Mamici de mladite & mugurasi de mai-iunie 2008(75)
Raspunsuri - Pagina 10
gabitzam spune:
Laura cred ca nu ti-ai revenit dupa nunta inca. Astept sa vad poze cu nasica frumoasa si burticoasa
Simona, eu la papricas servesc cu smantana alaturi, neaparat.
Monik, ai incercat cu verigheta sa o scoti cu sapun, cu ceva gras, etc? Eu n-am avut nevoie acum sa o scot, dar la prima sarcina spre sfarsit am purtat-o pe lantisor la gat. Si dupa ce am nascut am dus-o la largit. Cred ca de asta acum inca sta bine pe deget.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
monik16 spune:
quote:
Originally posted by gabitzam
Laura cred ca nu ti-ai revenit dupa nunta inca. Astept sa vad poze cu nasica frumoasa si burticoasa
Simona, eu la papricas servesc cu smantana alaturi, neaparat.
Monik, ai incercat cu verigheta sa o scoti cu sapun, cu ceva gras, etc? Eu n-am avut nevoie acum sa o scot, dar la prima sarcina spre sfarsit am purtat-o pe lantisor la gat. Si dupa ce am nascut am dus-o la largit. Cred ca de asta acum inca sta bine pe deget.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerillawww.dropshots.com/gabitzam3" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)
Am incercat cu sapun si nu vrea sa iasa!!! Nu stiu ce sa-i mai fac!
As incerca sa manac mai nesarat sa vedem daca ma mai dezumflu putin, desi nu prea cred. Acum cateva zile aveam surplus 21 kg...Plus ca ma mai umflu eu...Sincer nu cred ca o sa o mai pot scoate si mi-e groaza! Dar o sa mai incerc diineata... M-a avertizat o prietena dar n-am vrut sa o ascult!
Am pus si eu 2 poze de aseara pe picasa... Eu balon!
37+ Sara-Maria
Simonix spune:
Salutare burtici, mamici si bebei :)
Am reuasit si eu sa intru sa va citesc un pic - Robertzel a venit acasa de cateva zile si ii merge de minune, am terminat si antibioticul, a luat in greutate (avem 3 200 acum - l-am indopat bine, :D bea cam 100 de ml la o masa o data la 4 ora - doctorul s-a mirat cand ne-a auzit si mi-a zis ca pot sa o las mai moale cu lapticul, ca e bine :D). A avut niste crize de colici destul de serioase, dar am inteles ca mai ales din cauza antibioticului care i-a distrus flora intenstinala. Laptele matern e cel mai bun pentru refacerea florei si deci s-au mai calmat nitel crizele. De supt la san nu suge :( si nici nu cred ca o va mai face, urla rau cand ii dau san. Eu ma mulg cu spor :D am lapte din belsug si nu mananc mai nimic, de baut uit sa beau apa ... si eu beau si bere cu alcool, vad ca bb nu zice nik Cred ca daca e sa ai lapte - ai, pur si simplu, eu una nu prea am grija de mine, cu odihna stau prost, de asemenea, caci ma mulg si noaptea dorm cate 4 ore maxim... si vad ca lapte inca este. Sa vedem pana cand.
BB meu a facut un eritem fesier destul de urat, nu imi dau seama de la ce, ca doar il spal, il usuc, il creia o pauzasc de zor :( In fine, nu stiu ce sa mai incerc, am incercat pana si uleiul fiert Acum bb plange mai mult, cred ca il deranjeaza si fundicul, il las fara pampers, la aer, cate o jumatate de ora dupa ce il schimb si tare ii place asa :) Daca pana marti nu trece, ma duc la medic. Ce sa va mai zic, este un dragalash, sunt topita toata dupa el ... Mai ales ca acum sta treaz o gramada, uneori ma intreb daca doarme suficient. Sta cam 2 ore treaz dupa ce a mancat, doarme o ora si un pic si apoi se scoala ca ii este foame si mai baga 80-100 ml de laptic.
