Uter hipercontractil
Raspunsuri - Pagina 23
simona_1402 spune:
Andrada, asta am vrut sa spun, am avut cate 2 perfuzii pe zi (una cu mialgin, una cu diazepam) 2 zile inainte de refacerea cerclajului si inca 2-3 dupa, dar am mai stat in spital sub observatie o vreme. Mai multe nu a vrut nici doctora sa imi dea ca nu e chiar recomandat, e solutie de ultim moment, eram in pericol sa imi pierd bebele. Aveam trecuta in foaie perfuzie la nevoie, recomandarea era sa nu fie totusi mai mult de una la 3-4 zile. Contractiile s-au rarit considerabil, bine ca si eu sunt cuminte. In schimb am ramas cu ceva dureri in zona segmentului inferior al uterului la orice miscare-impingere a lui bebe pe acolo. A fost nevoita sa imi coasa colul mult mai sus, ca sa prinda si zona cu rupturile printre. Chiar daca ma mai doare pot suporta, se pare ca rezist, am deja 4 sapt si sunt inca intreaga. Sper sa mai pot sa stau macar inca atata.
Simona, mamica lui
Radu (3 dec 1997),
30+ 
AMR cel mult 10 pana la 
Andrada.P spune:
Simona am inteles acum... Eu m-am mai linistit putin azi. Nu am avut deloc contractii dureroase. Eu sper sa reusim mai mult de 4 saptamani. Target-ul meu e 7 saptamani (sapt 37) dar ma multumesc si cu 6

Andrada
29+ 

http://community.webshots.com/album/567013368QDHMQC
silvia4 spune:
Fetelor, poate ma ajutati si pe mine; unele dintre voi vad ca au mai multa experienta! eu sunt la prima sarcina, am 13 saptamani.in saptamana a 10-a am avut probleme, ma durea burta, aveam contractii si nu puteam sta in picioare sau in fund, pt ca ma durea, simteam presiune, de parca bebe voia sa iasa afara...am fost la medic, m-a consultat si mi-a facut ecograf; mi-a zis ca bebe e bine, dar ca nu e bine cu presiunea pe care o simt. mi-a dat no spa si buscopan si mi-a zis sa iau macar 10 zile, chiar daca imi trece mai devreme. mi-a fost mai bine din a 2-a zi de cand am inceput tratamentul, cateva zile am stat numai in pat si in maxim 5 zile mi-a trecut. Insa mi se intampla zilnic sa mi se contracte uterul, dureaza cam 10-15 secunde, se intareste si ma doare, asta de cateva ori pe zi. Nu stiu daca e normal sau daca o fi vreo problema. Sper sa ma puteti ajuta!
BraveGirl spune:
Silvia- nu este normal. Eu am aceleasi simptome ca si tine si fac tratament cu no-spa si gynipral si imi monitorizeaza periodic colul. La mine s-a scurtat de la 4,7 cm la 2,6. Nu am voie sa fac nici un efort fizic, plus repaus sexual. Ma paste nasterea prematura, dar eu sunt optimista si sper ca totul va fi bine.
==========
Corina
29+ 
My baby
Albumul meu
anca81 spune:
Silvia, se pare ca si tu faci parte din categoria gravidutelor cu uter contractil. Ai nevoie de medicatie antispastica si evitarea oricarui efort. Cu monitorizare permanenta va fi totul bine. Ai grija de tine si de pui 
Mami fericita de Carla Alexandra 
Povestea puiului meu drag
gologanii spune:
Buna, ma puteti ajuta si pe mine?
Pana la cate saptamani se poate lua gynipralul? si no-spa?
Sarcina usoara!
silvia4 spune:
Fetelor, multumesc pt raspunsuri! M-am cam speriat! Mie doctorita nu mi-a zis ce problema as avea, nu mi-a zis nimic de col...Mi-a dat tratament si a zis ca daca nu-mi trece sa o sun sa imi faca niste perfuzii. Mie mi-e mult mai bine dupa tratament, nici nu se compara cu cum mi-a fost inainte sa-l fac...dar am ramas cu contractiile astea, de cateva ori pe zi...Probabil ca trebuie sa reiau tratamentul...mi-e cam frica s aiau atatea pastile, ma gandesc ca poate nu-i fac bine lui bebe!
Silvia 13+
anca81 spune:
Gologanii, No-Spa si Gynipral am luat pana la 35 de saptamani. No-Spa cred ca se poate lua pana la sfarsit, cu Gynipral-ul e mai complicat pentru ca intareste colul si nasterea e mai dificila, de aceea trebuie intrerupt.
Silvia, mult mai rau ii fac copilului contractiile decat medicatia. Neaparat sa o suni daca nu inceteaza, scurteaza colul si exista riscul sa se deschida. Perfuziile de care iti spunea doctorita sunt foarte bune pentru a stopa contractiile, contin Gynipral. Nu trebuie sa te sperii ci doar sa iei in serios situatia si sa ai mare grija de tine.
Mami fericita de Carla Alexandra 
Povestea puiului meu drag
Leditia spune:
Am si eu o intrebare:eu inca iau utrogestan,intravaginal.Si asta seara am avut impresia ca parca simt firul de cerclaj..e normal?Pana azi parca nu-l simtisem.
POZE
Minunica mea
23+ cu David Christian

valeria72 spune:
Leditia si eu zilele trecute am avut senzatia ca simt firul de la cerclaj insa a doua zi mi-a trecut. Eu cred ca din cauza constipatiei il simteam, deoarece cum am mers la baie a cam disparut si senzatia.
In legatura cu utrogestanul.... mie dupa cerclaj mi-a zis dr sa-l iau oral
19+ 
Cat de mari suntem
Asa crestem noi