Cum fac suvitze acasa?
Fatei mele de aproape 14 ani i s-a pus pata sa-si faca suvite. Bineinteles ca nu sunt de acord dar nu accepta un refuz si i-am dat bani sa se duca la coafor sa-si faca cateva suvitze mai blonde, ea avand parul saten deschis nu vreau sa fie ceva foarte evident sa arate cat de cat ca o fata cuminte de 13,5 ani.
Are parul lung si des si ondulat si toate coafezele si-au pus mainile in cap si i-au facut un pret maxim pe care nu l-as da.
Asa ca vreau sa-i fac eu cateva suvite acolo sa-i inchid gura dar nu stiu cum se decoloreaza parul, eu ma vopsesc singura dar nu m-am decolorat niciodata.
Sa zicem ca as sti sa scot suvitzele cu crosheta printr-o punga dar cu ce maglavais sa dau pe ele si cum sa le tratez?
Fetele mele
Iremediabil indragostita de CANADA
Raspunsuri
anyella spune:
Incearca sa o convingi ca decoloratul/vopsitul distruge parul in timp(e mult prea tinara).Daca nu te intelegi cu ea,cumpara-i un nuantator,e evident ca e dornica de o schimbare(e de inteles la virsta ei).O faci in vacanta,desi de pe un par saten cu razele solare,cu un par ondulat...lung deci predispus la uscare nu stiu ce iti iese((:.Deci fara decolorat!(mai ales acasa).Parul ei v-a arata ca o matura in toamna .
Eventual,pune-o sa citeasca mesajul meu.Eu mi-am vopsit/decolorat parul de la 18 ani.Acum nu as mai face lucrul acesta.Platesc bani pentru un par natural lucios:tratamente regulat,masti de par...multe,incerc tot ceea ce se poate face pentru aspectul unui par sanatos.
Aniela
dana d spune:
Mda, asteptam cu nerabdare un raspuns, am citit amandoua si eu sunt total de aceeasi parere dar ea nu e convinsa. Deci, ce e ala nuantator, cat tine si daca pot sa fac suvitze cu el? Astea sunt nelamuririle si multumesc pt sfaturi.
Fetele mele
louisea spune:
Un nuantator e o vopsea care tine la nu stiu cate spalari. Avantajul e ca un nuantator nu ataca parul dar in schimb nu-i asa de puternic ca si vopseaua sa decoloreze.
Oricum cand are parul lung suvitele de fac cu folie de aluminiu daca sti ce vreau sa zic. Chestia cu punga merge numai pe parul scurt.
Eu tocmai ce mi-am facut da la salon si am parul mediu si mi-a facut cu folie.
Si le poti face doar unde se vad, adica nu in tot parul.
Oricum nu-i le fa prea dese ca s-ar putea pana la urma sa nu-i placa, ci doar cateva.. Si eventual daca dupa mai vrea mai multe, ii mai poti faci ceva.
Incearca sa te duci la un magazin de cosmetice si intrebi vanzatoarea ce-ti recomanda.
Mai era si un subiect aici la femina despre cum sa te faci blonda acasa sau ceva in genul asta. Si vezi ce produse folosesc fetele
Va rog sa nu dati quote la mesajele mele. Merci
anyella spune:
Si eu am avut probleme cu a mea.De aceea mi-am permis un sfat.Avea 14 ani si acum imi multumeste.Toate colegele erau vopsite,suvitzate.
Are o nuanta de saten deschis pe care multe si-ar dori-o.Par drept.I-am facut damblaua((:,scz daca citeste, si i-am luat nauntator la pliculet.Pentru a-l deschide cu suvite nu exista,decit decolorat:))Gasesti tu...nu dau firma, daca vrea o nuanta mai inchisa,un ton,atit,cadeti voi la pace,cumva.Acum depinde si de ten.A mea e alba ca brinza,dar vine vara/bronzat.Ii statea superb, i s-a dus dupa cca 4 spalari.Acum isi adora parul.Vara se deschide la culoare, aproape se"inshuviteaza" singur.Nu mai vrea nimic.Mai ales de cind au vazut-o colegele in sept. bronzata si cu un par de "milioane".Ele trebuie sa fie constiente ca parul:lung,ondulat e un dar de la DD.Bineinteles tuns periodic,macar virfurile,nu e cazul de vopsea/decolorat il usuca tare. tie si fetei.
Aniela
anyella spune:
Mi-am recit msg,nu am inteles nici eu nimic.Nu il mai editez,ca de foame cred ca nu am fost explicita:)).
Deci: pe par lung,ondulat si supus traumelor unui anotimp calduros nu se aplica nici vopsea si nici decolorant.Clar! Asta se vede in timp.Daca vrea schimbare,nuantator(fara amoniac)se gasesc multe in comert in functie de bani tin de la 2,3 luni pina la maxim 4,musai balsam sa nu zic masca de par dupa spalat.
Si fara decolorat,decapaj partial/total cum i-o zice!
Aniela
mamii spune:
eu cand eram prin a 8 a deci pe la 14 ani imi faceam cu prietenele codite decolorate cu apa oxigenata.Se decoloreaza in timp asa nu pe loc...si nu se decoloreaza cine shtie ce!
