PCOS (8)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gaby77 spune:

psj endometrul crescuse de la 4 la 6 mm in 4 zile iar foliculul doar 1 mm (de la 15 la 16 mm), si mai avea de crescut pana la 20, dar in ritmul asta endometrul ar fi fost prea gros pana cand ajungeam eu la ovulatie... Plus ca deja ajunsesem in ziua 21 asa ca era cam tarziu ca sa continui cu stimularea... asta am vrut sa spun de fapt...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tracy spune:

Buna fetelor,

revin si eu dupa o perioada de tacere. In ultima perioada am simtit ca trebuie sa o las mai moale cu investigatii ca eram pe cale sa o iau razna...
Acum m-am simtit iarasi in stare sa continui lupta. M-am hotarat sa ma duc la un cabinet/ medic specializat pe infertilitate pt. ca nu mai eram multumita de ginecologul la care ma duceam inainte. El mi-a prescris Clostilbegyt fara nici o investigatie anterioara... Nu am vrut sa ma hazardez cu gonal-ul tocmai din cauza ca am tot citit despre hiperstimulare... Asa ca m-am interesat in stanga si in dreapta si m-am dus la un domn dr. specializat pe infertilitate.

Ieri seara am fost la el, asa la o prima vedere mi s-a parut ok. Sper sa fiu multumita de el si dupa mai multe consultatii. El a vazut ca hormonii sunt ok, i-am spus ca sunt ok pt. ca am urmat tratamentul unui domn dr. endocrinolog, si atunci mi-a spus ca luna viitoare facem o urmarire de foliculi. M-a mai sfatuit sa fac o analiza de Clamydia... Astept cu nerabdare urmatorul ciclu ca sa pot merge la urmarile de foliculi sa vedem cu sta treaba.

Eu iau metformina de 8 luni, hormonal sunt ok, am reusit sa slabesc aproximativ 8 kg, dar bebele inca tot nu vrea sa apara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ganesha spune:

gudinde multumesc de raspuns, oricum m-am hotarat ca luna asta sa iau o pauza si sa nu iau tratamentul pe care mi l-a dat cu clomifene, utrogestan si glucophage si sa mai consult un medic.Poate ceea ce a vazut el la ecografie a fost efectul unei hiper stimulari,pt ca de 2 luni fac stimulare ovariana.Din cate am citit eu pana acum nu a-si putea spune ca am din simptomele PCOS. Oricum nu stiu ce sa cred, cu moralul sunt la pamant si cred ca trebuie sa iau o pauza si sa incerc sa ma detasez un pic de problema asta pt ca simt ca o iau razna pe campii

ganesha http://mt.lilypie.com/peJRp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Galateea spune:

O zi buna tuturor !

Asa e cum zicea ganesha - ideea este sa te detasezi....eu de cateva zile stau numai bagata in computer si studiez problema pe toate fetele...cred ca am devenit insuportabila pentru toata familia si prietenii mei...si am hotarat astazi sa-i pun capat.
Am crezut foarte mult ca o sa ma vindec definitiv de acnee si reizbucnirea ei cerd ca a fost cauza depresiei crunte de acum...In plus de asta este si incertitudinea diagnosticului meu...Abia astept sa-mi vina ciclul si sa fac toate testarile. Un alt dr endocrinolog cu care am vorbit mi-a spus sa-mi fac testarile si pt tiroida...T3 ,T4 ...etc.
Am luat hotararea sa fac toate analizele endocrine...macar sa stiu odata ce am...Insa pana atunci m-am hotarat sa ies din computer (mai bine zis sa nu mai ating net-ul si toate articolele ca atfel o sa-mi fac creierii varza...
Azi m-am apucat de sport.Am facut de dimineata pe bicicleta (care pana acum zacea pe post de cuier). Am de gand ca deseara sa ma duc in Herestrau sa ma plimb...si am aruncat toate porcariile din frigider.M-am hotarat sa manac fara hidrocarburi, adica regim pentru diabetici. Voi spune ADIO ( cu greutate ) celor gustoase insa nocive ( si recunosc ca numai alea imi placeau :dulciurile, cartofii prajiti, junk-food-ul, preparatele din porc, la fecare masa nu lispea un paharel de vin sau berica...si apoi produsele de patiserie sunt preferatele mele....).
Insa gata! ajunge cu destrabalarea !Poate Dumnezeu mi-a dat prin acneea asta la maturitate, semn ca e ceva in neregula cu mine si trebuie sa ma investighez ca sa nu ajung mai tarziu sa fac injectii cu insulina de 4 ori pe zi ca mama...
Asa ca am hotarat sa ies din butoi ( asa cum a spus draga de gudinde ) si sa infrunt orice as avea. Si pana la psihiatru( unde am programare abia pe 18 august ) , am hotarat sa gasesc in mine resurse de energie pozitiva si sa redevin iarasi ce-am fost : o persoana foarte optimista, vesela si amuzanta...

