Strumfi de iulie-august 2007 (80)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cafera spune:

quote:
Originally posted by Simo78

Trimiteti-ma la calcat si facut bagaje!!!! Nu-s ce-i cu vorbaria asta azi pe mine.

Simo mami de www.flickr.com/photos/simo_al_jaafari/" target="_blank">Matei

Si pe mine, si pe mine, ca in seara asta plec la mare si daca mai stau mult pe forum cred ca plec cu...gol. Ups! Scuzati va rog.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria1111 spune:

Foarte interesante subiectele de discutii pe aici, pacat ca nu am timp sa intru mai des si sa mai citesc si din urma.

Doua intrebari am si eu acum:
1. vad ca de cand nu m-am mai logat au aparut tot felul de reclame suparatoare (pop-up windows) pe site-ul asta; voi cum scapati dde ele, ca eu nu vad juma din ecranul pe care scriu din cauza lor?

2. pt cele care mai alapteaza inca: cat de des mai alaptati acum bebeii? Pana la ce varsta vreti sa ii alaptati? Eu sunt in dilmema ca nu am reusit sa gasesc un rasouns clar; acum imi ami alaptez bebita noptile si ma gandeam ca pana pe la un an sa o tot alapte, dar nu mi-e clar totusi cam care ar fi punctul ideal de oprire: un an, un an jumate, doi ani? Adica cand incepe sa fie 'prea mult'? Asta presupunand ca o sa mai am lapte pana atunci :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Simo, da, asa e co ecografiile...pe loc esti linistita, si me pesura ce trece timpul catre urmatoarea, iar te apuca emotiile...
Si am emotii la fiecare eco, dar mai ales la asta, ca e morfofetala...
Altminteri, fiind a doua sarcina, sunt ceva mai linistita in sensul ca stiu unele simptome, cunosc mai multe despre analize, teste si alte alea, stiu mai concret ce sa intreb..cu alte cuvinte, nu mai sunt chiar in necunoscut.
Dar la eco, sa stiu ca e bebe ok, as avea emotii si daca as fi avut 10 sarcini inainte...
Simo, unde pleci, de-ti faci bagajele?

Luna, am citit despre ce ai scris tu, cum este in Anglia, si in general in vestul Europei, banuiesc....Asa este, diferente mari de mentalitate... O sa ajungem si noi acolo, odata....dar asta se va intampla in timp, poate cand om fi noi bunicute...dar ar fi bine si atunci! Intr-adevar, in vest, sa alaptezi undeva in public, dar intr-un loc mai retras, este ceva firesc, nu se uita lumea asa aiurea ca pe aici..la fel cu schmibatul de pampers...la restaurante...
La noi nici nu prea se respecta sa aibe si locuri de nefumatori...cum sa intri cu copilul si sa-l tii in fum de tigara? Noi am intrat o data intr-un local, si se uiatu aia senini, cand am intrebat daca se fumeaza peste tot, chiar nu exista un loc mai aerisit...."da, cam peste tot se fumeaza"..

Cu imbracatul, la fel, ma imbolnavesc astia pe aici..toata lumea ma atentioneaza ca e prea subtire imbracat, ca-mi raceste copilul ca nu are si gluga pe cap (era racorica afara, si ea avea o caciulita pe cap, dar fara gluga)
Naspa e, ca aratand asa mai copliaroasa, ma mai ia lumea si la dintr-astea, ca sunt pustoaica si nu ctiu sa-mi cresc copilul, cica . Asa m-a luat una, ca vezi doamne imi da ea sfaturi ca a crescut la viata ei 2 copii, si m-a intrebat cati ani am....i-am zis ca sunt mai batrana decat crede ea...si mi-a zis ceva la genul "te intrebam" - la per tu, ca deh..."credeam ca esti pustoaica si nu le ai cu cresterea copiilor!" Noroc ca am intalnit-o pe ea, mare noroc. Si tot asa, sfatul era sa infofolesc mai bine copilul ca raceste, si fac otita...
Eu am intrebat-o "si daca transpira, ce castig?!"..atunci s-a uitat ciudat la mine si a tacut si m-a lasat in pace.

Dar ma calca pe nervi asemenea personaje. Pur sim simplu eu imi vad de treaba mea, si cer acelasi lucru, sa fu lasata in pace, in treaba mea! Ca nici eu nu deranjez asa, oamenii pe strada!

