Salate

Salate | Autor: anky

Link direct la acest mesaj

Pentru ca in curind incepe vara va invit sa postam retete diverse de salate.Ador salatele , mai ales pe timp de vara...yammiiii

Am sa incep eu cu

Salata Nisa cu ton si usturoi

250 gr. fasole verde
sare
1 bulb de fenicul
2 cepe
4 rosii
1 salata creata
2 oua fierte tari
2 cartofi fierti in coaja
8 catei de usturoi tocati
6 linguri de ulei de masline
sucul de la 1 lamiie
2 linguri otet de vin alb
1 conserva de ton
50 gr. masline negre

Fasolea se fierbe in apa cu sare 6 minute.Se scurge.
Se curata bulbul de fenicul,se taie jumatati,se indeparteaza cotorul si se taie pulpa fisii.Se curata ceapa si se taie rondele.Se spala rosiile,se curata si se taie in opt.Se curata salata si se rupe bucati.Se decojesc ouale si se taie in opt.Se decojesc cartofii si se taie cuburi.Ingredientele se aseaza intr-un castron(in afara de oua).Se caleste usturoiul in 2 linguri de ulei de masline si se lasa sa se racoreasca.Se amesteca sucul de lamiie cu sare,piper,otet si 4 linguri de ulei.Se adauga usturoiul.Se toarna vinegreta pe salata.Se scurge tonul si se rupe bucati.Salata se aseaza pe farfurii si se adauga oua,ton si masline.


Sa aveti o vara frumoasa

Anca, mami de Bianca si Cris

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns violeta29 spune:

Foarte buna ideea , si mie imi plac foarte mult salatele, mai ales in perioada de vara, asa ca o sa contribui si eu cu cate ceva:

SALATA DE TON
Ingrediente: 1 conserva de ton maruntit in ulei sai in sos propriu
2 rosii , 2 castraveti
1 ardei gras, 1 ceapa verde
1 salata verde
100 gr iaurt
zeama de la 1 lamaie


Se taie felii rosiile si castravetii. Salata verde, ceapa si ardeiul se taie fidelutza si se amesteca. Deasupra se adauga conserva de ton si zeama de lamaie. Dejur imprejur se pune iaurtul. SE decoreaza cu felii de lamaie.

Pofta buna!

Speranta moare intotdeauna ultima!

cea mai fericita26+ cu Alexandra Valentina
www.flickr.com/photos/26288269@N04/" target="_blank">in asteptarea unei minuni
mult asteptat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta29 spune:


SALATA DE CRUDITATI

Ingrediente: 1 varza micutza
1 morcov
1 telina
2 castraveti
1 legatura marar
sare, piper
ulei de masline
zeama de lamaie

Se taie varza fidelutza si se freaca bine cu putzina sare. Se da morcovul si telina pe razatoare si se amesteca cu varza. Se adauga si castravetele taiat feliute.Se adauga mararul tocat marunt si piperul se pune ulei de masline si zeama de lamaie dupa gust si se amesteca bine.

Speranta moare intotdeauna ultima!

cea mai fericita26+ cu Alexandra Valentina
www.flickr.com/photos/26288269@N04/" target="_blank">in asteptarea unei minuni
mult asteptat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

SALATA DE PUI CU SPANAC

300 gr. spanac
4 file de piept de pui
sare,piper
4 linguri ulei de masline
4 linguri unt
4 oua fierte tari
2 felii piine alba
4 linguri pesto din borcan

Se curata spanacul,se spala si se sterge,se sareaza si se pipereza.
Se incing intr-o tigaie ulei si 2 linguri de unt,se prajesc fileurile de pui 5 minute pe fiecare parte.
Se decojesc ouale si se taie felii.Piinea se taie cuburi,care se prajesc in 2 linguri de unt.Pieptul de pui se taie fisii.
Intr-un castron se amesteca frunzele de spanac si bucatile de pui.Se aseaza pe farfurii impreuna cu feliile de ou si se presara crutoane.Se toarna sosul pesto si se serveste salata.


SALATA DE CURCAN CU ROSII

500 gr. salata verde
citeva picaturi de otet balsamic alb
3 linguri ulei de masline
sare,piper
500 gr. file de piept de curcan
250 gr. rosii mici

Pentru vinegreta
3 rosii
1 catel usturoi
100 ml supa de legume
2 linguri ketchup
75 ml otet
2 linguri miere de salcim
75 ml ulei de masline
sare,piper
2 linguri parmezan ras
Pentru vinegreta se oparesc rosiile,se decojesc si se taie cuburi.Se paseaza cu usturoi pisat si supa de legume.Se adauga ketchup,otet,miere si se amesteca.Se sareaza,se pipereaza si se adauga ulei si parmezan.


