Uter hipercontractil

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

BraveGirl, pai substanta activa e ieftina la Celestone, e un cortizon. Asa cum mi-a spus un medic - in tarile dezvoltate dexametazona nu se mai face de ani de zile. Noi suntem mai inapoiati, din pacate.

Carmenela, imi pare tare rau ca ai problema cu fetita, bine ca se poate opera. Totusi nu s-a vazut la 3D? Iti doresc multa putere si rabdare iar micutei tale - multa sanatate si tot binele din lume.

Mami fericita de Carla Alexandra
Povestea puiului meu drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona_1402 spune:

Leditia, eu am niste secretii usor galbui, cum descrii tu. Nu m-am alarmat, dar oricum voi merge la analize, zilele astea nu mi-a venit totusi sa ies din casa e prea frig. Le-am pus si pe seama unei igiene mai sumare - mi s-a interzis total sa ma mai toaletez vaginal si nici baie in cada nu mai fac, doar dusuri.

In legatura cu Celestone-ul, eu am inteles ca totusi asta se face cu 12 ore inainte de nastere, ori in cazul meu nu prea e indicat. Daca mi se declanseaza nasterea nu voi avea atata timp la dispozitie, medicii vor trebui sa intervina de urgenta pt ca la mine exista risc crescut de ruptura uterina si de col (deja peretele uterului in zona cu cicatrici este foarte subtire). Asa ca prefer dexametazona, macar stiu ca o saptamana cat dureaza efectul stau cat de cat linistita, chiar daca imi va da efecte adverse. Deocamdata nu am resimtit nimic.

Simona, mamica lui Radu (3 dec 1997),
30+
AMR cel mult 10 pana la

Mergi la inceput

Carmenela, imi pare rau ca micuta Cara va trebui sa treaca printr-o interventie chirurgicala sau chiar mai multe. Dar gandeste-te totusi ca, la problemele pe care le-ai avut, putea sa fie mult mai rau. La urma urmei este o interventie usoara peste care sunt convinsa ca veti trece repede si veti uita la fel de repede neplacerile. Va pup dulce pe amandoua

30+
AMR cel mult 10 pana la

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada.P spune:

Simona intr-adevar am fost sfatuita gresit. Sau... cum spunea dr mea odata, fiecare organism are modul lui de reactie. Nu exista retete. Nu e matematica. Poate pt alte fete mersul in parc dupa cerclaj nu ar fi fost o problema cum a fost pt mine. Sper ca acum, daca n-am mai iesit deloc din casa, sa fie mai bine. Am mari emotii pt ca intre timp au aparut contractiile si astea nu stiu inca cum afecteaza colul...meu. Si mai am o saptamana pana la eco. Mi se pare o vesnicie.

Valeria cum e pe topogan? Cum reusesti sa stai cu bazinul mai sus? Stai pe spate? Eu am simtit firul de cerclaj in saptamana de dupa cerclaj cand una dintre fetite ma lovea fix in el. Simteam atunci o usturime de-mi dadeau lacrimile. Cam ca la histeroscopie, daca ai facut.

Leditia imi pare rau ca ai probleme. Se pare ca cerclajul nu iti permite totusi sa ai o viata cat de cat normala. Sau nu intotdeauna... Si in situatia ta, ca si intra mea si a Valeriei, cea mai inteleapta mi se pare abordarea precauta. Incearca sa stai cat mai linistita si sa gasti solutii sa rezolvi ce ai de rezolvat cu cat mai putine drumuri si efort. Pana la urma statul in pat nu este asa o mare corvoada daca te gandesti ca o faci pentru copilul tau si nu o faci decat o data / de 2 ori in viata. Curaj! Sper sa trecem toate cu bine peste asta!

Bravegirl merci de sfat. O sa intreb!

Carmenela, Anca felicitari pt ca ati incheiat cu bine niste sarcini asa de grele!

Carmenela sper din tot sufletul ca dupa februarie sa ne aduci vesti bune! Curaj pt tine si bebelina!

