in cautarea unei bone

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alina2006 spune:

quote:
Originally posted by ingridnen

da, Alina, gradi o poti alege numai daca ai pe cineva "in rezerva" pentru situatii de urgenta... la cat s-a imbolnavit fi-miu... ar fi trebuit sa am 6 luni pe an concediu...
Noi am avut si mai avem bona... am avut noroc, este o persoana de incredere. Insa am cautat si eu luni de zile si ma apucase disperarea...

eu n-am avut si nici n-am pe nimeni de rezerva! dupa prima luna de gradi, copilul meu, destul de bolnavicios, s-a imunizat, se pare! doamne ajuta in continuare! eu o duc dimineata, eu o iau seara, e greu dar nu imposibil! dupa experienta cu bona mea careia i-am dat cat mi-a cerut fara sa comentez desi mi s-a parut destul de mult ( de la 8.30 la 2.30= 6 mil fara nici un fel de activitate casnica )care dupa o luna a inceput sa se planga de bani si careia i-am marit salariul la 7 mil, care a discutat cu alta mamica in parc de o eventuala colaborare si de care am aflat intamplator,care dupa inca o luna s-a imbolnavit subit de nu stiu ce si care acum lucreza bine mersi la 2 blocuri distanta de noi, nu mai am sincer incredere! deci, eu raman la parerea mea ca gradinita face diferenta! si o voi sustine!

aveti si voi dreptate cu o femeie de incredere dar tare greu se gasesc aceste femei! iar eu nu mai risc!

va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns microbu spune:

quote:
Originally posted by alina2006

quote:
Originally posted by ingridnen

da, Alina, gradi o poti alege numai daca ai pe cineva "in rezerva" pentru situatii de urgenta... la cat s-a imbolnavit fi-miu... ar fi trebuit sa am 6 luni pe an concediu...
Noi am avut si mai avem bona... am avut noroc, este o persoana de incredere. Insa am cautat si eu luni de zile si ma apucase disperarea...

eu n-am avut si nici n-am pe nimeni de rezerva! dupa prima luna de gradi, copilul meu, destul de bolnavicios, s-a imunizat, se pare! doamne ajuta in continuare! eu o duc dimineata, eu o iau seara, e greu dar nu imposibil! dupa experienta cu bona mea careia i-am dat cat mi-a cerut fara sa comentez desi mi s-a parut destul de mult ( de la 8.30 la 2.30= 6 mil fara nici un fel de activitate casnica )care dupa o luna a inceput sa se planga de bani si careia i-am marit salariul la 7 mil, care a discutat cu alta mamica in parc de o eventuala colaborare si de care am aflat intamplator,care dupa inca o luna s-a imbolnavit subit de nu stiu ce si care acum lucreza bine mersi la 2 blocuri distanta de noi, nu mai am sincer incredere! deci, eu raman la parerea mea ca gradinita face diferenta! si o voi sustine!

aveti si voi dreptate cu o femeie de incredere dar tare greu se gasesc aceste femei! iar eu nu mai risc!

va pup!

Iana-Daria si Mami Alina

Alina, as vrea sa vb pe PM daca se poate despre gradinita "Casuta Piticilor". Dar trebuie sa-l activezi. Multumesc mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina2006 spune:

activat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Alina, ai avut noroc cu imunizarea... noi terminam al 2-lea an de gradi si tot nu ne-am imunizat... am tras si anul asta... offf
Nu mai spun ca am incercat aproape tot ce e pe piata in materie de imunostimulare, concedii la salina si mare... asta este, unii copii sant mai sensibili. In ultimele 2 luni am avut: o enterocolita virala, muci si conjunctivita... bine ca se termina anul scolar :))

Si mie mi-a mancat nervii prima bona (pe care am avut-o 2 ani, pana a intrat Cristi la gradi) pentru ca vesnic imi cerea bani imprumut si vroia salariul mai mare... am inghitit o gramada pentru ca se ocupa foarte bine de copil... insa cand a intrat la gradi imi trebuia cineva pentru "juma de norma" si ei nu ii mai convenea... am cautat de mi-au iesit peri albi... am avut noroc in sfarsit... chiar este foarte OK bona pe care o avem acum si vreau s-o pastrez - vom mai avea nevoie de ea pentru urmatorii ani, chiar cand va intra la scoala

