Strumfi de iulie-august 2007 (77)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamii spune:

aylin poate am gresit poate nu dar sa shti ca eu vazand ca ale nu mananca mancarica asa simpla cum ai zis tu la biberon am inceput sa ii gatesc!Adica am introdus 2 3 alimente deodata!Cu siguranta am riscat dar slava domnului ca nu s-a intamplt nimic!Aici exista pasta de bebe dar in principiu cred ca poti cumpara o pasta mai buna gen barilla o fierbi si o tai maruntel cu cutitul sau o frulezi!Mai jos am sa iti scriu cam ce ii fac eu de papica!Aici ai voie sa ii dai ORICE in principiu bio!
Deci ce mananca ale!

Paste cu rosii si branzica mozzarela ( aici e la borcanas)si uneori ii adaug si sunca gen cea de praga.Poate ai sa gasesti la unguri pentru inceput sau am inteles ca la noi se poate da branzica de vaci degresata ( daca ma inteles bine).
Se decojeste o rosioara ( eu o tai bucatele decojita) si o pun la calit in putin ulei extra virgin!Fierbi pasta bine iar apoi adaugi sucul de rosii ( nu te gandi ca iese asa cine stie ce dar e un gust in plus)Eu ii adaug si PArmezan sau de la noi ai putea sa ii adaugi cascaval nu stiu de care poate te ajuta fetele!

Piure
uneori ii fac de cartof cu dovlecel si branzica/ parmezan/mozzarela

Piure de legume supa ( cartof o foaie de ceapa pe care o scot dupa ce au fiert legumele, morcov, dovlece, pastarnac, patrunjel, brocoli, conopida, pasta /orez)Alegi tu ce si cum o faci in ziua respectiva ca sa nu fie mereu la fel.
Am inceput sa ii adaug carnita de la borcanas imi este mai repede mie la mana caci sunt bio si nu arunc restul de carne.Borcanasele cu carne contin doar 30 35% carne!Am inceput sa ii pun cate jumatate de borcanas la inceput nu manca acum cand i-am dat mai multe gusturi a inceput sa manance.

La ciorba am adaugat doar cateva picaturi de lamaie caci aici nu am cum sa ii fac bors.

Daca mai imi amintesc mai scriu ca nu mai stiu.

AAA poti adauga la supa sau la ciorba si o frunza de spanac!:)

EU nu ii mai fac efectiv piure le trec prin razatoare fina si i le dau asa

mami de www.flickr.com/photos/11788157@N02/" target="_blank"> Alex

www.flickr.com/photos/25237392@N04/" target="_blank"> Alex 8-9 luni

povestea nasterii lui bebitz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

Hristos a inviat!
Anto, multumim de cafea! Mamii, multumim de expresso!
Timi, ce haios ai descris faza cu tunsul
Monicabo, felicitari si sarcina usoara, nastere si mai usoara si un bebe sanatos, papacios si cuminte, cel putin la fel ca andreea! Si felicitari din toata inima pentru curaj!
Mada, felicitari pentru dintisor si la multi ani tie!
Nonna, multa sanatate lui andrei!
Aylin, al meu papa si totusi are 8 kilograme la 8 luni jumate. Deci...plus ca despre ce 5 mese vorbim??? Al meu papa doar 3, maxim 4 (bine, mai bea laptik si ceai intre ele), dar totusi are sub greutatea normala. Cat despre agitatie, nici al meu nu sta o secunda. De cand cu mersul de-a busilea nu mai vrea sa faca altceva decat tarat ca rama pe jos. Nici o secunda nu sta locului, probabil de-aia nici nu se ingrasa...eu nu stiu sum sa-i variez papika, pt ca inca papa piureuri si mi-e teama sa-i dau doar strivit cu firculitza, ca daca nu e f fin pasat se preface ca vomita si tusheshte...
Chiar: ai vostri se scutura, asa, ca si cum le trece un fior pe sira spinarii? Al meu a facut asa de vreo 2 ori. Pe mine m-a amuzat, dar dupa aia m-am gandit daca o fi in regula...
A si a zis degete clar de 2 ori, o data mie, o data lui tati in decurs de vreo saptamana. Mama n-ar zice

Pup pup si o zi frumoasa!!

Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
http://community.webshots.com/user/violettan71

Mergi la inceput

violetan cum adica e sub greutatea normala??Ale a avut 8 kile la 8 luni si era mai sus de grafic?!AM graficele bo..

www.flickr.com/photos/25237392@N04/" target="_blank">
Alex 8-9 luni

Mergi la inceput

Pai mamii, am mai scris eu cand vorbeam cu luna (care a confirmat ca laur e sub grafic), asistenta mi-a facut calculul astfel: 3,620 (cu cat s-a nascut; ca din spital a iesit cu 3,410) plus 3 kilograme cat trebuia sa ia in 4 luni plus 2 kilograme in urmatoarele 4 luni= 8,620. El are 8 deci e mai mic cu 620 de grame cel putin fata de greutatea normala. Stii tu altfel? Eu m-as bucura, ca sunt speriata rau cu greutatea asta...