Va doresc tuturor numai bine si sa vi se implineasca tot ce visati.
Gala

Mergi la inceput

Si inca ceva :
In cautarile mele pe net am dat de diverse site-uri de femei cu PCOS si am tot citit acolo si despre lupta lor...pe cel in lb franceza l-am postat ieri si acum am descoperit unul din USA
http://www.soulcysters.net
Poate va este de ajutor...

Numai bine,
Gala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Buna fetelor pt voi :
http://www.ovarian-cysts-pcos.com/supplements-store.html#sec1

Am ramas masca cand am vazut ce concentratie are o capsula de vitex pe site-ul acesta. Veti vedea o gramada de produse bune pt PCOS. Pacat ca multe nu se gasesc la noi dar poate reusiti sa vi le procurati de dincolo. Mie Biotina aia imi face cu ochiul .

Edit: Tabelul asta e tare de tot :
http://www.ovarian-cysts-pcos.com/supplements.html

Miki

Mergi la inceput

si am mai gasit si la naturiste ceva interesant :
http://www.soulcysters.net/licorice-reduces-serum-testosterone-healthy-women-treats-hirsutism-119196/

acu ramane de vazut unde se gaseste licoricea asta...

Numai bine :
Gala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Poate stiati poate nu stiati , eu o pun aici : "The researchers discovered that the type of food eaten influenced the development of cysts. For example, they said that women who consumed the most beef and cheese developed the most ovarian cysts. In contrast, consumption of green vegetables provided a strong protective effect. This study makes it clear that what you eat will influence whether or not you develop ovarian cysts. "

Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

hehe, eu am in cercat tot ce am gasit din tabelul ala, 4 ani de zile am tot avut timp.Din pacate lh-ul meu a variat mereu intre 19 si 22 ceea ce e foarte foarte mult fatza de un fsh in jur de 4.
Ce nu au ei pe lista dar la mine ar fi cap de lista si mers extraordinar sunt autohtonele supozitoare cu carpicon si extract de zmeur.
Despre lista aia as putea sa scriu romane. Saw palmetto de ex este palmier pitic, se da pentru scaderea testosteronului, medicamentul e pt. barbatii cu probleme la prostata. Apa de ploaie, daca ma intrebati pe mine, 3 luni, nicio modificare. Vitex, eu sunt cazul rar(banuiesc) in care lh-ul mi-a crescut desi era ultimul lucru de care aveam nevoie.
Vitaminele B foarte bune, ma simteam odihnita si mult mai coerenta ca sa zic asa. Fara efect in pcos.
Scortisoara, scade testosteronul. O beam in sucul de telina, oribil gust(ambele). N-as sti sa zic daca de la ele, chiar am avut un ciclu pe perioada tratamentului dar nu s-a mai repetat minunea. Ce-i drept si alergam cateva ture de parc in fiecare seara dar a venit zapada si m-am lasat de alergat.
ulei de peste am luat capsule , nu stiu ce efecte a avut, zinc mi-a facut bine la fatza.
alpha lipoic acid, biotin, carnitine, cla(acid linoleic conjugat) si ce mai era pe lista si am gasit, nu ma pronunt, probabil sunt niste suplimente si atat.
Cum zicea si denisabia simteam ca ma lupt cu morile de vant.
galateea, bine ai venit in clubul celor care au renuntat la dulciuri. Sa stii ca e mai greu la inceput cu mancarea, o sa vrei sa renunti de nshpe ori. Daca ti-e mai usor ia crom o perioada si-ti va taia pofta de dulciuri. La mine a mers, n-am mai luat pentru ca am citit ba ca ar putea fi cancerigen(colon) ba ca da modificari de adn daca ramai insarcinata cand luai, etc etc. Dar cateva saptamani chiar nu cred ca e un capat de tara.
Foarte bine faci ca te orientezi spre sport, la mine s-au vazut diferente de fiecare data.

Mergi la inceput

As avea si eu o intrebare :stiu ca sportul este bun si ajuta la orice ( eu din pacate n-am fost o mare amatoare ), insa cum actioneaza la scadera nivelului testosteronului la cele normoponderale sau chiar slabe?
Referitor la testosteron eu am citit pe nu stiu care site ( ca acum mi se invart toate in cap ) ca valorile lui reale se masoara numai in faza luteala cat mai aproape de venirea CM....si daca ma gandesc cred ca e corect, fiindca la mine cel putin atunci incep sa ma doara sanii cel mai tare, sa am dureri de ovare, stari de depresie , precum si tenul seboreic si cu probleme....voua vi s-au dat repere cand sa faceti analiza pt progesteron ?

Multumesc. Pup. Gala

Mergi la inceput