Zona salatelor

Zona salatelor | Autor: akella

Link direct la acest mesaj

Legume marinate cu mustar

Ingrediente: 300 g morcovi, 200 ml vin alb, 6 lg. mustar, sare, piper, 1 lingurita curry, 6 lg. ulei, 2 dovlecei, 1 catel usturoi, 300 g ciuperci (Champignons), 2 lg. otet, 1 lg. suc de lamaie, zahar

Se amesteca intr-un vas 125 ml vin cu 250 ml apa, 2 lg. mustar, piper si curry. Se adauga morcovii fasii si se fierb cca 4 minute. Se amesteca 125 ml sos cu 2 lg. ulei si se pun morcovii.
Se prajesc dovleceii felii in 2 lg. ulei. Se amesteca usturoiul tocat cu 2 lg. mustar, 2 lg. ulei, restul de vin, sare si piper. Se adauga si dovleceii prajiti.
Se fierb ciupercile taiate in 4 in apa cu sare 5 minute. Se amesteca 100 ml sos cu otet, 2 lg. mustar, suc de lamaie si zahar. Se adauga ciupercile si se lasa la marinat cca 8 ore.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Salata americana

Ingrediente: 300 g porumb fiert (cons.), 250 g fasole rosie fiarta (cons.), 100 g radacina de telina, 1 mar verde, 4 felii suncă, 2 lg. coriandru verde tocat, 1 lingurita boia, 4 lg. ulei, ˝ lingurita mustar, 2 lg. otet, 2 lg. suc de lamaie, sare, piper, patrunjel verde

Se amesteca mustarul cu uleiul si otetul. Se adauga sare, piper si boia. Se taie telina lamele si marul feliute subtiri si se stropesc cu suc de lamaie.
Se amesteca feliile de telina si mar, fasolea si porumbul scurse, si se toarna sosul. Se garniseste cu sunca si coriandru verde.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Salata cu ardei, fasole si cabanos

Ingrediente: 300 g fasole boabe fiarta, 4 lg. otet, sare, piper, 1 priza zahar, 1 ceapa, 1 catel usturoi, 2 lg. patrunjel verde, 6 lg. ulei (masline), 500 g ardei grasi divers colorati, 200 g cabanos, 1 salata verde

Se amesteca otetul, sarea, piperul si zaharul. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se amesteca apoi cu sosul de otet si verdeata. Se adauga uleiul. Se amesteca fasolea bine scursa cu sosul si se lasa 30 de minute la rece sa se patrunda.
Ardeii se taie bucatele, carnatii felii, iar salata se rupe in bucati. Se aseaza salata pe farfurii, se adauga ardeii si carnatii si se amesteca bine cu fasolea marinata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Salata cu arpacas

Ingrediente: 200 g arpacas, 2 dovlecei, 1 vanata, 1 ceapa mare, cate 1 ardei gras galben si rosu, 2 rosii, 1 leg. busuioc, 1 lg. ulei (masline), sare, piper, 2 catei usturoi

Se pun 2 l de apa la fiert. Cand clocoteste, se pune arpacasul si se fierbe 40 de minute la foc potrivit.
Dovleceii si vanata se taie fasiute, iar ardeii, ceapa si rosiile se taie cubulete mici. Se incinge uleiul, se adauga legumele, se sareaza, se acopera si se lasa pe foc 10 minute. Se pune apoi busuiocul tocat, sare, piper si usturoiul taiat rondele. Se ia de pe foc, se amesteca si arpacasul si se transfera totul intr-o salatiera.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Salata de cartofi cu ardei si slaninuta

Ingrediente: 1 kg cartofi rosii, sare, 1 lingurita chimen, 1 foaie dafin, 40 g ceapa, 1 lg. zahar, 250 ml supa de carne (instant), 125 ml otet, 125 ml ulei (rapita), 250 g castraveti murati, 200 g slaninuta afumata, 300 g ardei grasi rosii si galbeni, 1 leg. ridichi, ˝ leg. patrunjel verde

Cartofii se fierb 20 de minute in apa cu sare, chimen si dafin. Se scurg, se decojesc si se lasa sa se raceasca.
Ceapa se toaca si se amesteca bine cu zahar, supa, piper, otet si ulei. Cartofii si castravetii se taie cuburi si se inglobeaza in sosul pentru salata. Se lasa sa stea cel putin 3 ore.
Salata se strecoara. Se taie cuburi slaninuta si se prajeste pana devine crocanta. Se amesteca in salata, impreuna cu zeama de la prajit.
Ardeii se taie fasii, iar ridichile se taie felii. Ambele se amesteca in salata. Deasupra se presara patrunjel verde.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Salata de cartofi cu crenvursti

Ingrediente: 500 g cartofi rosii, sare, ˝ lingurita chimen, 1 foaie dafin, piper, 1 castravete de sera, 2 crenvursti, 150 ml supa (instant), 250 g maioneza, 1 leg. ceapa verde

