Din lac in putz (inspirat de lau10)

Din lac in putz (inspirat de lau10) | Autor: Georgia2

Link direct la acest mesaj

Subiectul meu e insipirat de subiectul lui lau10 - barbati lipsiti de sensibilitate. Trec prin aceeasi situatie - aproximativ. Noi nu avem copii. Sotul meu e foarte pasionat de munca lui, foarte ambitios si asta il face ca in afara de serviciu si partea financiara sa nu il intereseze nimic. Nu face nimic in casa, asteapta sa fie servit cu mincare, nu e interesat de nimic in afara casei, nu are nici un fel de idei romantice sau despre cum sa ne petrecem timpul impreuna, nu are hobbyuri. Au fost multe Craciunuri in care nu am primit nici un cadou - da, ma lasa sa imi iau tot ce vreau (tot timpul zice ca de-aia munceste ca sa ne permitem lucruri) dar nu asta vreau. Nu este interesat nici de sex desi am incercat absolut orice, eu sunt foarte deschisa la capitolul asta. Eu trebuie sa initiez TOTUL, ii expun ce am de gind si el accepta sau nu. Citeodata accepta sa facem ceva si dupa aia canceleza. Practic merge la lucru, vine acasa, se aseaza la calculator si asteapta ca eu so organizez tot - de la partea administrative la vacantze. E in permanentza obosit sau nu se simte bine. E adevarat, nu ma inseala, e tot timpul acasa, pot sa ies cu prietenii mei oricind. Este ca si cum as fi single dar de fapt sunt married. Si atunci ma intreb - merita sa ramin? Ma simt singura si sigurantza de sine, respectul de sine incep sa imi fie afectate dar ma gindesc ca se poate si mai rau, ca daca plec - risc sa ramin singura (am 33 de ani), sau sa nimeresc mai rau. Poate e de vina si modul in care am fost crescuta - generatia mea - Nu stiu. Deci cum e mai bine - sa acceptzi o viatza fada si sa fii singura in cuplu sau sa risti pentru sperantza unei vietzi mai bune, unei potriviri mai bune? Daca sari din lac in putz? Este cineva care a regretat decizia de a pune punct casniciei sau unei relatii de durata?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ELIZA MIRON spune:

100 de vizionari si nici un raspuns...
E foarte greu de dat cu parerea in situatii de astea, daramite sa mai incerci sa dai si sfaturi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Georgia ,eu vreau sa te intreb ai discutat cu el tot ce e pe sufletul tau?Poate el nici nu stie ce gandesti si de aceea nu isi face probleme.A si inca o intrebare ati venit din Romania impreuna sau el era aici si pe tine te-a adus mai tarziu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coltofeanu spune:

Georgia, unele fete au ales si o a treia varianta: un amant! Nu stiu daca este solutia buna. Depinde de la caz la caz.Si mai depinde si de sotul din dotare. Si de tine. Este foarte complicata situatia. Daca iti iubesti sotul la nebunie accepta-l asa cum e, chiar daca tu initiezi totul. Mai greu cu faza ca te simti sungura si nu mai ai incredere in tine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Era la un moment dat un subiect ... "singuratatea in doi"...
Ideea e ca tu trebuie sa stii daca poti trai asa, daca reusesti totusi sa treci peste aceasta singuratate. Insa garantii nu exista, orice ai decide ...

Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani dans la 3,9 ani 1 2 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

Georgia, de cati ani sunteti casatoriti?
Va doriti un copil si nu reusiti sa-l aveti ? sau pentru moment nu va doriti asta. Asa a fost de la inceput sau numai de la o vreme? ..in cazul in care faceti ceva tratamente pentru bb, dupa acestea?

pentru Emma
povestea mea - Agonie si Extaz,, Lyme
blog DC,Impreuna Timisoara

"mai bine mori in picioare decat sa traiesti in genunchi" Che Guevara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

La inceput cum a fost?
Adica te-ai indragostit de un om care nu facea decit sa care bani acasa, in rest era incapabil de vreo dovada de imaginatie sau de cel mai mic gest de apropiere?

Si stie ca pentru tine aceste lucruri conteaza?
I-ai spus?
Am impresia ca uneori chiar e cazul sa le spunem dlor barbati textual "eu vreu sa imi faci cite o surpriza din cind in cind"- asta neinsemnind, desigur, sa scoata citiva bani din tolba si sa te trimita la cumparaturi de una singura. Poate sa insemne, in schimb, sa iti ia cele mai urite flori din florarie, dar SA FACA GESTUL.

