Strumfi de un an (iul-aug 2007) (85)
Raspunsuri - Pagina 14
X-ray spune:
la multi ani tudor,filip si vlad!sa aveti parte de multa sanatate,numai bucurii si impliniri si tot ce va propuneti sa se implineasca!
nikole ma bucar ca ai aparut si ca sunteti bine.distractie placuta in filipine si mai arata-ne si noua poze cu albastrel....
agri bine ai revenit!
dar de samurica mai stiti ceva?
mamii mazarea,varza cu moderatie ca sunt cam "grele".dar poti sa faci sosuri fara prajeli,poti sa-i dai paste cu carnita si suc de rosii,ghiveci de legume la cuptor,le faci astfel incat sa mancati si voi.
va multumim inca odata pt cuvintele frumoase,si eu si milena.si da e frumoasa raaaaaaaauu!sunt o familie frumoasa toti,cu bunici cu tot.ieri am fost la mihnea la party,copii s-au jucat tare fain,am mancat cu eli din farfurie.au fost aperitive si am pus in farfurie sunca,cascaval paine,cam ce putea manca si ea,a bagat singurica la greu si abia mancase acasa....eli cum vede pe cineva ca mananca gata mananca si ea.la petrecere a dansat cu mihnea(sau langa mihnea)si au incercta(fara sansa) sa se tiona dupa cealalta prietena a lor nascuta pe 26, carla, care are o viteza la mers in 4 labe si in picioare ametitoare...
alina mamica bulinei www.youtube.com/watch?v=54C4rgga0L0" target="_blank">Elisa (20 iunie 2007)
povestea noastra...
Anya20 spune:
andicu, superbe pozele...mi-au dat lacrimile.
vai, ce vorbiti voi aici de tocanite si mancarici...pai sa-mi fie rusine ca eu ii dau copilului meniul clasic: iaurt, legume cu carne/ou si fructe cu/fara cereale. a, intre mese mai consuma o grisina sau un fruct (i le dau in manuta)... e drept ca am mare noroc ca mananca f bine (desi nu s-ar zice, caci a slabit in ultimele zile, de cand cu mucisorii si cu scaunele moi). anyei ii mai faceam ardei sau dovlecei umpluti, paste, budinci, dar acum...m-am cam lenevit . si ea se uita in gura noastra cand mancam, dar ii dau un morcov crud sau o bucatica de mar si roade la ele.
comorile mele: anya ioana (19.10.05) si arina ilinca (20.06.07)
arina s-a nascut...a doua oara!
mamii spune:
anya nici eu nu am trecut inca la meniu de adult...adik mai amplu si intrebam si eu cam ce inseamna asta 'sa manance orice' Pana acum i-am dat cum s-ar spune mancare dietetica.Fara sare ..in principiu piureuri de legume..facut din diverse..paste..supe ciorbe..simple Si acu caut sa vad ce o sa ii dau sa manance cand il introduc la ' masa noastra' asta vreau sa shtiu ce inseamna defapt acest ' sa manance ce mancati voi'
p.s chiar nu ma duce capu jur :( multumesc fetelor de ajutoare oricum si mai astept retete si sugestii
mami de www.flickr.com/photos/11788157@N02/" target="_blank"> Alex
www.flickr.com/photos/25237392@N04/" target="_blank"> Alex 9-12 luni
povestea nasterii lui bebitz
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=615a863745f24348351e30" target="_blank"> Mami+Tati=Bebe
CarlaV spune:
La multi ani pentru Filip, Tudor si Vlad, azi e ziua baietilor! Sa fie sanatosi si sa va bucure zilele.
Mada, multumesc mult
Lavi, ma tot gandesc sa-ti spun si uit: tin minte bine de tot "diversificarea cu ciocolata" a Lorinutei si iti admir calmul si stapanirea de sine. Fii-mea are doar 2 bunici, unul a priceput cum stau lucrurile si nu-i da nimic fara sa ne intrebe, cu celalalt e problema (mama mea). Deocamdata e ok, dar tare mi-e teama de ce va urma si de modul in care o sa reactionez eu. Acum n-o fi mare bai daca gusta fii-mea ciocolata o data de la bunica, dar mi-e teama ca dupa asta bunica o sa o vada doar in poze, si ar fi pacat sa-si puna ambitia cu asta. Din nefericire, o cunosc si stiu ca e in stare de mult mai multe, iar din pacate eu mi-am depasit limitele rabdarii in privinta asta.
Voiam sa intreb de cand putem da la copii fructe cu tot coaja, evident, nu pepene , dar e destul de tardiv acum. Eu de cand i-am dat cirese (cu coaja, nu eram nebuna sa i de curat) am inceput sa-i dau si nectarine si caise, pana acum nu a deranjat-o. Stiu ca in coaja sunt multe fibre, dar trebuie spalate bine fiindca la cele din import acolo sunt conservantii si colorantii. Cum e bine, fructele cu sau fara coaja? Dar legumele fierte?
