Atentie la capuse,la Borelioza,la Lyme ! (2)
Raspunsuri - Pagina 4
papadie spune:
La noi s-a deschis sezonul de capuse. deja la spitalul de copii de saptamana trecuta aveau borcanele cu capuse pt studiat. scoase din copii. iar in sala de asteptare era o fetita cu o cpausa in obraz. azi am vazut la magazine ca au bagat si reduceri la AUTAN spray anti capuse . Noi il folosim la copii-inainte sa iesim afara ii dam pe picioare, sosete si pantofi.
LORELEI vaccinul e cam vax caci protejeaza numai pt meningita -iar aceasta meningita de la capuse e tratabila perfect cu antibiotice. pt LYME (BORELIOZA) nu exista vaccin.
daca mergeti in padure sosete lungi si ALBE, tricouri LABE si daca se poate si pantaloni albi e perfect. pe alb se vad imediat capusele si pot fi indepartate. Noi avem bancute in padure ...nu le putem folosi sunt intesate de capuse. Avem cerbi, de asemenea, si au niste capusoaie pe eeeeeeeeeeeeeeeei:(
Asadar okii cat cepele cand veniti de afara si controlati-va pe tot corpul. cand mergeti la dr duceti si capusa desi nus tiu daca in RO testeaza capusele sa vada de care is.
SUCCESE!
papadie, zen-sei
bulinuta27 spune:
papadie...le testeaza si la noi...m-a intrebta daca o mai am..dar din pacate am aruncat-o
bulinuta mamica de bulinel dragutel
Poze noi
www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica
Poze
Ajutati-o pe Sonia,
Mariaa spune:
se testeaza si la noi...dar daca va zic ca eu am scos capusa din pisica mea si nu i-am facut analiza....am fost atat de bulversata...trebuia s-o duc si eu la analiza, clar!
insa stiind ce trag din cauza ei am fost efectiv bulversata. am pus-o pe-o frunza de nuc si nu am fost capabila decat sa fac poza. atat. am stat intepenita si m-am uitat la ea vreo jumatate de ora.
rami_ella eu as face inca 4 zile, as termina o cura completa, daca tot a rezistat atat. tu faci cum crezi, evident. cum se simte David? a mai facut crize?
kandya anomaliile erau date de localizarea pe nervul optic. ma bucur ca te simti mai bine si ma bucur ca ai intrat sa ne povestesti experienta ta.
papadie
sanatate tuturor!
pentru Emma
Lyme
blog DC,Impreuna Timisoara
"mai bine mori in picioare decat sa traiesti in genunchi" Che Guevara
ra_mi_ella spune:
Mariaa, multumesc pt. promtitudine. Statul tau conteaza foarte mult pentru noi. David e mai bine. Nu mai are pt. moment nici un simptom. Ganglionii sunt tot asa.Zona unde a avut muscatura de capusa e inca evidenta.Mananca bine, nu se plange de nimic, dar eu nu ma pot amagi ca totul e ok. Nu stiu. Si cat de concludente or fi analizele astea, Dumnezeu stie.
Te pupam si ai grija de tine.
Ella si David.
Mariaa spune:
ra_mi_ella ma bucur ca s-a stabilizat starea lui David. urmareste frecventa starilor de rau, in saptamani ma refer. la cate saptamani revin starile de rau.
www.boala-lyme.evonet.ro/ce_este_lyme.html#diagnosticare" target="_blank">aici sunt cateva informatii suplimentare despre testarea/diagnosticarea Lyme.
si o analiza PCR Borellia ar fi fara echivoc, asta daca nu e posibila analiza de miscroscopie pe camp intunecat. o sa sun azi la un laborator si iti zic pe mail unde poti s-o faci cel mai aproape.
kandya11 dintre medicii cu care ai avut tu tangenta in cazul asta, pe care l-ai recomandat mai tare fetelor? mai ales celor din Bucuresti, inteleg ca de acolo esti..
sanatate multa!
pentru Emma
Lyme
ra_mi_ella spune:
Mariaa, multumim. Te rog daca afli unde putem face PCR-ul mai aproape de casa, te rog anunta-ne. Mii de multumiri.
Mariaa spune:
Laboratorul Synevo Iasi
str. Closca nr.8, Bl. B2, Mezanin
Tel: 0232 219 971; Fax: 0232 218 299
PCR Borellia - se trimite proba la Bucuresti pentru analiza, rezultat in 10 zile, costa 21 lei.
apropo de ce ai zis cu programul, acum realizez ca nu am intrebat de orar...eventual ii contactezi sa-ti zica orarul si ce cerinte au la analiza. efectiv mi-a scapat.
bafta!
pentru Emma
Lyme
kandya11 spune:
Maria, nu stiu daca microbul s-a localizat pe nervul optic pentru ca am facut o gramada de analize si nervul optic e ok.Am facut si electroretinografie si a iesit bine.Nu s-ar fi vazut si la RMN? Nu stiu ce sa mai cred..au fost si doctori care mi-au spus ca anomaliile pot fi si din nastere dar chiar asa ghinionista sa fi fost incat sa descopar in doua saptamani si anomaliile astea si borellia?? o legatura intre ele totusi cred ca exista
Nu stiu ce sa le recomand fetelor, cand am facut eu borellia putini medici erau familiarizati cu boala asta, poate intre timp s-au mai informat si au prins mai multa experienta. Doamna Cretu e profesor doctor in boli tropicale(cu toate ca asta nu e o boala tropicala) si cred ca a avut o conduita foaarte buna in ceea ce ma priveste.Spitalul Colentina arata jalnic iar sumamedul a trebuit sa-l cumpar eu asa ca n-am ramas decat doua zile in spital.Eu o recomand pe dansa pentru ca m-am vindecat. Atentie la Sumamed pentru ca e un antibiotic foarte puternic si nu se ia dupa ureche, este si foarte scump, de asemenea.Se pune problema suportabilitatii lui. Eu l-am suportat cu greu (dureri de burta incredibil de mari) altfel m-ar fi trecut pe Ceftriaxona nu-stiu de care, tratament injectabil care e de 4-5 ori mai scump ca Sumamedul.
ra_mi_ella spune:
Mariaa, iubita, dar noi acolo am fost si atat ne-a costat. Asta am facut la Iasi cand ne-ai indrumat tu.rezultatul ti l-am comunicat. Nu stiam ca e vb de PCR.ei ne-au spus doar analize pt. borrelia.te pup.tb sa fug.
Mariaa spune:
ra_mi_ella am inteles. e vb de o confuzie atunci...m-am mirat putin ca numai atat costa un PCR dar m-am gandit ca s-or mai fi ieftinit. pe analiza ta scrie teste ELISA sau altceva?
cred ca tipa de la telefon mi-a dat indicatiile pentru ELISA in timp ce pe mail am gasit acuma seara raspuns ca Synevo nu face acest timp de analiza...clar e o confuzie a persoanei care a raspuns la telefon.
ma interesez daca exista si in alt loc posibilitatea si vorbim.
kandya11 borellia nu se vede la RMN ci doar modificarile rezultate in urma ei. Borellia este o boala infectioasa a sistemului nervos, in consecinta poate da modificari la RMN insa se evidentiaza doar prin analiza PCR sau microscopie pe camp intunecat sau simptomatologic prin eliminarea celorlalte boli grave amintite pe aici . repet, nu sunt medic, toate informatiile dobandite sunt in urma studiului ca sa inteleg ce se intampla de fapt, cum actioneaza 'minunea' asta si cum pot anticipa ce face.
sanatate multa.
pentru Emma
Lyme