Deci, daca vrei sa iti salvezi relatia, sau macar sa incerci, stai de vorba cu el. Sincer. O sa se simta jignit si nedreptatit, dar macar ai sansa sa il faci sa incerce sa se schimbe, daca vrea.
Daca nu vrea... asta e... O casnicie in care esti preponderent nefericita si n-ai sansa sa schimbi nimic e o casnicie care nu merita pastrata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Vlad spune:

quote:
Daca sari din lac in putz? Este cineva care a regretat decizia de a pune punct casniciei sau unei relatii de durata?

Eu am iesit dintr-o casnicie in care lucrurile erau destul de apropiate de ceea ce descrii tu aici. Aceleasi cadouri pe care mi le luam singura, aseaza-te masa strange-te masa, neimplicare.. in rest nu erau probleme de genul celor pe care des le citesc pe forum.
Intreba Elise cum a fost la inceput... la inceput cand esti foarte indragostit (asa cum am fost si eu) ai tendinta de a da fosrte mult in relatie si atata timp cat este se observa mai greu cat da fiecare.. in timp observi ca est de fapt singur in alergarea asta...
Asa era si la mine, eu luam singura toate deciziile in casa, bani erau, asta nu a fost o problema, planificam pana la ultimul punct toate vacantele, etc...
Acum sunt intr-o alta relatie, perfectiune nu exista, dar depinde foarte mult ce iti doresti si care sunt prioritatile tale! Posibilitatile financiare sunt acum mai limitate, ne mai ciondanim pentru ca avem pareri diferite (si el vine dintr-o relatie in care avea toata responsabilitatea adiministrativa... deci ne cam ciocnim dar incercam sa ne armonizam pe cat posibil) dar nu mai simt ca alerg de una singura. Depinde foarte mult de tine..
Apropo, avem cam aceeasi varsta (eu 34 acum)!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_A spune:

quote:
Originally posted by coltofeanu

Georgia, unele fete au ales si o a treia varianta: un amant! Nu stiu daca este solutia buna. Depinde de la caz la caz.Si mai depinde si de sotul din dotare. Si de tine. Este foarte complicata situatia. Daca iti iubesti sotul la nebunie accepta-l asa cum e, chiar daca tu initiezi totul. Mai greu cu faza ca te simti sungura si nu mai ai incredere in tine...

Yo stau si ma intreb si ma minunez de ce nu raman fetele respective cu amantul. Care e dragut si sensibil si afectuos, adica tot ce nu e sotul.

When you want something you never had, you have to do something you've never done.
Preparing to run away.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coltofeanu spune:

quote:
Originally posted by Cristina_A

quote:
Originally posted by coltofeanu

Yo stau si ma intreb si ma minunez de ce nu raman fetele respective cu amantul. Care e dragut si sensibil si afectuos, adica tot ce nu e sotul.

When you want something you never had, you have to do something you've never done.
Preparing to run away.

Banuiesc....pentru ca de cele mai multe ori un barbat doar in "calitate" de amant este sensibil, iubitor, afectuos si toate cele... cand acelasi barbat devine sot, considera ca nu mai este nevoie de atat sentimentalism. Unele fete se indragostesc de imaginea amantului si cand colo... descopera opusul cand ii devine sot!

(Cristina, eu nu sunt de partea amantelor. Dar exista femei care sunt de acord cu asa ceva... problema lor.De aceea am spus ca depinde de la caz la caz.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Cristina,

pai unele chiar ramin.
Iar altele considera ca nu mai e cazul sa schimbe nimic din moment ce au ajuns la un echilibru.

Altfel, eu consider ca relatia amant-amanta e total diferita fata de cea sotz-sotie tocmai prin faptul ca presupune roluri diferite: privind din perspectiva femeii, sotului ii speli, calci, gatesti, ii asiguri un camin, ii cresti copiii, sint investitii comune, o casnicie presupune multe alte obligatii pe care o relatie "libera" nu le presupune. Si atunci e destul de greu sa consideri ca intr-o casnicie e prioritar sa fii draguta, amabila si surizatoare. Mai degraba pui osul sa mearga carutza, sa obtii mai mult pentru amindoi, sa construiesti mai mult pentru familia ta... E parteneriat. O relatie de pura vraja si atit nu e parteneriat. Si nu se mentine decit prin... farmec reciproc. Altfel, nu faci nimic pentru el, nu face nimic pentru tine. E o refulare si atit. Nu construiesti nimic. Bineinteles ca esti dragut si tandru - pentru ca asta e tot ce esti, n-ai nici un alt rol.

Mergi la inceput