Strumfi de iulie-august 2007 (82)
Raspunsuri - Pagina 7
liadorian spune:
Andicu, aceeasi ingrijorare imi trece si mie foarte des prin scafarlie. Din punctul meu de vedere, cheile ar fi astea: 1. comunicare - fiindca asa poti sa-ti cunosti copilul si el pe tine, transmiti valori, asa poti sa-i oferi o versiune o intamplarilor cu care tu te simti confortabil, asa il poti ajuta sa se gaseasca pe sine etc.etc.;
2. consecventa - aici ma refer la a fi tu, ca parinte, consecvent cu tine si cu principiile tale; imi inchipui ca daca pustiul te vede pe tine "flexibil" in situatii discutabile din punct de vedere moral, ce poate saracu' sa mnai priceapa?!
3. libertatea de a alege si de a fi el insusi - pana la urma, si copilul e o persoana independenta, care poate nu va creste sa devina cel pe care tu ti-l inchipui. Eu cred ca trebuie sa aiba libertatea sa faca alegeri (la fel ca tine), sa faca greseli, in fond sa te surprinda. Ca pana la urma, cine sunt copiii nostri e o permanenta uimire pentru fiecare dintre noi...
mamii spune:
gud morning
Multam de aprecieri fetelor la adresa flacauashului
simo nici nu credeam ca bati vr-un apropo de cineva de aici
Si eu sunt atenta prin iarba de ciorburi seringi pachetetele de 'bilute' pe care ale odata era sa il ia in mana nici nu imi dadusem seama ...e foarte periculos...
Eu i-am cumparat lui Ale acum 2 zile niste pijamalute: pantalon si bluzita subtirele dar nu mai am cand sa le pun ca aici a venit o caldura de nici nu poti respira.Pana acu 4 zile ploua torential si stateam in trening- Acu l-am culcat in body cu maneci scurte si nici asa nu vroia sa adoarma nu mai zic de invelit ca nici nu mai intra in discutie.De iesit afara dupa 7 seara..E o umiditate care nu te lasa sa respiri in combinatie cu caldura.
Deci noi am trecut la maieuase tricouase si pantalonasi scurti din bumbac afara, iar in casa doar body sau tricou si pampers
Ma chinui in continuu cu maseluta care nu vrea sa ii rupa odata gingia..imi e mila de el saracutu cat il doare...
In schimb a invatat sa aratee cu deshtu unde vrea sa ajunga nushu de unde...da intinde mana si arata cu aratatoru directia pe unde sa o iau...si face AAAAAA
S-ar arunca cu mare placere in fata masinilor probabil vrea sa vada ce e dedesupt...Si ca sa ma explific eu aici nu am unde sa ies si straduta asta unde stau e plina de masini..Ca sa pot ajunge in parc e o adevarata aventura care si ala e in mijlocul a 4 strazi aglomerate non stop de masini..E TEROARE!
Pe langa asta vroiam sa va intreb daca aveti ceva meniuri mai de vara.Ale aseara nu a vrut sa manance sub nici o forma pastele cu pui si a preferat iaurtul care era rece l-a devorat intr-o secunda!
Anto vacanta placuta!
mami de www.flickr.com/photos/11788157@N02/" target="_blank"> Alex
www.flickr.com/photos/25237392@N04/" target="_blank"> Alex 8-9 luni
povestea nasterii lui bebitz
ghinetz spune:
quote:
Originally posted by liadorian
Andicu, aceeasi ingrijorare imi trece si mie foarte des prin scafarlie. Din punctul meu de vedere, cheile ar fi astea: 1. comunicare - fiindca asa poti sa-ti cunosti copilul si el pe tine, transmiti valori, asa poti sa-i oferi o versiune o intamplarilor cu care tu te simti confortabil, asa il poti ajuta sa se gaseasca pe sine etc.etc.;
2. consecventa - aici ma refer la a fi tu, ca parinte, consecvent cu tine si cu principiile tale; imi inchipui ca daca pustiul te vede pe tine "flexibil" in situatii discutabile din punct de vedere moral, ce poate saracu' sa mnai priceapa?!
