Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (55)
Raspunsuri - Pagina 7
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
Vasari spune:
Mihuta, pe mine ma intereseaza lista, sau macar succesiunea alimentelor. Eu am avut ceva alergii la diversificare si am ceva emotii la Maria.
Eu nu as fi vrut sa incep cu morcovul pentru ca este mai dulce decat restul legumelor.
Alina si Maria - 3 NOV 2007
Primul orice
_
Sa traiesti pe Pamant poate fi scump, dar include o calatorie gratuita in jurul Soarelui in fiecare an.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/RAMONELLA/RAMONELLA.jpg)
RAMONELLA spune:
Andra felicitari pentru rostogolire.Da ati fost penultima,mai este una care inca nu s-a rostogolit,face numai jumate de rostogolire,si asta numai pe masa de infasat...bun loc si-a gasit...
Duminica trecuta si-a bagat prima data piciorusul in gura.Am observat ca-i place mult sa stea in body.De abia astept sa vina varaaa,sa aiba mai multa libertate de miscare.
Azi am fost la mall toata dupamasa,nu a dormit de la 1 jumate si am ajuns la 7 acasa...am crezut ca baga un concert...dar nu...a durat putin pana a papat,vroia numai ceiut,dar pana la urma am prostit-o si in timp ce-i dadeam ceiut,i-am bagat bibe cu laptic.Si a papat si a adormit.
Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)
Poze
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=483dfce8d8617b598d6e04&skin_id=701&large" target="_blank">Montaj
Povestea nasterii
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bb_yasmi/bb_yasmi.jpg)
bb_yasmi spune:
heellloo
ramo, ce ma bucur sa vad ca esti activa din nou!!!
andra, felicitari pt rostogolirea evei!!!
dany, am vazut ca intrebai de spanac, eu i-am dat iasminei si ancaD am vazut ca i a dat mariei.
iasmi a mea papa ffff bine ( ca si pana acuma!!). am reusit sa ii scot o masa de lapte si mai are doar 4-5 mese/zi ca noaptea doarme neintoarsa de la 20.30 pana dimineata la 7-8 cand papa si doarme in continuare!!! aaaaa...si a de ieri a inceput sa o ia de-a busilea... dar cu spatele!!!
deci in cateva zile cred ca o sa "intoarca macazu"
.................................................................
Cea mai fericita sotzie si mamica!!!
Cerul ne-a trimis un ingerash sa ne descreteasca fruntile si sa ne lumineze viata!!! !!
..................................................................
mami si bubulina
IASMINA ALISSA 31.10.2007
http://porcusorul.com/porcusor/mic/bb_yasmi
![](images/user_woman.png)
mihuta spune:
Si eu am avut aceeasi surpriza (neplacuta) cu pasarile de curte. Am intrebat o prietena cu ceva antene in mediul rural si mi-a spus ca taranii cumpara pui de carne si ii hranesc cu concentrate. Doar "rachetele" se hranesc cu porumb, si din alea cica n-ai ce alege.
Hmm, "tarile" mele sunt departe, una in Dolj cealalta in Maramures dar sincer nu mai bag mana in foc pentru nimeni....
Din cartea cu alergii:
- metoda de introducere mie personala mi se pare prea greoaie, fireste, este vorba insa de copiii cu potentiale alergii (nu numai intolerante, cum avem multi), deci pentru cei cu risc de soc anafilactic sigur ca se merita :
1.inaintea introducerii unui nou aliment unui copil care a demonstrat anterior orice fel de tip de reactie alergica, aplicati alimentul pe obrazul copilului. Asteptati 20 de minute sa vedeti daca apare roseata la locul aplicarii. O zona inrosita ar putea fi un semnal de avertizare timpuriu inducand eliberarea histaminei si probabil un raspuns alergic la aliment.
2. daca nu apare nici o zona inrosita, aplicati un pic de mancare la limita exterioara a buzei de jos a copilului (nu in gura). Daca nu apare nici un raspuns (inrosire, umflare sau iritare indicata de bebelusul care freaca zona respectiva)- hraniti copilul cantitate mica (jumate de lingurita sau mai putin). Observati copilul cu atentie pentru 4 ore.
