Atentie la capuse,la Borelioza,la Lyme ! (2)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miraklucker spune:

Maria te pot ajuta eu cu tradusul din germana daca mai ai nevoie. spune-mi numai ce si cum. Chiar foarte bine nici eu nu stiu dar un rezumat merge.

Mira mami de DAVID (15.08.2002) DARIA(20.11.2004) si SELIN (07.02.2006)

Poze noi.....cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi64 spune:

Buna tuturor,si in special Mariei -iti doresc in primul rand putere sa le duci pe toate si sanatate mamei!
Am urmarit permanent tot ce ati scris (sunt persoane care sunt foarte bine informate si stiu sa ii sfatuiasca pe altii, asa ca ceea ce stiu eu e putin in comparatie cu ei). Insa ca si voi m-am gandit si eu ce e de facut si cum poate fi tras un semnal de alarma.Cred ca ideea de a posta fiecare clinicile si adresele unde se pot face analize, sau unde se stie ceva despre Lyme ar fi un inceput foarte bun!! (fiecare isi va putea alege apoi calea pe care o considera).Eu o sa le trec pe cele din Cluj,(in unele locuri am fost eu, in alte locuri au fost alti bolnavi de Lyme). Ma sperie faptul ca aflu de tot mai multe persoane(deja cunosc vreo 7) afectate si cred ca si asta e un mod de a ne ajuta- de a le da si altora informatiile pe care noi le avem site-urile dedicate (eu asta fac) urmand ca fiecare sa decida ce vrea sa faca!!
Cred ca deja se misca ceva,dar inca foarte putin.
Daca s-ar dori, inceputul ar fi de la Directia de sanatate publica!Boala Lyme este o boala trecuta pe lista bolilor endemice, cu obligativitatea de a fi declarata de catre orice spital catre DSP.Dar spitalele si laboratoarele nu cred ca o declara.Cati dintre bolnavi au iesit din spital cu diagnostic Lyme?(nu diagnostic prezumtiv!)DSP-ul nu are cazuri declarate,deci boala nu e endemica si nu se iau masurile profilactice impuse de legislatie.(asta e rezumatul ultimului an in care am incercat sa fac ceva!)
Laboratoarele din Cluj unde se face testul Elisa atiborrelia:
1.Institutul de sanatate Publica -Vaccinologie -tel 0264/594655/112(la demisolul spitalului de boli Infectioase) -un colectiv extraordinar!!!(se face separat IgM si IgG)
2. Laboratoarele Synevo -se face (IgM +IgG)-global
Manastur tel 0264/425048
Motilor tel 0264/430450
Pentru diagnostic se poate apela la Clinica de Boli Infectioase, Spitalul de recuperare-Reumatologie, sau in faza de eritem la dermatologie (dr. Tataru )
Pentru sfaturi catre bolnavii de Lyme revin la site-ul www.lymenet.hu unde acest material e tradus si in engleza(angol).Nu stiu daca se pot atasa documente pe acest forum, daca se pot l-as atasa eu (e pdf).Sunt sfaturi foarte bune, scrise de medicii de la clinica particulara Lyme din Budapesta (clinica e specializata doar pe aceasta problema!!)
In final , poate imi spune si mie cineva care a facut vaccinul FSME -pentru meningoencefalita de capusa- daca are efecte secundare? l-a facut cineva si s-a simtit rau? Eu am adus pentru fiul meu vaccinul din Germania (ENCEPUR) si vreau sa i-l fac.Mi s-a spus ca nu are reactii incrucisate cu Lyme (unul e virus cealalta bacterie) si ca pot sa i-l fac daca se simte bine
merci! (ce mult am vorbit!!!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionescu.cris spune:

Informatiile despre cele doua vaccinuri :

FSME-Immun CC
®
et Encepur
®

se regasesc pe prima pagina a topicului despre Lyme
Gasesc ca este bine sa ramana totusi informatiile referitoare la sursa traducerii :

Traducerea facuta dupa un raport al : COMMISSION FÉDÉRALE POUR LES VACCINATIONS
Secrétariat: Section Vaccinations, Office fédéral de la santé publique OFSP
Tél. secrétariat: +41 (0)31 323 87 06, fax secrétariat: +41 (0)31 323 87 95
E-mail: info@cfv.ch, Internet: www.cfv.ch
Encéphalite à tiques (FSME) – Suisse

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

am sa adaug noile informatii despre medici si despre vaccinare in prima pagina.
Mira chiar te rog sa faci un rezumat daca-ti permite timpul. multumesc din suflet.

cris

pentru Emma

ai grija si tu ca Alesia sa ajunga acasa

Lyme
blog DC,Impreuna Timisoara

"mai bine mori in picioare decat sa traiesti in genunchi" Che Guevara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi64 spune:

i.cris: multumesc foarte mult pentru prospect!daca perioada optima de vaccinare e iarna o sa aman pana atunci primele doua doze.