De azi iesim la plimbare :) Ieri am fost la plimbare doar eu cu tati l-am lasat pe bb cu mama si noi am fost la cumparaturi - fetelor sunt inca sexy yupiiiiiiiiiiiii nu imi venea sa cred cand am probat niste blugi si mi-au venit super bine, mulati pe funduletz wooow - Bogdan facuse niste ochi Desi am 10 kile in plus fatza de acum 9 luni (acum sunt la 60 de kile - dar le dau eu jos). Face foaaarte bine la moral, caci ma asteptam sa ies mult mai hmmm deformata din toata aventura asta Asa ca mi-am luat eu niste haine intermediare (cele vechi nu ma incap inca) iar de maine bag bicicleta la greu (eu nu am avut epiziotomie si nu mai simt nimik ciudat jos acolo ).
Alra - Cum iti mai merge? Ce face bbmic in burtica ?? Si bb mare afara din burtica ? Parca spuneai ca si Laura e nascuta la 37 de saptamani :) Ai reusit sa o inveti cu sanul ?? Mie imi pare rau de chestia asta cu sanul si e pacat, caci lapte am... Cat despre muls - nu o voi face decat vreo 2 luni, caci e un efort cam mare si am sanii varza :( Noaptea, in loc sa ma scol, sa ii dau san si sa adormim inapoi imediat, eu trebuie sa ii dau bibe, sa ma mulg, sa spal toate alea - si uite asa se fac doua ore. De doua ori pe noapte cate 2 ore hmmm ... ce sa mai zic.
Dolores - m-a impresionat povestea ta Am stat si eu o saptamana intr-o sectie de neonatologie si stiu despre ce vorbesti, caci am vazut o gramada de pui mici mici hraniti cu tubuletzul :) Dar am vazut si bebitzi care ieseau din sectie grasi si dolofani, cu mamici fericite :) Stai linistita, odihneste-te cat poti, caci bebele tau e pe maini bune, am vazut cum se poarta personalul cu copiii, banuiesc ca si la voi e la fel, si chiar daca nu esti tu acolo, bebele are parte de mangaiere daca plange, de atentie :) Si eu eram stresata cand plecam si il lasam singur pe al meu, dar le vedeam pe asistente cum se purtau cu ceilalti bebi :) Eu noaptea ma duceam acasa, dar a doua zi eram motz acolo de la 9 pana la 11 seara. Aveam si dushuri acolo, si niste fotolii mai comfortabile decat un pat, aveam si bucatarie, ca sa nu mai zic de toate materialele: hainutze, creme, pampersi etc. Nu as fi putut sa ma duc acasa... Erau inschimb mamici care veneau ff rar, sau deloc... no comments.