Pentru shuvite chiar nu e greu sa ii faci 6 suvite la suprafata.Daca vrei sa te invatz spune.mi si iti trimit pm
mami de www.flickr.com/photos/11788157@N02/" target="_blank"> Alex
www.flickr.com/photos/25237392@N04/" target="_blank"> Alex 8-9 luni
povestea nasterii lui bebitz
dana d spune:
Multumesc pt raspunsuri. Pe fie-mea o apuca asa din cand in cand vantul schimbarii, ba sa se tunda, ba sa se vopseasca, acum sa se suvitzeze, sa faca ceva sa fie si ea in rand cu colegele care de mult nu mai au parul natural. Mai acum vreo doua luni am invatzat-o si eu sa se decoloreze cu apa oxigenata, tot asa sa scap de gura ei, mi s-a parut o solutie mai de compromis. A fost incantata sa vada ca i s-a deschis putin culoarea parului care era si inainte un saten deschis ondulat superb. Aa si inca ceva nici ondularea nu-i place, moare de ciuda imi reproseaza ca am facut-o cu parul ondulat. I-a adus Mosul placa de indereptat parul si o foloseste undeori dar nu mereu. Asa ca parul ei e deja putin decolorat cu apa oxigenata si intins cu placa de cateva ori pe luna, nu pare ars dar probabil ca e putin afectat, oricum era el cam uscat si inainte.
Acum a plecat iar la un coafor din apropiere la care nu fusese prima data si si-a intins putin parul, l-a prins in coada sa nu mai para asa mult cum l-au vazut celelalte coafeze care s-au vaitat ca e mult de munca si i-au facut un pret mult mai mare decat cel afishat desi ea a spus ca vrea doar cateva suvitze.
Fetele mele
mamii spune:
dana chestiile astea sunt normale!eu am parul cret...intodeauna il vroiam intins ca la toate fetele..acum imi dau seama ce tampita eram.Si acum imi intind parul dar il mai las si cretz dat cu spuma.Parul cret necesita atentie.Cumparai in loc de balsam mashti de par loreal sau pantene( sper sa nu se considere reclama) sunt mult mai bune si fac parul mult mai frumos ca balsamul.Nu o cicali la creier cand ishi lasa parul cret cu vorbe de genu 'iauite ce bine iti sta' pe mine ma scotea din sarite cand o auzeam pe maicamea.O poti ajuta si tu sa ishi intinda parul.Placa nu afecteaza asa mult cum se crede parul.dupa ce face baie ishi usuca parul cu feonul si cand este aproape uscat de tot trece cu placa pe deasupra.Si daca vrei sa fii o mama si mai COOL si sa fie mai shmechera decat toate fetele Poti sa ii faci shuvite de alta culoare cu nuantator.
mami de www.flickr.com/photos/11788157@N02/" target="_blank"> Alex
www.flickr.com/photos/25237392@N04/" target="_blank"> Alex 8-9 luni
povestea nasterii lui bebitz
dianocica spune:
dana, e absolut normal sa isi doreasca aceste mici schimbari. si, zic eu, mai bine acum decat la 50 ani, intr-un 'middle life crisis' :). si repet, mici schimbari. a iti decolora parul e mai nasol decat a-l vopsi, dar e muuult mai bine decat un tatuaj :). eu zic sa o ajuti, chiar sa o incurajezi sa experimenteze, pt ca asta e varsta ideala pt asta. pt cautari, pt descoperiri....
daca parul ei e natural, poti incerca intr-o prima faza si o vopsea blond care, fara decolorare nu va reusi decat sa ii deschida un pic culoarea, nicicum sa ajunga blonda ca-n poza de pe cutie. sau, in loc de suvite, care se fac mai greu, poate sa isi deschida doar o zona, de ex cea de la ceafa. si sa se vada f cool cand are parul prins :)
daca ramai la suvite e simplu. iti iei niste folie de aluminiu si o tai in fasii cam de 10cm latime si 25-30 lungime. daca vrei 10 suvite iti tai vreo 20 de fasii in prima faza, pana capeti mana :)
alegi suvitele si le prinzi pe fiecare cu un elastic de par din ala mic. (ce iti spun eu acum dureaza ceva dar banuiesc ca esti incepatoare si macar sa iasa bine. maine-poimaine te vad cu gasca de adolescente la usa la suvitat :). si mai scoti si un ban cinstit :))) )booon. iti pui un ceas in fata. si incepi. iti pui folia in mana, pui suvita pe ea si intinzi maglavaisul. cat mai uniform incepand de la 1-2 cm de radacina. dupa ce ai intins tot, impaturesti frumos folia astfel incat sa nu atinga amestecul si restul parului. si arunci un ochi la ceas. vezi pe prospect cat trebuie sa stea cu ele si cand incepi sa le limpezesti, o faci pe rand. in ordine. pentru ca iti va lua mult timp pana termini toate suvitele. (pana iti faci mana si coada la usa, cum am stabilit :))
cand e gata timpul pt prima suvita, o desfaci usor si fie o cureti cu o manusa, fie cu un prosop umed. si faci la fel pt fiecare, altfel prima suvita iti iese o culoare si ultima alta. varza, cum s-ar zice :)
daca am vorbit cu prune in gura si ati ramas la varianta suvite da-mi un semn si mai detaliez
I'm not trying to be difficult...it just comes naturally.
ina_nz spune:
Nu mi-o luati in nume de rau dar poate ca am imbatranit eu si m-am ramolit.
Are 13 ani!! E o copila....
Nu cred ca tre sa fie nici shmekera si nici cool
Si nu cred ca exista i-am exolicat ca nu o las dar nu ma pot intelege cu ea!
Un copil de 13 ani trebuie sa faca ce ii spune mama
Iar daca acum incepe cu suvite ce mai urmeaza......
Ina