Clopotei de Ianuarie-Februarie 2008 (45)
Raspunsuri - Pagina 5
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
stancutza spune:
Ellenuta, daca ai laudat site-ul astora de la Pampers, am intrat si eu. Si cat a dormit dupa-amiaza Sofia pe mine vreo ora cu fata la calculator amandoua, eu am profitat si am navigat la rubrica de intrebari si raspunsuri medicale. Si am gasit ceva ce o sa-i arat strabunicii Sofiei, care imi spunea ca in curand o sa trebuiasca sa o pun pe oala!!!!!! Ia uitati aici:
"Daca fetita are varsta intre 18 luni si 3 ani e probabil ca ai putea incerca sa o invati sa faca la olita sau toaleta. Cu conditia sa fii atenta la semnele care arata ca e pregatita pentru asta. De exemplu pampersul este uscat timp de 2 ore consecutiv, intre urinari, are defecatii la ore relativ fixe, este capabila sa urmeze instructiuni simple, nu ii place cand are pampersul murdar si cere sa fie schimbata, cere singura sa mearga la toaleta sau cere chiloti de copil mare. Daca inca nu vorbeste te prinzi ca vine caca sau pipi dupa expresia fetei, postura corporala sau dupa sunetele care le scoate inainte sa se intample (inseamna ca el stie ca urmeaza sa faca). Daca copilul a inceput sa iti spuna ca a facut in pampers laud-o ca te-a anuntat si incurajeaz-o sa iti spuna mai devreme data viitoare. Cand o vezi ca da semn ca ar fi pe punctul de a face ceva intreab-o daca nu ar vrea sa mearga sa faca la olita / toaleta si du-o de manuta acolo si arata-I cum se foloseste obiectul respectiv. Daca nu face imediat mai tine-o acolo 1-2 minute si nu insista sa faca. Inseamna ca nu e pregatita si manifesta rezistenta. Pana data viitoare daca a facut in pampers goleste continutul in olita ca si cum ar fi folosit-o si arata-I cum ai fi procedat daca el ar fi facut in ea."
Si tot de acolo o schema de diversificare:
Diversificarea alimentatiei
dimineata (6-8): lapte
ora 10: piure de fructe crude, fara zahar sau miere (mar, caisa, piersica, pepene galben, pulpa de kiwi, morcov crud), fara cereale (de preferat); cu lingurita (moale, de silicon) si cu rabdare, pentru ca nu stie decat sa suga si , la inceput, scoate mancarea din gurita (nu inseamna neaparat ca nu-i place!); cereale fara gluten (pana la 9-10 luni)
ora 12-14: piure de legume coapte sau fierte in abur, cu putin ulei de masline, fara sare (cartof, morcov, dovlecel, pulpa de rosie, fasole verde, telina, verdeata), mai tarziu putin conopida si broccoli; carne dupa 6 luni (pui, gaina, curcan, vita, ficat de pui), 1 galbenus de ou fiert tare in zilele fara carne (max. 2/sapt) ; peste la 8-9 luni peste alb. Sau supa de legume cu carne
ora 17 #65533; 18: branza de vaci cu iaurt (dupa 7-8 luni)
restul meselor: lapte
Reguli de baza: introduceti un singur aliment nou o data (usor de depistat care nu-i place) (ex: azi - mar; maine: caisa; apoi mar cu caisa si piersica...etc) fara sare, zahar, miere, condimente iuti nu prajit, prea gras are voie copt, gratar incepeti masa cu alimentul\"solid\", completati cu supa sau lapte cand nu mai vrea (putin probabil sa manance din prima 200 ml piure de morcov...) nu fortati copilul sa manance daca nu-i place NU II OFERITI RECOMPENSE PENTU FIECARE LINGURITA DE MANCARE !!!!!!!!!!! mananca in scaun, la ore relativ fixe (mai putin mesele de lapte) NU amestecati alimentele cu lapte sau cu alt aliment care-i place, in scopul de a primi si ce nu-i place
Stancutza, de
Sofia Elena - 21.01.2008
Poze
www.youtube.com/profile_videos?user=stancutza78" target="_blank">Filmulete
Povestea nasterii Sofiei
![](images/user_woman.png)
Anca.Diana spune:
quote:
Originally posted by matgravidut
serus dragelor,
Nu stiam despre ce reclama vorbiti, ca eu nu am mai intrat de ceva vreme. Acum am vazut-o... CHIAR NESUFERITA!!! Cineva ar trebui sa le spuna administratorilor ca este suficient sa aiba un anunt intr-o parte nu e musai sa iti vina peste scris, ca sa nu mai vezi nimic...
