Strumfi de iulie-august 2007 (77)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Luna, multumesc si eu ptr retete, astazi o voi incerca pe prima,sper din suflet sa-i placa:

Ca tot vb despre mancarica pasata, eu as vrea sa va intreb, care e problema daca ii dam si dupa 7 luni pasta?Ok, stiu ca "se invata" prost, si eventual mai tarziu accepta greu hrana sub alta forma, dar...asta e singura problema?
Mie una, imi este frica sa-i dau pasat, stiu ca suna aiurea, dar ma ingrozeste gandul ca -ar putea inneca,(are doar 2 dintisori jos) plus ca de cate ori am incercar(de doua ori),si-a facut greata, a inceput sa lacrimeze, parca se ineca, si in final, a refuzat mancarea.

Fetelor voi le dati suculet de fructe sau legume copiilor?
ma refer la cel facut in casa, stiu eu, combinatii diverse din fructe si legume?
Eu am incercat in repetate randuri sa-i dau suc, ba din canita, biberon, lingurita, si il refuza categoric, ca si apa de altfel!
Tzitzi sa traiasca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

buna dimineata,

luna, multumim pentru retete. eu am o nedumerire. daca e in ulei pe foc, nu se cheama prajit? nu e nicio problema?
apoi, fetele, de unde luam in bucuresti lapte condensat?
apoi, putem sa punem condimente gen patrunjel, marar, busuioc, cimbru etc?

si nu inteleg ceva. cand ziceti ca mananca 220 de grame, cum cantariti? ca eu am cantarit odata niste cereale si ieseau vreo 60 de grame, dar ar fi umplut un borcanas de 125. so, cum masurati? cu cantarul de bucatarie? cu borcanasul?

si poate nu sunt destule intrebri, mai am una: ce inseamna cand ziceti voi o masura de cereale? ca eu nu am gasit in nicio cutie de cereale vreo masura. ce inseamna o masura? o lingurita? o lingura? sau?

am pus poze noi pentru cine are timp.

Petra cu mica broscuta Alma (20.08.2007)

broscuta gargarita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

Neata,

S-a deschis coffee-shop-ul, va rog poftiti .

Anto, mamica de Sonia ( 22iunie 2007) siwww.flickr.com/photos/10611598@N04/sets/72157601053655009/" target="_blank">Victor (8 octombrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

neata petra,
hai sa incerc sa raspund eu un pic, din ce stiu eu, asta nu inseamna ca e litera de lege.

quote:
Originally posted by aylin_tarcan,

apoi, fetele, de unde luam in bucuresti lapte condensat?

de la supermrket cred, aici se gaseste la sectia de lapte uht.

quote:

apoi, putem sa punem condimente gen patrunjel, marar, busuioc, cimbru etc?

da, dupa varsta de 10-12 luni.

quote:
cand ziceti ca mananca 220 de grame, cum cantariti? ca eu am cantarit odata niste cereale si ieseau vreo 60 de grame, dar ar fi umplut un borcanas de 125. so, cum masurati? cu cantarul de bucatarie? cu borcanasul?

daca ai cantar, asa mi se pare cel mai corect; eu nu am cantar si ma orientez "la ochi", dar sonia mananca binisor si pe de alta parte daca nu vrea, nu mananca si pace, asa ca degeaba as cantari.

quote:
ce inseamna cand ziceti voi o masura de cereale?

eu folosesc masuricea de la laptele praf. dar de exemplu, cand ii fac cerealele cu lapte, pun cereale pana cand se ajunge la o consistenta semi-solida, care tine bine in lingurita; insa cand pun cereale in biberonul de lapte, numai cat sa schimbe un pic gustul, atunci pun 1-2 lingurite/masurici.

Anto, mamica de Sonia ( 22iunie 2007) siwww.flickr.com/photos/10611598@N04/sets/72157601053655009/" target="_blank">Victor (8 octombrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

anto, merci pentru raspuns. o sa caut si eu la supermarket sa vad daca exista si la noi (lapte condensat).

la cereale, si eu ii fac asa, sa fie o pasta. oricum depinde de la cereale la cereale. de exemplu poate sa intre 60 ml lapte la o lingura de cereale, sau 60ml la 3 linguri. daca ma iau dupa ce scrie pe cutie, si anume o portie de cereale ar fi cam 5-8 linguri cred ca ar iesi o cantitate industriala. eu ii dau pana in 3 linguri si abia le mananca si pe alea. iar fructe mananca un borcanas de 125g. mai mult nu. legume, cateva lingurite pacalite cu banana.

