Strumfi de iulie-august 2007 (77)
Raspunsuri - Pagina 15
![](images/user_woman.png)
aylin_tarcan spune:
neata fetele!
intru si eu ca e mai liber la serviciu ca e multa lume in concediu sa va mai zic ce facem. dar in primul si primul rand vreau sa o felicit pe monicabo, sa ii urez sarcina usoara si un bebe la fel de reusit ca andreea.
de noi ce sa zic, mai am un pic si ma duc la psihiatrii la terapie. alma nu mananca nici acum (desi are opt luni si ceva), de dormit doarme doar o ora max una jumate pe zi iar in rest ne scoate peri albi. daca mi-ar fi spus cineva ca asa de greu imi va fi nu credeam ca se poate. avea 7300 g la 8 luni si doar 68 de cm (desi sotul meu are 1.92). bineinteles ca sunt ingrijorata si cu mancarea, si cu somnul, si cu inaltimea. in rest e vioaie, ca sa zic frumos, sa nu zic ca e agitata si ne freaca ca pe unt. nici slaba nu arata, nici anemica nu pare. dar cu greutatea e sub grafic. mananca numai ce vrea ea si numai pacalita. daca ar fi sa ii dau alea 5 mese pe zi as sta toata ziua cu lingurita in mana. si ce e cel mai de ingrijorat e ca nu papa laptic deloc. daca bea 25 de grame e bine. ii mai dau iaurt pentru calciu dar nu cred ca e o solutie.
asa ca pentru noi bb2....nici nu vreau sa ma gandesc. abia ii fac fata ei.
daca aveti ceva sfaturi pentru mine, va roooogggg!!!!!
de papat papa asa: pe la 9.30 - 10.30 vreo 3 linguri de cereale cu lapte, apoi la pranz nimic (adica vreo 2 lingurite de piure de legume), apoi pe la 5 iaurt sau fructe si pe la 8 lapte de la tzatza. mai incerc eu si cu cereale seara, dar cand merge cand nu merge. si daca merge, doar o lingura decereale, nu mai mult. si cand aud ca ar trebui sa manance nu stiu cate grame, sa bea nu stiu cat lapte......!!!! de aia cred ca nici nu creste. desi, cum ziceam, nu arata a copil slab sau bolnav. dar trebuie sa creasca, nu?
si nu stiu cum sa fac sa doarma si ea mai mult. ea nu atinge 12 ore pe zi de somn.
va pupacesc si iertati-ma ca nu apuc sa citesc din urma sa vad ca mai face strumfaria si ca intru doar sa ma plang
Petra cu mica broscuta Alma (20.08.2007)
broscuta gargarita
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Antoanela23 spune:
Ioana, esti mortala. Pai asa o fi ea, ii place ordinea si tu vrei sa strici fata. Oricum, copiii isi schimba centrele de interes de la o zi la alta.
Sonia nu merge inca in 4, ajunge unde vrea prin rostogoliri succesive si uneori se taraste pe burta ca soldatii. Ia pozitia de mers in 4, apoi se balangane pe loc ca un catel, e asa de haioasa ca-mi vine s-o mananc.
Felicitari pt shopping, ; ti-ai luat hainutze pt noua silueta?
Lunitzo, bafta la serviciu. Lasa asa, sa vada sefu' ca nu-i usor sa-ti gaseasca ramplasanta (ai vazut ce furculision ti-am bagat?). Da, eu lucrez full-time. Dar lucrez in ture, 3 zile da si 2 nu, un weekend din doua, asa ca am zile libere in timpul saptamanii si am putut sa stau acasa cu piticii cand s-au imbolnavit.
Timi, voi o mai duceti la cresa pe Sophie?
Nu mai stiu daca ti-am zis ca v-am admirat in pozele de la Cluj, cand v-ati intalnit cu Alina si Elisa.
Luna, Mada, restul fetelor, la noi cum a ramas cu intalnirea aceea?
Anto, mamica de Sonia ( 22iunie 2007) siwww.flickr.com/photos/10611598@N04/sets/72157601053655009/" target="_blank">
Victor (8 octombrie 2005)
aylin_tarcan spune:
na ca am uitat sa va urez HRISTOS A INVIAT!!!!!!
broscuta gargarita
Antoanela23 spune:
Petra, imi pare rau ca esti ingrijorata.
Primul sfat ar fi sa nu disperi.
Avand in vedere ca Alma e energica si arata bine, inseamna ca nu e nehranita. Efectiv sunt copii care asa sunt, mananca putin de felul lor si nu se omoara cu laptele.