Ingrid si Cristi 5 ani si 3 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

quote:
Originally posted by cris1iana

Buna ziua!
Iata-ma cu o intrebare:cat se mai ofera unei bone in ziua de azi ?
o bona tanara (25) pasionata de copii, cu aproape 2 facultati si experienta 5 ani (2 ani profesoara engleza gradinita,3 ani educatoare) cat ar primi ?
sunt cautate bonele tinere sau se prefera doamnele pensioanare?
se poate face carte de munca?

Raspuns la intrebarea ta: eu ii dau bonei mele 15 milioane la program de 10 ore pentru fetitele mele gemene in varsta de 11 luni. Stau cu bona acasa in permanenta si o ajut, mai bine zis eu fac cam totul ea le da efectiv sa manance si le scoate in parc unde sta singura doar cat ele dorm apoi imi da un telefon si eu apar sa o ajut la mancarica, plimbarica, etc. Baie le facem impreuna. e relativ tanara, are 36 ani.

Eu as prefera o bona mai tanara, cu studii si ceva experienta in domeniul prescolarilor mai ales ca si eu am lucrat 10 ani cu prescolari (educatoare) si am ceva pretentii. Referitor la cat as da unei bone tinere si cu pregatirea pe care ai descris-o tu, raspunsul pot sa i-l dau doar persoanei in cauza, dar pot sa-ti spun ca i-as face carte de munca cu o incadrare care sa corespunda studiilor ei pentru ca sa nu-i dau peste cap "experienta profesionala".
Daca chiar cunosti o astfel de persoana te rog contacteaza-ma pe PM pentru ca sunt in cautare de "exact ce ai descris tu". Vreau sa renunt la bona actuala nemaifiind corespunzatoare din anumite puncte de vedere. Multumesc.

Lachi mamica deKarina si Iris
http://www.dropshots.com/lachione#albums/a%20treia%20luna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pico spune:

Lachi, tu vorbesti serios?????
Moama,mi se pare super mult, mai ales ca nu face mare lucru. E adevarat ca sunt doi puiuti dar....totusi.
Eu sunt super satula de bone. Am avut o bona de care am fost foarte multumita(a stat la noi 2 ani dar s-a maritat si a plecat in Italia).Acum un an.De atunci am schimbat 'nspe bone.Am avut bone cu varste intre 19 si 60 ani.Din experinta va spun ca cele mai potrivite sunt intre 33-55 ani,care sa fi crescut macar un copil.
Ce nu mi-a placut mie la bone:
-!!nu se spala pe maini cand vin de afara!!!!-chestie de bun simt ELEMENTAR
-am avut bone care vorbeau nepotrivit cum ar fi "hai sa te spal la cur/curisor"
-am avut o tipa tanara care se tot eschiva(cred ca-i venea ciclul de 2-3 ori pe luna)
-si ce ma enerveaza cel mai tare- unele stau pana isi platesc diverse rate.Pai totusi stau cu niste copii.Cum se obisnuiau fetele cu o buna,cum pleca.
Acum,de doua zile,a venit o alta doamna.Nu pot spune acum mare lucru.
Cert e ca ii dam 10 mil la 7.30 la 17.30 , iar mie mi se pare mai mult decat suficient.Nu ii cer sa faca mancare sau menaj ci doar sa aiba grija de fete,sa stea cu ele pe afara,sa le supravegheze.
Mentionez ca eu sunt acasa,deci nu e singura cu 3 copii.
Totusi,ce vor bonele astea...salarii de directori?

Va pup.

