Atentie la capuse,la Borelioza,la Lyme ! (2)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana11 spune:

Nu cred ca pot face analiza in Arad. Azi dau telefoane sa aflu, si daca nu dau o fuga la Timisoara. Voi face testul Elise ca la budapesta nu pot fugi.
Va multumesc .

Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

Diana11 ai aici datele laboratorului pentru Arad:

S.C. BIOCLINICA S.R.L
ARAD - Str. Ciobanului, Nr. 27, Bl. 603
Tel.: 0257/289 831
Fax: 0257/275 530
e-mail: laborator.arad@bioclinica.ro
Orar: Luni - Vineri 7 - 19, Sambata 8 - 14

edit: au mai multe puncte de recoltare in oras, suna sa-i intrebi mai exact...poate e vreunul aproape de voi. mie mi-a insirat cateva zone, dar cum nu sunt din Arad, nu-mi spun mare lucru:(
Micalaca am retinut doar.

i-am sunat si ei spun ca recoltarea o poti face intre orele 7-12 de L-V iar sambata 9-11. PCR Borelia costa 107 lei (inclusiv recoltarea)
analiza este valabila pentru orice punct de recoltare al laboratoarelor www.bioclinica.ro/" target="_blank">Bioclinica din tara.
Synevo are de ceva timp in plan implementarea procedurilor pentru aceasta analiza insa inca n-o efectuaeaza. Persoanlul nu e foarte lamurit de chestiunea asta si de aici confuzia (din partea lor) dintre Elisa/PCR.
ra_mi_ella sper sa te ajute cumva si pe tine informatia asta. nu am gasit nimic mai aproape de voi:(

sanatate multa!

pentru Emma

Lyme
blog DC,Impreuna Timisoara

"mai bine mori in picioare decat sa traiesti in genunchi" Che Guevara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi64 spune:

O sa revin cu cateva detalii despre boala fiului meu, poate o sa va fie de folos , tot asa cum si mie mi-au fost anul trecut multe comentarii de pe forumuri (cred ca atunci am citit si povestea Mariei si a mamei ei - am toata admiratia pentru tine Maria!)
Asta m-a motivat sa nu am incredere in prima parere si sa merg mai departe.
La fiul meu (care din fericire nu mai e asa de mic-avea atunci 13 ani)nu a existat urma muscaturii (mi s-a spus ulterior ca probabil a fost o nimfa)a aparut direct un eritem circular pe piciorul stang cu raza de aprox 25 cm-probabil ca locul intapaturii a fost in zona inghinala), dureri puternice de picioare-tendoanele- febra 37,5, oboseala f. mare, ochii rosii, dureri de cap, guturai permanent.
Diagnosticul i s-a pus dupa simptome(un medic dermatolog)dupa care am facut testul Elisa , care a iesit pozitiv si pe acut si pe cronic(IgM si IgG).Dermatologul mi-a dat un tratament cu Zanocin 20 de zile si mi-a spus ca asta e tot, nu mai e nici o problema.
Citind insa atatea pe Internet si discutand cu alti pacienti care se tratau deja de Lyme la dr. Bozsik la Budapesta (un om extraordinar caruia ii voi fi vesnic recunoscatoare!) i-am scris si eu un mail.Mi-a recomandat un tratament de 5 saptamani dupa care dupa o pauza de 2 luni analize Western Blot si microscopie la Budapesta(in timpul tratamentului i-am facut inca un Western Blot la Bucuresti)Tratamentul e doar o recomandare pentru a fi propusa medicului de familie sau medicului curant, care trebuie sa asigure pe parcurs si o monitorizare a functiilor ficatului, etc.adica analize.Tratamentul aplicat e un tratament combinat de doua antibiotice(ofloxacina si claritromocina) si un antiparazitar -Tinidazol-care actioneaza :impotriva acomodarii bacteriei,pentru distrugerea ei si pentru a o impiedica sa ia forma sferica -de chist- asta mi s-a explicat.(nu sunt medic va spun si eu cum stiu!).La copii sub 12 ani situatia e alta nu stiu daca nu se foloseste numai amoxicilina!!Tratamentul si doza sunt diferite de la un pacient la altul si revin aveti nevoie de sprijinul unui medic de aici ca sa nu mergeti pana acolo!!!Pe langa antibiotice la fel de important e tratamentul de sustinere a organismului -vitamine, o dieta alimentara,bai fierbinti (sauna).Toate astea inclusiv prezentarea diagnosticului si tratamentului le gasiti pe site-ul clinicii particulare www.lymenet.hu ( exista si varianta in engleza "angol" nici eu nu stiu maghiara asa ca le-am citit in engleza)Sfaturile pentru bolnavi de acolo sunt extraordinare .Asa ca dupa toate astea si dupa inca 2 luni de tratament de sustinere dupa terminarea antibioticelor, am fost la Budapesta (atunci am fost prima data!)si am facut microscopia -unde nu s-a mai evidentiat nici o bacterie in sange! si mi s-a spus ca exista o foarte mica posibilitate ca bacteria sa fi luat forma sferica (forma sub care se afla in stare latenta si poate sa se activeze la un moment dat) si boala sa mai revina! Cam asta e tot, (e cam lung mesajul meu)-dar disperarea prin care am trecut si noptile in care am plans pana m-am hotarat sa decid singura ce e de facut, m-au indemnat sa va scriu, pentru ca nimic nu e mai presus de disperarea unei mame!!