Andrada 29+
http://community.webshots.com/album/567013368QDHMQC

Mergi la inceput

Andrada, contractiile nu fac bine in nici un caz la col. Pe mine, cred ca am mai spus, m-au stabilizat in spital cu perfuzii cu mialgin si diazepam, pe langa astea gynipralul mi s-a parut apa de ploaie. Problema e ca dau dependenta. Dar de atunci pot sa zic ca practic nu am mai avut decat cateva contractii, dar am fost si extrem de "cuminte". Solutii se gasesc, totul e sa ai rabdare.

30+
AMR cel mult 10 pana la

Mergi la inceput

Simona ce inseamna cateva contractii? Eu am maxim 15/zi din care numai 2-3 sunt nedureroase. restul dureroase dar nu foarte dureroase asa cum mai spuneau fete. Simt doar o presiune pe bazin. Nici nu atiu daca sa sun dr sa imi dea si altceva in afara de Gynipral...

Andrada 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valeria72 spune:

Andrada eu am inceput sa ma obisnuiesc cu statul pe topogan. Avand tot patul ridicat intr-o parte pot sa stau si pe spate si pe laterale ca tot sunt cu bazinul mai sus decat burtica

In alta ordine de idei am probleme cu discomfortul pe care il simt in vagin ...si mi-e teama sa ma duc si la baie. Am sunat dimineata doctorul si mi-a zis sa nu ma misc din pat.

Si colac peste pupaza ma mai lua si o durere de masea pe care tocmai o reparaswm.......si cum nici vorba sa ma pot deplasa la dentist nu stiu ce o sa ma fac.

Simona tu ce ai simtit cand ti s-a rupt firul de la cerclaj ca desi nu ma misc din pat am o buba pe creier ca mie mi se rupe firul

19+

Cat de mari suntem

Asa crestem noi

Mergi la inceput

Andrada, cateva inseamna max 2-3 pe zi si alea de scurta durata. In rest presiune pe col mai resimt si eu, cand stau ridicata(dar evit) si mai ales cand se mai intinde bebelul (are prostul obicei de a se intinde de sus in jos), atunci chiar ma doare. Ma prind usor cu mana de sub burta, fara sa apas, si il conving incetisor sa se mute in alta pozitie.

Valeria, nu se rupe firul de cerclaj, ca asta e rezistent, se rupe colul din pacate. Eu am avut seara contractii usor dureroase, ca la cm, dar peste noapte juniorul a fost extrem de agitat si m-a lovit cu capul in col. Asta m-a durut/intepat f tare, mi-am dat seama ca nu e ceva in regula si am fost la control a doua zi. Norocul meu a fost ca m-am dus repede si nu s-a rupt de tot, doar in partea superioara. Nu inseamna ca si la tine tb sa fie la fel. Eu am peretii colului fff subtiri si de aceea au cedat. Daca la tine cerclajul a fost facut din prima mai strans, cum am si eu acuma, tb sa urmaresti orice firicel de sange care apare pe hartia igienica sau pe tampon (eu folosesc din alea zilnice), fie mai roz sau mai maroniu. Daca apare ceva, fugi la medic ca nu e tarziu.

30+
AMR cel mult 10 pana la

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valeria72 spune:

Simona din fericire nu am nici un firicel de sange nici roz nici maroniu......multumesc ca m-ai mai linistit un picut ca nu se intampla asa fara nici un fel de dureri. Eu in afara de discomfortul pe care il simt in vagin dar care nu ma doare nu am nici un fel de durere

19+

Cat de mari suntem

Asa crestem noi

Mergi la inceput

Valeria acum am inteles cum e topoganul tau.
Ai PM!

Simona ca sa fiu sigura ca am inteles... Aveai contractii, ai mers la spital, ai facut perfuziile respective si dupa ai ajuns sa ai numai 2-3 contractii/zi?

Andrada 29+

Mergi la inceput