Impresii despre insula Thassos (2)
Raspunsuri - Pagina 6
recul spune:
quote:
Originally posted by andira
Salut!
Rugaminte: poate cineva sa-mi recomande si mie un loc de cazare?
As vrea sa fie cu demipensiune, sa pot gasi prin jur unde sa mananc la pranz, piscina (daca s-ar putea si pt copii ar fi super), si sa am si la ce casca ochii prin jur.
Inca o intrebare (scuze daca s-a mai raspuns, dar sunt la serv si nu pot sa citesc tot :( ) - cam in cate ore se ajunge? Se merge pana in Kavala si apoi cu feribotul?
Cred ca va fi prima mea experienta de condus multe ore, si as vrea sa stiu la ce sa ma astept.
Cam ce poti face in Thassos?
Multumesc frumos!
drumul dureaza intre 11 si 14 ore , depinde pe unde treci bulgaria. eu iti recomand drumul prin stara zagora. eu plec pe 2 iulie, ma cazez la studio iovi in skala potamia, dar am facut rezervarea in februarie. au si loc de joaca pt copii, dar nu e demipensiune, doar cazare. in schimb ai bucatarie in camera, gratar in curte. daca vrei imagini, intra pe go-thassos.gr .daca te grabesti putin cred ca mai prinzi oferte pe internet care oricum sunt mai ieftine. bafta!
Crinutz spune:
andira, cred ca ai sanse mari sa gesesti cazare avand in vedere ca multi si-au anulat rezervarile din cauza presupusei epidemii.
"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"
http://community.webshots.com/user/Crinutz - Grecia 2006/2007
bozomic spune:
quote:
Originally posted by aissa
Io fac AMR-ul. Am facut si o parte de cumparaturi, cosmeticele mai exact, urmeaza sa reinnoiesc stocul de medicamente si duminica viitoare directia Elsa. Am avut emotii saptamana trecuta cand am auzit de "epidemie", am in continuare ceva dubii referitoare la asta (mai precis: ce branza folosesc tavernele in salate, patiserii...nu cumva din cea de la stane???) dar am decis sa nu anulam Thassosul pt ca si asa m-am decis f greu si nu stiu daca as mai lua vreodata decizia unui drum asa lung cu masina.
Din cate citesc (ffff putine impresii la intoarcere avem si aici si pe Softpedia) drumul pe care speram sa merg, Nova Zagora, e tot inchis asa ca nu ramane decat sa trag aer in piept si sa trec muntii pe la Shipka. Pentru intoarcere insa ma gandeam...inca mai pitrocesc ideea, sa merg in Kavala in ziua placarii, sa ne plimbam pe acolo, sa plecam apoi spre Salonic, sa vedem si acolo cum e si sa innoptam, ca a 2-a zi sa plecam Salonic-Bucuresti pe traseul pe al Sofia? Cum vi se pare? Ma ingreunez si mai rau asa?
Cris
Aissa, si noi ne-am intors anul trecut tot prin Sofia. Am vizitat Kavala si e un oras superb. Ai cetate, apeduct, port, portocali, o biserica superba cladita pe vechile ruine, magazine ..etc... Si Salonicul este superrr oras.Vizitati biserica Sf. Dumitru, mai ales subsolul ei, turnul alb, rotonda si mai ales urcati sus la zidurile cetatii vechi a Salonicului. De acolo privelistea este grozava, aveti tot orasul la picioare, si intreg golful. Noi am luat cina acolo pe terasa restaurantului Panorama, si am prins un apus de soare superb.
Am dormit o noapte in Salonic si a doua zi am plecat spre casa cu oprirea la Shopul din granita cu Bulgaria 1 ora. Asa ca ne-am dus pe Sipka si ne-am intors pe Sofia si a fost ok. Drum bun, concediu placut! Doamne, ce dor mi s-a facut de Thassos! Poate dam o fuga pe acolo din Vourvourou si noi!
andira spune:
Va multumesc frumos!
Am gasit 2 hoteluri interesante, Pegasus si Ilio Mare, a stat cineva la vreunul dintre ele?
Demipensiunea ma intereseaza mai mult pt copii, dar daca hotelul e in oras ma gandesc ca ne descurcam cu mancarea pt pranz si cina.
Pls, daca stiti ceva de hotelurile astea...
MihaelaV spune:
V, La Elsa in perioada pe care o vrei e in jur de 55-60 euro /noapte, cu mic dejun, asta stiu eu dar trebuie sa intrebi cel mai bine. Eu o sa fiu chiar in perioada acea acolo. Da-i un mail dar vezi ca raspunde greu (cred ca am zis asta de 1000 de ori , dar trebuie sa va atentionez, nu ? Ii merge greu adresa aia nu din alte motive). Intr-adevar curtea e f frumoasa, te poti uita si in pozele mele de la semnatura, am acolo mai multe. Seara e f frumos de asemenea, are in curte becuri colorate divers si se vede f bine.