Cat despre feelingul de vinovatie - sa stii ca si eu il am :( Am nascut un pic devreme si ma intreb daca nu din cauza ca am fost f agitata toata sarcina, super activa etc. Desi uneori imi zic ca e din cauza colestazei de sarcina (o afectiune hepatica). Habar nu am, chit este ca nu am facut nimic special in ziua respectiva, ba chiar m-am simtit super obosita inainte sa nasc si am fost mai calma ca de obicei. Ideea este ca s-a intamplat si gata - trebuie sa recuperam acum si sa fim puternice pentru bebicii nostri O sa fie bine
Miss - eu am miopie (-3) si cand i-am zis doctorului daca nu poate fi un motiv de cezariana - a ras de mine. Efortul la nastere a fost minim - asa mi s-a parut mie - bine, eu am facut un bb de 2 750 grame si am avut peridurala, deci am dormit in timpul travaliului. Si imi si lucrasem muschii. Ideea e ca nu impingi in ochi, oricum, daca stii ce sa faci bb iese usor si repede. Acum, habar nu am cum e la un bb maaaare :(
Nu in ultimul rand, voiam sa le felicit pe noile mamici :) Au fost multe nasteri de cand nu am intrat eu, deci nu va pot nominaliza pe toate, insa ma gandesc la voi si stiu cat de fericite sunteti cu toate Celor care au ramasa de nascut - profitati de timpul vostru si de bble din burta :)
Gata, am scris o groaza ....... Va pup si cand mai am timp va mai scriu. O sa incerc sa scriu si povestea nasterii ;)
Ma duc sa pap tort, azi bb face 3 saptamani E ziua lui. Si inca niste poze cu mutritze de Robert:
http://picasaweb.google.com/s.vilau/RobertLaSpitalSiAcasa
Simona cu
http://bd.lilypie.com/C2Qrp2.png
http://picasaweb.google.com/s.vilau
andora spune:
Si euzic la fel, Luminel, nu te mai gandi la masuratorile astea fiindca si eu m-am speriat nefondat cand era femurul mai mic, ca sa merg la alt ecograf si sa fie alte valori; depinde mult de cum sta bebe si la urma urmei conteaza ritmul de crestere si nu valoarea absoluta.
Monik pup pt incurajari, intr-adevar am avut o nastere usoara si n-ar trebui sa ma sperii acum, dar nebunia vine de la diverse temeri: ca are bebe Doamne fereste ceva (n-am facut TT),ca se poate naste oricand (eu tre sa stau lapatca am colul deschis si nu mai am nici dop de o luna), ca nu e gata totul pt nastere pe acasa, ca acum fac curat si in 5 minute face iar fii-mea zapaceala prin casa... aolica maica da stiu ca ma plang nu gluma, iertaciune
Cu buricul eu stiu ca nu e nici o problema atata timp cat nu e infectat locusorul. La fii-mea m-am si speriat cand a cazut, la o saptamana si stiu ca a zis dr ca e devreme.
Pup fetele,ma duc sa inhat o inghetata ca zici c-au dat iar iama poftele si greturile-n mine
site , www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64304&whichpage=2" target="_blank">nunta , www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51645" target="_blank">nasterea
Dan va merge!
Pogonici mic
Gogoasa
andora spune:
Wow Simonix LA MULTI ANI pentru ROBERTZEL!!! Ce scump e si ce mutrisoara expresiva are !!! Sa pape tot asa si sa aiba mami rezistemta la nesomn A, la noi pt un eritem ff urat a mers doar Bepanthenul si aerisit fundul, nu trecea nici cu ulei nici cu creme, nimic. Bafta!
Monik acum te-am vazut, esti o frumoasa si sa stii ca nu vad kilele alea de care ziceai decat pe burtica, cu ceaiul ala minune pt gravide nu ti se dezumfla degetelele? Eu am scapat deumflatlaambelesarcini in schimb ma tot metamorfozez in elefantica. Pupici!
site , www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64304&whichpage=2" target="_blank">nunta , www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51645" target="_blank">nasterea
Dan va merge!
Pogonici mic
Gogoasa
iulia83 spune:
fetelor aveti idee daca in comert se gaseste lenjerie pt patut bebe? eu n-am gasit deloc pana acum. numai pt pat de o sg pers. si ce fel de pernuta si plapumica sa-i iau avand in vedere ca vine vara? i-am luat 2 paturici moi..sunt de ajuns oare? nu stiu pernita de unde naiba sa-i iau ca am cautat de mi-au iesit ochii si nici cum trebuie sa arate.
va anunt cu mandrie ca am bagajul facut mai mult de 3 sferturi...am bagat mare la cumparaturi ieri si azi
va pup si ne auzim mai pe seara
Pozici Iulia 34 + (ne apropiem )
astept gogosica infuriata, dar nu mai devreme de 15 iunie
Praise God!!!”
