Uter hipercontractil

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns juniorrii spune:

diametrul biparietal = 48
perimetrul cefalic =181
perimetrul abdom. =167
femur = 36

cam asta am inteles de pe fisa

23 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

Eva, nu te mai ingrijora, stiu ca e greu dar incearca sa te relaxezi. Saptamana viitoare vei vedea clar evolutia.

Edit: uita-te www.centrus.com.br/DiplomaFMF/SeriesFMF/18-23-weeks/appendix-03/normal_fetal_biometry/appendix-03.htm" target="_blank">aici dupa BPD si HC. Masuratorile la cap sunt doar cu o saptamana mai mici, nu e motiv de ingrijorare, femurul si abdomenul sunt in grafic. Stai linistita

Mami fericita de Carla Alexandra
Povestea puiului meu drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona_1402 spune:

Anca, ma bucur pt voi ca sunteti bine. In legatura cu colicile suntem si noi patiti. Radu nu dormea deloc. Este ffff important sa tii si tu o dieta, chiar daca multi medici "moderni" nu sunt de acord. De asemenea si "alaptatul la cerere" pentru noi a fost un dezastru. Acum stii cum e. Sfaturi si sfaturi. Depinde foarte mult de personalitatea copilului. Important este sa-i gasesti Carlei un program de somn si de masa pliat pe felul ei de a fi. Rezultate vizibile sa stii ca abia de pe la 2 luni incolo incep sa apara.

Simona27, nu te speria de candida, e o ciuperca, sa-i zic asa, care oricum se gaseste in organism, si este extrem de raspandita in natura, nu ai cum sa te feresti. In anumite conditii incepe sa isi faca simtita prezenta. Una din acele conditii este sarcina, de aceea ff multe gravidute au asa ceva. Imi voi face si eu in curand analizele, de indata ce ma voi simti capabila sa ies din casa ma voi duce la recoltare. Nu m-ar mira deloc sa am si eu, ca in ultima vreme parca am niste secretii mai abundente. Se trateaza simplu, cu ovule introduse in vagin. Am avut si eu la sarcinile anterioare.

Eva, singurul sfat la care ma pot "baga" si eu este cel cu contractiile, durerile. Nu trebuie sa le neglijezi!!!!!! Nici o contractie nu e buna, nici o durere nu este buna!!!! Multa odihna, dar cu stat la pat, tratamente potrivite si controale dese, dar daca se poate nu pe masa!!! Nu neglija aspectul asta.

Simona, mamica lui Radu (3 dec 1997),
29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valeria72 spune:

Dragele mele, sper sa ma primiti si pe mine cu toate ca problema mea majora e colul, contractiile mai putin .... din pacate vestile despre mine nu sunt tocmai bune.
Vineri acum 2 saptamani am descoperit ca a inceput sa mi se deschida colul si nu putin ci deschidere de 1.8 cm, dar mai era inchis pe 3.5 cm, asa ca dr mi-a zis sa stau in pat si saptamana trecuta luni m-a internat pt cerclaj pt ca se deschisese si mai tare. Asa ca luni toata ziua perfuzii, marti cerclaj, miercuri acasa in pat.

Vineri am mers la echo.... i-a masurat pe bebei si a trecut la col... si surprizic... se mai deschisese un picut , asa ca am fost trimisa urgent acasa in pat cu fundul mai sus decat capul.

Ieri mi-a pus sotul cate 4 caramizi la un capat al patului si-mi facu un topogan de toata frumusetea. Si se pare ca asa o sa stau vre-o 4 luni.

Ca si medicatie si eu iau gynipral 5 pe zi 4 no-spa si 6 utogestan (de cand cu cerclajul mi-a zis dr sa le iau oral)

Saptamana cu saptamana .... incercam sa ajungem la termen

19+

Cat de mari suntem

Asa crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

Valeria, bine ai venit Daca cerclajul a fost prins suficient de sus, stai in patut si contractiile sunt tinute sub control ai 100% sanse sa duci sarcina cat mai aproape de termen. Iti doresc multa sanatate Iei 5 Gynipral/zi, nu e cam mult? Nu-ti modifica foarte tare pulsul?

Eva, cum esti, te-ai mai linistit?