3. libertatea de a alege si de a fi el insusi - pana la urma, si copilul e o persoana independenta, care poate nu va creste sa devina cel pe care tu ti-l inchipui. Eu cred ca trebuie sa aiba libertatea sa faca alegeri (la fel ca tine), sa faca greseli, in fond sa te surprinda. Ca pana la urma, cine sunt copiii nostri e o permanenta uimire pentru fiecare dintre noi...
www.katsandogz.com/onchildren.html" target="_blank">On children
Lia si Miruna Demetra
Lia, teoretic e usor, nu? Mie imi spui....
Comunicare, consecventa...Daca am fi niste roboti si nu am cadea franti de oboseala cand ar trebui sa comunicam cu copii nostri. Sau nu ne-am pierde rabdarea cand ar trebui sa explicam pentru a suta oara ceva.Sau nu am calca noi insine stramb atunciu cand, spre exemplu, am gusta o gura de cola , desi i-am spus cat e de rea. (de ce ar fi buna pentru adulti si pentru copii nu)
Si asta cu surprinsul: da, ok, sa ma surprinda, dar uneori prea ma ia asa, "ca din oala". Adica fara vreun preaviz, fara nimic. (stii ce "gluma" a facut Stefan ieri la gradi? Cica se vorbea de familia Adams (printre colegi, nu de fata cu doamna - ce bine!) Si el a zis: "Familia Adams sunt niste - scuzati - kkti" Si au ras toti colegii. Apoi...chiar ca m-a surprins. Neplacut. Si ma tot intrebam unde e copilul ala care vorbea asa de frumos cu mine si cu toata lumea. Oare explicatiile mele de dupa cum ca anumite cuvinte e bine sa fie evitate, oare astea s-au prins?
Oana, mama de baieti cucuieti: Stefan (11.03.2003) si Victor (12.07.2007)
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"
loredana_76 spune:
Buna fetele.
Nu am mai scris pentru ca din pacate am pierdut sarcina.
am avut singerari si am ajuns la urgenta si mi-au zis ca nu mai au ce face.Am fost foarte suparata de abia ma acomodasem cu ideea ca o sa avem un bebe ,deja ii vedeam jucindu-se impreuna,ma gindeam ca nu trebuie sa mai mut patut,tarc ,cadite si alte alea ca tot le aveam in casa.Asta e ,acum trebuie sa merg la control sa vedem ce se mai intimpla.Dr nu mi-a zis de la ce poate fi.Poate la anul sa fie mai bine si sa vina bb 2.
Apropo de subiectele de care vorbeati si eu il las pe david sa se manifeste cum vrea in parc.Ii place tare mult sa stea in fundulet si sa se joace cu nisipul dar tot ca si voi avem problema gunoaielor de tot felul care sint in parc si oricit as stringe eu in jurul lui tot gaseste el ceva d ebagat in gura.Cu murdaritul hainelor nici noi nu avem nici o problema,deja lumea se uita ca la o nebuna la mine ca-l las sa faca asa.E o maimca cu o fetita de 9 luni si imi spunea ca ea nu o lasa pe jos ca se obisnuieste si ea ce face.Mai bine in carucior.ma gindeam pina la ce virsta o vrea sa o tina in carucior si vis a vis de asta ma gindeam la copii cu probleme care stau tintuiti in carucioarele lor si la parintii lor care cred ca ar da orice sa-i vada jucindu-se in nisip.
Ma rog ,acum e problema fiecaruia cum isi creste copilul si de ce l-a mai facut ,ca doar nu se gindeau ca e vreun bibelou.
David s-a captusit cu un virus care umbla printre copilasi a facut diaree si febra dar vad ca am scapat.In schimb azi noapte a fost foarte agitat si s-a foit pina la 3 dim in pat.E si putin sfornait dar nici eu nu prea stiu cu sa sa-l imbrac noaptea ca tot asa se dezveleste si totusi seara e un pic mai racoare.
