Mamici de mladite &mugurasi de mai-iunie 2008 (86)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

quote:
Originally posted by andora

Lorich super, poate ne vedem, ti-am dat PM, daca vezi o burtoasa ca o balenoasa io sunt . Eu nici nu stiu la ce etaj e maternitatea ca acolo nu fusei,doar la cabinet Pup
Gabitzammultam frumos, ma duc la piata sa iau ceai dupa masa , dar menta din el nu constipa mai ales in primele zile dupa nastere?
Alysh ai dreptate,si momentele astea sunt la fel de unice ca si cele minunate cand te giugiulesti cu bebe mic si scumpic
Cleo bine le zici cu laptele si eu ma gandeam la socrella ca tot de langa Botsheni e si tot cu 6000 da laptele de la vaca,si mai e si bun si gras...
A propos, pe mine nasterea trecuta m-a prins cand nu apucase sa se raceasca orezul cu lapte de care mi se facuse opofta nebuna... si de ieri am halit 3 castroane tot cu orez cu lapte evident,zici ca-s paranoica. Cred ca asta e de fapt semnul.
Pup!

Pogonici mic
Gogoasa

andora, de langa botosheni -> la dorohoi?? ca ne-om trezi si neamuri

socrate, mila mi-e de tine. Si io is varza de oboseala, desi asta noapte m-am trezit de 4ori sa mufez potoroasa, care doar tsocaie prin somn, nici nu se trezeshte sa manance 1 data bine, sa se faca full. Am incercat sa dorm acum, dar de unde... Si nici nu mai are rost, alaptat iar acusi, dupa aia pregatim ca mergem la doftori. Uof. Asta e marea mea durere... daca nu ar fi fo sa ajung la doftor cu piciorushele... si hai, ca o rezolvam, a zis dr ca se vindeca 100%, apai in credem, dar cand o vad cum urla cand o trage de piciorushe, sau cand ii taie gipsul... si mai sunt in sala de asteptare o gramada de copii, cu maini, picioare rupte; nu am nik cu ei, saracii, dar noi nu am facut nici macar 1 vaccin...

uof.

vorbiti de sex? uof. Sper sa scap de lohii, sa merg la control peste 2-3 sapt, si sa imi zica nea Hamidu: dai batai. Cum o fi nu stiu. M-o fi facut virgina iar?

andora, baga piersici. Cica poti manca si dupa, daca nu aveti alergii in famelie, sa aiba bebe un risc crescut.

mi_bebelina, zici de durere. Deci, dupa ce mi-a scos firele, la 2-3 zile am si uitat. Mi-a mai zis aici o fata, nu mai tin minte care, ca asha si va fi, ca firele mai tin.
Dar am ramas cu durerea in -de.. hemoroidul, prietenul meu. Acum, cand avem 3,5 sapt, s-a retras, inca ma mai doare, ca sunt si putin constipata (de, ash vrea io mishcare mai multa, si mai multe salate, dar incerc sa nu fac excese). Si pe mine la nashtere ce m-a rupt ca durere (si dupa nashtere)..o fo oasele bazinului, de la coborarea lui bebe. Si cu durerea asta am ramas. Ca si cum ash fi cazut pe gheatsa, sau sa fi luat un shut in fund. Nu stiu cum sa descriu. A, si pt durerea de epiziortomie, mi-a luat tati un spray (cand eram in spital) cu lidocaina, special pt epiziotomie. Chiar si asha scrie pt indicatii. Acum...l-am folosit cateva zile, si colacul d e salvare..si apoi am uitat. Inr est, epiziotomia am spalat-o cu apa, betadina (rivanolul ala care am dat si pe buricuts la pitica). Si gata. A, mie mi se pare ca a mai curs putin sange de la taietura..zilele astea. sau mi se pare.
Si ca vb ed lucruri din astea, pe tine cum te-a taiat? pe mine..si in dreapta- cam 1 cusatura, si in stanga - 4-5 cusaturi. Si colul l-am avut rupt... asta a scapat-o dr -ul printre dioscutiile cu moashele, care ii dadeau la mana una, alta.