Iarna, cand a fost frig, da, am infofolit-o: in fas, cu caciula si gluga, manusi, paturica daca era cazul...dar asta iarna, la cateva grade, sau pe minus, sau daca batea vantul...dar nici iarna nu exageram, daca era ceva soare, o mai desfofoleam un pic...

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 Poze
Povestea sarcinii si a nasterii

si 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo78 spune:

Monica la voi vin ...gata calcatul si bagajele.

Simo mami de www.flickr.com/photos/simo_al_jaafari/" target="_blank">Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns X-ray spune:

hai ca aproape a adormit...
azi am avut in program conopida la cuptor cu morcovi si pulpa de pui.am mancat amandoua de am rupt!
clau ai o bombonea de fata,sti ce semanau ale noastre la inceput?acum parca sunt trasaturile mai altfel.
cafera ti-am admirat printesele,nu te saturi privindu-le.
simo hai ca esti tare,ce daca te-a scuipat bine ca nu te-a luat si la bataie.abia astept sa vad noul look al lui matei.asta o asteapta si pe eli in iunie.
ioana75 ma bucur ca ai slabit asa de bine,felicitari pt progresele lui sma!
chiar imi plac discutiile,asa ca ma bag si io in seama.fiind atat de aprope de granita aici in arad se vad diferentele de mentalitate. in parc se uita ciudat lumea daca e copilul infofolit,sau pur si simplu nu se uita.actualul primar a bagat tare in ultimii doi ani (si pt el dar si pt oras ca de e campanie electorala) si chiar si cel mai mic cartier are loc de joaca pt copii ingradit cu cos de gunoi din 3 in 3 m(tot mai scapa pe langa oricum).parcul copiilor de pe malul muresului e chiar o splendoare,facut ca la carte de la hinte pt bb-lushi pana la cele de adulti,toate bancile schimbate,gazon nou in fine e chiar fain si mare,cand mai merg va fac poze si va pun.
acum amenajeaza strandul care este intr-o mica peninsula se leaga de oras printr-un pod pt masini si doua plutitoare(astea le-au refact anul asta si se poate merge si cu caruciorul pe ele),refac "din radacini" bazinele cu filtre de apa cu tot si o parte a strandului e cu terase cu papa si disco si chestii de genu' asta.va fi fain zic io.hai ca am facut loby aradului.dar tot sunt o groaza de chestii care te deranjeaza,dar parca sunt mai "soft" aici.oricum marele avantaj e ca intr-o juma de ora esti in ungaria.
de emigrat probabil maine am pleca daca sotul nu ar fi inca legat cu cordonul ombilical de maica-sa...si eu as avea alt viitor dar mai ales el.nu ca e al meu dar e destept rau,zau ca da!oricum nu se stie niciodata cand imi schimb steagu' de la semnatura....dar noi suntem fericiti aici cred ca ne-ar fi f greu in alta parte,am face miscare numai pt un "pachet" ffff bun.
mama dar cat m-am intins....

alina mamica bulinei www.youtube.com/watch?v=54C4rgga0L0" target="_blank">Elisa (20 iunie 2007)

povestea noastra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Simo, te asteptam!
Super!
Poate se mai organizeaza vreo intalnire...

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 Poze
Povestea sarcinii si a nasterii

si 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Alina, mie intotdeauna mi s-a parut ca voi, acolo in Vest, sunteti mai "occidentalizati", mai civilizati decat noi astia de la malul marii, "orientalii". Al meu imi tot zice ca daca nu vreau sa ne mutam din tara, macar mai pe la Timisoara! e advarat, si mie mi s=a lipit de suflet TM , mai ales de zona in care stau fostele noastre gazde, dar eu daca nu vad marea, am senzatia ca ma sufoc! altfel, orizontul pare limitat, trebuie sa vad apele nesfarsite ,macar saptamanal! deh, m-am nascut dobrogeanca si o mostenesc pe mama..
Altfel, ma omori cu mancarurile tale! macar de-as avea si eu timp si rabdare sa fac ce faci tu!

Azi i-am dat lui Filip banana, in manuta, din nou, macar a inceput sa guste, dar cand o vede asa moale, o stoarce in manuta si apoi se enerveaza si incepe sa urle! in schimb, asa, bucata, de la mami e buna!!!

Maria, eu pur si simplu inchid fereastra de cate ori imi apare, chiar daca e enervanta!
Lavi, daca nu stateam la malul marii, crede-ma ca nu ma chinuiam eu prea mult, dar asa, nu rezist sa nu stau pe plaja, si cum la costum de baie te tot intalnesti si cu cunoscuti...mai mult de rusine ma apuc de treaba ...sa vedem ce iese!