Maine merg cu el la Dr Stanciu sa-l vada ca eu acum am fost la un singur pediatru si as vrea si parerea altui dr.Am auzit ca e foarte bun Dr Stanciu.Cam atit de la noi ,poate pun poze diseara ca acum sint la servici.
O zi frumoasa !
cafera spune:
Loredana, imi pare tare rau pentru sarcina pierduta. Nu stiu ce sa-ti spun, daca te-ar consola ceva... Daca iti doresti bebe2 nu renunta, mergi la control si investigheaza-te. Pupici!
nma spune:
multumesc frumos pt urarile de sanatate. alex e mai bine acum. ieri parea ok si l-am scos afara o ora iar seara a facut febra iar. e si greu sa il tin in casa ca e foarte cald iar andra vrea la plimbare. oricum suntem pe drumul cel bun. ma bucur ca andra nu are nimic.
nu am reusit sa ma intalnesc cu alina desi era la 5 min de mine. alex era cu febra, iar fetitele noastre au avut program de somn diferit. incercam sa ne intalnim duminica sau luni cand ajunge ea iar in oras.
loredana imi pare rau ca ai avut ghinion cu bb2. doamne ajuta sa fie bine data viitoare.
gabi multa sanatate iezisorilor.
anto la mine in apartament e foarte cald (dormin cu geamul de la bucatarie deschis). andra doarme in maneca scurta si dezvelita.
drum bun si vacanta placuta!
ma surprins placut ce ati scris in ultimul timp.
eu ce pot sa spun? ieri eram cu copiii afara si o vecina (cu copil de varsta lui alex) imi spune ca alex e copil mare si trebuie imbracat ca un smecheras nu ca un baietel. alex mai era si descult caci se juca in nisip. credeam ca s-au obisnuit cu mine, dar vad ca nu se abtin. andra era cu o rochita frumoasa si noua tot in groapa de nisip. imi place sa ii vad cum se joaca ca niste copilasi. alex prefera sa facem castele sau sa jucam fotbal decat sa mearga cu rolele.
sunt multe de spus la acet capitol dar ma enervez cand ma gandesc. imi pare rau ca noi nu avem curtea noastra.
pupici tuturor
nico, mami de Andra si Alex
olguttza spune:
ola!
Loredana, imi pare rau c-ai pierdut sarcina...capul sus si ia-o de la capat! atunci cand nu exista, practic, o cauza fiziologica se zice ca-i accident genetic. 4 dr mi-au spus chestia asta cand am pierdut prima sarcina, acum 2 ani. si ai grija de tine!
in alta ordine de idei, tu cand ti-ai facut programarea la dr. Stanciu? am auzit ca dureaza minim o sapt. nu de alta, dar si Olga are diaree de ieri (temperatura constanta 37.3, in conditiile in care, in mod normal, nu depaseste 36.6), scaune apoase, grunjoase si urat mirositoare fara numar. am mai trecut prin asta acum 5 luni, e la regim, inclusiv lapte fara lactoza. ceea ce ma sperie, insa, e faptul ca s-a oparit groaznic, e aproape carne vie, si o ustura si plange, si mi se rupe sufletul!!! degeaba bepanthen, degeaba ulei fiert sau crema de galbenele... am sunat azi la cabinet la stanciu si vad ca telefonul e inchis. pot spera ca, daca dau de el, sa ma cheme azi-maine? in pediatra noastra nu prea mai am incredere, o sa merg diseara la Budimex, in ambulatoriu, sa vedem.
mi s-a sters din creier tot ce voiam sa mai scriu...
mami de Olga Cristiana 5.07.07
Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.
liadorian spune:
Loredana, imi pare tare rau pentru sarcina pierduta. Cu siguranta bebe 2 o sa va vina la momentul potrivit si pentru el, si pentru voi!
quote:
Originally posted by ghinetz
Lia, teoretic e usor, nu? Mie imi spui....
