Strumfi de iulie-august 2007 (77)
Raspunsuri - Pagina 18

Luna1 spune:
Aylin eu seara ii dau iar mancarica gatita, adica ceva diferit de pranz insa mancarica. Iar gustarea de la 3-4 sa fie micuta pt a manca pranz. In plus laptic eu ii dau dimineata simplu la 6 (daca nu bea din bibe dai din canita cu cioc) si seara la 8 inainte de somnic. Ai incercat diferite tetine, ai vazut ca astea au numere, eu folosesc no 4 de la avent. Referitor la Franta ai un nr de tel unde te putem gasi acolo? Alma va fi cu tine?
Luna, mamica de www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3960" target="_blank">Adelise Cezara(11.08.2007) si www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3882" target="_blank">Cosmin (30.07.2001)

aylin_tarcan spune:
mai vroiam sa zic si am uitat ca nu ma prea pot tine de program de masa pentru ca e o problema si cu somnul. cand e obosita nu mananca, dar nici nu vrea sa doarma. si cum nu doarme mereu la aceeasi ora oricat m-as stradui, se duce pe apa sambetei si programul de masa. in general are 2 somnice pe zi, unul cateodata, si alea difera de la juma de ora la o ora si ceva.
ne mai luptam si va tinem la curent. oricum, am dedus din ce ziceti voi ca pot sa ii dau mancaricile de care ziceam mai sus. si mai asteptam retete pe blog.
Petra cu mica broscuta Alma (20.08.2007)
broscuta gargarita

aylin_tarcan spune:
am incercat si din canita cu cioc, dar nu vrea. am schimbat laptele acum, sa vad poate ii place mai mult.
alma nu va fi cu mine, pentru ca eu plec cu serviciul. un nr de tel, da. telefonul meu personal. e pe mailul comun. mi-ar palcea sa va vad. poate ne vedem in weekend.
de tetine, eu am mai incercat. o sa vad poate gasesc nr. 4 de la avent. o sa incerc si de cauciuc, ca la suzete nu au avut succes alea de silicon. poate poate.
broscuta gargarita

violetan spune:
Aylin, iar ti-am vizionat albumul. E dulce rau alma!!! Si pare f bine dezvoltata, nu pare deloc slabutza!!! Sa-ti traiasca, sa fie sanatoasa!
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
http://community.webshots.com/user/violettan71

aylin_tarcan spune:
violeta, asa e, nu pare slaba. are falcute, bulanase etc. multumim pentru laude. o sa pun poze noi azi sau maine.
prima oara, cand am dezbracat-o, pediatrul a zis ca nu e deloc slaba, apoi a cantarit-o si a calculat si a zis ca e sub cu un kil.
mai rau e ca e si micuta. si zau ca nu stiu din ce are bulanasele, ca doar stiu cat ii intra in stomacel. si mai am o nedumerire. cacalici face si nu stiu din ce
broscuta gargarita

claucia spune:
Lunita, Violeta, multumim pentru aprecieri.
SI eu tot nr 4 de la Avent folosesc, insa ii mai dau seara cu tetina cea cu taietura si cu I, II, III pe ea - ii dau cereale - o masura sau 2 in bibi de seara. Si pare ca doarme mai bine, plus ca sunt mai gustoase. Dar cu nr 4 papa laptic.
Si ea are seri cand nu a vrut laptic. Ca de ex aseara. Si ca sa manance totusi ceva, i-am dat Night Pap de la Hipp. Dar o mai pacalesc cu cerealele de la Humana ca tare ii plac. Dar in majoritatea serilor si diminetilor tot vrea.
Si Ale a mea are programul de papa cam ca Adelise (pe care am admirat-o in leagan, mmmmm, ce papusa) insa seara - adica la 6 nu prea mananca papica gatita, nu prea mai am nici ce nici inspiratie, ma scot cu cereale, fructe, iaurt, dovlecei etc. Cand o sa pape cu noi la masa ma tem ca o sa cam manance salata cu gratar de pui ca n-am dispozitia sa mai si gatesc...eh, nici chiar asa dar nu e departe de adevar.
Pup
Clau si Alessia Maria 13 iulie 2007
printesa mea Alessia

nikole spune:
Ohaioooo si de la noi!
Grea meseria de adult!
Casa, copil, servici, si ...iar de la capat...parca mi-e dor de-o iesire, de-un flirt(cu omul meu), de-o plimbare ,de una alta...
dar nu-mi ajung 24 de ore
drept urmare, si pe aici am trecut cam rarut, insa am mai citit pe sarite, si am admirat si doua strumfite superbe:Adelise si Alma
Noi suntem bine, eu mi-s f obosita desi nu lucrez f mult, al meu sot se descurca admirabil cu Albastrel, iar eu sincer sunt in culmea fericirii ca-l vad atat de responsabil si iubaret,incat nu mai zic nimic cand ajung de la munca si e livingul cu susul in jos, peste tot numai reviste rupte , vreun pampers sub sofa, linguri peste tot, jucarii, piane, etc...
le strang repede si in pat cu mine...
Albastrel papa mai bine, dar nu cat mi-as dori...mananca f bine fructe, iaurt branzica, insa uraste legumele...asa ca ii pun galbenusul in iaurt sau in banana cu avocado...
insa am sa urmez si eu sfatul Lunei, sa vad daca prinde ideea baiatul meu...adik daca nu papa cand e de papat, sanatate, ne revedem la urmatoarea masa.
Pana acum, daca nu manca pranzul(ca aici e buba) ii dadeam titi si biscuiti, sau mai stiu eu ce fruct, numai sa il vad ca mananca ceva...
in rest...mergem binisor pe langa sofa,insa nu mergem in 4 labute, nici macar nu se ridica bine, incearca el, da pica la loc, asa ca se taraste ca ramutza, dar se taraste cati metri patrati vedea in fata ochisorilor.
Stam afara in parculet cu orele si tipa de cate ori vede vreun porumbel sau vreun animalut pe langa el si se agita(nu stiu inca daca de bucurie, nervi, frica) inspre amuzamentul trecatorilor:)...
cam atat de la noi...aici e deja ora 1:50 a.m. , merg si eu la culcare, strumfimea, si ne mai auzim...
Alina a special ptr tine!