Andicu, mami deFilip Gabriel (27 iunie 2007)

Filip la 10 luni
www.tickercentral.com/view/9fgr/8.png" target="_blank">Cum crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Monicabo, am ramas impresionata de pozele fetitei tale, mai ales aici:http://andreea.brimpel.ro/displayimage.php?album=12&pos=22

E absolut superba si are luminite in ochi!

Clau si Alessia Maria 13 iulie 2007

printesa mea Alessia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns X-ray spune:

ei andicule stai tu linistita ca tot romanica e si aici...dar eu nu inteleg o chestie daca mergi la unguri la baile lor termale de ex e plin de romani si sa-i vezi frate nu arunca unul o hartie un gunoi sunt toti asa de ordonati si cand ajung in tara gata,...tot romani,uita tot
monicabo draga mea stai linistita ca e de la hormoni,nu mai ti minte ca ne faceau varza?na la tine e putin altfel ai trecut dintr-un hormon intr-altul .citeam odata pe net un articol si ziceau ca abia dupa o luna dupa ce termini cu alaptatul isi revin lucrurile la normal 100%...va fi bine ai sa vezi,ai acolo in burtica un bb-lash perfect.abia astept sa citesc vesti de la voi burticile noastre.
cu alaptatul la mine rasuciti cutitul in rana...dupa cum va povesteam oadata eli a avut o perioada in care ma musca si a supt fff prost.acum degeaba a revenit ea la normal ca mi-a scazut fff mult lactatia...am avut zile de cosmar,plangea seara cu sughituri dupa ce sugea ...am vrut sa-i dau completare dar am deja 5 feluri de lapte praf in casa descgise si ramase asa...nici daca-i dau otrava cred ca nu ar face asa de rau,ma plesneste peste maini tipa se zvarcoleste...m-am muls(ce mai am ganditi-va ca scot cam 60 ml de lapte cu pompa sa zicem ca trage ea dublu dar tot e putin)si am pus putin lapte praf..degeaba cum simte gustul gata nu-i mai deschizi gura sa o pici cu ceara.am luat si din ungaria cu gust de vanilie,nici vorba...acum de o saptamana am abandonat,asta e bine ca mananca cerele au si alea lapte si iaurt.bag galactogil(in sfarsit am gasit) si nutrinatal si parca parca e mai binisor cu laptele nu mai plange seara se vede ca e nemultumita dar nu stiu ce sa fac mai mult.lapte de vaca nici nu se pune vorba,eu nu vreau sa-i dau pana la un an si jumatate.mai vreau sa incerc formulele nr 3 pana acum am incercat 2 ,am inteles ca-s mai aromate,asta in cazul in care face iar crize,daca nu ramane asa bea cat am si gata!
maria eu o alaptez dimineata si seara si cand vrea pe la 4-5 cand se trezeste.as fi vrut sa o alptez pana pe la un an-un an si jumatate,la felul in care imi acepta o alta varianta ajung sa o alaptez si la gradi asa cu putinul pe care il am....

alina mamica bulinei www.youtube.com/watch?v=54C4rgga0L0" target="_blank">Elisa (20 iunie 2007)

povestea noastra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

Revin si eu dupa o perioada de tacere si dupa un mesaj in care v-am aratat cum ploua in Montreal. DDana Am "rasfoit" in graba ultimele pagini si-am vazut c-a fost ziua Lunei (la multi ani cu intarziere!); sa stii ca n-am avut escala in Londra, ca te-as fi tras de maneca sa ne vedem. Am reusit sa admir 4 domnisoare frumoase si extrem de elegante: Adelise, Emily, Ingrid si Alessia.monicabo felicitari pt. sarcina si succes la echo.Ines are 11 luni si-o saptamana, a inceput gradinita de 10 zile si asa cum ma asteptam, a prins si prima raceala de care sper sa scapam repede. Inainte de a pleca spre Romania a facut si o conjunctivita ff urata de care a scapat in 2 saptamani si pe care a impartit-o cu toata familia.eu inca sunt .Acum trebuie sa duc fetele la gradinita asa ca nu ma pot intinde prea mult la povesti; o dupa amiaza cu soare va dorescwww.flickr.com/photos/10388560@N04/?saved=1" target="_blank">Ines Nicole si Sarah Marie

Mergi la inceput