O, da! Intotdeauna in teorie e mai usor decat practic. Dar cred ca si practica poate deveni ceva mai usoara daca aplici punctul 3 - accepta ca Stefan va face si astfel de surprize, o parte tie, o parte altora. Pana la urma, cred ca-s faze si faze prin care toti copiii trec, experimentand cu vorbe tari, cu gesturi socante etc. Si acum imi aduc aminte cand am spus pentru prima oara cuvantul cu f... Da' a fost misto o singura data, dupa aceea n-am fost tentata sa repet isprava. A, si mama n-a stiut niciodata!
quote:
Comunicare, consecventa...Daca am fi niste roboti si nu am cadea franti de oboseala cand ar trebui sa comunicam cu copii nostri.
Ce am scris eu acolo nu presupune nicaieri perfectiune - nu suntem nici unul dintre noi perfecti, asta e clar. Da, toti suntem uneori obositi, da, ne pierdem rabdarea, dar cred ca ideea e sa vorbesti cu copilul dupa aceea, sa recunosti cinstit unde ai gresit si el sa recunoasca cinstit unde a gresit, sa incerci sa-i explici de ce te simti asa etc. Si asta presupune o atitudine flexibila a ta, ca parinte. Te adaptezi situatiilor, starilor, circumstantelor. (E iar teorie? Eu zic ca suna rezonabil...)
quote:
Si asta cu surprinsul: da, ok, sa ma surprinda, dar uneori prea ma ia asa, "ca din oala". Adica fara vreun preaviz, fara nimic.
quote:
(stii ce "gluma" a facut Stefan ieri la gradi? Cica se vorbea de familia Adams (printre colegi, nu de fata cu doamna - ce bine!) Si el a zis: "Familia Adams sunt niste - scuzati - kkti" Si au ras toti colegii. Apoi...chiar ca m-a surprins. Neplacut. Si ma tot intrebam unde e copilul ala care vorbea asa de frumos cu mine si cu toata lumea. Oare explicatiile mele de dupa cum ca anumite cuvinte e bine sa fie evitate, oare astea s-au prins?..
Copilul tau e tot acolo, dar a crescut si intra in relatie cu tot mai multa lume, influentele sunt tot mai numeroase. Nu mai esti tu singura care filtreaza ce ajunge la el si nici singura care-l modeleaza. Ceea ce iata, implica "riscuri" precum situatia de mai sus. Eu personal n-as dramatiza... Incet-incet Stefan va selecta din cantitatea asta uriasa de informatie cu care intra in contact ceea ce i se potriveste mai bine. Poate is mai relaxata in ipostaza de parinte, poate faptul ca-s obisnuita sa vad adolescenti care mai arunca si cate-o vorba "grea" dar care in fond sunt niste copii minunati... Daca Una ar fi in locul lui Stefan, n-as da atentie episodului decat daca s-ar repeta suparator. Si asa avea incredere in ea ca va sti, la un moment dat, sa aleaga. Poate nu atat de repede pe cat mi-ar placea, poate nu ceea ce mi-ar placea mie, dar as avea incredere in ea.
violetan spune:
Lore, mult succes data viitoare
Olgutzza, multa sanatate olgutzei sa se faca bine repede
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
http://community.webshots.com/user/violettan71
Eles spune:
referitor la cura de slabire stau ff prost, am 60,5 kg , ideal pt mine 55kg, dar nu stiu daca am vre-o sansa
vreau sa intreb si eu fetele care au fost la mare cum s-au descurcat cu mancarica copilasilor? O sa plecam si noi pe 20 iunie si nu stiu cum o sa ma descurc cu legumele si branzica. Am cumparat borcanel Hipp , vitel cu legume sa vad daca ii place, dar nu mi-a placut nici mie la gust, nu era pasat bine si ff gros. M-am gandit sa-i fac de acasa si sa o congelez, dar nu stiu daca avem in camera si congelator.
Voi mai sterilizati biberoanele?
Ziua Denis sta in tricou si pampers, iar nopatea doarme in bady si pantalon subtire de la Rombaby, pentru ca el nu doarme invelit.
Am vrut sa va scriu mai demult sa va spun cum ii tai eu unghiile, ii pun la calculator Baby Einstein, iar el este fascinat si nici nu misca, iar eu intre timp ii tai unghile fara probleme