Uter hipercontractil
Raspunsuri - Pagina 21
Leditia spune:
Valeria,Andrada si restul fetelor,meritati cate o 
Citesc de mult subiectul si ma bucur cand vad ca ajungeti una,cate una cu bine la termen.
Astazi am ramas putin socata citind ce scrie Andrada si Valeria.
Eu sapt trecuta am fost la eco morfologica,totul bine,bb foarte bine,dar colul scurtat..2,8cm,insa inchis.Parca m-a traznit,mai ales ca am atatea de rezolvat.Initial am sunat la dr mea la cabinet si m-am programat sa fac un control si sa vedem ce si cum.Insa apoi din cauza grijilor si stresului am sunat-o si i-am expus problema.A doua zi eram la ea..si primeam verdictul..colul se mai scurtase,dar era inchis..mi-a expus variantele cea cu statul in pat exlusiv sau cerclajul..cu menajarea de rigoare.Am ales cerclajul si bine am facut.In ameteala mea de dupa operatiune in timp ce-mi facea eco mi-a zis ca se intredeschisese putin colul..(poate de la controlul din ziua precedenta ca tare m-a durut)Bun,am facut tratament,injectabil,inafara celui pe care il iau de la inceputul sarcinii..si am stat in pat..Totusi credeam ca acum voi putea iesi si eu din casa..nah,ca mai trebuie sa ajung la dr de fam,la cel de hematologie,la dr mea..sa umblu dupa niste acte..si mi-e groaza cand citesc ca nu am nici o siguranta...
chit ca am cerclaj.Eu imi doresc sa ajung la 37 de sapt..macar atat,dar mai am totusi 13 sapt si tare greu trece timpul asta.
Va doresc multa putere si sa ajungeti cu bine la termen.Multa sanatate si numai bine.
POZE
Minunica mea
23+ cu David Christian

juniorrii spune:
Buna seara
Anca81, multumesc de intrebare, fizic incerc sa ma relaxez , dar psihic nu pot, ma gandesc , nu inteleg din ce cauze masura asta e mai mica .
Imi fac un plan cu intrebarile ce vreau sa le pun la eco si apoi la doctorita mea, sper sa ma lamureasca ,altfel ma gandesc sa caut alt medic .
As vrea sa inteleg si sa stiu daca sunt riscuri, si daca se remediaza ce trebuie sa fac.
Ce mie frica acum e ca simt dureri ,chiar intre picioare, foarte jos, si ca si voi ma gandesc sa nu se deschida colul, sau eu stiu...
Bun , deocamdata astept sa fac eco , nu pot decat sa astept ...
Va doresc si voua sanatate si viitoarelor mamici sarcina pana la capat si fara probleme .
Bineinteles ca vin imediat ce voi avea vreo noua informatie ca sa imi spuneti ce parere aveti.
Sincer, anca , ma uit la pozele fetitei tale si ma rog sa fie asa si copilul meu , PERFECT.
23 sapt.
BraveGirl spune:
Fetele care luati/trebuie sa luati dexametazona. vorbiti cu doctorii vostri despre Celestone. Contine betametazona si se administreaza doar daca se declanseaza nasterea prematura. Dexametazona are multe efecte adverse si este posibil sa o si faceti degeaba. Trebuie insa sa stiti ca Celestone NU se gaseste in Romania.
==========
Corina
28+ 
My baby
Albumul meu
anca81 spune:
Eva te sarut si te imbratisez. Stiu ca e greu sa fii relaxata si sa nu-ti faci probleme, dar crede-ma, e important sa o faci. Carla este sanatoasa dar e un copil foarte agitat, plange mult si in mare parte se datoreaza stresului la care am fost supusa in timpul sarcinii. Un decalaj de 2 saptamani la dimensiunile masurate ecografic este permis, nu-ti mai face atatea griji. Incearca sa mananci bine, sa te odihnesti si sa vorbesti cu puiutul din burtica 
Valeria, Andrada, Leditia, bine ati venit. Va doresc multa sanatate si bebelusi sanatosi.
Mami fericita de Carla Alexandra 
Povestea puiului meu drag
valeria72 spune:
Leditia eu in locul tau as trimite pe altcineva sa umble dupa acte si as sta linistita in patut ca sa ma asigur ca totul o sa fie bine cu bebe. Nu vreau sa te sperii dar dr meu mi-a zis ca daca e sa se deschida colul se deschide si in 2-3 ore, iar daca presiunea pe el e mare se poate rupe si firul de la cerclaj.
Anca tu esti "mamica" acestui subiect asa ca pt mine esti dovada vie ca se poate.