Raluca , Ioana Carrina(09.04.2003), Maria Carolina( 26.11.2005)si Ana Iasmine(06.10.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ncionescu spune:

Si eu am aceeasi problema, nu reusesc sa gasesc o bona asa cum isi doreste Mara (5 ani), adica tanara, rabdatoare si cu chef de joaca.
Am oferit conditii f. bune, dar am avut parte de neseriozitate si instabilitate. Chiar nu mai inteleg ce se intampla. Sa ma aveti si pe mine in vedere....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns linasobolina spune:

quote:
Originally posted by cris1iana

Buna ziua!
Iata-ma cu o intrebare:cat se mai ofera unei bone in ziua de azi ?
o bona tanara (25) pasionata de copii, cu aproape 2 facultati si experienta 5 ani (2 ani profesoara engleza gradinita,3 ani educatoare) cat ar primi ?
sunt cautate bonele tinere sau se prefera doamnele pensioanare?
se poate face carte de munca?
multumesc mult !
mult succes!

"cine inceteaza a fi copil, acela a murit deja "

Nu v-ati prins ca face misto?
Ganditi-va un moment: e real?
si daca da, DACA VOI ati fi in situatia data, tanara, 2 facultati, limbi straine, cum v-ati autoevalua?
Si pasiunea pentru copii si educatiasi disponibilitatea?

Este adevarat ca se poate, insa o astefel de persoana, nu cu facultati "doar" asistent neonatolog, in regim intern vine pentru CEL PUTIN 1000 EUR pentru ca asta e valoarea ei!

In rest....ori e o bona suparata sau doamna incepetoare de la o agentie si nu stie care este "valoarea pe piata" a unei astfel de persoane,
sau face misto ( din pacate se poate, nistiind ca sunteti totusi mamici care nu va jucati cu un astefel de subiect si care aveti nevoie de o bona!)
la modul de "hei mamicilor, cam ce fel de bona ati vrea??? si cum sa o platiti???!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielle74 spune:

Linasobolina--ai un PM de la mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihailescu teodora spune:

Sper sa nu vb cu pacat,dar ma consider norocoasa:bona puiului meu e vecina mea de pe diagonala!Stam pe acelasi palier in bloc si de la inceput mi s-a parut ok ca femeie!E pensionara si o perioada a avut grija de o fetitza de 1.6 ani pe care parintii o aduceau la ea acasa dimineatza!Fetita si parintii au plecat in Canada si mie mi-era cam jena s-o abordez,desi o okisem mai demult.Intr-un final i-am propus,aveam oarece emotii ca puiul meu e micutz:8 1/2 luni si nu stiam cum se va descurca.Vreau sa spun ca si ea era interesata de a ingriji alt copilash,iar oportunitatea i-a picat la fix.
Am intrebat-o cat vrea pt ce i-am cerut eu(plimbat,schimbat,hranit,jucat cu copilul),fara mena,hrana i-o prepar eu,ea doar blenduieste fructele dimineata,iar raspunsul a fost:,,cat vreti voi,mamica, sa-mi dati''.Am ramas perplexa!
Noi i-am oferit 6 mil/luna -de care a fost f incantata,ii mai aduc diverse de la bunicii mei de la tara(oua,pui,legume),ii mai cumpar cate-o cutie de cafea,suc!Dar nu mai mult de 2-300/luna.
De mentionat ca nu consuma nimic de la noi(ii e jena),si daca sunt eu acasa merge la toaleta acasa la ea!Are f mult bun simt.
Copilul e f incantat de ea,se bucura evident cind o vede dimineatza.
Il plimba ore in sir prin parcul Tineretului,il creia o pauzaste mereu impotriva soarelui,ii da sa pape si in caz ca nu vrea tot,aduce cutiuta cu ce-a ramas sa vad si eu cat a mancat.
Sta de la 6 dimineatza la 14!
Eu de maine incep serviciul si chiar ma duc cu inima deschisa si linistita stiindu-l pe pui in sigurantza!
Sper sa decurga la fel de bine lucrurile si in continuare!

Teodora ,cea mai fericitade Mihnea Andrei(17.10.2007)
Mihnea
www.flickr.com/photos/21367727@N02/" target="_blank">Papanashul meu iubit

Povestea nasterii

Mergi la inceput