate.

Of, gata, ca v-am facut capul cat casa, o sa ma goniti

Va pupacesc pe toate si pe toti

Lavi si Lorina Maria (5 iulie 2007)
www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52208" target="_blank">am jurnal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Mai mai ce fata frumoasa Elisa! Si ce petrecere superba a avut ea. Bravo! Foarte frumos.

Moldoveanca sa stapaniti sanatosi carutul, si pupici multi, astept sa va vad.

Anto eu am primit cartea de la Anya nu am citit-o inca deci in momentul de fata inca fac vaccinul. Dar daca gasesc teorii pertinente pt creierul meu vad eu cum ii fraieresc pe astia.

Panda bine ai revenit.

Mamii eu ii dau sosete lui Adelise doar cand poarta pantofi.

Stefania da eu ii dau mancare normala insa nu sandvisuri (mezeluri nici nu va vedea pana spre 3 ani) mancare gatita fara sare, iaurturi naturale organice am scapat de cele cu fructe, cele cu fructe manaca doar in deplasare ca nu pot gasi asa mici precum petit filou. In rest, paste, ou, carne de pui vita, orez, linte, fasole, mazare, legume de tot felul si fructe binenteles. Acum suntem in faza de taiat in bucatele mici, nu mai sdrobim deloc.

Va pup ca am multa curatenie de facut.

Luna, mamica de www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3960" target="_blank">Adelise Cezara(11.08.2007) si www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3882" target="_blank">Cosmin (30.07.2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorinaoo1 spune:

Mammaaaa, cate repetitii si greseli, iertare

Stefania nici mie nu mi se pare prea sanatos sa manance sanviciuri in fiecare zi, mai ales cu mezelurile am eu o retinere. Danone nici aici nu e prea popular, nu ii dau nici eu. Lorinutei nu ii dau inca din mancarea noastra, doar daca fac borsuri sau supe mai acrisoare (cu multe rosii adica) si nu pun sare.

Lavi si Lorina Maria (5 iulie 2007)
www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52208" target="_blank">am jurnal

Mergi la inceput