3. Daca nu apar reactii adverse, puteti hrani copilul mai mult (de la jumatate la o lingurita intreaga) din alimentul respectiv
4. daca nu apar reactii adverse in urmatoarele 4 ore, mai puteti oferi 1-2 lingurite
5. Urmatoarele 24 de ore sunt pentru monitorizarea rectiilor intarziate, care pot include somn nelinistit, iritabilitate sau reactii alergice clare
6. daca nu se observa reactii adverse , introduceti cantitati un pic mai mari in ziua a treia. Oferiti in final bebelusului ce cantitate vea din alimentul respectiv
7. Ziua a 4a este a 2a zi de monitorizare, nu se da alimentul respectiv, se monitorizeaza bebelusul pentru posibile reactii intarziate
8. daca dupa cele 4 zile nu apar reactii alergice, puteti considera ca alimentul este sigur pentru consum. Repetati pasii pentru urmatorul aliment
Observatie personala : eu am sa las 3 zile pentru primul aliment, dupa care 2 zile cred ca e suficient. Sincer nu ma astept sa aiba reactii alergice, eventual de intoleranta.
Autoarea recomanda introducerea carnii rosii rapid in alimentatia sugarului care a fost hranit 6 luni la san, intrucat fierul hemo este mult mai usor absorbit decat cel din plante. Ea explica acest lucru prin faptul ca oamenii au mai multe enzime digestive care sa digereze alimentele din sursa animala decat cele vegetale. Carnea se poate tica si fierbe in putina apa, apoi facuta piure. Pentru cei care vor sa inceapa cu cereale (cartea e din SUA) recomanda introducera cerealei pue, preferabil facuta acasa (orez sau fulgi de ovaz sau de secara pisati in rasnta de cafea sau in blender) pentru ca cerealele gata de consum au multe alte ingrediente.
De altfel recoamda cu caldura mancarea facuta in casa (retete gasite pe google cu cautare "homemade baby food" pentru un control exact al ingredientelor.
In ceea ce priveste fructele si legumele,recomanda sa fie oferite doar prelucrate termic in primele luni : curatate, fara samburi, fierte pana se inmoaie si apoi facute piure in blender cu putina apa.
De la 6 la 9 luni :
cereale : orez , mei (millet)
vegetale (gatite) : nap (yam), cartof dulce, dovleac (squash), morcov, sfecla, broccoli, cartof, fasolse verde, varza
fructe (gatite) : para, piersica, banana, caisa, nectarina, afine
Carne si alternative : curcan, miel
Lactate : lapte matern sau formula xu cazeina hidrolizata
De la 9 la 12 luni :
cereale : orz, secara, ovaz
legume: sparanghel, avocado, conopida, varza de Bruxelles
fructe: pruna, ananas, struguri, mar, cranberry, stafide
carne : pui, vita, vitel
lactate : la fel
De la 12 la 24 de luni :
cereale : porumb, grau, altele
legume : mazare, spanac, rosii, telina, castravete, salata verde, ceapa, usturoi, fasole, alte legume, soya' legume crude
fructe : citrice, capsuni, mure, zmeura, pepene, mango, smochina, curmala, cirese, orice fruct crud
carne si prod animale : porc, sunca, oua (unii recomanda sa se astepte pana la 2 ani cu oul)
lactate : iaurt simplu, lapte integral, branza de casa, branza alba
altele : seminte de susan, de in, ulei din seminte : canola, floarea soarelui,
Dupa 2 ani:
cereale : toate
legume : toate
fructe : toate
prod animale : peste si fructe de mare
lactate : toate, incluzand inghetata
altele : alune, nuci, ciocolata, seminte (unii le recomanda dupa 3 ani, alaturi de peste si fructe de mare
mami de Sophia
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ancadragoman/ancadragoman.jpg)
ancadragoman spune:
quote:
Originally posted by RAMONELLA
Salutare!!!
