Atentie la capuse,la Borelioza,la Lyme ! (2)
Raspunsuri - Pagina 7
Mariaa spune:
bubi deloc ??? daca afli ceva, te rog zi-ne care-i bun dintre celelalte.
...si eu care credeam ca-s victima legilor lui Murphy...ca toata lumea-l gaseste numai eu nu :((
pentru Emma
Lyme
blog DC,Impreuna Timisoara
"mai bine mori in picioare decat sa traiesti in genunchi" Che Guevara
bubi spune:
quote:
Originally posted by Mariaa
bubi deloc ??? daca afli ceva, te rog zi-ne care-i bun dintre celelalte.
...si eu care credeam ca-s victima legilor lui Murphy...ca toata lumea-l gaseste numai eu nu :((
M-am interesat: "claim" de protectie contra capuselor apare doar pe repelentii cu continut mare de substanta activa (30%). Ceea ce se gaseste in Romania are maxim 15%. Pe de alta parte am gasit si studii care atesta eficacitatea produselor asupra capuselor si la produse cu doar 7% continut de subs. activa. Doar ca trebuie aplicata o cantitate mai mare de produs si repetata aplicarea la un interval mai scurt de timp.
Sper ca v-am ajutat cat de cat, daca mai aveti intrebari, sunt prin zona.
Numai bine tuturor!
Mariaa spune:
bubi, mersi mult de ajutor!
pentru Emma
Lyme
Mariaa spune:
daca mai e cineva pe subiectul asta din Bucuresti, as avea nevoie de putin ajutor cu niste informatii. va rog dati un buzz sau PM care ma puteti ajuta
multumesc
pentru Emma
Lyme
karmenitza spune:
quote:
Originally posted by Mariaa
daca mai e cineva pe subiectul asta din Bucuresti, as avea nevoie de putin ajutor cu niste informatii. va rog dati un buzz sau PM care ma puteti ajuta
multumesc
pentru Emma
Lyme
Draga Maria,
dak poti sa ma ajuti si pe mine cu o informatie. Am incercat sa ti trimit un mesaj privat si nu am putut. Luna trecuta m a muscat o capusa si nu m am dus la spital decat dupa vreo 48 ore cand mis e umflase picorul destul de rau. M au internat la chirurgie, am facut penicilina 3 zile si am mai luat 5 zile augmentin.Dupa tratamen mi au iesit niste blande mari pe picioare, pe gat, pe maini, pe mijloc de care am scapat cu greu, dupa 10 zile de regim si tratament.Vreau sa merg zilele astea la Cantacuzino sa fac niste teste..dar nus tiu ce?Ce teste se fac acolo si cam care sunt preturile.Multumesc
ionescu.cris spune:
oops !!! am facut o greseala ; mariaa te rog sa anulezi daca vrei !! Multumesc mult !!
Pentru camenitza !!
blandele care au aparut pe corp la ora actuala arata ca ai fost infestata cu bacteria de borelia , iar tratamentul aplicat a fost insuficient . Sunt inutile alte teste pentru lyme : trebuie instituit in urgenta un tratament cu antibiotice - tetraciclina , dixiciclina .cel mai indicat este doxiciclina luat in doza de 200mg/ zi cel putin pentru 4 saptamani .
intre timp sa faci si testele pentru anticorpi , dar cauta un medic care sa cunosca cat de cat boala si demareaza tratamentul pana nu e prea tarziu .
Mariaa spune:
ionescu.cris ce sa anulez? mesajul tau?
ai scris bine ce ai scris...multumesc de ajutor, nu vazusem postarea.
karmenitza nu stiu preturile la Cantacuzino dar pe de alta parte nici nu cred ca mai are sens sa le faci.
e asa cu schepsis chestia asta cu analizele in borelia...
ra_mi_ella cum e David??
sanatate multa!
pentru Emma
Lyme
mi64 spune:
Preturile analizelor de la Cantacuzino se afla pe site-ul institutului : www.cantacuzino.ro/analize medicale/oferta de servicii/serologie . La poz. 816,817 se afla testul Elisa anticorpi Borrelia IgM si IgG ,fiecare 50 lei si la poz. 834,835-Western Blot -confirmare Borrelia IgG/IgM 166 si 107 lei .( pe mine stiu ca m-au costat 400 lei anul trecut).Am solicitat Western Blot-ul dar au facut automat si Elisa. La Virusologie este un colectiv de biologi foarte documentat pe tema bolii Lyme si extraordinar de amabili!(poate stiu ei nume de medici din Bucuresti cu care colaboreaza-suna la virusologie!)
Sper sa va fie de folos informatiile mele.
Mariaa spune:
spuneam ca e cu shepsis asta cu analiza pentru ca in formele seronegative de Lyme, rezultatele analizelor sunt fals negative. un rezultat negativ de Elisa sau Westernblot nu infirma boala.
pentru Emma
Lyme