Mergi la inceput

mi64 recunosc ca de la prima postare a ta incercam sa-mi dau seama daca esti unul dintre cazurile cu care tin legatura :)
am fost si noi in prima faza la dr. Bozsik, foarte amabil, de treaba si de ajutor, asa-i! tratamentul de la dansul a fost ok o vreme, cam jumatate de an, pana boala a 'recuperat' si nu mai faceam fata...practic am supravegheat-o eu cam un an de zile insa crizele erau atat de violente, dese si riscante incat nu mai puteam continua, aveam nevoie urgent de supraveghere medicala aici! permanenta si inevitabila! ca printr-o minune atunci am aflat tot de la o pacienta cu Lyme de dr. din Tg. Mures. Cred ca Dumnezeu ne-a scos-o in cale..nu stiu ce sa zic altceva. Din pacate pana n-o pun pe mama pe picioare/daca o mai pun/ nu ne putem intoarce la Tg. Mures. Ii fac tratament ambulatoriu de acasa, o supraveghez eu, ii fac analizele periodic si sper sa nu se agraveze mai mult de atat. Oricum multi pasi spre inrautatire nu prea mai pot fi...
Anul trecut nu avea site-ul acesta, cel putin cat am fost noi la dansul nu era inca.Ce bine ca ai pus linkl-ul! Ma bucur ca ti-a fost de ajutor postul meu. Imi pare rau insa ca ai avut efectiv nevoie de informatiile de aici.
Nu pot decat sa te felicit ca ai luat haturile in mana! Sa stii ca primesc de multe ori raspusuri stupide gen 'capusele nu sunt decat unde sunt vaci, porci, cai' si asta dupa toate cele scrise pe aici...
Ma bucur mult ca ati depasit momentul critic si ca fiul tau e bine acum!
Va doresc sanatate multa si putere si liniste!

pentru Emma

Lyme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Mi s-a facut frica tare dupa ce am citit tot de pe aici!

Mariaa, nu stiu ce Autan sa aleg pt copii (1 an si 3 ani), pe care il aleg, pe cel cu insecta pe el?

sanatate multa la toata lumea!

Mergi la inceput

cel cu capusa pe flacon. din imaginea data, ultimul din dreapta, cel alabastru. pentru copilul de 3 ani poti folosi dupa cum scrie si pe instructiuni, pentru cel de 1 an nu stiu ce sa zic...intreaba pediatrul eventual, sa nu dati in alte chestii.
sanatate multa.

pentru Emma

Lyme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Multumesc!
Si iti multumesc si pentru tot subiectul!

Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana11 spune:

Am facut azi analiza. In 2 saptamani am rezultatul,mi-au spus cei de la Bioclinica ca in Franta se face analiza.
Multumesc Maria din tot sufletul.

Mergi la inceput

sanatate multa va doresc!

pentru Emma

Lyme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubi spune:

quote:
Originally posted by Mariaa

cel cu capusa pe flacon. din imaginea data, ultimul din dreapta, cel alabastru. pentru copilul de 3 ani poti folosi dupa cum scrie si pe instructiuni, pentru cel de 1 an nu stiu ce sa zic...intreaba pediatrul eventual, sa nu dati in alte chestii.
sanatate multa.

din pacate nu se vinde in Romania cel albastru. Ma interesez si va spun care din repelentii din gama Autan sau Off, comercializati in Romania,functioneaza contra capuselor.

Multa sanatate!

Mergi la inceput