Monica, las ca asta nu i nimic. azi la buda terasei la care am fost, cum ma uitam linistita in oglinda, in locul in care mi admiram iritatia de pe fata, zdrang apare o reclama luminoasa:))) nu mi venea sa cred. frate, nici in oglinda nu iti tihneste sa te uiti, ca ti baga repede pe gat o reclama.
Anca.Diana spune:
gata! ma bag la nani! somnic dulce bebelusilor si mamicilor! poate maine am mai mult succes cu cerealele.
docdecap spune:
mai lipsesc, mai intru...
La multi ani pt. Ctin-i si Elene, noi ne-am sarbatorit cumatru' ieri...
Shose felicitari pt. cei 13 ani, si Gabritza pt./ cei 42 ai parintilor!
pe 20 am facut si noi 2 ani de la cununia religioasa, adica a venit tati tarziu-tarziu acasa si am facut schimb de flori (ca uitase, da' daca i-am spus la tel ca nu-i mai dau floarea, si-a adus aminte..)
si tot pe 20 am facut vaccinul de 4 luni, si iara imi vreau copilu' inapoi!!
mai, astia nu i-au facut vaccin, cred ca i-au facut trotil, nu mai sta locului, numai in fund vrea, si vrea adica da cu lacrimi, suspine, eu cred ca il doare ceva, il iau si el tup! in fund, si incepe si canta... plus maraieli, usoara febra, etc etc. la cel de 2 luni am avut niste efecte secundare ffff bune, dormea din nou noaptea etc, acuma canci!
ema, ne-ai felicitat pentru pozele de la botez, da' i-ai zis lui Serban 'Tudor'. si profit deocazie sa spun ca-mi place tare mult de Dudu si uite in poza asta ce seamana cu Serban http://www.flickr.com/photos/23738993@N08/2489475403/ .Grati, nu te superi, nu? si in pozele de la botez parca seamana tare, sau e in capul meu...
a, si pentru poze la flickr, exista un programel de-al lor care iti face pozele mici si iti face upload, ca altfel se umple imediat spatiul. daca le incarci la rezolutia la care le face aparatul, e jale. cauta-ma pe mess, ca cel mai simplu ti-l trimit asa, si apoi e mult mai ok.
Danonique, multumim de aprecieri...
Virgo, ai reusit sa faci ceva cu Cazimir? nu gasesti vreun gel calmant, ceva, ca sigur e o mancarime sau durere la gingii... la voinic!
nu mai stiu cui vroiam sa-i raspund, da' ma iertati voi...
Monica de Serban-Andrei, inginer si/sau poet (15.01.2008)
prima intalnire -povestea nasterii
www.flickr.com/photos/monicu/sets/72157600515391346/" target="_blank"> poze cu cupilu'
www.youtube.com/results?search_query=Serban-Andrei&search_type=" target="_blank"> filmulete
docdecap spune:
a, vroiam sa spun pt. Nicole (Aweya) un si numai fericire!!
petnru Ozana frumoasa ca o zanica, sa fie fericita in viata, si sa aiba grija la frumusetea interioara, caci ea va straluci cel mai tare pentru cei din jur si va lumina viata in jurul ei!
si Noapte buna si frumoasa voua tuturor!!
Monica de Serban-Andrei, inginer si/sau poet (15.01.2008)
prima intalnire -povestea nasterii
www.flickr.com/photos/monicu/sets/72157600515391346/" target="_blank"> poze cu cupilu'
www.youtube.com/results?search_query=Serban-Andrei&search_type=" target="_blank"> filmulete
nemary spune:
quote:
Originally posted by gabrittza
fetelor?de unde iau si eu un dres subtire care sa nu fie din bumbac?
pt daria pt botez.eu am unii dar i-am primit si acum nu gasesc sa iau si eu o pereche!
gabrittzasi
Daria Maria(11.02.2008)
www.flickr.com/photos/daria-maria_pictures/" target="_blank">diverse poze
poze mami,tati si Daria
asa a venit pe lume Daria
poze Daria
asa creste Daria
ce culoare vrei?
Mari
![](mamica.gif)
sunt tot mai mare
![](icon_smile.gif)
odiseea
www.onetruemedia.com/shared?p=3d1513077dbe4d8dc619f9&skin_id=402&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj bebelina
botez Daria
Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
Shose spune:
LA MULTI ANI Ozi si bb Calin!
La multi ani Doculetz cu aniversare tot in luna mai .
Multumim din inima de urari Stancutzule, Honey, Ramo, AncutzaD
Shose si Pipetzica
www.flickr.com/photos/10814074@N07/" target="_blank">Poze
Sunt mare
Povestea Nasterii
Shose spune:
Stancutzu' buna treaba cu diversificarea
Shose si Pipetzica
www.flickr.com/photos/10814074@N07/" target="_blank">Poze
Sunt mare
Povestea Nasterii