Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (55)
Raspunsuri - Pagina 5
SufletDInger spune:
sanduta, nu sunt de acord cu sarea in mancarea bebeilor inca, asa e in schema postata de tine. apoi biscuitii cred ca se dau mai tarziu de 4 luni.
www.Satmarean-Alexiss.piczo.com
http://b1.lilypie.com/3q8rm7.png
Ajuta-mi animalutul sa creasca http://www.sacrescmare.com/animalut-Chichi
mariussimiuc spune:
Helau!
Supa de zarzavat se "imbogateste" in fiecare zi cu cate o lingurita de carne,fiarta separat de legume.Dupa aproximativ 2 saptamani sau dupa ce s-ajuns la 50g de carnita se poate adauga si zeama de la carne.
Ideea cu introducerea treptata a alimentelor este sa se obisnuiasca stomacelul lor cu ceva nou si sa se testeze toleranta fata de ele.Daca se vor introduce mai multe alimente odata nu se va sti ce anume a produs "deranjul".
Cand viata iti ofera lamai fa-ti o limonada...Cand viata iti ofera un pic de sare fa-ti o Margarita...
sanduta spune:
Nici eu nu am pus sare. Dar am spus fiecare isi face schema ei de diversificare cum vrea, dar pentru ideea cu legumele si ce introducem si cand am postat acele scheme. Eu nu pun sare in supica.
Sanda si voinicul ei, Cezar Rares
Poze Cezar
sanduta spune:
Am dat 4 exemple, prima e cu sare in supica, cu care eu nu sunt de acord dar in rest e bun exemplu, iar ultimul e cu zahar care iarasi nu imi convine. Dar eu m-am inspirat cam din fiecare cu cate ceva, pt ideea cu ce trebuie dat si cand. V-am prezentat mai multe exemple pentru ca consider ca cu cat stim mai multe cu atat e mai bine si ne facem o parere mai buna despre ceea ce insemana diversificarea. Si doctorii pediatrii au pareri diferite. Doctorita mea a spus, citeste toate schemele si aplic-o pe ceea care iti place tie cel mai mult.
Poze Cezar
RAMONELLA spune:
Salutare!!!
Scheme cu diversificarea sunt multe.Eu zic ca fiecare face cum crede ca e mai bine pentru copilul lui.
De fapt nici eu n-am inceput dintr-o data,la inceput i-am dat suculet,apoi pireut...acum ii dau mai multe,dar poate inca nu s-a obisnuit.Eu carnita i-am pus in supica cam dupa o saptamana jumate,si asa,o bucata cam cat un deget de lunga,si cam de un cm de lata.Si am taiat-o in bucatele mici.Nimeni nu mi-a zis ca trebuie fiarta separat.Si pediatrul mi-a zis sa pun ulei de floarea soarelui.3 %.Eu pun o lingurita.Am intrebat si de sare.A zis ca daca papa fara sare sa nu-i pun.Daca nu papa,sa-i pun.Am auzit ca multi copii care nu mancau inainte,dupa ce li s-a pus sare in mancare au mancat.
Eu cred ca cel mai bine cand se incepe diversificarea,e sa se intrebe un pediatru,care iti spune in functie de copil ce si cum.
Ancutz cand ati aparut si voi pe prima pagina???Ca n-am fost pe faza...Era sa ma ratez si pe mine,daca nu era Victo.
Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)
Poze
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=483dfce8d8617b598d6e04&skin_id=701&large" target="_blank">Montaj
Povestea nasterii
SufletDInger spune:
am priceput, vorba aia cate bordee atatea obicee. vorbesc la general, oricum fiecare face cum crede ca e mai bine pt piticotul ei, orice s-ar scir si s-ar zice. numai ca uneori simtim nevoia sa cerem pareri. sper ca nu te-ai suparat.
www.Satmarean-Alexiss.piczo.com
http://b1.lilypie.com/3q8rm7.png
Ajuta-mi animalutul sa creasca http://www.sacrescmare.com/animalut-Chichi
sanduta spune:
Adevarul e ca atunci cand am o nelamurire caut sa citesc cat mai multe pareri, dar totusi daca o mamica spune ca asa a facut ea, mi se pare ca e mult mai bun sfatul decat un articol. Cateodata ma si zapacesc si nu mai stiu cum e mai bine sa fac, dar prichindelul asta mic ma rezolva repede, trebuie doar sa fim atente la copilasii nostrii, ei ne spun ce e mai bun pt ei.
In legatura cu sare e cam aceeasi poveste ca si cu zaharul. Adica daca e diluata nu e asa de periculoasa. Insa eu spun ca daca merge fara, atunci o sa mergem fara. Este adevarat ca unii copilas nu le place pireul de legume fara sare si ca sa ii faca sa manace (lucrul care este mult mai important decat daca are sare sau nu) se pune sare. Eu asa vad lucrurile. Poate pana la urma ajungem la vorba lui soacra mea: Ce nu am copii sanatosi??? si ei au mancat detoate inca de la 4 luni. Si stau pe olita de la 6 luni. Si ce crezi ca tie maicata ti-a tot dat iaurt de casa si branza de vaca de casa, iti dadea ce avea facut de mancare, daca era fasole boabe aia mancai.
Vreau sa spun ca mama mea, ne-a spus, mie si lui sora mea ca ea ne-a dat supa de legume cu carne de pui pana la 1 an la amiaza si dimineata la 10 mar cu biscute si seara gris sau orez cu lapte.
Poze Cezar
sanduta spune:
Acum ma laud
Am facut azi prima mea branzica de vaca de casa. A iesit usor. Sincer sa va spun eu am gustat-o insa nu mi se pare ceva deosebit la gust ca ceea pe care am cumparat-o aseara din magazin. Oricum pt inceput ii dau din asta de casa, tot cate o lingurita iar cand am ajuns la toata cantitatea o sa-i dau din aceea cumparata. Eu sunt o lenesa de felul meu mai bine cumpar.
Nu face cineva si sa o vanda???
Poze Cezar
sanduta spune:
Am o intrebare.
Eu mi-am depus dosarul pt indemnizatia de crestere luna trecuta prin 8. Cum aflu cand imi baga banii pe card?? Ma duc si i-au extras de cont?? De obicei dupa ce perioada incep sa vireze banii??? In luna urmatoare???
Multe intrebari
Poze Cezar
RAMONELLA spune:
Asa e,cate bordee,atatea obicee.Parca deja sunt prea multe articole si ne zaapacim de cap.
Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)
Poze
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=483dfce8d8617b598d6e04&skin_id=701&large" target="_blank">Montaj
Povestea nasterii