Cartofii se fierb cca 25 de minute in apa cu sare, chimen si dafin. Se scurg, se trec prin apa rece si se decojesc. Se taie apoi felii subtiri.
Castravetele si crenvurstii se taie rondele si se adauga la cartofi. Se toarna supa calda si se condimenteaza bine cu sare si piper.
Se inglobeaza cu grija maioneza si se lasa salata sa se marineze peste noapte. Se orneaza cu rondele de ceapa verde.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Salata de cartofi cu maioneza

Ingrediente: 1,5 kg cartofi rosii, sare, 1 lingurita chimen, 1 foaie dafin, 12 galbenusuri, 1 lingurita mustar, 250 ml ulei (rapita), 2 lg. otet, 1 lingurita zahar, piper, 150 g iaurt, 200 g rosii, 5 lg. rondele ceapa verde

Cartofii se fierb cca 15 minute in apa cu sare, chimen si dafin. Se scurg, se trec prin apa rece si se decojesc.
Se bat cu mixerul galbenusurile cu mustar si sare. Se inglobeaza uleiul, turnand in fir subtire; se adauga otet, zahar si piper.
Se taie felii cartofii. Se amesteca maioneza cu iaurt si apoi cu cartofi. Se lasa cca 3 ore.
Rosiile se taie felii si se inglobeaza in salata impreuna cu ceapa verde. Se condimenteaza salata si se orneaza cu verdeata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Salata de cartofi cu masline

Ingrediente: 1 kg cartofi rosii, sare, 1 lingurita chimen, 1 foaie dafin, 1 catel usturoi, 5 lg. otet aromat, 2 lingurite mustar, 125 ml ulei (rapita), piper, 200 g ceapa rosie, 250 g rosii mici, 2 fire rozmarin, 5 fire cimbru, 100 g masline negre fara samburi

Cartofii se fierb 15 minute in apa cu sare, chimen si dafin. Se scurg, se decojesc si se lasa sa se raceasca. Se taie sferturi pe lungime.
Usturoiul se paseaza cu otet, mustar, 50 g ceapa, ulei, sare si piper. Restul de ceapa se taie feliute. Se amesteca in sos si apoi totul se amesteca impreuna cu cartofii. Se lasa cca 3 ore sa se patrunda.
Rosiile se taie felii, iar verdeata se toaca. Se amesteca in salata impreuna cu rosiile si maslinele. Se garniseste cu verdeata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Salata de cartofi cu mere si telina

Ingrediente: 1 kg cartofi rosii, sare, 1 lingurita chimen, 1 foaie dafin, 2 galbenusuri, 1 lingurita mustar, 250 ml ulei (rapita), 3 lg. suc de lamaie, 1 lg. zahar, 145 g hrean de la borcan, 200 g praz, 100 g telina verde, 300 g mere rosii

Cartofii se fierb 15 minute in apa cu sare, chimen si dafin. Se scurg, se decojesc si se lasa sa se raceasca. Se bat cu mixerul galbenusurile cu mustar. Se adauga uleiul, in fir subtire. Se adauga 2 lg. suc de lamaie, hrean si zahar. Cartofii se taie felii si se amesteca in maioneza. Se lasa sa se marineze 3 ore.
Prazul se taie rondele si se opareste cca 1 minut in apa fierbinte. Se trece prin apa rece si se lasa sa se scurga. Telina se taie cuburi, merele se taie felii si se stropesc cu restul de suc de lamaie. Se amesteca in salata, alaturi de praz si telina. Se orneaza cu fire de telina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Salata de cartofi cu porumb si castraveti

Ingrediente: 500 g cartofi rosii, 1 castravete proaspat, 250 g boabe porumb (cons.), 100 ml supa de legume (instant), 4 lg. otet din vin, 4 lg. ulei, 1 lg. mustar, sare, piper, ˝ lingurita chimen, 1 foaie dafin

Cartofii se spala si se fierb 25 de minute in apa cu sare, chimen si dafin. Se scurg, se trec prin apa rece, se decojesc si se taie rondele potrivite. Castravetele se spala si se taie feliute subtiri. Boabele de porumb se scurg bine.
Se incalzeste supa de legume, se ia de pe foc si se adauga otetul, uleiul si mustarul. Se condimenteaza, dupa gust, cu sare si piper.
Intr-un castron se amesteca cartofii, castravetele si boabele de porumb. Se adauga sosul cald si se lasa cca 60 de minute sa se patrunda. Se orneaza cu verdeata proaspata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Salata de cartofi cu sos de mustar

Ingrediente: 750 g cartofi rosii, ˝ lingurita chimen, 1 foaie dafin, 4 oua, 1 ceapa, 150 g castraveti murati, 200 g smantana, 100 g iaurt, 1 ˝ lg. mustar, 1 lg. zeama castraveti murati, sare, piper, 1 leg. ceapa verde

Cartofii se spala si se fierb 25 de minute in apa cu sare, chimen si foaia de dafin. Se scurg, se trec prin apa rece, se decojesc si se taie rondele potrivite. Se fierb ouale si se taie sferturi. Ceapa se taie inele, iar castravetii se taie cat mai marunt, apoi se amesteca toate legumele.
Deasupra se toarna un sos preparat din smantana, iaurt, mustar, sare, piper si o lingura zeama de castraveti. Se da la rece 30 de minute si se orneaza cu inele de ceapa verde.

Mergi la inceput