Atentie la capuse,la Borelioza,la Lyme ! (2)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

alte informatii despre Lyme, articole care descriu pe larg ce se intampla (medical) cu cazurile Lyme:

http://peremefu.free.fr/spip.php?article16
http://peremefu.free.fr/spip.php?article15

si un film care va rula in curand pe marile ecrane: www.underourskin.com/" target="_blank">Under Our Skin

sanatate multa!







pentru Emma

Lyme
blog DC,Impreuna Timisoara



"mai bine mori in picioare decat sa traiesti in genunchi" Che Guevara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rossiela spune:

Catelul meu a facut temperatura.Mare.Mers la dr. tratament pentru alte boliboli ca cica e batran(12 ani) Efect la tratament nimic.am ajuns cu el la Fac de medicina, la boli infectioase.Boala era in mare desfasurare, desi avea zgarda si tot felul de pastile si sprey-uri ptr. insecte.A trebuit sa ii faca transfuzie de la alt catel sanatos ptr ca altfel il pierdeam.am aflat cu aceasta ocazie ca "minunatele capuse" au devenit imune.asa ca dragi iubitori de animale daca aveti animalele bolnave sa cereti si analiza sangelui ptr. boli infectioase nu doar cele clasice pe care le recomanda de obicei dr. vetrinari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miraklucker spune:

Nu am citit decat acest capitol,
.... fiindca imi pica in mana tot felul de reviste de specialitate, si pe deasupra locuim intr-o zona de risc mare, e bine de stiut cat mai multe.
Maria tu esti o adevarata enciclopedie.
De curand am citit un articol interesant, si m-am gandit sa va spun si voua in cateva cuvinte..

..........exista mai multe stadii de dezvoltare a capuselor. Larve, nimfe, si femelele sau masculii adulti. Pentru a trece dintr-o faza de dezvoltare in alta au nevoie de o gazda de la care sug sangele. Larvele nu sunt periculoase pentru ca inca nu au ajuns sa fie infectate. Borelia se gaseste in sangele gazdelor asa ca odata cu sangele supt se infecteaza si ele. Cele mai periculoase sunt nimfele, sunt inca mici si mai greu de observat, si in numar foarte mare Adultii nu prezinta asa un risc mare de imbolnaviri pentru ca se gasesc in nr mai redus.
Pentru borelie este egal din care parte a corpului capusa suge sangele, de la cap sau de la coada animalului, riscul de infectare este acelasi,pentru ca bacteria se gaseste in sangele animalului nu si pentru FSM-virus. In acest caz contaminarea nu se face din sangele gazdei ci de la o alta capusa adulta deja infectata care se afla in imediata apropiere (1cm)a acesteia. Virusul ajunge sub pielea animalului si asa este supt de celalta capusa inca neinfectata.

Se prevede pentru 2008 un numar mai mare de imbolnaviri decat in 2007. asta pentru ca iarna 2006/07 a fost o iarna mai calduroasa, si multe capuse nu au supravietuit. ele avand nevoie de frig, inghet pentru iernat. Intr-o iarna calda neputand intra in iernat (cred ca asta e cuvantul, nici eu nu inteleg chiar 100%) mor. Intr-o iarna rece supravietuiesc.
O alta explicatie ar mai fi: in 2006 a fost si o toamna mai calduroasa. Larvele iesite din oua la sfarsitul verii au avut timp sa-si gaseasca o gazda, sa-si ia prima masa, si sa se transforme in nimfe. Asa ca in primavara lui 2007 existau numai nimfe si nu si larve neinfectate.
toama lui 07 in schimb a fost o toamna rece asa ca anul aceste sunt de asteptat mai multe "animale" si din pacate mai multe imbolnaviri.

..........sper ca nu v-am plictisit prea mult. Despre boli si tratamente, cum spuneam Maria stie mult mai multe deci o las pe ea sa va lamureasca.
http://www.hundemagazin.ch/pdf/shm_3_08_zecken.pdf
aici e articolul original in germana

Mira mami de DAVID (15.08.2002) DARIA(20.11.2004) si SELIN (07.02.2006)


Poze noi ....cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

Mira orice informatie in plus e bine venita! Multumesc ca ti-ai rupt din timp sa ne ajuti, stiu ce ocupata esti
am scris si la fetele pe 'prieteni..' aseara am scos inca 3 capuse de pe pisica mea Albita(1 adult si 2 pui), celelalte animale din curte au blana inchisa la culoare si mi-e si groaza sa ma gandesc cate-or fi pe ele...

A inceput sezonul iesirilor la iarba verde, la gratare si mai stiu eu ce..aveti grija, folositi din abundenta www.autan.com/media/autan/com/AutanFamily_blue.jpg" target="_blank">Autan pe sosete, pe pantofi, pe piele si la copii dar si la voi! purtati cu voi o penseta si daca totusi se intampla - scoateti capusa cu totul. prindeti cu penseta fix la imbinarea cu pielea. aveti grija sa nu o rupeti.
nu fiti comozi si nu va culcati pe o ureche ca 'mie nu mi se poate intampla'. e ruleta ruseasca, daca vreti sa-i zic asa...nimeni nu va poate spune a cata capusa este infestata au ba! costa atat de putin o masura in plus de grija si atentie!

fara sa-i fac reclama ci doar ca recomandare de masura de precautie dau copy aici dupa prospect:
Cum actioneaza Autan?

