Strumfi de iulie-august 2007 (82)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

Buna

Simo, ai scris tare frumos si adevarat.

Eu...ma visam o mama perfecta si as fi falsa sa spun ca nu credeam ca am solutii pentru orice problema. Poate ca asta e frumusetea mamei de prim copil. Acum...imi raman niste principii dupa care sa ma ghidez, desigur, dar deseori le vad doar atunci cand constientizez ca le-am incalcat.

Nu sunt o mama perfecta (si asta ma deranjeaza teribil)Ma refer acum, in special, la experienta mea de mama de copil de 5 ani. Am abdicat prea des de la ceea ce credeam ca trebuie sa fac. Viata e muuult prea imprevizibila. Si uneori simnt ca nu am solutii.

(cum faceti un copil de 5 ani sa inteleaga ca un prieten nu te poate obliga sa faci ceva - la varsta asta sa te uiti la un anumit desen animat si nu la altul, pe motiv ca e de fetite; sa-i spui ca un prieten trebuie sa te placa si sa te inteleaga asa cum esti. Acum 5 ani credeam ca e f simplu. Azi ma lovesc de replica: "Mama, tu nu intelegi". O! Si asta e una din "problemele" usoare ale vietii de zi cu zi ale unei mame de copil de 5 ani. Eu credeam ca ii vorbesti, el pricepe si apoi transmite si altora invatatura primita. Naiva, nu?)

Oana, mama de baieti cucuieti: Stefan (11.03.2003) si Victor (12.07.2007)

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

Ce fain! Abia ce-am ajuns cu cititul la zi si pe final dau de partea cea mai interesanta.

Ame, ceva ce stiu sigur dar nu pot dovedi? Hmmm... ca-s perfecta?
Iar despre articol, e interesant. Si eu o las pe Una sa copilareasca, mi se pare firesc sa nu-i sporesc frustrarile prin tot soiul de interdictii nenecesare (exista cuvantul?). N-avem curte personala (desi mi-ar placea la nebunie), deci e utopic sa presupun ca as putea curata parcul in care se joaca, lumea pe care o exploreaza, incercand s-o feresc de toate cele. Mai dau cate un sut in ambalajele care rasar peste tot, mai incerc s-o distrag, dar daca altfel nu se poate, ia in mana un pachet de tigari arucat pe jos - presupun ca tot de vreo mamica ce-a plimbat copilul prin zona - il cerceteaza pe toate partile si apoi il ducem la cos. Mai stergem manutele daca e musai si o luam de la capat. Hainele se spala asa de usor in zilele noastre incata mi s-ar parea stupid sa ma stresez ca le murdareste. Ideea e ca nici nu-mi fac un scop din a o expune la tot soiul de gunoaie: daca da peste ele, asta e, daca pot fi evitate discret, o facem.

Cat despre maturizarea asta fortata a copiilor, prin vestimentatie si machiaj, ea exista si-mi repugna. Pentru Una vreau o copilarie frumoasa, nu o imagine de Lolita. Dixit.

In schimb nu ma deranjeaza marcile atata timp cat ele inseamna calitate. Eu gandesc asa: sa cumpar putin si bun sau mult si prost? La cat de limitat e bugetul nostru, prima varianta se impune.

Din cate am reusit sa-mi dau seama pana acum, alaturi de Una, avem rareori idee care sunt nevoile reale ale unui copil - industria jucariilor mi se pare ca tocmai asta ilustreaza. E o industrie care produce mai mult pentru adulti, care-s fascinati de fel de fel de mecanisme, culori etc. sau care, inconstient, se infantilizeaza, suplinind in mod neautentic nu stiu ce nevoi afective, in vreme ce copiii sunt mai atrasi de obiectele din jurul lor, de lumea adevarata, nu de tot soiul de obiecte-substitut. Cel putin asta e ce vad in jurul meu...

Revin, ca se foieste Una...

Revin cu albastru. Cum ma relaxez? Mai nou ma inchid in baie si citesc, in sensul ca fac bai lungi si citesc. Cred ca din cauza oboselii acumulate nu mai pot dormi deloc si statul in apa calda ma odihneste. Dar imi propun sa ies la alergat de saptamana asta, joggingu' m-a mai vindecat o data de insomnii.