Va asteptam cu impresii si poze pe cele care mergeti in iunie. Sa aveti vreme buna !
"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"
[/quote]
Multumesc frumos Crinutz. O sa ma mai uit la pozele tale si o sa ma hotarasc daca mergem acolo.
Cat ati facut pe drum din Bucuresti pana acolo?
Crinutz spune:
Nu mai stiu exact cat ma facut, am fost la Giurgiu in jur de 5.30-6.00 si am ajuns la Keramoti pe la 6.30. Pe insula am ajuns pe la 7.00 si la vila pe la 8.00. Asta asa in mare.
lavi02 spune:
Concediu placut celor care pleaca in "tura de iunie" si va asteptam cu impresii din Thassos si in special de la vila Elsa!
Din cate se vede pe site-ul asta:
http://www.weatheronline.co.uk/water/Europe/EastMediterranean.htm
apa este calda, numai buna de baie!
aissa spune:
Multumesc Lavi. Noi facem AMR-ul, am un munte de rufe de calcat dar inca nu ne-am apucat de bagaje. Am schimbat insa intre timp traseul si voi merge pe ruta Sofia. Chiar daca e mai lung. Am mult prea multe emotii in ce priveste serpentinele si prefer sa imi iau macar grija asta.
Cu Apostolos am vorbit pe mail in weekend, mie una mi-a raspuns imediat la mail (sambata am scris, duminica mi-a raspuns). Ne asteapta, mi-a dat nr de mobil sa-l sun in caz ca ne ratacim....
Mai avem foarte putin.
Am tot ezitat...ma gandeam sa cumpar un laptop pt drum...Initial am vrut un dvd player potabil, apoi m-am gandit la laptop, mai am 2 zile si plec si n-am decis inca nimic. Voi aveti astfel de gadget-uri? Pentru drum ma gandeam, sa o tin ocupata pe Ale macar pret de un desen animat.... Nu stiu ce sa fac, daca sa cumpar sau nu asa ceva.
Crinutz spune:
Aissa, asa cum ti-am raspuns si pe softpedia sa ai grija sa prinzi ferry din kavala pt ca am vazut ca in iunie ultimul ar fi la 3. Deci...cam nasol pt ca nu ai siguranta ca ajungi la timp. Nu stiu insa cat de adevarat e. De ce te-ai razgandit pt drum, cred ca te-ai speriat prea tare de serpentine care nu sunt chiar atat de rele. Nu mai stiu cand pleci tu dar daca prinzi zi de week-end vei gasi drumul asta fff liber, fara tiruri. Tu faci insa cum iti e mai bine, poate are copilul rau de masina (si io stiu cum e !!!!).
Oricum vacanta frumoasa si vreme buna. Transmite-i salutari daca vrei lui Apostolos din partea mea. Drum bun ! si te asteptam cu impresii si pozeeeee !!!!
aissa spune:
Crinutz am sa merg tot pana in keramoti, nu iau ferr din kavala. nu vreau sa schimb presiunea serpentinelor cu cea a timpului, sa fiu contra cronometru.
De ce m-am sucit... am vorbit cu un prieten sa zic care a fost de PAste in Thassos si el a zis sa o iau neaparat pe Sofia, el fiind sofer care a mers pana in Austria, Germania, deci mai experimentat decat mine. Eu am "recordul" de anul trecut Bucuresti-Nisipurile de aur... Eram aproape decisa sa ii ignor sfatul si sa merg pe unde am spus initial dar chiar in aceeasi zi am citit postarea celui de pe softpedia care a spus ca a mers pe ambele trasee si ca acum daca ar pleca din nou ar lua-o pe la Sofia. Asa ca am zis ca 2 experiente similare si recente sunt suficiente pt mine. Ma tem de serpentine pt ca aici in Ro am mers o singura data la munte si la intoarcere am refuzat sa conduc, m-am speriat si am simit ca nu am condus masina, a mers cum a vrut ea (nu am servo si o controlez destul de greu pe curbe accentuate la munte). Plus da, Ale mai vomita in masina, la drum lung nu am patit-o, doar iarna cand e dat drumul la caldura. Dar pe mine ma obosesc rau de tot...
O sa il salut pe Apostolos din partea ta, de Crina spuneai ca te stie, nu? Noi duminica plecam, pe la 3 dimineata. Mai intru pana atunci si sigur ma intorc cu sute de poze.