Petra cu mica broscuta Alma (20.08.2007)

broscuta gargarita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamii spune:

buna dimineata si de la noi!
Am sa incerc sa raspund si eu pe aici

nikole il poti invata pe albastrel sa manance cu biscuiti!Banuiesc ca au japonezii biscuiti deaia care se inmoaie imediat.Ale nu s-a inecat niciodata dar si daca doamne fereste se inneaca cu o gura de apa cred ca se topeste imediat biscuitelul. Mai incolo cred ca va fii si mai greu sa ii dai mancare solida( parerea mea).Am vazut mamici care dadeau sucul de fructe ( facut in casa) indoit cu apa ca sa fie mai lichid, am incercat si eu la ale dar a fost un esec asa ca mai astept.Si apropo poate treci mai des pe aici

Luna multumim frumos de retete am sa ii fac si eu lui ale!Vroiam sa te intreb ce tip de unt cumperi fara sare .Cum se numeste??Poate gasesc si eu aici.

aylin eu mancarea o pun din ochi nu prea cantaresc.Acum la retelele Lunei ma gandesc sa achizitionez un cantar deala de bucatarie..Nusu om vedea

Si acum ca upgrade-uri sa stiti ca nici alex nu face prea mulet lucruri adica in afara de faptul ca merge f bine nu prea zice mare lucru face cand vrea bravo si fffff rar pa dar cum zicea si luna cand ii zic te prind te prind fuge si rade deci de inteles intelege da e mai lenes la 'vorbire' sau sa ii zicem HOTZ?!

mami de www.flickr.com/photos/11788157@N02/" target="_blank"> Alex

www.flickr.com/photos/25237392@N04/" target="_blank"> Alex 8-9 luni

povestea nasterii lui bebitz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefania_97 spune:

Neata fetelor,

Noi am inceput antrenamentul de dormit din nou, dintii ne-au dat peste cap programul. Inafara de somn toate bune si frumoase.
C mananca de 4 ori pe zi. Mai astept vreo 2 saptamani sa ii introduc a 5 a masa. Nu mananca mult dar eu sunt multumita.
Monicafelicitari!!! Sa ai o sarcina usoara si un bebe sanatos!!! Iti admir curajul.
Nikole bbelusii can se ineaca trimit mancare inapoi. Sistemul lor defensiv trimite mancarea inapoi. Si C. s-a inecat de cateva ori. Mancarica vine inapoi cand nu poate trece. Eu am grija sa nu ii dau bucati prea mari dar o mai las sa muste si singurica din banana sau paine si musca nu se joaca.
Ne ducem la intalnirea saptamanala cu mamici si bebici asa ca va dorim o zi buna

stefania mamica Catarinei din 25 aug 2007
http://salexandre.wordpress.com/
http://www.flickr.com/photos/balexandre/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

neatza. ca sa solidarizez cu Petra, raportez k andrei n-a mancat nimic de ieri la prinz, inafara de san. poate nu-i place ce gatesc? dar refuza si iaurtul pe care el il adora de obicei. asta e. sper sa revina la sentimente mai bune, doar ca ma gandesc ca e privat de aportu de vitamine din hrana solida si sper sa nu avem probleme.daca ma duc cu el la dr poate sa-i dea ceva k sa mance? nu cred. si ca sa ma bag si eu in seama vi-l prezint pe elvis reloaded rog a se observa pantalonii trendy cu volane la baza. hehehe.m-am tzacanit de tot.

Paste fericit si oua tari!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunflower1979 spune:

buna ziua!
petra, draga de tine, alma vad ca nu-si schimba "bunele" obiceiuri.e greu cu mancarea asta, dar eu legat de cereale vreau sa-ti spun ca mai mult de 3 masurici nu i-am facut niciodata lui denis. la noi masurica e tot cea de lapte praf (am de la cumnata mea) care ar fi cat o lingura zic eu. dar eu mereu i le fac in combinatie cu un mar/para/juma de banana si un pic de apa sau cu iaurt si iese intradevar destul de mult.
pana astazi si eu ma chiniam cu apa sau sucul, caci nu vroia sa bea prea mult, cel mai bine a fost cu canita normala. dar am luat o sticluta de suc cu un dop din ala pe care il ridici un pic in sus si cand tragi, curge lichidul. zicea si brazuca de asa o sticluta. si sincer, nu i-o mai puteam lua de la gura. a baut o gramada. a baut si apa, dar sucul (mar+morcov+portocala) ii place la nebunie. sucul ce a fost in ea l-am baut eu, desigur; lui i-am facut din fructe.
miki, e tare simpatic elvis andrei al tau. imi amintesc uneori de cheliuta lui de cand era mic...
monica, ne-ai dat o veste minunata si cred ca tuturor ne-ai adus in memorie clipele frumoase din sarcina, de la inceput, cand citeam ce se mai dezvolta la bb in saptamana respectiva, ne laudam la toata lumea si radiam de fericire sau...unele dadeam la rate (eu nu).
denis implineste azi 9 luni si cu vreo 5 zile inainte avea 9 kg. cm nu stiu cati. il iubesc pe zi ce trece mai mult (cum de e posibil?) si el pe mine, stie de "nu e voie" si nu mai face ce nu e voie, dar maraie nervos ca nu-l las, merge in 4 prin toata casa, se uita la babytv si cand ii place o melodie aplauda, danseaza in fund mai la toate, se ridica in picioare daca are de ce sa se sprijine, chiar si de piciorul meu, acum avem un program de masa si somn cat de cat bun, pe care il respectam, dar pe care nu i l-am facut eu, ci doar am interpretat semnalele de foame si somn si am luat masuri. asa ca --trezirea e la 7-7.30
-ne jucam, mergem prin casa, ne iubim si de astea...
-la 9 e micul dejun (cereale cu un fruct)
-apoi strangem masa si iesim la o plimbarica in fata blocului, fara carut, intre 10 si 11.
-la 11 ne culcam, cu putin san, drept somnifer - somnul dureaza cam o ora si jumatate.
-12.30, rareori 13 ne trezim, ne iubim, pregatim papica pt paranz si ori iesim cu tot cu ea pe afara, ori ne mai jucan in casa pana la 14
-14 pranzul (mananca pireuase facute de mine cu orice legume si carne/galbenus) cantitatea nu e uimitoare, dar destul de mult zic eu.
-daca am stat in casa pana acum, iesim afara, la plimbare (necazul meu e ca nu mai sta in carut, se intoarce in genunchi cu fata la spatar si se ridica in picioare, asa ca mereu am marsupiul la mine).
si cu plimbari, cu treaba prin casa, cu ce mai e de facut, se face ora 5, mai tragem un pui de somn de juma de ora (iar un pic de san).
-19 masa de seara (cereale cu iaurt, sau branza cu banana, piure de cartofi cu dovlecel si iaurt mult...deci ceva usor)
-apoi ori pe afara, ori baita, ori cu tati daca eu am treaba
-la 21 somnicul de noapte (cu san). doarme bine, pana pe la 5 dimineata, dar am avut vreo 2 saptamani cand a mancat mai mult ca ziua, de aveam dimineata niste sani...nici nu-i mai gaseam...deci la 5 mananca, adoarme si reluam...
nu stiu ce sa va mai zic; face kk de 3 ori pe zi, cam asa, nu e cuminte, dar e copil normal, cu energie si dornic de explorare.
eu ma felicit ca nu tip a el, incer sa-mi pastrez calmul si cand imi da de bucurie peste castronul cu mancare si-l rastoarna, si cand sare din pampers cu fundul muradr de kk si se aseaza pe lenjeria proaspat schimbata si cand se loveste, ca deh, asa-s copiii si daca tip, asta voi primi inapoi mai tarziu.
am scris o gramada si tot ar mai fi de spus, dar ma opresc aici. poate mai tarziu, intr-un alt mesaj, poate mai pun si poze...
va pupacesc!

Cristina, mami de superbaietel Denis Stefan (30.07.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Repede sorb si eu din cafeaua oferita de Anto, si va zic si ultimele noutati.

Prima reteta a Lunitzei, a avut un succes nebun la mine si sot...am mancat amandoi din mancarea copilului, care nu a binevoit manca mai mult de fix 4 lingurite...
restul l-am mancat noi, si serios ca e super bun...mi s-a parut un pic greu insa, poate de asta s-o fi saturat cu doar 4 lingurite!?

Mamii, ii dau bisvuitei de aiai ce se topesc in gurita, si ii mai dau si niste bilute mici, pe care il vad ca le distruge in ai 2 dintisori pe care ii are, dar nu-ti spun de cate ori i-am bagat degetul copilului in gura sa-i scot biscuitele ca mi se parea mie ca a muscat prea mult...
mi-e frica groaznic de innec desi m-a mai calmat explicatia Stefaniei.
Sucul asa i-l dau indoit cu apa, dar nu il accepta de fel, astfel ca mai astept...nici apa simpla nu o bea, desi am incercat si cu apa plata de care bem noi, si cu apa speciala ptr copii, ba mai dulce, ba mai acra, ba nu's mai cum...

offf, tre sa plec la munca in juma de ora, va pup, mai vb...
aaa...am vazut poze de bebe Andrei, mai Mychy , frumos raaaau baietelul tau latin...

Mergi la inceput