Mamici de Noiembrie-Decembrie2008 (25)
Raspunsuri - Pagina 13
sadicutza spune:
Of Doamne!!! Sunt multe fete cu necazuri aici, nimai spranta ca exista un Dumnezeu ma mai tine in picioare.
Da, virusul hepatitei B se ia numai prin fluide, sex neprotejat cu o persoana infectata (la mine nu este cazul), instrumentar medical nesterilizat corespunzator (ex. masa ginecologica care nu este sterilizata dupa fiecare pacienta, ci doar este schimbat un servetel de hartie), transfuzii de sange.
Din pacate se pare ca am aceasta boala de ceva vreme, posibil sa fi fost infectata la nasterea Teodorei, ori in 2003 cand am avut doua sarcini extrauterine si am avut nevoie de sange, ori in 2005 cand am avut ceva tratamente la stomatolog...ideea este ca cineva s-a jucat cu sanatatea mea si a familiei mele, din pacate nu am pe cine sa trag la raspundere, oricum, nimeni nu mai poate repara raul facut. Nu pot decat sa ma rog si sa sper ca Bunul Dumnezeu sa-mi aiba copiii in paza si pe noi sa ne tina sanatosi ca sa-i putem creste.
Asa ca, pt. fetele care trec prin diverse probleme, nu va pierdeti speranta...Dumnezeu stie cum sa va indrume sa rezolvati fiecare problema.
sadicutza :purtatoare de bb3, mamica de Teodora-Maria(07.05.07) si Andreea(28.11.98)
diana21 spune:
Fetelor, va multumesc din suflet! Nu stiu inca ce o sa fac, ma bate gandul sa ma duc maine sa fac o eco de urgenta, scurta, doar pt. a verifica colul asta...Eu stiu ca sunt foarte multe mamici care duc sarcinile la termen cu cerclaj, sper din inima ca o sa fie bine si la mine!
Imi cer scuze ca nu v-am raspuns nimic, am citit tot ce ati scris, dar nu ma simt in stare! Ma duc in pat sa stau cuminte! Sper ca nu voi avea ghinionul sa imi petrec vara in pat!
_
Diana, mamica Domnisoarei Nasturel
si
cu Bebedoi 12+
Dialoguri strumfesti
catalina2307 spune:
marguta scuze. fetele au dreptate. totul este gratuit.
utrogestan lista b cod boala 754
elevit lista 3 sau b (nu imi dau seama dar daca exista 3 este 3) cod boala 754
diagnostic : amenintare de avort
9+ cu 2 louloudakia
Va iubeste mama
monicabo spune:
Toricelli, felicitari pt ca l-ai simtit pe bebe. Vad ca ai si placenta posterioara, cica ar conta mult si lucrul asta, daca ai placenta posterioara, il simti mai repede pe bebe, daca e anterioara, mai tarziu...
Mav, iti multumesc mult, am citit si ce mi-ai scris dincolo, la povestea nasterii... In rest, sper ca te simti mai bine acum, sper sa iti rezolvi si problemele cu h....
sadicutza, imi pare rau pt hep B... din pacate e f mare neglijenta in sistemul medical. Si tatal meu a avut, dar a dezvoltat anticorpi, a luat hB de la spital, la o operatie...mama a luat-o si ea pe cale sexuala... Eu din fercire nu am...
Vezi ce iti iese si la analizele amanuntite...daca e cronica sau in faza de plina desfasurare...Stiu ca e indicatie de cezariana, insa cu alaptarea nu stiu cum e exact. Eu stiu de la odiseea cealalta, o fata care avea hep cronica, a facut bebe vaccinul AHB + imunoglobulina aia, si ea a alaptat copilul... Ce e naspa, e ca se gaseste cam greu imunoglobulina aia, in strainatate.
diana..bafta cu cerclajul!
Maryb, mai da un semn si pe aici!
Ginye, felicitari!
Monica cu
Andreea Ioana - 11 iulie 2007 Poze
Povestea sarcinii si a nasterii
si
13+
Maria_K spune:
toriceli
imi spui pls mail-ul comun si parola. sunt aceleasi ca si la forum?
Maria
Pozele noastre
ginye55 spune:
Monicabo multumesc!
ginye
13+
Bebitza
Asa a inceput totul
O minune
Bebe sapt5 Bebe sapt9 Bebe sapt12
toriceli spune:
Alra modul in care procedeaza gineca ta mi se pare unul responsabil. Pina la urma desi sistemul medical nu considera sarcina ta una cu risc totusi gineca o trateaza ca atare. Multa bafta la eco !