Ylari, despre lungime, asha zic si io ca s-au hazardat. Sau au scris gresit. La mine au scris gresit scorul Apgar: 10 si apoi 9-dupa 10 minute. Cand in sala de nashteri, mi-au zis 9.
A, ca sa nu zic, pe fisha de ieshire din spital, am shtersaturi...a fo scris ceva la diagnostic (io intuiesc ca e vb. de displazia de shold) si deasupra e dat cu pasta corectoare, si scris de hernie ombilicala.
Si mie mia-u dat reteta cu chestii preventive sa le am in casa. A, si despre spalat la fundulets, io am gasit alternativa: fac ceai de spalat bebe, si tin intr-un biberon mai mare, pe care nu il foloseam. Si torn pe vata, si sterg fata. Vreau sa zic ca nu s-a mai iritat, si nici bepanten nu am mai fol. la fund decat 1 data pe zi, maxim.

gabitzam, multumim de recomandare!! sa stii ca incerc sa ajung la magazinul barza-ro, de care nu stiam, si sa vad de leganush. De la ce varsta pot pune pitica acolo?

o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra

povestea nashterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia83 spune:

pt proaspetele mamici fane de piersici
fetelor, daca va e frica de alergii (care mai mult ca sigur ar putea fi provocate de puful de pe piersica..spalate bine nu cred ca ar fi o problema) inlocuiti piersica cu nectarina...si voila!! nici nu incepe cu "p" nici nu are puf, deci...bagati mare!!!

eu una o sa ma feresc de capsuni pt ca am fost foarte multa vreme alergica...n-am mai papat de mica, m-am riscat acum gravida si nu mi s-a mai intamplat nimic...pe langa asta, nu pun in gura nuci ca ma termina..aia o am de-o viatza...la piersici faceam alergie numai daca atingeam puful ala de piele(mai bagam in san cand mergeam la cules) in rest, spalate bine de puf, n-au treaba..sau decojite!!!

pofticioasele

Pozici Iulia AMR 2 Zile!!!
Ariana Elena

Haide gogosica mamii! te asteptam cu drag!!! mami & tati de-abia asteapta sa te tina in brate!

Praise God!!!”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andora spune:

Buna treaba cu titlul....

Cleo, nu spre Dorohoi e socrella,ci la jumatea distantei intre Iasi si Botseni Bafta mamico sa scapi de tot de hemoroidul ala , mie de asta mi-e groaza, a fost mai rau ca nasterea data trecuta...
Iulia ca bine zici, ma gandeam sa nu-lstrice pe bebe la burtica, darputin cate putin o incercare nu strica...

Pogonici mic
Gogoasa

Mergi la inceput

fetelor, cum se manifesta hemoroizii aia? iar eu cu intrebarile mele stupide

Ariana Elena

Haide gogosica mamii! te asteptam cu drag!!! mami & tati de-abia asteapta sa te tina in brate!

Praise God!!!”

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by iulia83

fetelor, cum se manifesta hemoroizii aia? iar eu cu intrebarile mele stupide

Ariana Elena

Praise God!!!”

te doare in

povestea nashterii

Mergi la inceput

gluma gluma, nici io nu stiam ce e aia, ca nu am avut niciodata prbleme. Dupa ce am nascut, la controlul de a 2a zi, mi-a zis dr sa iau crema anti hemoroidica: doxiproct.
Dupa aia am izolat... e un fel de varice in jurul anusului. Si te doare cand esti

Fetelor, dispar pana diseara. Ca sa nu fiu ca magarul in ceatsa...va anunts. Ma duc acum sa alaptez, sa pregatesc pitica, sa mergem la ortoped si apoi la pediatru. SAper din tot sufletul, sa ne zica ortopedul ca e mai bine, si ca scapam de fasha gipsata. Si de drumurile la spital. Uof. Si apoi la pediatru. Sper sa ma linishesc si io cu toate astea, am ajuns sa plang cu pitica in brate seara, la spalat, la culcat sa ma rog - pt sanatate si recuperarea ei. Nu e mai mare durere decat sa vezi copilul la medic.

Si pana atunci.. fara numar fara numar..pt fete cucuiete. Cine mai doreshte, cine mai pofteshte...

povestea nashterii

Mergi la inceput

brrr...sper sa nu fac asa ceva

cleo tinem pumnii pt potoroshenie! sa scapati de medici [pup[

Ariana Elena

Praise God!!!”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melly23 spune:

cleo uite o pentru tine si bebita ta!!!sper sa va faceti bine!!!sa scoata nenea doftor piciorusele din fase!!!si sa se faca bine micuta si scumpa ta mara!!!va pupam si va dorim multa bafta!!!cat despre hemoroizi cred ca fac si eu

si sa nu uit de agitate

Asteptam un fluturas puturos!!!! Amelia Gabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melly23 spune:

iar e pustiu pe aici!!!unde ati zburat toate!!!???