Ai incercat sa-i dai in somn sa bea lapte de la bibe sau san? Uneori eu ii dau asa Soniei si mananca mai bine decat cand e treaza.
Apoi, cu timpul, Alma se va misca mai mult, deci va avea nevoie de mai multa energie si va deveni mai fomista si poate va dormi mai bine.
Nu ar fi rau sa vorbesti si cu un doctor.
Bafta multa,
Anto, mamica de Sonia ( 22iunie 2007) siwww.flickr.com/photos/10611598@N04/sets/72157601053655009/" target="_blank">
Victor (8 octombrie 2005)
aylin_tarcan spune:
anto, am fost si la doctor, dar sunt toti asa de sictiriti.....pana si aia de la clinicile private.
nu mai vrea nici in somn....poate doar un pic de la tzatza, dar nici eu nu mai am mult. din bibe nu vrea nicicand. il impinge cu mana la o parte. si cand era mica manca doar in somn!
si mai mult de atat nu cred ca se poate misca. deja ma gandeam la sindromul de hiperactivitate. 2 secunde nu sta fara sa se agite.
ooooffff
pupici soniei si lui victor
broscuta gargarita
mamii spune:
buna dimineata si de la noi!
De cateva zile avem nishte nopti ingrozitoare..A inceput iarashi sa se trezeasca urland si sa nu stiu ce sa ii fac sa il potolesc..!SPer sa treaca treaba asta ca deja sunt cu somnul in pom!
De mancat mancam aproape ORICE!Nici nu imi vine sa cred ca e Alex al meu care nu manca!
By the way Aylinincearca sa ii dai mancare diferita la gust nu in fiecare zi acelasi fel asa v-a cunoaste mai multe gusturi!SA 'guste' de la voi din papica ( eu de ex ii dadeam o boaba 2 de mazare sau putina branzica, nusu daca tu esti deacord sa ii dai dar la mine a mers).Incearca sa ii dai ceva sa manance ea din mana, nu merge??
Luna be ce super ca poti lucra part time.eu nu imi gasesc nimic :(
Mai aveam cate ceva de zis dar acum nu prea imi amintesc EXPRESO??
mami de www.flickr.com/photos/11788157@N02/" target="_blank"> Alex
www.flickr.com/photos/25237392@N04/" target="_blank"> Alex 8-9 luni
povestea nasterii lui bebitz
aylin_tarcan spune:
fetele, dar rosii de cand putem sa le dam? fie crude, fie in mancarica. dar mamaliguta?
broscuta gargarita
mamii spune:
Aylin eu i.am dat suc de roshii!Adica i-am facut paste cu sos de rosii!DAca vrei 'reteta' anunta-ma :) AAAA si i-am facut si ciorbica cu roshioare inauntru normal
mami de www.flickr.com/photos/11788157@N02/" target="_blank"> Alex
www.flickr.com/photos/25237392@N04/" target="_blank"> Alex 8-9 luni
povestea nasterii lui bebitz
aylin_tarcan spune:
mamii, avand in evdere ca maimutzica asta nu mananca ce ar trebui sa manance demult, ma gandeam sa sar la mancarica mai adevarata daca pe asta de bbi nu o mananca. adica daca nu vrea piure de legume, nici daca ii pun branza de vaci, nici daca ii pun galbenus, nici carnita, nici nici nici. cu iaurtul o mai pacalesc o lingurita doua. si ma gandeam sa ii fac ciorbita acrita cu bors, mamaliguta, mancarica de cartofi, supa de rosii (crema), chiar si paste (de care paste? le pasezi? stiu ca suna imbecil, dar imi imaginez cum arata pasatura aia :)), gris cu lapte, orez cu carne (un fel de perisoare pasate), cartof copt cu branza si iaurt, un fel de musaca, budinca de paste cu branza si mai am nevoie de idei, eu cu bucataria nu prea am avut multe intalniri de-a lungul anilor
zic si eu ca daca mananca asa, mai ca noi, poate ca se da pe brazda. de la noi nu prea i-am data pana acum pentru ca e cu sare, cu condimente....deh, ca pentru oameni mari. sa imi ziceti daca e rau ce zic eu aici.
si ca sa mai continui seria intrebarilor: unt pot sa pun? eu am mai pus, dar nu stiu de ce am retineri. dar smantana (din comert)? dar cascaval (luna, tu ziceai ca acolo se da)(desi nu stiu ce contine cascavalul de la noi de pe piata)dar ficatei de pui?...zau ca nu stiu ce sa mai fac sa pape!
ma gandesc si eu ca o cam fortez sa manance si poate nu fac bine. dar daca vad ca ea nu e in stare sa manance un borcanas de 125g nici cand e din ala de fructe care ii place ei!
i-am mai dat sa manance nepasat, asa, din mana, banana, broccoli, galbenus si e intrigata si deci mananca. dar cantitati mici.
broscuta gargarita
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monicabo/monicabo.jpg)
monicabo spune:
Neata! Ne-am intors mai devreme, caci vremea era cam urata, ploioasa la tara, ieri cel putin - am zis ca revenim la sfarsitul saptamanii.
