Cum fac suvitze acasa?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamii spune:

ina_z te-ai ramolit.

mami de www.flickr.com/photos/11788157@N02/" target="_blank"> Alex

www.flickr.com/photos/25237392@N04/" target="_blank"> Alex 8-9 luni

povestea nasterii lui bebitz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petaluda spune:

Eu am avut 14 ani acum ceva vreme si totusi imi amintesc si acum de dorinta mea de schimbare a infatisarii. Lafel erau si prietenele mele. Simteam ca mi se schimba corpul, mintea... si simteam nevoia sa armonizez toate astea cu infatisarea mea. Asa ca mie mi se pare perfect normal ce isi doreste fata ta.

Mama mea, insa avea o singura grija fata de cum aratam, sa las profilor o impresie buna. Nu conta ca eram oricum printre cei mai buni din clasa, conta sa arat ca un elev " model". De parca daca imi puneam ochelari in loc de fard la ochii, era o garantie ca invatam mai bine. Eu ma asteptam de la mama mea sa ma apere de asemenea judecati superficiale, si ea ma indemna sa ma supun lor.
Asta nu m-a impiedichat sa ma machiez, doar ca mama nu a fost langa mine sa ma invete ce culori ma avantajeaza, cum sa nu ma machiez prea strident, ce e un machiaj de seara si unul de zi...si zau ca ar fi fost mai bine, atat pentru mine cat si pentru ea, ca ar fi " controlat " mai bine ce faceam dac imi dadea voie in anumite limite decat daca imi interzicea cu desavarsire.

Dana, m-am uita la pozele voastre. In primul rand vreau sa iti spun ca ai niste fete scumpe foc.
M-am uitat la parul celei mari, si eu nu il vad chiar saten deschis cum il descrii tu. Eu o vad bruneta bine. Acum tu stii daca cumva obiectivul aparatului a inchis culorile.
Insa, ma gandeam ca daca parul ei e exact ca in poze, s-ar putea ca suvitele blonde sa nu fie cele mai potrivite. Ar fi contrastul prea puternic si ar parea foarte artificial. Cred eu ca niste suvite mai ciocolatii, caramel...ar arata mai bine, si nici nu s-ar vedea atat de puternic, asa ca poate e mai bine si din punctul tau de vedere.

Si inca o chestie, eu i-as propune o tehnica numita " balayage " care arata ceva mai natural, se amesteca mai bine cu nuanta naturala, arata asa ( aici pe roscat ):
http://www.stevencolesalon.com/images/balayage_brunette.jpg

in loc de suvite, care arata mult mai definite:
http://www.sicurmatica.it/catalogo/images/14MECHES%201%20FOTO.JPG

Sper sa nu te superi de sfaturile mele, desi tu intrebai altceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Petaluda, se pare ca avem principii de viata diferite, eu consider ca un tanar preocupat prea mult de aspectul lui este superficial si nesigur si implicit se procupa mai putin de scoala si de obligatiile varstei lui. Am reusit cu greu sa o tin pe fata mea in frau cat de cat, adica nu arata chiar ca gata sa iasa pe centura cum arata unele colege de-ale ei si mai ales la scoala sunt de parere ca trebuie sa pastram decentza.
Din cauza acelor fete scapade de sub controlul parintior care au mai multa experianta ca mine in ale machiajului, vopsitului si modei, fata mea se simte mai "proasta" ca ea e cat de cat mai naturala. Desi si ea se epileaza, si ea se penseaza, lucruri pe care eu nu le faceam nici la 16 ani dapai la 13 si nu ma simteam mai prejos decat prietenele mele mai emancipate, dimpotriva stiam ca adevarata valoarea sta in cumintenie si seriozitate nu in vopsele si iubiti din frageda adolescenta.
Acum sa revin la parul ei si la ce am facut pana la urma: Parul ei este saten deschis si l-a decolorat putin cu apa oxigenata asa ca este chiar mai deschis, probabil ca in poze nu se reda culoarea exacta. Fiind asa, destul de deschis am zis ca poate merge sa-i pun doar vopsea blonda obisnuita, fara decolorare cu pudra ca sa nu-i agresez prea tate parul. Am cumparat o vopsea Palette Lux, nustiucum, blond miere, asa ceva, i-am ales suvitzele pe folie de aluminiu, le-am dat cu pensula cu vopsea, le-am impachetat si am stat cate scria in instructiuni, cam 30 minute. Am inceput sa le desfac cu primele pe care le-am impachetat ca a durat cam mult pana le-am facut pe toate si am incercat sa respectam timpul la fiecare suvitza. Am fost foarte dezamagite sa vedem ca nu e nici o diferenta la prima vedere dar dupa spalare si uscare se vad foarte vag suvitzele vopsite, putin mai deschise. Atunci ne-a parut rau ca nu am dat pe tot parul, desi nu ne ajungea o cutie de vopsea cate cumparasem, poate nici doua. Acum nici nu stiu daca parul ala deja vopsit chiar daca nu prea s-a vopsit, mai suporta alte tratamente daca mai insista in ideea ei. Oricum, deocamdata vad ca s-a linistit dar sambata era tragedie mare, plangea si era disperata ca nu reuseste sa se vopseasca de parca asta era o problema de viatza si de moarte.

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Mergi la inceput

Dianocica, in mare cam asa am facut mai putin ca nu le-am prins cu elastec si nu le-am vopsit de la 1-2 cm de radacina ci cat mai aproape. Se pare ca m-am priceput doar ca maglavaisul nu a fost ceea ce trebuie, in rest am respectat intocmai instructiunile.
Si eu ca fraiera credeam ca va iesi culoarea tipei d epe cutie si chiar dupa asta am ales-o la magazin ca era si un blond mai platinat dar am zis ca e prea de tot

Fetele mele

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ina_nz

Nu mi-o luati in nume de rau dar poate ca am imbatranit eu si m-am ramolit.
Are 13 ani!! E o copila....
Nu cred ca tre sa fie nici shmekera si nici cool
Si nu cred ca exista i-am exolicat ca nu o las dar nu ma pot intelege cu ea!
Un copil de 13 ani trebuie sa faca ce ii spune mama
Iar daca acum incepe cu suvite ce mai urmeaza......

Ina

Ina cam as agandeam si eu acum cativa ani si nici prin cap nu-mi trecea cate o sa las de la mine. Din pacate nu mai e asa, copiii astia nu mai sunt cum am fost noi, trebuie sa fie acceptati si admirati de gashca si asta e un lucru vital. Sambata incepuse sa urle sa o mut de la scoala aia ca cum apare ea in fata fetelor tot nevopsita..
Si sa stii ca nu e un caz aparte, chiar ieri mi-a povestit o prietena cum s-a transformat baiatul ei pe care toate in stiam copil cuminte si elev model. A intrat la liceu ca un baiat serios cu nota mare si aspect decent, ingrijit. Au ras toti de el si l-au presat inclusiv cu mesaje pe mess pe care le-a vazut si mama lui, cum ca e calugar, militar, puscarias....prostul clasei, prostul liceului desi era poate cel mai bun la invatzatura. Are baiatul ala acum o claie de par in cap de nu mai vede si umbla cu pantalonii cu turul in vine si numai in negru de nu mai zici ca e Mihai cel serios si elevul eminent, dar acum are prieteni.
Din cate inteleg eu, nici lui nu-i place ce si-a facut si promite sa se tunda dupa ce se intra in vacanta, deci totul e sa fii acceptat de gashca.
Nu-mi amintesc s afi fost atat de importanta parerea colegilor "pe vremea mea".

Fetele mele

Mergi la inceput