Si din chestiile pe care voiam neaparat sa le spun:
-mamii, Ale e mortal! Is innebunita dupa el!
- violetan si Carla, faine povestile cu bebei! Si pozele!
- Oana, ma dezamagesti!! Pai cum nu esti perfecta?! E posibil? Ma indoiesc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cafera spune:

Lia, nu-ti imagina ca eu curat tot parcul. Nici nu as avea cum, desi ar fi laudabila initiativa. De jucat la groapa cu nisip din parc nu am facut-o pt ca e cosul de gunoi al fumatoarelor mamici. Dar prefer sa iau cu mine o paturica si sa o pun pe iarba, iar pe aria pe care consider ca o exploreaza sa strang ce ma deranjeaza. Asa evit interdictiile si ne jucam frumos. Ce-i drept ca la intalnirile astea din parc nu ajung decat o data pe sapt. E mai comod in curte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

quote:
Originally posted by cafera

Lia, nu-ti imagina ca eu curat tot parcul. Nici nu as avea cum, desi ar fi laudabila initiativa. Mamica de printese

Chiar ma gandesc sa fac asta aici, langa blocul meu. De relaxare, evident. Tot e campanie electorala, fac eu rost de niste nisip de la vreun partid, de niste voluntari in tricouri cu sigla partidului care sa igienizeze zona si sa amenajeze un pic parcul. Ca arata ca naiba, desi potential are...

quote:
E mai comod in curte.

Indiscutabil!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

Neata dragelor,

Va scriu sa va spun bye-bye si pa-pa. Maine plecam si nu stiu daca mai apuc sa intru pe forum.

Andicu, ce frumos a petrecut Filip la tara; lasa, ca o sa va invatati voi cu cate o sambata libera si lui ii prinde bine o iesire cu bunciii.

Brazuca, mersi frumos.

Nico, multa santate lui Alex; intalneala placuta cu Alina.

Iulia, sa va fie de bine concediul; nu te stresa cu dintii ca oricum nu ajuta la nimic; lui Victor i-a iesit primul dinte la 1 an si urmatorul peste 2 luni, sa-l fi vazut ce rascheta un mar intreg cu un singur dintisor, era mortal.

Gabi, multa sanatate baietilor, of ce v-ati procospsit. Macar mai taiati de pe lista una din bolile eruptive.

Simo, Oana, Lia, Lavi, mi-a placut cuma ti scris.

Pup fetele,

Anto, mamica de Sonia ( 22iunie 2007) siwww.flickr.com/photos/10611598@N04/sets/72157601053655009/" target="_blank">Victor (8 octombrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amethyst spune:

Va multumesc mult pentru raspunsuri si apreciez ca v-ati luat timp sa raspundeti la intrebari si sa discutati pe marginea temei propuse.

Sigur Lia, ca ar fi absurd sa ne facem un scop din a da peste toate mizeriile din jur, numai pentru explorare, dar nici in extrema de a-i feri de tot ce misca ca sa nu se murdareasca.
Ieri de exemplu am suportat tipetele copilului ca nu am lasat-o sa ia in mana in carabus pe care desigur l-ar fi strivit. Asa ca am luat-o in brate ca s-o duc mai departe si s-a pus pe urlat de suparare ca n-a prins carabusul :)

Iar in privinta hainutelor, nu pot sa-ti dau decat dreptate.

lorinaoo mi-a placut mult ce ai scris si tu.
legat de competitie, cred ca este exacerbata in societatea noastra si nu mereu benefica. Un anume grad de competitie probabil ca stimuleaza, dar in halul in care se propaga acum, are exact efectul opus. Ca si copiii aia suprasolicitati, asupra carora parintii pun mari asteptari, uneori devin razvratiti si razbunatori pentru ca ei nu mai fac fata si nu se ridica la inaltimea asteptarilor impuse. Si o iau in sens invers, fac totul pe dos, atragand si mai multa furie din partea parintilor care in loc sa umble la cauza, incearca doar sa atenueze efectele.

gabiarama, imi pare rau ca ti s-au stricat planurile, asa-i cand ai 3 ieduti zburdalnici, le doresc multa sanatate ca pana la urma asta e mult mai importanta decat o aniversare ca la carte. Copiii sa fie veseli si sanatosi ca-n rest ne-om descurca noi. Vorbesc eu, care ma simt coplesita cu un singur copil

Mommy to www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Jasmine

“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Salutam si noi strumfii si pe mamicile lor!