Merci mult pt felicitari, Oanaa, aylin, Ioana75, mamii, Simo, Alinutza, brazuca, Nonna, mamicamelia, madabout, Anto...si sper sa nu fi uitat pe cineva...mama, cate din voi mi-ati scris
Carla, stai linistita nu e nici o problema ca "ai dat buzna" In legatura cu CM-ul, mie mi s-a parut ciudat ca primul CM mi-a venit la 7 saptamani de la nastere, in conditiile in care alpatam exclusiv, atat ziua cat si noaptea, la cerere...Doar vreo 2 saptamani i-am dat completare, pana mi s-a regleat lactatia, dar oricum f putin, dupa supt, cand vroia imediat dupa ce sugea si nu mai avea ce sa pape...dar f putin a durat perioada si f putin i-am dat bibe, doar in caz de necesitate maxima..pe urma pana la 5 luni si jumatate am alaptat exclusiv. Doar ca ciclurile nu au mai fost regulate, ca inainte de nastere, de 28-30 de zile...le aveam cam de 35-40-45 de zile....aleator...dcci cam la o luna si o saptamana, o luna jumatate... 5 cicluri am avut pana sa raman din nou insarcinata. Insa dr mi-a spus ca depinde de la femeie la femeie, sunt multe femei carora le revina CM dupa ce incheie alaptarea. Insa, pe perioada cat aveam menstra, nu am patit chestii de genul sa nu mai vrea copilul sa suga, sa-si schimbe laptele gustul...Andreea se comporta ca si in rest, deci aici nu am avut probleme...
Greturi nu prea am avut in sarcina asta, la Andreea stiu ca am mai avut, chiar si ceva varsaturi...in schimb am avut pofte...o data mi-a fost pofta de parizer, altadata de masline verzi, gogosi cu branza, castraveti murati, porumb sarat, seminte de dovleac, struguri, grefruit, in general chestii acre sau sarate la gust...
Cu ridicatul in brate, ma descurc nu am intimpinat greutati, nu e nici f grea, are cam 8 kg, insa e bine sanatoasa, vioaie, doar ca nu e un copil dolofan...parca a stiut DD de ce nu a facut-o dolofana. Cu pampersul, da, kk puteeeeeee, dar iar, nu mi-a creat greata mirosul, strang pampersul si gata. Ca si Saby, nici Andreea nu sta la schimbat, greu o pacalesc
Aylin ma bucur sa te mai citesc, insa imi pare rau ca ti-e greu cu Alma si ca te ingrijoreaza starea ei...bine macar ca e sanatoasa, alte sfaturi nici nu stiu sa-ti dau... Clar daca o aveam eu pe Alma nu ma mai incumetam la bebe 2, asa ca te inteleg f bine . Sa vedem acum cum va fi bebe 2.
Pot sa-ti spun referitor la mamaliguta, ca dr mi-a spus ca pot sa-i dau, dupa 8 luni, i-am dat, cu branzica si iaurt, doar ca nu i-a placut deloc. Asa ca nu i-am mai dat. De rosii nu stiu, chiar as vrea sa aud pareri pe aici, pana apuc sa intreb dr.
Ioana75felicitari pt progresele lui Sma! Nici Andreea vad ca nu e pasionata sa umble prin sertare, dar in schimb ia cd-uri, dvd-uri din suport (sunt puse jos si ajunge) probabil ca ii plac copertile ca sunt colorate . Aaaa si cand e in patut arunca jucariile pe jos, si pe urma plange dupa ele
In rest, merge si ea in 4 f bine, face pasi sustinuta, cand sta in patut, in picioare vad ca incearca sa-si tina echilibrul singura si reuseste pert de cateva secunde...
De vorbit, spune silabe simple, cuvinte gen mama, tata, dada, baba, eti, ete, papa, a invata sa faca si cu mana la pa-pa, a invatat sa bata din palme....
Cam atat, ca am scris cam multisor...Inca o data: Hristos a inviat!
Monica (Andreea Ioana - 11 iulie 2007)
poze