Strumfi de iulie-august 2007 (78)
Raspunsuri - Pagina 13
ghinetz spune:
Neata. La Iasi a iesit. Soarele.
Fug sa mai pun de o pentru voi ca pe aia matinala am baut-o.
Oana, mama de baieti cucuieti: Stefan (11.03.2003) si Victor (12.07.2007)
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"
lorinaoo1 spune:
Neata! Oana, e gata cafeaua?
Eu pot sa spun un Evrika de sa ma auda tot globul, ca va pot citi si scrie, de doua zile imi tot scriau astia page could not be displayed (cred ca nu am scris bine). Of, ce dor mi-a fost de voi, vorba Liei, m-ati vrajit
Caferuta super "plimbarea" voastra la mare si la bunici si iepu mic e tare simpatic
Si mai trebuia sa mai spun ceva, dar am uitat
Lavi si Lorina Maria (5 iulie 2007)
www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52208" target="_blank">am jurnal
liadorian spune:
Buna dimineata tuturor!
A devenit to mai complicat sa stau la calculator in ultima vreme din doua motive - vreme frumoasa si bebe miscaret. De vreo saptamana si ceva Una a inceput sa mearga sustinuta de manute su uite asa batem casa in lung si-n lat si am facut si ceva tentative prin parcurile locale. Niste tentative care mi-au bagat oareshce frica in oase relativ de integrarea Unei in "comunitate". Cu toata sinceritatea de care sunt in stare si cu cata modestie incape in mine (nu spun ca ar fi multa), am impresia ca eu cresc aici un boboc de fata, un copil pe care mi-l doresc indraznet, creativ, el insusi , toate astea ca sa-l arunc intre copii care se imbrancesc si zbiara cumplit unii la altii desi abia pot articula inteligibil, cu mamici care pandesc teribile de pe margine jocul copiilor, tipand la randul lor interdictii - nu pune mana, nu te murdari, nu, nu, nu etc. Ba am vazut copii care luau si cate-o sfanta de bataie pentru ca incalcasera pretioasele indicatii. Cum naiba poti sa smulgi urechile unui pusti de 2 ani?!
Acu... mi-e clar ca n-o pot izola pe Una si ca fiind noua in parc, mi-au sarit in ochi mai degraba situatiile negative. Dar gustul amar ramane... Pana la urma o sa gasim noi un grup mai aproape de ce cred eu ca inseamna normalitate in relatiile cu pruncii si toata lumea va fi multumita.
Si pentru ca tot vorbim de plimbari, ia s-o luam din loc. Pup pe toata lumea!
lorinaoo1 spune:
Asaa, mi-am amintit...
Ioanaiub frumoase poze, frumosi protaginisti
Ioana pai daca vii in Iasi punem de-o intalneala? Felicitari pt primii pasi ai lui Sma.
Diane ti-am ramas datoare cu un PM
Noua ne-a iesit, in sfarsit si al cincilea dintisor, dar energie si mofturi avem din plin.
Mai fetelor, daca pana la 6 luni ma speria oarecum diversificarea, acum ma sperie intarcatul. Lorinush e ffff atasata de san. Azi chiar mi-a facut figura: adormise ca o fata cuminte la mine in brate, dar cand s-o pun in pat s-a trezit si da-i urlete, nu s-a potolit pana nu i-am dat sanul (de fapt asta vroia de la inceput, v-ati prins, nu?). A adormit 15 minute, exact cat sa iau si eu cateva imbucaturi si sa scriu primul mesaj. Acum e treaza, la marginea patutului si striga la mine. In alta zi, cand ma chinuiam sa-i dau iaurt, mi-a aratat cu degetul sanul bolborosind ceva acolo, ceea ce insemna ca nu ii nimerisem gusturile
Ieri am facut si noi 10 lunisoare si am inceput sa folosim hamul pentru mers. Inca ii este frica sa se desprinda de tot de sprijinul nostru ca sa mearga singurica, insa mai are momente de curaj si se avanta prin camera si face cativa pasi si apoi se sperie si se catara pe mine sa o iau in brate
Gata, fug la printesa, ca trebuie condusa in plimbari prin casa
mamii spune:
Neata si de aici
Multumim de cafelute oana
Fetelor eu sunt epuizata Alex s-a trezit azi noapte de 1000 de ori pe putin.Din 10 in 10 minute imi dadea trezirea.Simt ca lesin de somn pe bune.sper sa ii dea odata dintii aia ca simt ca mor de 2 saptamani ma chinuie.
la fel ca si lorinaoo eram rahatita toata pe mine cand era vorba de diversificare ...acum ca trebuie sa il intarc nushu cum sa fac sa mai trag de timp..Dar ma chinui si pe mine si pe el.lapte nu mai am cat ar vrea el sa suga si incepe sa planga ca nu ii este deajuns.Cred ca in weekend voi incerca sa il intarc mi se rupe sufletul dar asta e...Trebuia sa trecem prin asta odata si odata!