Mergi la inceput

Buna ziua celor de pe pagina Lyme !!

Am gasit un articol scris de jurnalista de care vorbea Mariaa intr-unul din mesajele anterioare : cred ca cu foarte multa greutate dra Claudia Cristescu a reusit sa determine conducerea jurnalului sa accepte publicarea articolului .
Prefer sa-l pun in pagina fiindca sunt sigura ca astfel va fi citit de toti cei care acceseaza topicul .
Felicitari Dra Cristescu Claudia . Sper ca exemplul dvs sa fie urmat de alti confrati.
Cu stima
Cris

Pana maine sper sa convertesc simbolurile care apar la articol in litere ca articolul sa poata fi citit pe pagina ; merita efortul!!!

http://www.cronicadesudvest.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=1203&Itemid=1

Mergi la inceput

Buna Mariaa
te rog elimina ce am trimis anterior ; daca poti te rog mult sa pui tu in pagina articolul scris de Dra Claudia Cristescu .
Nu am o explicatie a erorilor ,insa ar fi ideal sa fie citit de toata lumea .
Cris

Mergi la inceput

WOW!! am ramas fara cuvinte!
Claudia, stiu ca citesti aici...sunt fara cuvinte!

Cris, nu pot edita un mesaj scris de alt membru, decat mesajele mele :( Caracterele modificate sunt "a" de la asta sau "t" de la tantar si "s" de la ...si.

Poti sterge tu textul daca intri in editeaza text din bara mesajului tau. Eu am sa pun link-ul pe prima pagina.

pentru Emma

Lyme

Mergi la inceput

Cris, dar am pus articolul pe prima pagina si numele medicilor si laboratoarele si inclusiv articolul tau despre vaccin, poti sa-l stergi si pe acela!
toate acestea se vor regasi pe prima pagina! te rog vezi si daca crezi ca trebuie schimbat ceva, spune-mi neaparat!

pentru Emma

Lyme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns minossota spune:

Felicitari pentru articol, Claudia Cristescu!
Excelent realizat!
Am trimis catre toate relatiile mele link-ul catre acest articol si am primit promisiunea ca va aparea si pe Hotnews. Lucrurile incep sa mearga, cu pasi mici ajungem pe luna...;-)

Statisiticele despre cat este de mare (potential) aceasta problema, ne vor ajuta pentru aparitia de articole pe tema asta.
De exemplu, ar fi util daca putem obtine datele urmatoare:
- cate persoane sunt bolnave in Ungaria si cate sunt diagnosticate in Romania
- cate diagnistice gresite au fost obtinute (sau in cate cazuri, de ex la sotul meu, nu s-a putut pune un diagnostic)
- sa aflam, cati cetateni romani au contactat clinica din Budapesta in 2007 si cati anul acesta
Obtinand datele astea, ar fi excelent pentru ca ar putea fi mediatizata problema si la televiziune.

Orice informatie va fi binevenita. Cine cunoaste mai multe lucruri va astept sa-mi trimiteti un PM pentru a realiza aceasta statistica si s-o inaintam catre cei care pot face o diferenta in acest sens.

Acum Adi este in Budapesta, s-a intalnit cu medicul si acesta i-a spus ca el crede ca 10% din populatia Ungariei ar avea aceasta boala si sunt tratati de cu totul si cu totul altceva. Ungaria e langa noi...si se pare ca nici la aceste statistici nu suntem departe.

Va continua cu antibioticul Rocephin pana in 5 septembrie (in total 50 zile), in plus Tinidazol si Ciprobay.
Informatia primita de la dr Bózsik a fost ca si purecii transmit ceva bacterii urate. Amanunte despre discutia pe care a avut-o la Budapesta cred ca am sa va dau maine-joi sau vineri.

Sanatate tuturor!

Mamica de 2 baieti
http://picasaweb.google.com/minossota/Iunie2008/photo#5230552328805890722

Mergi la inceput