Produsele Autan lotiune si spray indeparteaza insectele si in acelasi timp lasa pielea sa respire in voie. Formula lor pe baza de icaridin este testata dermatologic, are o actiune delicata asupra pielii si ofera protectie sigura impotriva insectelor.

Produsele din gama Autan Family sunt ideale pentru activitati desfasurate in aer liber si se aplica simplu, direct pe zonele de piele expusa, avand un parfum placut. Protectia este asigurata pe o perioada de 4 ore, nu numai impotriva tantarilor, dar si a capuselor, taunilor si a altor insecte zburatoare.

Pentru o protectie eficienta si de lunga durata, Autan Family se aplica pe toate zonele expuse de pe corp, de mai multe ori pe zi, actionand ca un scut protector impotriva insectelor.

Produsele din gama Autan Family pot fi utilizate pe orice tip de piele, fiind recomandate persoanelor cu pielea sensibila si chiar si copiilor cu varste de peste 2 ani.

Pretul recomandat pentru produsele din gama Autan Family este de 12,5 RON/bucata.


pentru Emma

Lyme
blog DC,Impreuna Timisoara



"mai bine mori in picioare decat sa traiesti in genunchi" Che Guevara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi64 spune:

Buna ziua,
Pentru toate mamele (si nu numai) as dori si eu sa trag un semnal de alarma asupra bolii Lyme, foarte putin cunascuta in Romania (din pacate chiar si de medici)boala cu consecinte f. grave daca nu e tratata rapid si CORECT!!. Din pacate fiul meu s-a imbolnavit anul trecut ( in iulie) si abia in noiembrie am reusit sa invingem boala ( asta pentru ca am inceput tratamentul imediat)Tratamentul urmat e cel de la Budapesta si acolo am facut si analizele finale.
Totusi primele analize se pot face si in tara -e vorba de testul Elisa Antiborrelia (IgM si IgG) - care la Cluj se face la Contagioase- vaccinologie . Pentru Lu MI: Nu stiu ce varsta are fiul tau, dar tratamentul cu antibiotic e in doza mare - pe o durata de cateva saptamani- dupa diagnosticarea bolii!! Te sfatuiesca sa urmaresti simtomele copilului (febra, guturai, dureri de picioare si eventual eritem in zona intepaturii) Din pacate si Clujul e o zona cu risc ,fara sa se ia nici o masura, sunt o multime de persoane care se trateaza la Budapesta!! (din pacate asta e realitatea)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana11 spune:

Revin. Fetita mea a fost muscata duminica de o capusa si de 2 zile are simptome de raceala, gatul rosu, un pic ragusita, febra 37. Am vorbit cu diversi medici de duminica pana acum si toti mi-au zis "ca asta e, a muscat-o , a muscat-o, sa speram ca nu face nimic"
Nu a avut semn cand am scos capusa, un pic rosu care a trecut imediat. Unde sa ma duc sa-i fac teste, sunt din Arad.

Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi64 spune:

pentru diana11:
cred ca si in Arad exista un centru Synevo.Solicita acolo un test Elisa Antiborrelia .Costa in jur de 30 lei (noi)In 7 zile iti vine rezultatul.Urmareste te rog daca in jurul muscaturii se formeaza dupa cateva zile un cerc (un eritem circular).Pana soseste rezultatul noteaza-ti eventual intr-un jurnal toate simptomele(chiar daca tu consideri ca nu au nici o legatura)Eu am fost sfatuita si am tinut un jurnal zilnic tot timpul tratamentului.
Poate e doar o alarma falsa, dar fa urgent testul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei- spune:

Revenisi:)
Bulinuta 27 FSME- Meningoencefalita, s-a mai vorbit pe forum.
Papadia :Stiu pt ce am facut vaccinul, contra borrelia nu imi ramane decat sa ma caut cand revin de afara in casa, si facem asta ca la ARMATA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kandya11 spune:

Fetelor, in cazul meu tratamentul a fost de scurta durata...daca-mi aduc bine aminte in maxim doua saptamani m-am vindecat.MI64 de ce a durat asa mult tratamentul puiului tau? Si ce antibiotic s-a folosit?Scuze daca sunt indiscreta si va urez la toti multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

odata ce ai Lyme nu te 'vindeci'. se poate stopa, se poate tine sub control, cu analize repetate de-a lungul anilor. rar exista recuperari si acelea foarte dificile de atins. ma refer la cazuri in stadii avansate, evident.
diana11 - ori test Elisa in primele 10-14 zile ori o fuga la Budapesta - analiza microscopie pe camp intunecat. e clar ca nu toata lumea poate fugi pana in Ungaria pentru analiza, in acelasi timp trebuie luat in calcul ca testul Elisa nu e cel mai relevant.
incerc saptamana asta sa adun informatii despre laboratoare care fac PCR in tara, ar fi cea mai la indemana solutie pentru toti, indiferent de zona din care sunteti.
poate ar fi ok sa incepem sa facem o lista cu medici din tara care preiau cazuri de borelioza.
sanatate multa tuturor!

pentru Emma

Lyme
blog DC,Impreuna Timisoara



"mai bine mori in picioare decat sa traiesti in genunchi" Che Guevara

Mergi la inceput