alra spune:
quote:
Alra - Cum iti mai merge? Ce face bbmic in burtica ?? Si bb mare afara din burtica ? Parca spuneai ca si Laura e nascuta la 37 de saptamani :) Ai reusit sa o inveti cu sanul ?? Mie imi pare rau de chestia asta cu sanul si e pacat, caci lapte am... Cat despre muls - nu o voi face decat vreo 2 luni, caci e un efort cam mare si am sanii varza :( Noaptea, in loc sa ma scol, sa ii dau san si sa adormim inapoi imediat, eu trebuie sa ii dau bibe, sa ma mulg, sa spal toate alea - si uite asa se fac doua ore. De doua ori pe noapte cate 2 ore hmmm ... ce sa mai zic.
buna, chiar intrebasem de tine. eu sunt foarte bine, am fost sambata asta la eco si evolueaza perfect, mai merg in 3 saptamani.
laura insa a facut insolatie caci a stat mult afara si acasa si la cresa, in ciuda palariei si a cremei de soare, tot a patit-o. azi noapte a vomitat de multe ori, acuma e consemnata la domiciliu la umbra. nu stiu cum o fi in brux, da la noi e cocleala mare monser.
da, si laura tot la 37 de sapt a venit si am alaptat-o combinat. spre deosebire de tine eu insa am fost cam uscata. ideea e sa il pui la san impotriva vointei lui si sa tot incerci.
mie mi-au dat mameloane de silicon din spital si apoi mi-am mai luat si eu o pereche de la avent. sunt bune ca imita tetina insa sa nu abuzezi ca ajung sa le molfaie si nu trag ca lumea. oricum poti sa alternezi un supt cu mameloane, unu fara si tot asa caci iti si protejezi sfarcurile si doare mai putin. pana se tabacesc
apoi daca refuza sanul (astia alaptati mix o fac cu siguranta ca na, la tetina curge mai usor) am citit undeva - si pe bune merge - sa alaptezi cu el in picioare leganandu-l si plimbandu-te cu el prin casa. face bine si la kile
inca ceva - orice ai incerca nu o sa mearga din prima. incearca de mai multe ori. daca cedezi din prima si zici ca "gata nu merge" nu ajungi nicaieri. tu trebuie sa fii mai capoasa ca el.
daca consideri ca te pot ajuta cu ceva scrie pe pm sau da-mi mail, poate daca scrii aici nu prind mesajul.
aa, bib de noapte nu e musai sa le speli, doar le clatesti si le lasi cu apa si detergent si le speli/sterilizezi a doua zi.
sa nu ii dai pe tetina mai mare de nr 1, altfel se invata si apoi chiar ca nu mai ia san.
oricum tin pumnii si astept vesti bune
editez ca am uitat - la noi exista o asociatie de moase care se cheama "tiende maand" - a 10-a luna. iti vin acasa gratuit, iti cer 2 timbre de alea galbene pe sedinta si crede-ma tantiile astea sunt in stare sa te faca sa alaptezi chiar daca tu nu vrei
nu se ocupa numai de alaptat ci si de baie, asistenta medicala, cam orice ai intreba o asistenta.
uite link, da pe "ons team" si apoi "regio brussel"
nu stiu insa daca cele din brux vor vorbi si franceza
Vacanta cu Laura in Romania
gabitzam spune:
Iulia, nu-i trebuie perna lui bb! Andrei si acum la 3 ani doarme tot fara pernuta! Trebuie sa pui ceva sub saltea, un prosop indoit, sa faca un unghi cam de 10 grade. Gatul lui si coloana inca sunt fragile, nu se pune perna sub cap primul an in nici un caz.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
monik16 spune:
Simonix ma bucur tare ca ati ajuns cu bine acasa!!! Ai fost si esti o mamica foarte curajoasa si luptatoare! Felicitari! Iti doresc ca bb sa fie sanatos si mancacios sa creasca mare si voinic!