Legat de acel articol si restul...toate aveti dreptate!
Simo, ai scris f frumos! la fel si Lia! si sunt de acord cu voi!
Si eu deja primesc priviri strambe de la ai mei, de ex. ca las copilul pe jos, sa-si bage pietre in gura, sa-i caute lui Less (catelusa noastra Golden Retriever de numai 50 kg) in urechi sau sa imparta cu ea mancarea...dar, nici sa-l tin intr-un glob de sticla nu vreau! cum ar fi ca acum, cand descopera lumea, formele, gusturile, culorile, bietul copil sa se loveasca de "NU" sau "nu e voie" la tot pasul! da, am grija sa nu se loveasca rau, sau sa nu stea cu ochii in tv sau sa nu bage degetele in priza, dar chestia cu murdaritul si umblatul prin iarba, praf sau noroi mi se pare normala pt varsta lui!
Pe mine ma ingrijoreaza, sincer, viitorul! exact cum a spus Oana(Ghinetz). Cum o sa imi cresc eu copilul si o sa-l invat valorile morale daca o sa fie cumva indepartat de acei copii care primesc totul si au de toate la primul clipit de ochi? cum o sa stie ce e bine si ce e rau, daca viitorii lui colegi de scoala sau prieteni il vor influenta de asa maniera incat:"Mami, tu nu intelegi!"? Pe mine asta ma sperie! nu ca nu am putea sa-i oferim totul, dar as vrea sa invete ce e masura si sa merite ce primeste, insa stiu ca ar putea suferi din cauza asta (vazand la altii care au si primesc mult mai usor si ar putea fi dat la o parte si apreciat mai putin pt ceea ce este ci pt ceea ce are!).

In alta ordine de idei:
Gabi, sanatate multa si insanatosire grabnica Iezilor!
Mamii, ai un baietel superb!
Nico(Nma), sanatate multa Strumfului tau!

Multumim pt aprecieri!

Si sa va spun surpriza mea : bietului copil ii ies sus, nu 2 ci 4 dinti!!! deja incisivii centrali se vad bine, unul mai bine, si cei laterali acum dau sa iasa! bietul mititel! avand in vedere evenimentul, e tare cumintel!!! si intr-adevar, Chamomilla, iar face minuni!

Andicu, mami deFilip Gabriel (27 iunie 2007)

Am implinit 11 luni!
www.tickercentral.com/view/9fgr/9.png" target="_blank">Cum crestem noi

Mergi la inceput

Fetele, am si eu o intrebare, voi cum ii imbracati pe ptitici noaptea? Ca nu stiu ce fel de pijamale sa pun in bagaj pt Sonia, scurte sau lungi?

Mersi, pupici,

Anto, mamica de Sonia ( 22iunie 2007) siwww.flickr.com/photos/10611598@N04/sets/72157601053655009/" target="_blank">Victor (8 octombrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo78 spune:

Anto eu inca ii pun lungi, pentru ca se foieste mult noaptea si sta mai mult dezvelit.

nu sunt foarte pe faza...plecati in concediu? daca da, drum bun si un timp placut...daca nu, pastreaza urarile pentru cand o fi cazul

Simo mami de www.flickr.com/photos/simo_al_jaafari/" target="_blank">Matei

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Simo78

Anto eu inca ii pun lungi, pentru ca se foieste mult noaptea si sta mai mult dezvelit.

nu sunt foarte pe faza...plecati in concediu? daca da, drum bun si un timp placut...daca nu, pastreaza urarile pentru cand o fi cazul

Simo mami de www.flickr.com/photos/simo_al_jaafari/" target="_blank">Matei

Simo, mersi de raspuns.
Da, plecam, adica venim... la Bucuresti, joi seara.

Mergi la inceput