In alta ordine de idei Ale merge super bine tinut de manute singurel se dezechilibreaza dupa 3 4 pasi cand ishi da seama ca nu il tine nimeni dar ishi ia inima in dinti si ii mai face si singurel.Am inceput sa zicem si noi kha kha..:))Si de cateva ori tata sau dada CE pot sa va spun este ca ..TATI Era sa leshine pe bune i se inmuiasera picioarele
mami de www.flickr.com/photos/11788157@N02/" target="_blank"> Alex
www.flickr.com/photos/25237392@N04/" target="_blank"> Alex 8-9 luni
povestea nasterii lui bebitz
mamii spune:
AAA si mai vroiam sa adaug defapt sa intreb...Copii voshtrii plang la toata lumea??Deci alex cand vede un bebe plange pana se imprieteneste cu el trec vreo 45 de minute...La straini(cei care nu locuiesc in casa cu noi adik la unchisu de ex plange) la fel ORICINE..DAr in special cand vede un bebe mic asha ca el incepe si urla si plange cu lacrimi si tremura de frica..Oare crede ca il dau??
lorinaoo1 spune:
Mami Lorinush a mea plange la straini care ii invadeaza spatiul personal, adica vin la ea si ii vorbesc de aproape, o iau de manuta. La copii nu plange, din contra, alearga dupa ei prin parc sau striga la ei. Oricum, eu cred ca e o faza de-a lor si le va trece cu timpul. Vorba cumatrei mele, copiii care plang la straini sunt iubiti mult de parinti Nu e o generalizare, dar mie asa imi place sa tratez "problema"
Uitasem sa multumesc fetelor care mi-au raspuns in legatura cu mancarea congelata, deci multumesc mult
www.youtube.com/watch?v=EpLxIMipKsI" target="_blank">filmulet
liadorian spune:
Gata, copil plimbat, epuizat si adormit, eu vesela ca e soare mult pe-afara, ca ne-a scos norocul in cale un catel simpatic dupa care Una a alergat tot parcul strigand cah-cah. Catelul a tot topait pe langa ea, ba asteptand-o sa-l ajunga, ba alergand mai incolo. Ce mai, ne-a placut. Plus ca toti baieteii pe care ii cunoastem in ultima vreme se numesc Marian. Azi am intalnit un Marian de vreo 5 anishori care purta cravata peste tricou fiindca el e mare, care i-a intins Mirunei mana sa faca cunostinta asa cum se cuvine si apoi a spus ca e "incantat". Cand Miruna n-a stiut sa-i intinda la randul ei manutza, el mi-a explicat foarte intelept ca uite, Una "e mica si inca nu stie cum se procedeaza", dar ca de cei mici "trebuie sa ai o grija speciala". Eu am promis ca voi fi cat de atenta pot.
Asaa, asta a fost Odiseea matinala prin parcul de sub bloc. Dupa-amiaza cred ca o sa vin cu alte impresii, ca atunci ies si copiii de la gradi si va fi mai aglomerat.
mamii, si Una face fix la fel:
- se trezeste de en ori pe noapte - mai nou ma dispera motivul: doarme prunca pe burta dar nu stie sa se rostogoleasca inapoi pe spate cand are chef si atunci ori o ia in patru labe pana da cu capul de perete, ori mormaie s-o intorc eu. Chiar, cand se trezeste o sa sa exersam rostogoliri ca m-a capiat.
- plange cand te apropii de ea fara preaviz, daca te repezi s-o pupi, smotocesti etc. Daca o lasi in banii ei, sa initieze ea o apropiere, e ok. Dar cum nimeni nu-i da sansa asta, iaca am un copil urlator pentru care toata lumea ma compatimeste. Eu nu-mi fac chiar nicio problema, va socializa si Una in felul ei, atuni cand e pregatita.
Lavi, deja in hamul pentru mers! Wow, felicitari. Pai ce de rochite o sa fluturati voi la plimbare, mai mare dragul!
Editez ca sa adaug ca la capitolul intarcat sunt perfect incompetenta, de vreme ce noi o sa mergem cu alaptatul pana peste 1 an, cat m-or tine tzatzele. Dar imi amintesc ca demult, cand eram gravida, citisem pe undeva ca sunt niste perioade mai "propice" intarcatului, perioade care au legatura cu evolutia copilului. Erau acolo listate, orientativ, si niste luni cand copilul e mai interesat de lumea din jur, exploreaza mai mult, e mai activ motric si atunci se lasa prins de altele si uita in mod natural de san. Atunci recomanda autorul articolului intarcarea, usor indusa de mama, care sa-i distraga atentia copilului spre jocuri-jucarii, sa-l stimuleze, astfel incat intarcarea sa faca ceva mai firesc, fara o trauma pentru bebe. Acum mi-e teribil de necaz ca n-am salvat linkul respectiv, dar promit sa scotocesc netul mai pe seara, poate regasesc informatiile. Cel mai interesant ar fi care erau perioadele alea identificate de cercetator... Desi cred ca fiecare mama care-si cunoaste bine copilul ar putea avea incredere in intuitia ei si ar putea vedea cand e momentul sa incerce o intarcare "blanda"...
mamii spune:
Lia Ale acum reuseste sa se intoarca pe toate partile numai ca nu are asa de mult loc ca in patul lui mami si a lu tati ..ntz ntz ntz grea viatza....Plus ca (virgula) cred ca se trezeste urland de la dinti.Si atunci cand se trezea normal e ca un robot in 2 secunde e in picioare
liadorian spune:
quote:
Originally posted by mamii
Lia Ale acum reuseste sa se intoarca pe toate partile numai ca nu are asa de mult loc ca in patul lui mami si a lu tati ..ntz ntz ntz grea viatza....Plus ca (virgula) cred ca se trezeste urland de la dinti.Si atunci cand se trezea normal e ca un robot in 2 secunde e in picioare
Pai imi inchipui ca in patul vostru o ducea boiereste. Stiu cum ma trezesc eu dimineata, dormind pe-o dunga iar Una e tolanita pe diagonala, scumpa mamii invadatoare! Eu una m-am resemnat... Am incercat in cateva seri s-o alaptez, s-o las pana adoarme bine si s-o transfer in patul ei. Asta peste noapte, dupa 12, ca primul somn si-l face la ea in patut. Dar am terminat amandoua plangand isteric - ea ca se tot trezea cand incepeam operatiunile de trasfer, eu fiindca mi-era somn si voiam nani! Asta e...
Catit dintisori are Ale acum?