Mamici de Noiembrie-Decembrie2008 (25)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns geaninagreti spune:

Buna seara tuturor,mai fetelor,sunteti atat de active,abia va pot citi! La mine paginile pe acest site se deschid ft greu,stau mult sa va citesc,ma-m bucurat si ma-m intristat cu voi,greutatile vin cand nu ne asteptam, asa ca in permanenta trebuie sa ne pregatim pentru neprevazut.
Diana, nu fi suparata,eu am trecut printr-un cerclaj, si nu e chiar asa de rau. Avand in vedere ca am pierdut doua sarcini,a doua fiind de cinci luni,medicul care tocmai imi facuse chiuretajul mi-a recomandat ca data viitoare cand raman insarcinata sa-mi fac cerclaj.
Cand am ramas insarcinata mi-am anuntat medicul,fiind altul si din alta tara, nu imi aduc aminte bine cate saptamani de sarcina aveam cand am facut cerclajul,cred ca zece sau doisprezece[nu sunt sigura, sunt noua ani de atunci!].A fost o "operatie" simpla,sub anestezie,insa dupa cum sti trebuie sa stai linistita si intinsa pe pat.Cat ve sta asa? Depinde de tine,corpul tau si recomandarea medicului.Eu una, dupa aproximativ doua luni de la cerclaj am calatorit cu avionul,pentru ca ma simteam bine si nu am depus efort fizic de nici un fel.Cu cincisprezece zile inainte de termenul nasterii,in cabinetul medicului meu ginecolog mi s-a scos firul, nu am simtit prea mare durere,si asta a fost tot!Cel mai important in aceste cazuri sa avem pe cineva care sa ne ajute,nu poti singura sa treci prin toate acestea fara un ajutor,mai ales ca mai ai un copil care are mare nevoie de mama.Sa sti ca sarcina de care ti-am vorbit a fost foarte grea pentru mine, ma-m chinuit mult sa o duc pana la capat,am avut mai multe probleme, insa cerclajul nu a fost una din ele, ci ,dimpotriva mi-a tinut micuta "legata" de mine.Eu una iti doresc multa sanatate, vreau sa te consolez si sper sa reusesc.
Salutari la toate burticile! Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Catalina, eu si in 2004 am vazut ca preturile la ecografiile morfolice sarcina gemelara erau mai mari. Parerea mea este ca daca este ecografie morfologica, timpul acordat este dublu, se fac masuratori ambilor copilasi dar completeaza o singura data info despre mamica, da o singura data cu gel si taie doar o chitanta , ar trebui sa fie oleaca mai putin decat dublu. Daca este o ecografie pentru a masura colul mamei pai sper ca nu au tupeu sa ceara dublu ca acela este unic. Intelegi cam cum gandesc, cam asa mi se pare mie rezonabil. Oricum da-i incolo de bani pana la urma si noi la bb2 platim a doua oara tot, voi sa fiti sanatosi si oricum este tare special sa ai gemeni.
Cat despre preturi mi se pare prea mult 1000 de euro, eu am dat 150 de euro in 2004 si a fost ok. Nu stiu ce doctor isi permite sa ceara atat dar greseste si cine da ca dupa ce faptul este consumat nu cred ca se injoseste cineva sa iti ceara diferenta daca dai mai putin cu 400 de euro de exemplu.
Cat despre ajutor de la stat, se pare ca pe nicaieri nu este prea roz, la noi mergeam la consultatie gratuit in policlinica de cate ori vroiam. Aici nu pot sa merg decat cand ma cheama ei, o data pe luna doctorul de familie. Iar eco gratuite sunt doua in toata sarcina. Pai tot doua gratuite am facut si in Ro.
Am mai scris si mai demult, ecografie morfologica ieftina se poate face la spitalul Filantropia, la demisol, cu trimitere de la ginecolog se face programare la ei, nu am asteptat la coada, doctorul a masurat atent copilasul pe toate partile, calitativ aproape ca la Sanador 3D, a si prezis acelasi DPN mai tarziu decat trebuia, si eu am dat in 2004 o suma modica 5 ron, mi-au inregistrat si caseta cu bb.
Mav, sper sa te ajute cremele si vizita la doctor si pana ajung la ultima pagina sa citesc vesti bune.
Leeloo, bravegirl, si eu cred ca sunt dureri de extensie. Eu sunt la a doua dar uneori tot nu stiu ce este .
