in cautarea unei bone
Raspunsuri - Pagina 4
annablue spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui lucia52 loren@, imi pare foarte rau daca asa ai inteles, doamna pe care am recomandato este o persoana foarte corecta, nu are nimic de ascuns, probabil s-a gandit ca atunci cand este si mama acasa, copilul este derutat... nu stie de cine sa asculte mai intai, de bona sau de mama?!? (sau poate era prea obosita?? venise dintr-o calatorie f.f. obositoare). Majoritatea copiilor sunt asa, cand sunt si membrii familiei pe langa ei si bona... si eu lucrez ca bona, ma inteleg f. bine cu baietelul cand suntem numai noi. In momentul cand apare un membru al familiei situatia se schimba radical. Va doresc multa, multa sanatate la toate mamicile! |
Asta este chiar culmea explicatiei....

Si vine de la cineva care lucreaza in domeniu...
si recomanda pe altcineva ca si bona, desi a cunoscut-o in parc ?!?!?!

Annablue & Adita & Bb2
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."
lucia52 spune:
Annablue!!
Ne cunoastem cumva de imi urmaresti postarile sau ai ceva impotriva bonelor?!? Sau poate vrei sa lucrezi din nou ca BONA si nu ai loc de mine?!? Slava Domnului! cerinte sunt destule, numai om cu bun simt sa fi. Si daca lucrez in domeniu care este problema ta?!?
Nu am voie sa recomand pe cineva pe care o cunosc de 30 de ani pentru ca lucrez ca bona?!?
Nu am lucrat toata viata ca bona (chiar de as fi lucrat nu mi-ar fi rusine). Bona pe care i-am recomandat-o Lorenei nu este aceeasi persoana cu cea pe care am cunoscut-o in parc.
O zi buna sa ai Annablue si sfatul meu ar fi sa nu mai faci risipa de emoticonuri!
eld spune:
Si mie mi se pare suspect ca bonei sa nu-i convina prezenta mamei acasa. Normal ca e mai dificil, ca doar mama va fi tot timpul cu ochii pe bona...
Oricum, eu nu mi-as angaja bona de 29 de ani. Mi-e teama ca daca la varsta asta nu-si poate gasi altceva, e o problema pe undeva si nu mi-as lasa copilul cu o astfel de persoana, pe care o suspectez de ceva frustrari.
Tuchita, mie 1300 de lei pentru 8 ore mi se pare foarte mult, eu as zice sa cauti alta bona.
silvia_d spune:
fetelor,de ce ati luat foc asha?
din cate am inteles,Lucia a recomandat un om,un ajutor,acum nu trebuie sa-i sarim in cap,ca ne e ea mai la indemana,pentru conditiile impuse de bona respectiva?
si nici nu am vazut din explicatiile ei vreo rautate sau vreo intentie "neserioasa".
lucia52 spune:
Multumesc mult Silvia!
Ai inteles exact ceea ce am vrut sa spun... vreau intr-adevar sa ajut. La multe mamici le-am gasit bone de incredere. Si eu sunt mama si nu am uitat ce inseamna sa pleci la serviciu si sa stai cu sufletul la gura gandindu-te la copil.
Va doresc multa sanatate la mamici si puiutii lor!
annablue spune:
| citat din mesajul lui lucia52 Annablue!! Ne cunoastem cumva de imi urmaresti postarile sau ai ceva impotriva bonelor?!? Sau poate vrei sa lucrezi din nou ca BONA si nu ai loc de mine?!? Slava Domnului! cerinte sunt destule, numai om cu bun simt sa fi. Si daca lucrez in domeniu care este problema ta?!? Nu am voie sa recomand pe cineva pe care o cunosc de 30 de ani pentru ca lucrez ca bona?!? Nu am lucrat toata viata ca bona (chiar de as fi lucrat nu mi-ar fi rusine). Bona pe care i-am recomandat-o Lorenei nu este aceeasi persoana cu cea pe care am cunoscut-o in parc. O zi buna sa ai Annablue si sfatul meu ar fi sa nu mai faci risipa de emoticonuri! |
Draga Lucia52,
Nu te cunosc personal dar mi-e groaza de biete mame disperate care cauta un ajutor pt puii lor si apar diverse persoane "binevoitoare" care le inseala asteptarile...
Am avut nu o data ocazia (acum 2 ani cautam pe cineva pt baiatul meu) sa citesc si sa vad cum se (re)prezinta diverse persoane ce vor sa fie bone.
Si stiu cat de intens mediatizat e acest site si cate persoane ce isi cauta posibile vicitime vin si se dau drept "mielusei".
Daca tu nu ai fi aici pe acest site strict pt a cauta mame dispuse sa dea atatia bani in speranta ca isi vor lasa puiul in siguranta... te-am vedea postand si pe la alte subiecte ale mamelor.
Mamele ce cauta bone sunt disperate si dispuse sa faca multe... de aceea persoanele care vor sa profite o pot face lejer in anumite cazuri.