Mami fericita de Carla Alexandra
Povestea puiului meu drag

Mergi la inceput

Anca mersic de incurajari...... din fericire pt mine nu am reactii adverse la nici unul din medicamente

Am omis sa va spun ca am saecina gemelara obtinuta prin FIV

19+

Cat de mari suntem

Asa crestem noi

Mergi la inceput

Valeria, eu sunt cel mai bun exemplu pentru cazul tau. Acum o luna si jumatate mi-a gasit colul deschis de tot, cu membranele deja angajate pe col, se puteau vedea cu ochiul liber (asta dupa ce cu 3 sapt in urma colul era perfect inchis). Mi-a facut imediat cerclaj, pe urma mi-a explicat ca nu a putut sa mi-l prinda suficient de sus, din cauza membranelor si ai peretilor colului fff subtiri, risca sa imi rupa membranele in timpul cerclajului, este totusi o procedura invaziva.
Dupa nici 2 saptamani mi s-a rupt colul de la contractii si de la lovituri de cap primite in col - BB e asezat demult cu capul in jos. Mi-a refacut cerclajul, de data asta sub anestezie generala, si mi l-a cusut mult mai sus pt ca si membranele s-au mai retras. Am stat in spital pe perfuzii cu mialgin si diazepam cateva zile inainte si dupa, pana m-au stabilizat. De atunci (22 august), chiar daca ma doare cand se impunge bb, ca de lovit parca nu mai loveste asa tare, poate ca nu mai are loc sa isi ia avant.
La tine problema e ca ai 2 BB si presiune mare pe col din cauza asta, de aia trebuie sa stai astfel inclinata in pat. Si la mine e problematic, chiar daca am un singur bb uterul meu nu prea suporta, nu se mai intinde, e dublu cicatriceal, deja partea de jos e f subtire si trebuie sa evit orice presiune asupra ei.

Eu am inceput deja tratament cu dexametazona, pentru maturarea mai rapida a plamanilor copilului, mai mult ca sigur vei face si tu pt ca sarcinile gemelare rareori ajung la termen. Sper doar sa nu nasc mai devreme de sapt 34.

Pana atunci stai cuminte in pat, asa fac si eu, chiar daca te dor uneori oasele de iti vine sa te urci pe pereti.

Te pup si sa auzim numai de bine, aici Anca este modelul la care trebuie sa aspiram. Daca ea a reusit, trebuie sa reusim si noi.

29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada.P spune:

Buna fetelor. am tot citit si la subiectul asta si la unul mai vechi, "contractii nedureroase"...
Problema mea principala este colul. Pe 4 aug am descoperit ca am colul de 24 mm + o portiune de orificiu intern, deschisa. Asta dupa ce inainte cu 2 sapt era 33 mm, inchis, ok. Pe 5 aug am facut cerclaj. O saptamana am stat in pat si se mai inchisese putin. Dr mi-a spus ca cerclajul a fost facut ca sa am o viata cat de cat normala si ca atare pot merge in parc, zilnic. Asa am facut pt 2 sapt si la urmatoarea eco colul meu avea 18mm si Oi deschis, nu stiu pe ce lungime
De atunci (2 sapt) stau numai in pat (merg doar la baie si la masa).
Acum o saptamana jumate au aparut si primele contractii. La inceput nedureroase, acum combinate. de 5 zile iau gynipral 4/zi (cu tahicardia aferenta). Am facut deja si injectiile cu dexametazona.
Si eu ca si Valeria am sarcina gemelara (FIV). Una dintre bebeline e cu capul in col ca si la Simona, cealalta se impinge in ea. Deci e presiunea mare. Peste o saptamana merg la eco si am super emotii.
toate burticile si fetele curajoase si va doresc o zi fara contractii!!

Andrada 29+
http://community.webshots.com/album/567013368QDHMQC

Mergi la inceput

Andrada uite ca am ajuns sa ne conversam si la subiectul asta. Noroc ca aici sunt fete care au trecut prin asa ceva si ne pot da sfaturi si ne sustin moral sa rezistam pana la sfarsit

Simona .....mersic de incurajari si sper sa ma tin si eu dupa voi

19+

Cat de mari suntem

Asa crestem noi

Mergi la inceput

Andrada, eu zic ca ai fost sfatuita gresit la o viata cat de cat normala. In situatia ta, ca si a Valeriei, nici nu ar trebui sa va ganditi la altceva decat strict la pat, ridicat doar pentru mers la baie+spalat (dus rapid, fara stat in cada) si masa, daca se poate si asta tot la pat. Atentie la dexametazona, eu fac saptamanal, atat dureaza efectul ei, doar o saptamana. Hai ca mai e putin, ar fi bine daca ai mai rezista pana la 34, ca sa fie si bebeii fara probleme spacifice prematuritatii.

Valeria, parca ma vad pe mine cand am intrat pe topicul asta, tot cam pe la 19 sapt, si ma uitam cu jind la varsta sarcinilor Ancai si Carmenelei. Dar uite ca vremea trece, chiar daca mai greu atunci cand stai in pat. Important este sa respecti toate indicatiile medicilor.

29+

Mergi la inceput