Mamiliseli, ma bucur ca ai pus si tu info despre TT gratuit, doar ca este fostul Emilia Irza, numele actual este Spitalul pentru ocrotirea copilului - Alfred Rusescu.
Ginye, sa-ti traiasca nepotelul! Ce nasol ca ai dat peste asa persoana. Eu de doua ori am fost ridicata de pe scaun in sarcina si m-am ridicat dar prima data aveam burtica mica mica si si-a dat seama babuta si si-a cerut scuze, a doua oara eram in luna a noua dar nu se vedea de la spate si tot asa i-a parut rau ca m-a ridicat. Se pare ca mergeti cu acelasi autobuz dimineata, pe viitor sa-ti pregatesti replica. Oricum daca ti-e rau nici nu-i recomandat sa stea pe scaun langa tine ca poate, poate dai pe afara .
Ma bucur insa sa citesc ca lui bebecris i se ofera un loc, ce bine, inseamna ca se vede bine burtica.
Narcisa, dadap, bine ati revenit! Narcisa, 98 cm, wow, pai parca pe la 100 se naste , am fugit sa ma uit in carnetul de gravida dar nu scrie si ma oftic.
Brie, pai acum daca ai net esti responsabila cu ceiutul de dimineata ! Da v-ati gasit aici doua sotii de eleni. Stiti ca norvegienii spun Greciei Elada, ca eu nu stiam unde merge un avion si de abia m-am prins. Si Germaniei ii spun Tyskland, asta nu stiu deloc de unde vine.
Toriceli, ma bucur ca ai venit cu vesti bune si bb este un voinicel si deja te inghionteste.
Vai ce greseala, am ajuns la faza cu cirese, anul trecut aici au aparut la 60 ron, sa vedem cum mi-o fi norocul acum.
Mav, si Ana a inghitit meconiu si a fost pe antibiotic si ea si eu 5 zile. Este intr-adevar tare nasol sa-ti vezi copilul cu branula la cap.
Elilov, sunt impresionata prin ce ati trecut voi, cand vei dori sa spui mai multe suntem alaturi de tine.
Chiar la doctorita mea am cunoscut o mamica care a ales sa nasca fortat la 6 luni un bb cu hidroencefalie, nu pot sa-i uit atitudinea si mai ales ca in acel moment citisem si stiam despre ce vorbea doctora. Cand ti-am citi postarea cu operatii la cap nu m-am putut gandi decat la asa ceva.
Nu cred ca am scris pana acum aici, mama mea a pierdut doi copilasi nascuti dupa mine, primul la 3 saptamani si in urmatorul an un baiat la 3 luni si recunosc sunt stresata sa nu am vreodata ghinionul ei. Cu Ana nu reuseam sa dorm primele luni, traiam cu frica sa nu i se intample ceva si pot sa spun ca doar dupa botez am inceput sa ma linistesc. Ma rog la D-zeu ca atatea zile cate voi avea sa le petrec alaturi de copii mei.
Tu esti sigura ca nu aveai anticorpi CMV inainte de sarcina, ai facut si IgM si IgG? Nici eu nu stiu cand am facut-o dar anul trecut am aflat ca am anticorpi si la CMV si la Toxo si Rubeola si le-am facut cu multi ani in urma. La analizele de luna trecuta am mai aflat in plus ca am facut si Hepatita A candva.
Sadicutza, imi pare rau, poate este deja mai veche si nu va fi o problema. Am o prietena mamica aici pe forum, a facut si vaccin si a alaptat bb, acum trebuie sa nasca in mai al doilea bb. Totusi stiu ca este o analiza obligatorie in sarcina, sigur nu ai facut-o gravida cu Teodora. Inteleg ca vestea buna este ca ai anticorpi pentru rubeola, super.
Diana, mai bine fa cerclaj si o sa fii mai linistita. Eu cu Ana am descoperit la 16 saptamni colul intredeschis si am stat foarte stresata ca nu am facut cerclaj, am luat mult progesteron=Alilestrenol si No-spa zilnic sa nu mai am contractii, le-am oprit la 32 de saptamani. M-am ales cu un col beton care a ramas cu o margine rigida si la nastere. De asemenea evita sa stai la 90 de grade, daca se poate stai mai pe spate la birou si in pat cat mai mult. Si tine minte cerclajul nu te scuteste de stat in picioare, este o masura de siguranta in plus dar tot va trebui sa ai grija ce faci. Bine ca nasturel e maricel si te poate intelege.
Cherieactiv, sper ca esti mai bine!
Alra, pai e chiar bine ca are grija de tine si iti mai face eco daca poate.