Mergi la inceput

violetan alex s-a nascut cu 4150 si am iesit din maternitate cu 3750in 2 zile si jumatate!Nu stiu ce sa zic aici nu e asa o mare scofala cu greutatea asta atata timp cat nu apar semnale ca nu se dezvolta corect.Mie nu mi-a tinut cont pediatra de ce a avut la nastere...atata timp cat el e in grafice.Am si o schema de la chicco am sa le fac fotografii si am sa ii fac fotografie si celei de la pediatra si am sa le pun in flickr.Eu una nu as fi speriata.eu am fost o slabanoaga toata viata si tati la fel.Inainte si eu ma panicam ca nu imi lua nusu cate grame.Eu zic ca e bine si sa stai linistita pe bune!

Alex 8-9 luni

Mergi la inceput

mai vroiam sa spun ca(virgula) daca tinem cont de greutatea lui alex de la nastere ar fi trebuit sa aiva la 4 luni 8 kile Oare ar fi fost normal??Si mai tin minte ca si anya mai zicea ca in primele luni trebuie sa ia 750 de grame pe luna ( ideal) si minim 500 de grame ( in primele 4 luni) iar apoi 500 de grame pe luna 8 ideal) si minim ( nu mai imi amintesc perfect ) dar parca 300 ?! Fiecare copil are ritmul lui pe bune eu zic sa nu te sperii!

Alex 8-9 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Buna ziua si Hristos a inviat!

Hop si eu pe aici, azi am jumatate de zi de lucru si apoi plecam in concediu, doar eu si sotul ca nu am avut un concediu singuri de 2 ani. Am lasat copiii la Braila (nu l-am intarcat pe Dodo inca si sper sa nu am probleme, el sigur nu va avea ca a inceput sa bea biberon bine doar ca dupa bibe asteapta si tzoanca, sa ia un desert inainte de somn). Am zis ca mergem pana la Viena dar ne-am razgandit si ne-am rezervat la Praga si vom pleca cu masina.

Noi suntem bine, copiii un pic mucosi dar sper sa nu aiba probleme mari. Dodo e bine, inaltut cat trebuie, vreo 9 kile fara un pic in schimb e un puturos, nu merge in 4, se mai ridica dar numai cand vrea si nu paseste. Poate dupa ce ne intoarcem, mergem la kinetoterapeuta sa vedem daca e cazul sa ne panicam. In rest mananca bine, cred ca ar manca si mai mult daca i-am face portii mai mari dar deocamdata nu ma risc, cresterea lui e buna.

Cam atat, poze noi nu avem!

Alea Alea,

Deni & Vlad & Tudor

Mergi la inceput

Multumesc mamii, incerc sa fiu cool, da' nu prea-mi reuseste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

violeta, alma e cu un kil sub grafic. calculul am inteles si eu ca se face asa: cu cat s-a nascut, plus 3 plus 2 si iese cat trebuie sa aiba la 8 luni.

sa stiti ca icnep sa ii fac mancarica. daca nu o mananca nici pe aia eu o las balta. pai mor cand vad ca nu vrea sa manance nimic. ma enerveaza la culme ca nu vrea legume deloc. iar cantitatile pe care la mananca sunt de nou nascut!

Petra cu mica broscuta Alma (20.08.2007)

broscuta gargarita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Buna ziua si de la noi.

Aylin, nici Ale a mea nu a mai vrut sa manance la un moment dat nici o masa de pranz - aceleasi legume in combinatie facute piure. Insa, manca (nu cu foarte mult pofta dar oricum) borcanelele de la Nestle. De aceea, am inceput si eu sa ii fac precum la borcanel: de ex, ea mananca piure de morcovi cu pui (la blender), ii pun un pic de ulei de masline si un strop de sare (stiu ca nu e f bine dar e chiar un strop). Sau mazare cu curcan la borcanel, eu i-am facut mazare cu pui.
Si inca ceva ce a mancat foarte bine: dovlecei fierti (rondele) pusi in cratita, un strat de dovlecei un strat de branzica de casa (eu fac varianta cu 200 ml lapte si 2 pastile de calciu lactic si pe foc on and off pana se alege branzica totalmente) . Pus in straturi la cuptor 10 min cu un pic de ulei si apa. Dupa aceea le pasez cu furculita si mananca cupilul foarte bine.

Am inteles ca la tine problema e mai mare pt ca nu mananca mult din nimic. Uite, de ex Alessia mananca ORICAT piure de fructe cu iaurt natural amestecat sau cu branzica de casa (la blender in cazul acesta sau pasat bine bine cu furculita. niciodata nu i-am dat branzica de casa ca atare, e f inecacioasa).
I-am facut in weekend un piure de fructe - la blender sa traiasca - din un mango, o jumatate de banana, o mandarina si o jumatate de iaurt. A papat de nu s-a mai oprit.
Plus mananca cereale de la Humana (care se fac cu apa) oricand.

Mi-am dat eu seama ca fetita mea prefera dulce (am o colega a carei fetita ar manca numai daca e acru si nici sa vada banana) si mi se pare ok atata timp cat dulcele ei sunt fructe, piureuri de fructe sau cereale si nicidecum ciocolata sau prajituri cu care nici nu o sa ii fac cunostinta prea curand.

Pupici multi

Clau si Alessia Maria 13 iulie 2007

printesa mea Alessia

Mergi la inceput