Luna1 spune:
Nikole
Repede reteta ca fug la baita:
2 rosii, un sfert de ceapa (aici am fost sfatuita sa bag ceapa si ustouroiul in alimentatie), 225g cartof, 5o ciuperci, 115 g carne de vita foarte slaba tocata, 1 cana cu apa, 1 lingura sos de rosii, si patrunjel, marar sau alte mirodenii.
Se face cruce cu cutitul in rosii, se acopera cu apa fiarta, se lasa 1 min si apoi se decojesc. Se taie in sferturi si se scot semintele. Ceapa se taie fin, se taie si cartofi in bucatele mici, si ciupercile se feliaza. Intr-o tigaie care nu se lipeste se pune carnea si se frige fara ulei si se amesteca pana e toata maronie si facuta, se adauga apoi rosiile, ciupercile si ceapa si se tin 3 minla foc amestecand. Se adauga apoi apa sosul de rosii si mirodeniile. Se acopera si se fierb la foc mic pt app 4o min pana carnea si legumele sunt fierte si moi. Se aduce apoi la consistenta si temp dorita si se serveste. Se poate congela. Se poate folosi ca si sos la paste.
Alta reteta:
50g orez (long grain zice aici) 25 g (2 linguri) mazare congelata, 350 ml formula, 90 g cod (eu cand n-am ideei fac reteta si cu pui), 2 galbenusuri tari de ou.
Se pun orezul, mazarea si pestele intr-o cratita, se acopera cu formula, se acopera si se fierb la foc mic pt 15 min pana cand pestele si orezul sunt facute. Se scoate pestele se rupe in bucatele si se verifica de oase (pestele tb sa fie filet). Se aduaga pestele inapoi la orez si mazare si se adauga si galbenusurile. Se zdrobesc cu furculita pana la consistenta dorita. Se poate congela.
Inca una:
3 rosii,175g dovlecel, 75g ciuperci, 115g ardei gras rosu, 4 linguri sos de rosii,1 cana apa (250ml), mirodenii, paste.
Se decojesc rosiile ca mai inainte (se acopera cu apa fiarta dupa ce s-a facut cruce cu cutitul in ele), se taie dovlecelul si ciupercile, se taie ardeiul gras si se scot semintele, se taie in bucati mici. Se pun toatel legumele intr-o craticioara impreuna cu apa, sosul de rosii si mirodeniile, se fierb app 10 min pana se inmoaie. Se fierb pastele, se scurg. Se amesteca pasta cu legumele si se aduc la consistenta dorita. Se paote congela.
Va pup
Luna, mamica de www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3960" target="_blank">Adelise Cezara(11.08.2007) si www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3882" target="_blank">Cosmin (30.07.2001)

mamiCamelia spune:
Hristos a inviat!
Mi-ati dat si mie ideea cu mancarica seara insa lui Luca asa de mult ii plac cerealele cu lapte seara ca tare mi-e drag cand vad ca termina sticla de 250g... ma mai gandesc. El papa la pranz dar niciodata nu termina portia ( aprox. 220g)... De cateva zile doarme f mult si mananca f bine... creste. Am pus somnicurile lui mai lungi si pe seama vremii de afara ca tare am mai fost si eu somnolenta zilele astea.
Azi a reusit sa se ridice la marginea patutului. Cand sa-l filmez s-a suparat rau ca obosise si a renuntat.
Fetelor copilul meu nu face "pa " chiar daca il stimulam mult cu asta si nici nu a inceput sa exprime lucruri concrete precum "hopa" "papa". Nici nu cere lucruri cu manuta inca. Am vazut ca unii dintre "ai nostri" o fac deja. El priveste lucrurile,persoanele; ce-i drept le studiaza f f interesat...

Luna1 spune:
Camelia nici Adelise nu arata cu mana, nu cere si rar doar face pa insa se minuneaza ea singura de ce poate face mana ei. Nu aplauda insa eu nu vad o problema din asta, o vad ca intelege ce spun insa nu vrea sa faca. De ex daca stau in spatele ei si ii spun "te prrrriiiind!" rade in hohote si se arunca pe burta ca si cum ar vrea sa fuga in 4 labe deci stie ce vorbesc.
Vreti reteta pt inghetata pt bebici? Hai ca vine vara:
Inghetata de banane
2 banane mari coapte bine, feliate
1 cutie mica lapte condensat rece
150 ml iaurt natural
Se pun bananele si iaurtul in blender pana devin pasta, se pune la congelator pana incepe sa se aseze. Se bate laptele condensat pana se ingroasa si se amesteca cu o furculita in compozitia precedenta. Se toarna in formele dorite si se pune in congelator.