Pozele noastre si www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana nazdravana

10+ BB2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Wow fetelor, citesc de 2 ore mesajele scrise de la ultima mea postare de aseara si pana acum! Ma bucur mult ca exista atata activitate aici!
Maryb am intrat sperand ca pana la finalul celor 16 pagini pe care nu le citisem sa te regasesc si pe aici. Te rog, nu te necaji, te vei supara si tu si-l vei supara si pe bebe. Aici nu sunt fete rau intentionate. Te asteptam cu drag sa ne spui ce mai faci si-ti doresc multa sanatate!
Elilov, mi se rupe sufletul cand ma gandesc prin ce ati trecut. Am plans cu lacrimi amare citind povestea puiului tau de om. Esti o persoana puternica! Iti doresc sa ai multa sanatate, liniste sufleteasca si o sarcina usoara si fara probleme!
Diana, indiferent ca vei ajunge la cerclaj sau nu, nu-ti pierde optimismul. Daca nu ai incredere in parerile care ti s-au oferit pana acum, cel mai bine mai incerci parerea inca unui doctor. Ce nu facem pentru o inimioara mica care bate..suntem in stare sa mutam si muntii. Sunt convinsa ca te va ajuta Dumnezeu sa treci cu bine peste toate!
Onut77, nu te necaji pentru ca nu ti se raspunde punctual. Aici, la un asa subiect, nimeni nu vrea raul nimanui, nu cauta nimeni sa jigneasca intentionat si nici nu se ignora o anumita persoana cu intentie. Eu am experienta acestui forum de la infiintarea lui, chiar daca nu sunt atat de activa precum alte fete, si se intampla sa nu ti se raspunda. Fiecare isi urmareste propriile probleme, de multe ori raspunsurile se dau la general, cum le dau si eu de cele mai multe ori. Te pup dulce! Ai grija de tine si de bebe si nu te necaji!
Catalina2307, sunt convinsa ca bucuria este dubla pentru tine. Eu mi-am dorit foarte mult gemeni, chiar si acum la a doua sarcina, dar cum nu am antecedente in familie, nu s-a intamplat minunea. Imi imaginez ca-ti este greu sa-ti petreci ziua in pat.
Iti doresc multa sanatate si tie si la bebici si cat mai putine probleme!
Mav nu vreau sa-mi imaginez prin ce treci cu hemoroizii . N-am avut decat o singura data in viata si atunci mici. Eu am suferit de o furunculoza urata dupa nasterea lui David si mi-au aparut vreo 2 furuncule si pe langa anus...si de durere, am reusit sa ma constip. Asa ca mi-am luat inima in dinti si m-am dus la chirurghie unde pe viu, fara anestezie (pentru ca alaptam), mi-au curatat cei 2 furunculii din zona.
Incearca sa gasesti un colac de genul celui care ti-a fost sugerat de una din fete (am uitat de catre cine). Iti va fi de un real folos.
Ginye55 nesimtirea la noi este in floare. Nici eu nu am parte de experiente prea placute si n-am avut parte de ele nici la sarcina avuta cu David. Trebuie sa avem singure grija de noi si daca nu ne simtim bine, sa rugam pe cineva sa ne ofere loc, chiar daca ei nu se simt Oameni ca "doamna" aceea, ai sa mai gasesti...mai bine nu te superi si-ti vezi de treaba..nu de nervi avem nevoie intr-o sarcina!
Sadicutza iti doresc multa sanatate! Imi pare rau ca ai parte de surprize atat de neplacute la al treilea bebic. Ai grija de tine !
Cat priveste fetele care v-ati decis sa nu recurgeti la bitest sau la triplutest, nu cred ca este nimic de blamat in asta. Este o alegere personala si daca voi simtiti ca nu este cazul, asa este cel mai bine. La David nu am facut muuulte din analizele facute acum, nu pentru ca nu am putut, ci pentru ca nu mi-au fost recomandate. Acum, dupa 7 ani de la sarcina, schimband si doctorul, s-a schimbat si lista analizelor care mi-a fost data. Nici eu n-as fi tinut mortis sa fac aceste analize, tocmai de teama rezultatelor proaste, dar o data recomandate, nu am putut sa-mi asum aceste risc de una singura si sa decid ca nu vreau
Acum am sa fac amniocenteza mai mult ca sigur cu toate ca abia saptamana viitoare vorbesc cu gineco. Nu ma prinde tocmai bine, costa enorm, dar nu pot sa stau cu un stres pana in luna a 9-a. Totusi, am sentimentul ca rezultatul va fi bun, asa ca privesc cu incredere in viitor. In plus, dupa cum le-am mai spus si la fete, am deja un copilas dragut acasa care nu-si doreste o mamica stresata si suparata si un bebe mic in burtica pe care nu e indicat sa-l supar, asa ca starea mea de spirit s-a refacut dupa prima noapte in care am trecut peste vestea rezultatului prost la analiza.
M-am intins ca o zi de post...va pup dulce si va doresc multa sanatate! Sa aveti mare grija de voi si de bebici!