andora, nu te mai stresa degeaba mai ales cu curatenia ca nu are sens. Eu sunt din luna martie in santier si daca as naste acum ar fi super nasol pt. ca mai au de slefuit pereti, de dat lavabil...Iti dai seama ce praf e? Mai e gresia pe hol, un perete de faianta in baie, unul in bucatarie...Peste tot e inceput, nicaieri nu e terminat! Si iese un praf de nedescris...Tot ce e in casa trebuie spalat cand termina! Eu am 37 de sapt...Ei cu putin noroc termina intr-o sapt... desi nu as fi prea sigura... Mai am nevoie de o sapt. apoi pt. curatenie. Deci o sa am cam 39... Oare le apuc cu bb in burtik??? Eu zic ca da!!! De-aia nici nu-mi fac bagajul, ca ce-mi trebuie am cumparat, zac printr-o cutie pe un dulap... Nici hainute nu am spalat...Nimic! Si i-am spus sa stea acolo cuminte ca daca nu sta in fundul gol si doarme in cadita (patutul e inca in cutie)
Multumesc pt. complimente!!! Tare bine ma simt, ca am reusit sa ascund anumite "chestii"
Ceaiuri nu am incercat pt. dezumflat si nu as incerca nimic de genul asta ca sa nu schimb ceva...intelegeti voi... Cine stie ce reactii mai am si nu vreau sa nasc mai devreme! Pe 26 mai mai am si un examen si eu am termen intre 1-5 iunie!
iulia83 in bucuresti sunt lenjerii pt. bb (la diferite preturi)…in vl nu stiu…Prietena mea i-a facut ea (stie sa coasa la masina ca e mai gospodina ) si lenjerie si aparatori pt. patut. O sa o intreb daca a vazut pe undeva si te anunt.
37+ Sara-Maria
Doloress spune:
Simonix ma bucur mult ca esti acasa cu Robertzel! Bravo! Bine ca papa laptele tau in continuare, acuma nu mai conteaza cum. Astept si eu la al meu sa vad daca va papa sau nu, inca nu are instinctul de supt format, asta vine pe a 35-36 de saptamani, Patrick abia implineste azi 34. Inca mai avem 6 lungi saptamani pana sa il consideram de 1 zi. Asta e viata.
Si Patrick a facut iritatie la fundulet, l-au tot dat cu crema cu oxid de zinc, acum vad ca i-a trecut.
Imi pare bine ca esti back in shape, eu mai am de asteptat, ieri m-am apucat sa fac curatenie in dulap si m-am pleostit de tot, nu mai imi vine nimic Dar slabesc eu acusi, cand vine Patrick acasa, o sa ies la plimbare pe malul apei aici si o sa facem ture cu carutul, deci o sa ne revenim noi repede.
Multumesc mult de sustinere stiu ca el e bine ingrijit acolo, si la noi e la fel, are de toate, sunt si benevoli care vin numai pentru a alinta bebeii si a-i tine in brate, deci are parte de tot ce-i mai bun, chiar daca e in spital. De aceea cred ca ii si merge bine si ia constant in greutate, ieri mai luase inca 50 de grame !
Un scump si jumatate Robertzel al tau, seamana cu tine perfect, asa mi se pare!
Andora stiu ca e greu la pat si cu pastile, insa din experienta mea de mama de prematur, fiecare clipa petrecuta acolo in burtica e tare valoroasa! noi te sustinem aici, sa dea Dumnezeu sa nasti exact la termen si totul sa fie bine! Nici eu nu am facut nici dublu test, nici triplu test si iata ca bebe e bine, Dumnezeu ne ajuta, eu n-as fi putut face avort, orice ar fi fost.
Laura, Puputi, Alysh, Lorich multumesc mult pentru gandurile bune, tare bine imi fac!
Lilirusu felicitari pentru fetita ! Hai fetele!
GD nastere usoara!
Doloress si minunea mea Patrick
Povestea nasterii