in cautarea unei bone
Raspunsuri - Pagina 5
lucia52 spune:
Multumesc mult Kariguld!
Exact pe asa ceva se bazeaza relatia dintre mine ca bona si parintii copilului de care am eu grija... altfel nu poti rezista. Oricat ai iubi copilul, daca relatia mama-bona e tensionata nu rezisti prea mult.
Multa sanatate mamicilor si copilasilor!
Lucia
J G spune:
Eu citesc uneori niste lucruri de nu-mi vine sa cred, de exemplu "sunt numai dupa bani" - pai logic, nu, e un serviciu ca oricare altul, noi de ce mergem la munca? Sa socializam?
In plus iarasi sunt mirata cand aud ca munca 8-10 ore cu un copil de varsta mica e viata usoara. Eu una sunt mult mai obosita daca stau cu fiica-mea decat daca merg la munca. Este munca foarte grea, responsabilitate uriasa!
Cat despre suma de 1000 ron ca este foarte mult... no comment!
Eu am o bona minunata, foarte blanda, iubitoare, rabdatoare, face si un pic de menaj, nu rupe usa cand vin acasa, sunt foarte multumita si o sa o tin cat voi putea de mult!
Insa si eu m-am purtat foarte bine cu ea, platit bine, ore suplimentare platite, comportament frumos, liber cand a avut nevoie, medicamente cand a fost bolnava, dar cand ies pe usa dimineata plec linistita!
J si Carlita Carliontz (05.02.2006)
Helenutza23 spune:
J G nu iti imiagina ca eu ma port aiurea cu bona. nici vorba! exact cum zici tu ca te porti, asa ma port si eu.
totusi vreau sa te contrazic in leg cu munca "grea" pe care o presteaza o bona. pt simplu motiv ca ea nu face ce faci tu in casa: gatit, spalat/calcat, curat etc etc... eu nu vreau sa minimalizez munca bonei dar incearca intr-o zi sa nu faci absolut nimik in casa, decat sa ii dai fetitei sa pape, sa o scoti afara si sa o culci.
a, si nu am nimik impotriva faptului ca "sunt dupa bani". toata lumea munceste pe bani. nici nu am pretentia sa imi iubeasca copilul. de fapt vreau decat sa fie rabdatoare si calma si sa nu minta (cum am patit-o). atata tot!
oricum, daca ai o bona asa cum zici, esti o fericita si nu cred ca ai cum sa intelegi toate problemele pe care le intampini cand incepi sa le schimbi...
daca nu sunt indiscreta, spune-mi te rog cu cat o platesti si cate ore sta... asta asa, de statistica...
Mickyyy spune:
Hop si eu cu o intrebare: aveti idee cat se plateste sau cum se gaseste o bona part time?
Sau altfel spus, o bona fara program fix. Pe 15 septembrie copii incep gradinita, pana atunci mai e doar o luna, insa vreau sa le tin acasa pe fete, e posibil sa am ajutor de la cumnata mea o perioada, dar e posibil sa fie 1-2 poate chiar 3 saptamani in care sa nu aiba cine sa stea cu ele.
Iar dupa ce incep gradinita ar mai fi nevoie de bona ocazional (cand se imbolnavesc, de exemplu), sau seara program scurt, sa le ia si sa stea cu ele pana venim noi de la munca.
Asta pana prin octombrie-noiembrie, cand o sa intru eu in concediu prenatal....si iarasi voi avea nevoie de bona, dar tot cu pauze.
Ideea e ca nu vreau neaparat o bona cu program fix. Credeti ca exista sanse sa gasesc asa ceva? Si daca nu, cam cat se plateste o bona / ora?
Mickyyy si cele 2 fete cucuiete:
Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004)
Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)
J G spune:
Helenutza nici bona mea nu are obligatia sa faca nimic altceva decat menajul copilului, foarte rar mancare pentru copil. De cele mai multe ori face pentru ca e o doamna si ma vede cat muncesc (eu sunt mama singura).
Stiu ca am avut noroc, acum sa nu crezi ca e perfecta insa la capitolele importante (blandete, cinste) sunt multumita.
II platesc 1000ron/10 ore, orele suplimentare se platesc separat. Nu consider ca e mult avand in vedere ca doar supravegherea Carlei, suportatul toanelor, mancatul schimbatul plimbatul e destul de obositor. Poate alti copii sunt mai linistiti dar nu prea cred la varsta asta...
J si Carlita Carliontz (05.02.2006)
mihaneb spune:
Buna,
bona copilului meu este disponibila de luna viitoare. Ne mutam in afara Bucurestiului, iar pentru ea ar fi un efort extrem de mare sa mai vina la noi. Asa ca, daca intereseaza pe cineva, astept PM pentru numarul ei de telefon sau pentru alte detalii. Cred ca e important sa spun ca la noi a stat peste 2 ani (de cand avea piciul meu 2 luni).
MIhaela
Helenutza23 spune:
Mickyyy ce cauti tu e pasare rara! mult succes, sper sa nu cauti prea mult. cel mai bine s-ar preta o vecina daca ai avea...
mihaneb in ce zona sta bona ta? eu stau in zona vacaresti tineretului....
J G merci pt raspuns.
mihaneb spune:
Helenutza23, bona locuieste in cartierul Titan. Noi am locuit vis-a-vis de Palatul Copiilor cand am angajat-o si a fost ok pentru ea.
Smeunici spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ionica Caut si eu o bona in germania ,interna. Cu experienta in domeniu,daca cunoasteti pe cineva ,va rog sa ma contactati pe PM. Ofer 1000 euro /luna. http://www.onetruemedia.com/my_shared?z=2e24f4e077ae85fcc02ed7&utm_source=otm&utm_medium=text_url |
Amely spune:
Fetelor, am nevoie disperata de o bona pt baietel de 1 an si 4 luni, locuiesc in zona Lujerului (Militari, sect 6), daca stiti pe cineva de incredere dispus sa inceapa la 1 sept, cu program 8-10 ore, va rog dati-mi un semn... Tb sa incep munca din sept si ai mei s-au imbolnavit, la gradi nu il primesc asa mic, sotul lucreaza de dimineata pana seara...e crunt
Vad ca si unele din voi se mai lovesc de astfel de situatii...am incercat (incerc inca) si prin agentii, dar din ce citesc pe aici nu-mi pun mari sperante.
Ce sa fac, incerc si eu pe toate caile posibile, poate am noroc...
Pupici.