Ami, mamica lui David (6 ani si 9 luni)
si 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria_K spune:

Buna dimineata iubitele mele!
eu am facut o mare prostie si de cand s-a intamplat ma mir de cat de batuta/batuti in cap sunt sunt/suntem!!!
dupa o discutie cu sotul am decis sa asteptam pana imi vine cm-ul(17-18mai), timp in care sa-mi fac analizele, si dupa aia sa incercam iar sa avem bb. marti mi-am facut un test de ovu ca observasem "albusul" si a iesit pozitiv (cu o zi inainte iesise negativ, deci insemna ca in 48 de ore ovulez). am stat cumintei toate zilele astea. si aseara, nu stiu cum ne-am lasat dusi de val (poate si lipsa ca in ultimele luni, cu tot cu timpul cand am fost s-a intamplat de vreo 3-4 ori) si am in toata regula fara protectie si fara cap(se pare) . si imedi dupa, stand si cugetand cu un ranjet imbecil pe moaca, ma lovi: pai daca testul e de marti, si cica ovulatia e la 48 de ore => joi, ovulul traieste 24-48 ore, deci eu aseara chiar ca-m dat-o in bara nu-i vorba ca nu vreau bb, dar nu vreau sa fie problema daca se intampla sa raman iar
puteti sa ma certati si sa ma trageti de urechi, ca merit

Maria

Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

Neatza!
Amalia, cat ma bucur ca privesti lucrurile in acest fel! Doamne ajuta sa fie totul ok!

Azi nu prea am timp de forum, asa ca o sa va spun pe scurt ce mi-a recomandat dr pt H: Proctoglyvenol -crema+supozitoare si Detralex-tb pt reglarea circulatiei sangelui + o lista intreaga de sfaturi (atat pt boala hemoroidala, cat si pt insuficienta venoasa cronica - daca aveti nevoie, ma intrebati si le scriu!).
Am folosit aseara doar Proctoglyvenolul si deja azi m-am trezit fara dureri, e f. bine. Prezenta H externi nu ma deranjeaza atat de tare, atata timp cat nu ma dor/ustura.
Detralexul nu-l iau acum, ci doar daca voi avea o criza mai urata (si stiu ca se poate!)... caci daca ma apuc de el, va trebui sa-l iau pana la termen (pt intretinere) si asta nu-i o perspectiva prea draguta.
Oricum, cu dr voi vorbi cand merg la programare, pe 20 mai. Acum nici nu ne-am vazut la ochi, a intrat doar asistenta cu fisa mea in cabinet si s-a intors cu reteta. Macar n-am mai platit consultatia!
.... Din toata lista aceea cu recomandari (despre care oricum stiam), n-am respectat decat una: nu pot sa beau cel putin 2l de apa pe zi...
Of, trebuie sa ma "pacalesc" cumva, sa reusesc sa ma hidratez mai bine...

Va pup si va urez o zi frumoasa!

15+

Mami de Sebi (04.02.2004)

www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginye55 spune:

Neata burtici!
Am petrecut alta noapte alba. Ma bucura doar gandul ca azi e sambata si nu tb sa ma car la serviciu. Dar sunt zombi. Sunt desfigurata la fata de rau si nesomn. Nu stiu cat o sa mai continui asa si ma gandesc ca daca nu dorm poate ii fac rau si lui bebe. De dimineata am inceput sa plang de nervi pentru ca nu pot dormi si din cauza neputintei mele in fata acestei situatii.