Asteptam un fluturas puturos!!!! Amelia Gabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Salutare burticutze si mamicutze :)

Iaca revin si eu :) cu felicitarile de rigoare pentru noile mamici, Lily79 si Andree27 Sa aveti parte de bebelushi sanatosi, fara colici !!! Sa va bucurati de toate mutritzele si gangurelile lor :)

Cleo - merci pentru raspuns :) Ai dreptate, toate fetele care alapteaza au asemenea probleme, asta este; mai spunea si Socrate parca "din bucurille alaptatului" Eu ma vait mai ales noaptea (de fapt noaptea am o stare de nervi - nu stiu de ce), ziua sunt mai bine ma mulg cu spor si ma bucur ca pana acum nu a fost nevoie sa ii dau bebelului lapte praf. Mai strang din dinti inca o luna jumate si apoiu gata :) Deja i-am luat azi laptic praf, sa fie in casa (desi eu am si la congelator o cutie mare plina cu borcanele de lapte matern). Mi-a doat doctorul un lapte hipo-alergenic, si care in plus ar mai fi si pentru bebici cu colici puternici, ca al meu. O sa vedem, dar sper ca dupa ce bb face 3 luni ;)

Fetelor, si al meu Robertzel e chinuit rau de colici... sau de gaze, nu am inteles prea bine diferenta Uneori asa de roshu se face si asa se incordeaza, am impresia ca o sa explodeze, bietul... Si eu stau noaptea cu ochii pe el - oare respira?? oare ce face el acolo . Cred ca e normal. Acum mai m-am linistit pt ca bb isi tine f bine capul si chiar daca e pe burta nu mai sta ca prostanacul acolo, cu mutra in jos, ci isi intoarce capul singur diontr-o parte in alta. Mi s-a spus sa il pun la nani pe spate, dar eu il pun pe o parte (asta pt ca mi se mai ineaca uneori cu saliva si am impresia ca daca e pe spate nu isi revine prea repede). Si alternez partile, sa nu i se turteasca capuztul.Si am inteles ca e bine sa fie un pic inclinat patuztul, sa stea cu capul mai in sus. Ah, si adormitul cu suzeta: al meu se mai ineaca, deci evit sa il las cu suzeta cand eu nu sunt atenta la el.

Bb meu doarme ........... PE JOS :( nu il mai pun in patutz ca se agita si mai tare, il tin in landoul de la carutz, ziua sta cu noi pe canapea iar noaptea, dorm cu el in camera: eu in pat, el pe jos in landou :D Am grija sa fie fff curat si sa nu fie curent :) Imi este f usor sa il linistesc: pun mana pe el si dormim asa uneori. tati doarme la el in camera si mama mea doarme in sufragerie.

Recunosc ca si eu am inceput sa il mai iau cu mine, dar tare mi-e frica si evit totusi. Il mai iau cand se chinuie f tare si il pun pe burta mea - se linisteste si adoarme. Se vede ca recunoaste locul de unde a plecat Doarme profund, uita de toate crampele. Insa intr-o noapte am adormit si eu asa, cu el pe mine si m-am trezit disperata, sa nu scap cupilul, sa nu il arunc din pat etc !!! De atunci imi e cam frica...

De spalat bebe - eu nu folosesc nimic special. La popou - doar apica, apoi ii dau cu crema cu oxid de zinc. Iar pe fatza, ser fiziologic. La baie, un gel de baie care e si samponel si atat. Si dupa baie, masaj cu un ulei de masaj de la Galenco. Pana acum, nu am avut nici o iritatie.

Voiam sa ii mai dau un pupic Getutzei - sper sa te faci bine si sa scapi de problemele si de durerile alea rele :)

Fetelor care trebuie sa nasteti - mult curaj va diresc nasteri usoare si rapide !!!

Va pupic

Simona cu Robertzel baietzel frumos

http://b1.lilypie.com/DiKip2.png

http://picasaweb.google.com/s.vilau

Mergi la inceput