Strumfi de iulie-august 2007 (77)
Raspunsuri - Pagina 17

Luna1 spune:
Intru si eu repejor ca e oribil azi la serviciu, muna multa.
Ioana esti belea. Iti zic eu ce se intampla cu sertarele, i le faci accesibile. Adica fie-mea are obsesie cu telecomenzile, ei aveam una mai veche, exact la fel ca cea de la tv, i-am scos bateriile si i-am dat-o ei. Ei bine nu-i trebuie si a invatat care e cea cu care are voie si le vrea pe cele bune. Asa ca inchide sertarele si spune-i ca n-are voie.
Oana asteptam fetita.
Timi tati s-a descurcat super si e inebunit dupa statul cu ea.
Aylin eu pot doar sa-ti zic ce-am facut eu cand n-a mancat mandra mea. Am hotarat ca au dreptate drii cand zic ca nu moare de foame, m-am relaxat (greu de facut e adevarat insa am reusit) am scris pe hartie program strict (pentru ca daca ii dai cate putin din cand in cand vei fi mereu nemultumita cu cat mananca pt ca nu vei stii exact cat a mancat) si m-am tinut de el. Adica pe la 9,30 ii dau micul dejun, mananca bine, nu mananca la revedere, nu vede nimic decat apa pana la ora 1 cand mananca pranz. La fel mananca bine, nu mananca ii dau gustarea la 3 si apoi cina la 6 seara. La 6 dimineata si 8 seara laptic. Atat. Sincer acum mananca foarte bine adica un castron plin cu cereale la micul dejun, la pranz echivalentul la un borcan din ala mare de la HIpp (cel pt 7 luni plus), iar seara la fel. Despre mancare eu am intrebat aici si mi s-a zis sa evit sare, zahar in exces, miere si nuci (alune etc) insa in rest orice. Asa ca ii fac paste cu sos de rosii cu legume, pui cu piure, folosesc unt fara zahar, iaurt natural, smantana etc. Acum mananca de rupe pt ca parerea mea e ca cu cat alergi mai mult dupa un copil sa manance cu atat va refuza mai abitir, asa ca daca ei stiu exact e timpul de masa pai asta facem, mancam si gata ca altfel fac foamea pana la urmatoarea masa.
Nu stiu, eu sunt poate mai stricta putin, insa am observat la primul copil ca fara un program de somn si masa bine stabilit un copil e confuz si nu stie ce se vrea de la el.
Anto pai sa stabilim ceva ca vine timpul frumos si e pacat. In plus i-am zis si lui Mada eu sunt in Franta de pe 25 mai pe 5 iunie. Ai cum sa dai o fuga? Stiu, Franta e mare dar poate vii cand ma vad cu Mada.
Revin
Luna, mamica de www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3960" target="_blank">Adelise Cezara(11.08.2007) si www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3882" target="_blank">Cosmin (30.07.2001)

mychydutza spune:
Petra , ADEVARAT A INVIAT! imi pare rau ca te chinuie Alma. sa stii ca nici Andrei nu prea manaca. abia reusesc sa ii dau 3 mese solide pe zi. cateodata seara plange dupa tzitzi si nu mai apuc sa ii dau mancare. a crescut bine , cred ca are 10 kg si vreo 74 cm, insa mie mi se pare ca mananca destul de putin pt dimensiunile lui. insa atata vreme cat e vesel si nu mi se pare ca are probleme nu ma stresez. o sa manace el candva. e naspa ca alma nu suge. eu in locul tau i-as face neste analize sa vad cum e. poate fata e ok, mai micuta si mai delicata si tu iti faci griji degeaba.
Jadi concediu placut, vreme buna si vant din pupa!subscriu si eu la problema cu mucii!
claucia interesanta reteta cu dovleceii la cuptor!mercic!
Paste fericit si oua tari!!!!

Luna1 spune:
Inca ceva: eu nu ii mai dau la blender caci aici iti zice dupa 7 luni sa nici nu auda pt ca se invata asa. Pasat la lingurita mereu.
Violeta ai pus punctul pe I. Si Adelise se scutura precum ar trece-o un curent, am intrebat si mi-a zis ca daca nu-si pierde cunostinta, daca e ok in momentul acela e in regula. In plus cu prietena mea a carei fetita face la fel am descoperit ca fac asa cel mai mult in preajma eruperii dentare. Adica a mea s-a oprit dupa ce i-au iesit dintii de jos si acum face iar. Nu iti face griji cu greutatea, e in afara graficului insa nu e de ingrijorat caci e ok. Si Adelise e la fel insa suntem toti diferiti iar graficele astea se fac ca o medie si atat.
Jadiiiii .
Mamii vad ca aici e ca la voi, ma bucur sa aud ca tot vestul procedeaza cam la fel. Eu ii dau paste cu branzica, cascaval, noodles cu pui, orez cu pui si sos de rosii. Va mai dau retete zilele astea pt cine vrea.
Luna, mamica de www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3960" target="_blank">Adelise Cezara(11.08.2007) si www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3882" target="_blank">Cosmin (30.07.2001)

