in cautarea unei bone
Buna fetelor,am si eu o mare rugaminte la voi.Dintre cele care ati avut bone si nu mai aveti nevoie de ele,imi puteti recomanda o pers de incredere?Fata mea are acum 1an si 6luni si as avea nevoie de bona incepand cu luna august.Sunt disperata
pt ca in noiembrie trebuie sa ma intorc la serv si nu am cu cine sa o las.Este singura varianta pe care pot merge.Am vazut ca sunt si bone laudate, va rog sa ma ajutati.Eu locuiesc la parcul sebastian(nu conteaza distanta)asta ca punct de reper.Astept raspunsurile voastre.PUPICI
Raspunsuri
danyelama spune:
Larisuta si eu sunt la fel de disperata ca si tine. Pe mine ma lasa bona actuala. Este foarte greu sa gasesti pe cineva. Eu am cautat 3 luni si pana sa ma intorc la serviciu dar acum sunt si mai disperata ca bona ma lasa si eu nu am cu cine lasa copilul. Eu stau in zona parcului Cismigiu. Parca as apela in final la o agentie dar parca sa le bag astora niste bani in buzunar asa pe degeaba nu prea imi vine. Asta este. Dar daca in cautarile mele caut pe cineva din zona care te poate ajuta te anunt 
alinaluca spune:
Buna, fetelor! Ma alatur si eu voua cu aceeasi problema: caut cu disperare bona pt. baietelul meu de 1an jumat. Eu sunt din Constanta si pur si simplu nu se gasesc femei dispuse sa lucreze cu copii. Va rog daca stiti pe cineva ajutati ma ca intr o luna ar trebui sa incep serviciul.
larisuta spune:
FETELOR EU MA-M LASAT DE BONA.Am fost dezamagita si am renuntat.A venit la interviu,(am luat-o prin agentie)toate bune si frumoase si am stabilit sa incepem de luni,(interviul avand loc miercuri) la ora 9,doar ca s-a facut 10 si bona nu a aparut.Bine ca nu a venit doar in luna de proba si pe urma sa ma lase,asa nu a venit de la inceput si gata.De asta va spun ca nu vreau sa mai aud de bona.Mai am o varianta si aceea ramane TATA,doar ca e cam in varsta, dar stiu ca nu o bate sau nu o lasa nemancata.Nu stiu cum o sa se tina dupa ea,pt ca nu sta o clipa locului,dar o sa mai vina si sormea dupa ore( e la facultate).Succes va doresc,sper sa gasiti persoana potrivita pt copilul vostru
alina2006 spune:
de gradi particulara de ziceti? intre bona si gradi, fara indoiala, as alege din nou gradi! si cu ochii inchisi!
ingridnen spune:
da, Alina, gradi o poti alege numai daca ai pe cineva "in rezerva" pentru situatii de urgenta... la cat s-a imbolnavit fi-miu... ar fi trebuit sa am 6 luni pe an concediu...
Noi am avut si mai avem bona... am avut noroc, este o persoana de incredere. Insa am cautat si eu luni de zile si ma apucase disperarea...
Ingrid si Cristi 5 ani si 3 luni
cris1iana spune:
Buna ziua!
Iata-ma cu o intrebare:cat se mai ofera unei bone in ziua de azi ?
o bona tanara (25) pasionata de copii, cu aproape 2 facultati si experienta 5 ani (2 ani profesoara engleza gradinita,3 ani educatoare) cat ar primi ?
sunt cautate bonele tinere sau se prefera doamnele pensioanare?
se poate face carte de munca?
multumesc mult !

mult succes!
Ana71 spune:
quote:
Originally posted by cris1iana
Buna ziua!
Iata-ma cu o intrebare:cat se mai ofera unei bone in ziua de azi ?
o bona tanara (25) pasionata de copii, cu aproape 2 facultati si experienta 5 ani (2 ani profesoara engleza gradinita,3 ani educatoare) cat ar primi ?
sunt cautate bonele tinere sau se prefera doamnele pensioanare?
se poate face carte de munca?
multumesc mult !
mult succes!
"cine inceteaza a fi copil, acela a murit deja "
Depinde de program, de nr. de copii, de ceea ce faci in timpul programului. Cu carte de munca se poate daca parintii au o firma si ambele parti sunt de acord cu cartea de munca. Eu platesc bonei (care se completeaza cu mama mea pentru cei 2 copii) 600 RON plus 100 RON pentru benzina, pentru un program de 6 ore. Acitivitatile ei: ii scoate afara, o ajuta pe mama sa le dea sa manance, il mai ajuta pe cel mare la lectii. La noi e un caz mai special pentru ca fiind si mama, nu se pot "cuantifica" activitatile. E persoana de incredere si responsabila si se intelege bine si cu mama si cu copii.
eld spune:
Eu mi-am angajat bona in urma unui anunt dat la ziar. Am dat anuntul, am trecut in el cat mai multe amanunte - varsta fetitei, zona unde locuim, programul bonei sa - si m-au sunat multe persoane interesate, din care in prima faza am facut o selectie "telefonica", apoi m-am intalnit cu cele care au trecut de aceasta selectie. Am gasit o femeie serioasa si care se ocupa bine de fetita.
Eu prefer sa aleg eu bona, nu merg pe recomandari, pentru ca ceea ce altuia i se pare ok, mie poate sa nu mi se para ok.
Atentie, august-septembrie e perioada de "migrare" a bonelor, pentru ca multe primesc oferte noi de la parinti care-si dau copiii la gradinita/scoala si au nevoie de supraveghere pe jumatate de zi. Eu vreau sa-i maresc salariul in august, pentru ca primele doua bone pe care le-am avut (una doi ani, cealalta un an) mi-au plecat in septembrie, asa ca nu vreau sa patesc si anul asta la fel![]()
eld spune:
Noi ii platim bonei acum 650 lei/luna. O ia pe fetita de la gradinita la ora 13,00, o aduce acasa (2 statii de metrou) si sta cu ea pana la ora 19,00. Ii da sa manance, ii citeste, se joaca, ies in parc. Cat timp fetita doarme imi calca rufele, mai sterge praful,..
ingridnen spune:
Noi platim 500 RON (5 milioane) pentru 5,5 ore. Il ia pe Cristi de la gradi, sta cu el 1 ora in parc, ii da sa manance si il culca. In timp ce Cristi doarme, ea calca (nu in fiecare zi, depinde ce se “iveste”)
Pretul depinde si de zona….
Ingrid si Cristi 5 ani si 3 luni