Se curata salata verde si se rupe bucati.Se aseaza intr-un castron si se stropeste cu otet aromat si ulei.Se sareaza si se pipereza.Restul de ulei se incinge intr-o tigaie si se prajesc fisiile de curcan.Se curata rosiile de cotoare si se prajesc putin cu carnea.
Se aseaza pe salata bucatile de carne calde inca,impreuna cu rosiile si se toarna vinegreta.

Anca, mami de Bianca si Cris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

SALATA DE CREVETI

300 gr. creveti necuratati
3 catei de usturoi
8 linguri suc de lamiie
6 linguri ulei de masline
1/2 legatura ceapa verde
sare,piper
1 praf zahar
1/2 lingurita mustar

Se spala crevetii,se curata usturoiul,se toaca marunt si se amesteca impreuna cu 3 linguri de suc de lamiie si 2 linguri de ulei de masline.Se stropesc crevetii cu acest amestec si se lasa sa se marineze timp de 30 minute.
Se incinge o tigaie si se prajesc inauntru crevetii 4-5 minute,amestecind din cind in cind.Se ia apoi tigaia de pe foc.
Se curata ceapa verde si se taie rondele,se aseaza intr-un castron.
Pentru marinata,se amesteca mustarul cu restul de suc de lamiie,sare,piper si zahar.Se inglobeaza restul de ulei batind cu telul.
Se adauga crevetii in vasul cu ceapa verde si se amesteca ambele cu marinata.
Se aseaza compozitia pe farurii,se risneste deasupra piper,se serveste de preferinta cu felii de lamiie si verdeata asortata(busuioc,cimbru,oregano).Se poate oferi alaturi bagheta prajita si o maioneza usoara cu gust de usturoi.

Anca, mami de Bianca si Cris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

SALATA DE LEGUME CU SOS DE MAZARE

250 gr. sunca afumata taiata cuburi
1/2 conopida
6 cartofi fierti in coaja si decojiti
50 ml dressing
4 rosii
2 catei de usturoi
1 capatina salata verde romana
1 lingura ulei de masline
100 gr. mazare boabe(din conserva)
100 gr. iaurt
sare,sos picant Tabasco

Se despart bucatelele de conopida,cartofii se taie cuburi,ambele se amesteca impreuna cu dressing,se adauga sunca si rosiile taiate felii.
Se paseaza mazarea cu ulei,usturoi si 50 ml. apa.Se inglobeaza in iaurt cu sare si tabasco.Se repartizeaza frunzele de salata pe 4 farfurii si se aseaza amestecul de legume.Se toarna sosul.


Anca, mami de Bianca si Cris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

SALATA ESTIVALA CU VINETE SI PESTE

400 gr. fasole verde
300 gr. vinete
1 ardei gras rosu
1 salata
1 ceapa rosie
3 fileuri de sardele la borcan
2 linguri capere
4 linguri otet de vin alb
5 linguri ulei de masline
2 lingurit de hrean ras(de la borcan)
sare,piper
1 avocado

Ardeiul gras se curata de cotoare si seminte si se taie sferturi,pe lung si apoi felii.
Pentru dressing,se toaca ceapa,sardelele, caperele si se amesteca cu 3 linguri de ulei,otet,hrean,sare si piper.
Fasolea verde se pune la fiert in apa clocotita cu sare,se lasa sa fiarba 10 minute si se scurge.Se incinge ulei intr-o tigaie si se prajesc feliile de vinata si ardeiul gras 2 minute.Se amesteca impreuna cu fasolea verde.
Se amesteca dressingul cu legumele fierbinti.Se taie in jumatate fructul de avocado si se indeparteaza simburele lemnos.Se decojeste pulpa si se taie felii,se amesteca impreuna cu legumele.
Pentru servire se aseaza in boluri frunze de salata peste catre se aseaza legumele.

Anca, mami de Bianca si Cris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:


Carry:
retete dietetice

LiliaToma: Salatele Liliei

Akella: Zona Salatelor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

eixsta deja subiect despre salate: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=115387
am sa mut acolo mesajele. multumesc pentru intelegere,

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

quote:
Originally posted by roxanaz

eixsta deja subiect despre salate: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=115387
am sa mut acolo mesajele. multumesc pentru intelegere,

Roxana



Ok,thanks..

Anca, mami de Bianca si Cris

Mergi la inceput