Ancutz cand ati aparut si voi pe prima pagina???Ca n-am fost pe faza...Era sa ma ratez si pe mine,daca nu era Victo.
Ramonel,mami deBea(08.11.2007)
Poze
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=483dfce8d8617b598d6e04&skin_id=701&large" target="_blank">Montaj
Povestea nasterii
am aparut imediat dupa ce am scris povestea nasterii si stai linistita ca si pe mine m-a anuntat cineva ca nu vazusem
![](icon_smile_big.gif)
anca
![](mamica.gif)
![](bibe.gif)
poze si filmulete
povestea nasterii
Votam dinnou la concursul"Clipe de viata 2007"
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=6" target="_blank">babuta si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=25" target="_blank">la 37 de saptamani
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ancadragoman/ancadragoman.jpg)
ancadragoman spune:
si eu i-am dat Mariei spanac si nu a patit nimic,doua zile la rand ,in prima zi cu branzica si in a doua zi cu carnita si morcov.
BB tot e ceva ca merge si inapoi
anca de
Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=6" target="_blank">babuta si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=25" target="_blank">la 37 de saptamani
Aralia spune:
quote:
Originally posted by adra_bell
Buna!
Mihuta, da, incepem in jurul datei de 14, nu fiindca face fix 6 luni, dar noi avem botezul pe 10 mai si asteptam sa treaca agitatia de dupa botez.
Oscilez intre a incepe cu suc de fructe la 10 sau legume la 16. Sincer as incepe cu fructe, dar incep cu mar si cu ce continui? Pana apar fructele bio, de la tarani, mai este ceva...
In fine, mai am timp sa ma gandesc, va urmaresc pe voi, pe tine si pe Alina si ma mai inspir.
Inimioara mea
adra_bell siEva-Elena (14 nov 2007)
Nu sunt fructe bio la tarani...stropesc astia cu insecticide pana nu mai pot...doar daca ai tu sursa sigura, ceva rude.
Aralia
![](mamica.gif)
5 Nov. 2007
POZE
www.youtube.com/watch?v=fHuyBOXikpM" target="_blank">Alexia in centrul de activitate
Copacul De Hartie
Dar din dar se face rai: Ajutati-l pe Stefanel!
ancadragoman spune:
Am pus si noi pozici noi de aiciincolo
anca de
poze si filmulete
povestea nasterii
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bb_yasmi/bb_yasmi.jpg)
bb_yasmi spune:
quote:
Originally posted by ancadragoman
Am pus si noi pozici noi de aiciincolo
ancade
poze si filmulete
povestea nasterii
wowww!! super, super, super frumoase poze!!! maria e o frumoasa!! ptiu-ptiu ce ochi frumosi are!!!!
![](olala.gif)
![](pupic.gif)
![](pupic.gif)
![](pupic.gif)
Cea mai fericita sotzie si mamica!!!
Cerul ne-a trimis un ingerash sa ne descreteasca fruntile si sa ne lumineze viata!!! !!
..................................................................
mami
![](vampa.gif)
![](copilas.gif)
![](zana.gif)
http://porcusorul.com/porcusor/mic/bb_yasmi
pet.cost2005 spune:
alina - erboristeriile vand produse naturale, din plante ... ceva gen plafarul romanesc. Nu am auzit sa vanda prod. biologice.
adra - felicitari pt. rostogolire si pupice "gimnastei"!!!!!!
bb - si noi mergem de-a busilea, da' inapoi ca racul .... bine, nu merge mult, face vreo 2-3 pasi ...
Noi in schimb avem mari probleme cu "strainii" adica orice persoana in afara de mama si tata ... e "salbatica" rau ... cand are toane plange de mama focului la orice pers. care se apropie de ea ... oooofff ... Si azi a avut o astfel de criza de plans cu o prietena de-a mea. Si ai vostri sunt asa de ne-sociabili? Pai cand om merge in Ro si or navali toate neamurile pe ea sa vezi! O sa stam numai intr-un plans continuu ...
************************* Petronela si
Silvia