mamii spune:
P.s si eu am inceput sa ii fac program cu abatere de maxim jumatate de ora! DAca mananca bine ,daca nu ,nu spunem pas si ne intalnim la urmatoarea masa.Nu mananca in fiecare zi la fel de bine dar nu incerc sa ii dau altceva :) La un moment dat la inceput era shmecher shtia ca daca refuza mancarea mami ii da laptic si intr.o zi nu i-am mai dat
sa fi fost si asta motivul??
mami de www.flickr.com/photos/11788157@N02/" target="_blank"> Alex
www.flickr.com/photos/25237392@N04/" target="_blank"> Alex 8-9 luni
povestea nasterii lui bebitz

mamii spune:
Luna eu vreau retete ca nush ce sa ii mai fac
eu efectiv nu vreau sa ii mai dau pasat Defapt pasat mi.a mancat doar borcanasele Daca ii faceam eu nu manca.Acum ii fac pasat ori cu furculita ori i le tai inainte de fierbere marunt marunt ori pe razatoare.Nu imi refuza nimic.Mananca orice ii pun in manuta.
mami de www.flickr.com/photos/11788157@N02/" target="_blank"> Alex
www.flickr.com/photos/25237392@N04/" target="_blank"> Alex 8-9 luni
povestea nasterii lui bebitz

claucia spune:
Asa-i cu pasatul, si eu sunt de acord. Si eu ii pasez orice cu furculita, mai putin carnea de pui si fructele - ca sa iasa piure.
In rest, dovlecei, morcovi (fierti bineinteles) pasez cu furculita.
Plus ca mananca din manuta biscuiti si chiar o vad ca mesteca. Deh, avem 6 dintisori si sigur sigur ii mai ies inca.
Si ea se scutura de la un timp, ba chiar pune barbia in piept si inchide ichisorii, strange nasucul de parca papa ceva acru. Si daca spui tu Luna ca e in preajma eruptiei dentare mi-e mai clar.
Baga totul in gurita, uda toate bluzele de saliva, se trezeste noaptea de mai multe ori...ce mai, are toate semnele!
Si tinuta de manute sta in picioare insa se balanseaza si nu paseste. Asa ca inca nu o pun sa stea. Mi-a spus pediatra sa nu o fortez sa stea pana pe la 11 luni, bine eu nu as pune-o pana nu vrea ea. cand vrea ea e clar ca are piciorusele si coloana pregatite nu? mai devreme nu am de ce. O sa aiba timp o viata sa tot alerge.
Dar in vacanta in august...sa faca bine sa mearga, avem deja rezervari facute si eu vreau sa imi imbrac fata cu rochite. Altfel stau si ele cand sta in picioare.
Intr-o seara nu aveam ce face, numai eu cu ea acasa si ne-am jucat, am imbracat-o cu diverse rochite si maieuri de vara fara spate si fara body, direct pe piele, si a ras si s-a jucat...uitati aici: http://family.webshots.com/photo/2953661420102256463vuBjPP
Clau si Alessia Maria 13 iulie 2007
printesa mea Alessia

Luna1 spune:
Mamii pai tot asa pasat la furculita. Nu intreg dar nu pasta.

Luna1 spune:
Clau ce fumoasa e Alessia. Mai ales in poza in care flirteaza cea portret. Nici Adelise nu pasea pana sapt trecuta iar acum face niste pasi d'aia enormi!
Am fugit la munca! Dar va citesc ca va tin in bara.

violetan spune:
Clau, ce papushika dulce si ce pozeaza ea!! Ptiu ptiu, sa-ti traiasca!
Luna, aylin
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
http://community.webshots.com/user/violettan71

aylin_tarcan spune:
lunito, asa incerc si eu sa fac. mananca bine, nu mananca, la revedere. o sa incerc sa ma tin mai tare de program. ca e adevarat ca icnercam mai toata ziua sa ii dau papa si era o brambureala. eu eram fericita ca mai intra ceva in burdihan. scot gustarea de la 11 ca sa ii fie foame la pranz. dar daca nu bea lapte din bibe nu stiu cum sa impart mesele. adica ii dau dimineata cereale cu lapte, apoi pranz la 13, apoi sa zicem fructe pe la 16, apoi iaurt sa zicem pe la 18 (cu fructe, cu branza, budinca etc) si seara pe la 20 iar cereale cu lapte. asa, macar 60 ml.
da,da mai vrem retete!
si eu voi fi in franta intre 25 mai si 06 iunie. la paris. careva in zona?
claucia, mychy . alma nici borcanesele de legume nu le mananca.
Petra cu mica broscuta Alma (20.08.2007)
broscuta gargarita