Eu am vrut doar sa trag un semnal de alarma - ca multe alte mame ce sunt de mai multi ani pe acest forum - legat de increderea pe care o ai in persoana pe care o lasi SINGURA LA TINE ACASA, CU PUIUL TAU !!!
Si in plus, mai dai si atatia bani pt asta...si le oferi si increderea ta si faci tot ce poti sa le faci sa se simta bine...
Scuzati-ma mamici ca incerc sa atrag atentia asupra riscurilor la care va supuneti puii lasandu-i in grija unor persoane necunoscute sau cunoscute de putin timp si recomandate de persoane necunoscute!
Annablue & Adita & Bb2
annablue spune:
| citat din mesajul lui lucia52 La multe mamici le-am gasit bone de incredere. |
Sunt curioasa de unde atata interesa sa le ajuti pe bietele mame...
Si de unde cunosti atatea femei care vor sa fie bone...
Si ce procent ai castigat din afacerile astea...de este asa avantajos sa tot recomanzi femei pe care "le intalnesti in parc" la mamici de aici de pe forum...
Am vazut destule persoane care au/vor avea firme de profil si testeaza piata aici pe forum...
Annablue & Adita & Bb2
Helenutza23 spune:
Tuchita stiu pe cineva care da 12 mil pe 8 sau 9 ore pt bona la 2 copii (5 ani si 2 ani). femeia face mult menaj si gateste. daca e ok, ce sa zic, pastreaz-o ca alta mai ieftina nu vei gasi. sau incearca sa negociezi, poate vrea un 12 mile...
annablue eu iti dau dreptate mai ales dupa experienta pe care am avut-o cu prima bona. si asa e, am facut multe concesii, am lasat de la mine, o ducea f bine. ii dadeam 8 mil.si daca nu era o mincinoasa notorie probabil ca era si azi la mine.
acum caut si nu reusesc sa gasesc sub 10 mil. mai ales cele cu "experienta" au niste pretentii de nu se poate.
de ce oare sunt asa scumpe? deci nu mai vrea niciuna sub aceasta suma, in conditiile in care nu face decat sa stea cu copilul, sa il scoata afara, sa ii dea sa pape si sa il culce. sunt efectiv revoltata pe pretentiile acestor femei!
sa mor de nu se cred in statiune de odihna. si chiar asa si e, dupa cateva luni de stat cu un copil, incep sa arate si mai bine, odihnite etc
in timp ce la mine apar fire albe si cearcane sub ochi de griji ce imi fac!
eu nu zic ca nu exista femei si la locul lor care isi dau interesul si nu sunt numai dupa bani, dar unde sunt frateeee?
lucia52 spune:
Draga Annablue,
Hai sa-ti satisfac si aceasta curiozitate in legatura cu gasirea bonelor si cati bani am castigat eu din aceste recomandari si cu acest raspuns sper sa terminam cu intepaturile.
Nu-si au rostul, nu avem nimic de impartit.
Fac parte din generatia de demult crescuti cu frica de Dumnezeu, oameni de la tara, sinceri, saritori, sa-si ajute semenii fara sa ceara nimic in schimb. Chiar de este greu de crezut in zilele noastre... am fost dezamagita de multe ori in viata, dar tot nu mi-am pierdut increderea in oameni. Ca dovada... vrei sa faci un bine si primesti bobarnace. Nu cred ca le merit. M-ai intrebat cati bani am castigat eu din aceste afaceri: Oare cati?!? le-am uitat numarul ...
Poate vreo doua MULTUMESC... poate. De fapt... nu cred ca-si are rostul sa ma justific.
Si in legatura cu bonele pe care le cunosc... asta e alta treaba. Cunosc multa lume, am lucrat intr-o mare, foarte mare Intreprindere... asa era pe vremuri. Si dupa 35 ani de munca iesi cu o pensie de mizerie... ce sa faci? sa cersesti, sa furi... nu... sa muncesti cinstit cum ai muncit toata viata. Cele mai multe persoane pe care le-am recomandat de acolo le stiu. Mi-ai sarit in cap ca am recomandat o mamica tanara de 29 ani cunoscuta in parc... si ce este cu asta? Am vazut ca se poarta frumos cu copilul ei, chiar si cu alti copii, e curata... multe mamici prefera bone tinere.
Dar bona pe care i-am recomandat-o Lorenei nu e cea tanara... e trecuta de 50 ani. In legatura cu banii castigati pe recomandari sper ca ai inteles...
Mult noroc!
kariguld spune:
lucia52, stai linistita, annablue e o tipa conflictuala.
nici nu ma mir ca ti-a sarit in cap.....
generalizarea asta despre bone, ca toate sunt profitoare si smechere si...si....e total eronata!
am obosit sa citesc si ma dezgusta remarcile de genul:"bona mea nu mai este eficienta, sunt nemultumita ca vb nu-stiu-cum, vrea prea multi bani, etc etc...."
am spus-o si o voi mai spune, relatia parinte-bona, se cultiva, se bazeaza pe respect, toleranta, bun simt, lucruri stabilita CLAR de la inceput, comunicare...
Kari