Simona nu-ti face griji ca sunt pe urmele tale ..... nu ma las ....ma tin dupa tine pana la 36 de saptamani 
Eu aseara cand am venit de la baita parca am simtit firul de la cerclaj in vagin si nu va spun cu ce spainma am dormit toata noaptea ca daca s-a rupt firul....dar azi dimineata nu am mai simtit nimic asa ca m-am mai linistit.....voua vi s-a intamplat sa simtiti firul?
19+ 
Cat de mari suntem
Asa crestem noi
Leditia spune:
valeria nu poate umbla altcineva sa-mi ia medical,sa mearga in locul meu la 3 medici,sa-mi schimbe CI-ul,sa se casatoreasca..etc.
Ma menajez cat pot,nu fac nimic in casa,dar totusi unele lucruri trebuiesc facute.
POZE
Minunica mea
23+ cu David Christian

anca81 spune:
Valeria, nu stiu daca sunt dovada vie, sa stii ca sunt cazuri mai grave decat ale mele. Uite de exemplu, unei cunostinte medicii imigisti i-au spus ca bebele va avea o malformatie la stomac si ca va necesita o operatie in prima zi de viata, asa vedeau ei acolo, cand colo copilul este perfect sanatos, fara nici un fel de problema. Saraca a stat cu un stres si cu o frica inimaginabila de la 20 de saptamani pana la sfarsit. Trebuie sa aveti incredere ca totul va fi bine. Si evident, medicatia si patutul sunt sfinte in cazurile acestea.
Sunt de acord cu BraveGirl, in tarile dezvoltate dexametazona nici nu se mai foloseste, Celestone insa nu se gaseste in tara.
Mami fericita de Carla Alexandra 
Povestea puiului meu drag
Carmenela spune:
Buna fetele mele dragi,
Imi pare rau ca am disparut atat de mult timp...
Dupa cum stiti....am nascut, pe 20.08, prin cezariana.... Bebe mare, 3450g...si 51cm, apgar 9.... Dpdv al contractiilor, urmarile au fost minime, in sensul ca a stat mai stamb in uter si avea piciorusele adunate rau sub ea...dar asta nu e o problema, de altfel deja s-au indreptat 100%. Din pacate, fetita mea are o malformatie care nu are legatura cu contractiile....are buza de iepure...Nu va pot descrie durerea si disperarea mea de la inceput....insa usor-usor imi revin...mai ales ca m-am interesat peste tot si este o operatie relativ usoara (cat poate fi de usoara o operatie la un copil de 6 luni....)...Vom pleca la sfarsitul lui Februarie in Elvetia ca sa o operam.
Ce vreau sa va spun, si tin neaparat sa va incurajez in directia asta...este sa fiti optimiste si sa credeti ca in ciuda problemelor din sarcina, bebeii vostri nu vor avea nimic si vor fi dusi la termen... Cara are o problema care nu are nici o legatura cu ceea ce s-a intamplat in sarcina...Absurd, nu? Mie mi-era frica de ce i se poate intampla de la contractii...si ea...Ma rog....asta e...
Eu am sa incerc sa mai intru...dar intru rar...si la clubul scutecelor iulie august...
Va pup si ma gandesc la voi si sunt sigura ca toate veti avea povesti frumoase la sfarsit, cu bebei sanatosi si dusi la termen.... Credeti asta neaparat!!!
Va pup
decat sa nu stii nimic ....mai bine sa stii putin...(prietenii stiu de ce...)
Mami de Allegra Cara, o regina in devenire...
Carmenela
BraveGirl spune:
Carmenela-
. Va doresc multa sanatate si sa treceti cu bine de operatie. Sunt sigura ca totul va fi bine, si in ciuda acestei problemute ai o printesa. Mult curaj si putere mamicuto! te asteptam pe la noi cand ai timp.
Anca- stii ce m-a uimit pe mine? Ca am gasit medicamentul la greci la incredibilul pret de 3,45 euro fiola. Deci nu e un medicament exagerat de scump, care salveaza bebelusii prematuri, si la noi in tara NIMENI nu e interesat sa-l aduca.
==========
Corina
29+ 
My baby
Albumul meu
Leditia spune:
Am si eu o intrebare:dupa cerclaj ati avut secretii?
Eu am niste scurgeri galbui,nush nu ma mananca,nu miros urat..inainte de cerclaj nu le aveam..Or fi de la injectiile facute?
Carmen,multa sanatate si putere va doresc.
BraveGirl,uite ca si pregnylul este imposibil de gasit si multe alte medicamente.Inteleg ca acel medicament vital pt bebei este ieftin,dar si sa mergi pana in Grecia sa-l iei nu-i de ici de colo.Pacat ca sistemul este asa cum este si pe nimeni nu intereseaza.
POZE
Minunica mea
23+ cu David Christian