Sadicutza hepatita B e cea clasica , adica nu cea urita netratabila sau pentru care se tratament toata viata ? Nu vei putea alapta deloc , deloc ? Iti tin pumnii ca bebe sa fie ok. Procentele date de medic sunt mari .Eu zic sa fii optimista !
ginye55 traiesc cu speranta , ma agat de ea si uneori lupt pentru ea. Si din cind in cind incerc sa ma bucur de lucrile frumoase.
Elilov vis a vis de TT pot doar spune ca nu ma mai simt asa iresposabila cind observ ca mai sunt gravidutze ca mine care totusi refuza testul. Cit despre utilitatea lui - asta depinde strict de fiecare persoana . Factorii decizionali in aceasta problema sunt atit de intimi , de subiectivi incit numai persoana in cauza poate aprecia daca e bine sau nu ca acest test exista si poate fi facut relativ usor. Nu ma deranjeaza cu nimic faptul ca ne-ai impartasit o parte din vita ta. Viata nu e intodeauna in roz iar durerea ta nu e motiv de deranjare. Daca te-a ajutat cu ceva sa ne impartasesti un crimpei din viata ta e ok ! Asta e cel mai important.
Diana21 tie ce iti spune instinctul ? In care dintre ginece ai mai mare incredere ? Daca n-ai in nici una suficient mai fa-ti un tuseu la un medic sa zicem recunoscut ca fiind profesionist .Nu se poate de la o zi la alta sa se inregistreze asa modificari ale colului. Mai , ma irita atita superficialitate si nesiguranta ! Prietena mea a vut la fel de pe la 8 sapt. Colul intredeschis : a stat la pat #8211; uneori chiar cu picioarele pe perete pt. ca bebe sa nu saboteze impreuna cu gravitatia , a luat utrogestanul , s-a alimentat corespunzator si pina la final nu avut nevoie de cerclaj. Acum are o fetita de un an.
Mav multumesc pentru urari ! Cit despre decizie am sufletul linistit acum de cind am hotarit sa nu fac testul. Inainte de luarea deciziei , mai , parca eram turbata la suflet !Acum sunt impacata. Sa vedem ce-o iesi ! Formularul de instiintare a angajatorului e ok dupa parerea mea. Are destula informatie , sa mai puna mana sa citeasca legea si cei la RU sau macar juridicul sa le explice cum sta treaba .
catalina2307 concluzia mea este ca si prostia si hotia sunt duble. Sunt intr-adevar investigatii unde efortul este pentru doi dar nu toate ! Hai sa nu generalizam. Nu exista justificare logica pentru un pret dublu la ecografia facuta de tine.
Mamiselli ai intuit ! Sentimentele vor fi contradictorii si la aflarea sexului si probabil mai puternice. Dar cum ai spus la final #8211; #8221;la grande finnala #8222; cind ma ghindesc sa il tin pe bebe in brate , cind ma imaginez in aceasta postura mai simt ca intru in delir , ca plutesc. Ca dupa acceea revin cu picioarele pe pamint , asta e nu poti sta tot timpul printre nori. Multumesc pt. ghindurile bune. Si tit iti doresc la fel : un bebe puternic si sanatos !
Monicabo multumesc pentru felicitari ! Am observat si eu din mesajele fetelor aspectul inserarii placentei si banuiesc ca de aceea am simtit un pic mai devreme decit 18 saptamini miscarile. Acum il pindesc seara cind ma pun in pat.
La endocrinologie au iesit cum trebuie lucrurile . Mi s-a spus ca deocamdata e o reactie fireasca scaderea TSH iar pentru data viitoare mi dat in plus o alta analiza FT4 alaturi de clasica TSH.
Va spun noapte buna ca sunt frinta de atita alergatura intre cabinete !
Toriceli
15+
BraveGirl spune:
WOW! Monica m-am uitat la pozele tale. Ce tanara pari(chiar m-am uitat la data nasterii, ca-ti dadeam doar 20 de ani
) . Zici ca esti o adolescenta cu copil. Si micuta e o scumpa.
==========
Corina
10+
My baby
Albumul meu
catalina2307 spune:
Prostia cui Toriceli? Si cine a spus ca vorbim de cheltuieli justificate? Ne place sau nu asta este. Am sunat si prin alte parti si pretul este ac. ok, nu 320ron este 300ron. Daca nu-mi convine pot sa il pun pe sotul meu sa ma ecografieze acasa cu palnia.
9+ cu 2 louloudakia
Va iubeste mama