Otiliav multumesc pentru felicitari!

Amalia

Maria_K eu zic sa stai linistita. Se poate sa fi ramas, se poate sa nu. Dumnezeu stie cum aranjeaza lucrurile pentru fiecare si daca e sa fi ramas acum inseamna ca acesta e momentul cel mai potrivit. Stii ca e o vorba: bebe vine cand vrea el, nu cand il programam noi. Fruntea sus! Daca s-a intamplat o data o nenorocire, nu inseamna ca se va intampla si a doua oara.

ginye 13+

Bebitza
Asa a inceput totul
O minune

Bebe sapt5 Bebe sapt9 Bebe sapt12

Mergi la inceput

Mav imi pare bine ca ai mai scapat de durerile alea nenorocite. Sper sa se rezolve cat mai repede problema ta!

ginye 13+

Bebitza
Asa a inceput totul
O minune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

MariaK, Doamne ajuta sa fie bine, oricum va fi sa fie!
Sa stii ca e mare lucru ca ati reusit sa va bucurati unul de altul atat de repede dupa pierdere, asa ca nu-ti mai face procese de constiinta si gandeste pozitiv!

e-mail-ul comun este: mamici.novdec@yahoo.com
iar parola este aceeasi ca si la userul comun de pe DC.

Gata, fug!

15+

Mami de Sebi (04.02.2004)

www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sadicutza spune:

Neatza fetele si multumesc de incurajari.
Otilia, makerii hepatici nu sunt obligatorii, sunt optionali, in Ro trebuie sa-ti tragi medicul de maneca ca sa-ti recomande asa ceva, in schimb nu uita niciunul sa te trimita la TT sau DT(multi nici nu stiu sa interpreteze rezultatele daca nu au valorile comparative, multi nici nu stiu ca aceste teste sunt doar o predictie niste comparatii vis-a-vis de o baza de date), la clinica de unde isi iau ei comisionul... Nu am avut nicio suspiciune cu privire la VHB, nu am crezut ca intr-o tara civilizata exista sansa sa te infectezi cu asa ceva direct din sist. sanitar. Nici acum nu faceam aceasta analiza, eu am mers sa fac doar determinarile de AC pt. rubeola iar medicul cu care am vb a avut exces de zel si mi-a trecut mai multe analize pe fisa, tot cu ocazia asta am aflat ca sunt GRATUITE, lucru pe care toti medicii de familie si de specialitate il indica ca fiind contracost (evident la clinica de unde isi trag ei comisionul). Dupa cum vezi, aici medicina a devenit o chestie pur comerciala, interesul nu este sanatatea pacientului ci profitul.
Si acum, ca sa trec la lucruri mai frumoase, de o saptamana, bb3 imi face cioc-cioc la burtica. Imi era dor sa simt asa ceva, credeam ca nu o sa mai dau asa importanta fiind a 3-a sarcina...
Legat de parerile legate de nasterea naturala sau cezariana, eu am nascut ambele fete natural, Andreea a avut un travaliu de 14 ore fara epidurala, iar Teodora 3 ore cu epidurala si nastere indusa. Din nefericire in 2003 am avut doua sarcini extrauterine, se aseamana cu cezariana, numai ca la cezariana se face incizie si pe uter, din aceste comparatii pot sa spun ca: 1. periada de refacere dupa o taietura pe burta este mult mai lunga decat dupa o nastere naturala. 2. Durerile unei nasteri naturale se uita foarte repede. 2. estetic, cezariana o sa se vada toata viata .
Pupici la burtici!

sadicutza :purtatoare de bb3, mamica de Teodora-Maria(07.05.07) si Andreea(28.11.98)

Mergi la inceput

Sadicutza felicitari pentru dansatorul tau!Si eu abia astept minunea.

Am uitat sa va zic. Ieri am terminat prima serie de tratament pentru candida. Stau o sapt si mai fac o serie. Dar ce voiam sa va zic e ca deja se cunoaste. E mult mai bine. Dar am inteles ca e destul de rezistenta si e posibil sa nu prea scap de ea. Voi ce ziceti?

ginye 13+

Bebitza
Asa a inceput totul
O minune

Mergi la inceput