Carla, mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
Anya20 spune:
da, putem sa le dam fructe cu coaja, bine spalate (cele de sezon: piersici, nectarine, caise, mere, pere, struguri, cirese, visine...). la mere si pere cu atentie sa nu se inece. si inca ceva: coaja de piersica poate fi alergena.
comorile mele: anya ioana (19.10.05) si arina ilinca (20.06.07)
arina s-a nascut...a doua oara!
dandusa spune:
daca aveti cumva Gravibinon,intrati aici si ajutati-o pe Catalina si floricele ei
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=123280
Mamica stralucitoare
22+ cu Raducu + Crinuta 1 Nov 2006
X-ray spune:
cristina(timi)abia astept sa vad poze cu voi,bine ca a fost totul ok.parca o si vad pe sophi,asa ca o diva,stai sa vezi cand iti va fura pantofii si rochiile sa se imbrace prin casa cu ele....
carla e asa de dulce saby.sincer eu ii curat fructele din de frica sa nu fie bine spalate,de ex piersicile oricat de bine le-as spala parca nu se spala bine
andreaac felicitari pt raducu cel plimbaret!
mamii azi i-am dat supa cu taitei si carnita de pui,a mancat de a rupt,mai ales taiteii....aia mananc si eu si sotul....
andicu fff emotionante pozele,m-ai facut sa ma uit si eu pe ale mele.cu cateva zile inainte de ziua elisei stateam si ma gandeam unde am fost anul trecut pe vremea asta,prin cate am trecut,cred ca am plans zilnic...si o iau de la capat in curand,zic io...ptiu' pe mine ce curaj...
alina mamica bulinei www.youtube.com/watch?v=54C4rgga0L0" target="_blank">Elisa (20 iunie 2007)
povestea noastra...
fianna spune:
Salutare strumfi de-un an! Si noi p-aici, citim cu spor dar cam atat!
La multi ani celor ce s-au sarbatorit pana acum! Nu enumar ca nu vreau sa-mi scape cineva! Sa fie fericiti si sanatosi ca iubiti sigur sunt!
Vroiam sa zic de mancare caci vad ca se discuta. Eu am inceput sa-i dau cam de toate, dar fara sare. Ce nu intentionez sa-i dau deloc e albusul de ou, mierea si porcul. Nici vinete, deoarece i-am dat odata si nu i-au priit. Altfel, in 90% din ce gatesc putin putin usturoi. Asta fiindca Matei gusta de zor la piericele pe jos si mai nou se gadila pe limba cu dusul, asa ca sper ca usturoiul sa-l protejeze de eventualii viermi intestinali.
Ieri am fost la un mic shopping la Ikea si ne-am oprit si la masa si am luat 3 portii de somon. Una eu, una sotul si una Matei. A fost foarte incantat sa-si puna legumele in cap si sa le storcoseasca pe masa. Din peste i-am dat si lui si i-a placut, evident ce nu a ajuns pe jos. Intr-un final eu am cam mancat portia lui :-)
Ce nu-i place deloc sa manance sunt lactatele, de care nu se atinge de nici o culoare, nu conteaza ca-i iaurt sau branzica, de casa sau cumparate. Nici o sansa. In schimb mananca multe fructe. Si ii place sa i le dau sa rontaie. De exemplu un mar intreg sau o nectarina. Le ia din fructiera si le capseaza cu dintisorii. Cand se satura de ele le mananc eu. Lui inca i le curat de coaja. Mai putin visinile si ciresele, astea le mananca cu tot cu coaja, dar maruntite.
fianna cu printisorul Matei
CarlaV spune:
Multumesc pentru raspunsuri, eu piersici nu prea ii dau fiindca eu nu suport puful lor la atingere, dar cand ii dau i le curat, nectarinele si caisele nu. Mere si pere inca ii curat, cred ca din inertie...
Alina.a, multumesc, pana la urma care Alina a lasat comentariu pe site-ul Sabinei, tu ai fost? Sau Fianna? Sau care din cele 6 Aline pe care le stiu?
Fianna, si noi am incercat sa-i dam Sabinei somon de la Ikea si nu se atinge de el decat ca sa-l arunce pe jos. Nu-i place pestele de nici o culoare si noi suntem innebuniti dupa peste. De fapt nu-i place carnea deloc, cu greu ii ascund o bucatica de pui tocata bine in 500ml de mancare si o mai pacalesc sa pape. A mea ar manca in continuu iarut, Exquisa si fructe. In continuare nu s-a impacat cu cartoful normal, il devoreaza pe cel dulce. Cereale cere singura, din cele expandate in rondele si le papa foarte bine. Intr-o zi a mancat la masa cu noi 3 felii de paine neagra cu o pofta de nedescris. Eu nu sunt prea impacata cu asta, ca are si sare si zahar, ufff.
Carla, mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
violetan spune:
La multi ani vlad, tudor si filip!!!
Pup toate fetele!!!!
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
http://community.webshots.com/user/violettan71