Mamici fericite cu mai multi copilasi (8)
Raspunsuri - Pagina 7
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nelia/nelia.jpg)
nelia spune:
Adriana, multumesc pentru primire! Stai, ca inca nu m-am eliberat eu si nu am intrat in vancanta, ca a vedeti ce repede termin capitolele la mamici fericite! Ma mir ca sotul tau a ales acest nume, care mie imi place cum suna, ca si Octavian de altfel, numele sotului, imi plac numele latine, romane. Nu prea l-am intilnit la copii. Sa-ti traiasca copiii, tot trei ai si tu!!!
Am vazut ce ai scris cu detectorul de caldura, pe mine ma distreaza, sa-i vezi pe la jumatatea noptii, cum dorm toti arcuiti dupa pozitia mea... Bebe se face mic linga titzica, Tudora se muleaza dupa el, ca sa fie cit mai aproape, iar Agata incheie sirul, mulata dupa Tudora. Si baza familiei, tati, care e la picioarele noastre! Dar el vine mai spre dimineata asa, tot dupa caldura...
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
marimar spune:
Nelia, ce bine-mi pare ca ai venit printre noi !!Nu stiu cum rezisti fara Agata, mie mi se pare casa goala fara Matei, pe care azi l-am dus la munte pt 10 zile ...Nu stiu cum o sa fie zilele astea ( pt noi, cei ramasi acasa...) .
Pe tine te admir mult cit de organizata si plina de energie esti!
Adriana, ma bucur mult sa te revad pe aici !
Cu dormitul....om trai si om vedea. Romana nu e dispusa sa-si dea locul ei pt bebe dar e dispusa sa-l luam pe bebe linga noi Vorbeste mereu de bebe ca e al ei ...
PS: A CISTIGAT SPANIA !!!!
-------
vine bebe 3, surpriza
........
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !
nelia spune:
Marimar, si eu te stiu pe tine, ne-am mai intersectat, de aceea nu mai stiu daca ti-am raspuns sau nu. Plina de energie recunosc ca sint, asa am fost dintotdeauna, dar organizataaa... multumesc frumos, o iau ca pe un compliment, desi stiu siguuuur ca nu mi se potriveste. Nu sint!!! Dar ma tratez, o data la citeva luni, mai trag o organizare, ma tine o saptamina sau doua, depinde de situatie si ajungem repede de unde am plecat.
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
adriana spune:
quote:
Originally posted by nelia
Adriana, multumesc pentru primire! Stai, ca inca nu m-am eliberat eu si nu am intrat in vancanta, ca a vedeti ce repede termin capitolele la mamici fericite!Ma mir ca sotul tau a ales acest nume, care mie imi place cum suna, ca si Octavian de altfel, numele sotului, imi plac numele latine, romane. Nu prea l-am intilnit la copii. Sa-ti traiasca copiii, tot trei ai si tu!!!
Am vazut ce ai scris cu detectorul de caldura, pe mine ma distreaza, sa-i vezi pe la jumatatea noptii, cum dorm toti arcuiti dupa pozitia mea... Bebe se face mic linga titzica, Tudora se muleaza dupa el, ca sa fie cit mai aproape, iar Agata incheie sirul, mulata dupa Tudora. Si baza familiei, tati, care e la picioarele noastre!Dar el vine mai spre dimineata asa, tot dupa caldura...
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRUIn viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.
Nelia, zi-mi si mie cum te striga lumea(adica... chiar nelia? sau intreg numele)?
![](icon_smile_tongue.gif)
![](icon_smile.gif)
Si asa, eu n-aveam nicio inspiratie pentru nume de fetita, so... a fost cum a decis el.. Iar el a ales asta din mai multe motive, dar unul din ele a fost ca e un nume serios
![](icon_smile_big.gif)
Eu ma gandeam s-o alint Lia, dar vad ca nu se lipeste de ea... mai incerc...
![](inlove.gif)
Mariamr, spune ce nume ai ales... Mai, chiar esti tare daca ai rabdare pana la nastere sa vezi ce-o sa fie...
![](icon_smile.gif)
Am fost azi la un botez si asa mi s-a facut dor de un bebe mic, vaaai ce draguti sunt
![](inlove.gif)
Mamica de Codrin - 2002, Olguta - 2003 si Cornelie mica - 2006
nelia spune:
Adriana, mie nu-mi place prescurtarea numelor. Nelia este numele pe care ma strigau prietenii din copilarie, altii imi spuneau Nely, asta nu-mi place, acasa ma striga Nela (nici asta nu-mi place). Mie imi place Cornelia, simplu si intreg. Toti colegii si prietenii de la liceu incoace imi spun Cornelia, pentru ca asa m-am recomandat. E pacat sa-l strici cu diminutive. Ah, stii ca daca Tudora era baiat, l-ar fi chemat Adrian!?! Nelia are farmecul copilariei si am avut noroc ca atunci cind l-am ales ca nickname aici, nu era luat. Acum toti cei de pe DC, cu care m-am intilnit, imi spun Nelia, foarte putini Cornelia. Sotul imi spune in toate felurile numai pe nume nu...
Iar cind il enervez imi zice Nelo, auzi fa, ia mai taci din gura...
Marimar, nici eu nu am vrut sa stiu la Agata ce este, era primul, ce conta? La Tudora nu mai puteam de curiozitate, am zis prima data ca nu vrem sa stim, dar pina la urma nu am rezistat si am intrebat daca vede si ce e, a vazut, mi-a zis ca e fetita si a fost bine intr-un fel, pentru ca noi am fi vrut si un baietel... asa ca am avut timp sa ne pregatim de inca o fetita. Daca al doilea era baietel si il faceam si pe al treilea, zau daca mai conta ce era. Dar asa la al treilea, am numarat zilele pina la ecografie... ca eu pe-al patrulea nu-l mai faceam, dar Octav da. Nu s-a linistit pina nu a avut si baiat... ia sa-i sugerezi acum ceva de inca unul, se uita la tine a bataie...
Ei, e greu fara Agata, mi-e dor de ea nu mai pot. Dar am vorbit si de doua ori pe zi la telefon, astazi am vorbit pe net, are si camera sora mea si am vazut-o, ne-am conversat o gramada, ca la mare va fi mai greu, are tati un mobil, dar e cam scump sa sun asa, toata ziua, desi cit a stat la mama mea la tara, am tot vorbit, nici nu vreau sa stiu cit vom plati. Dar pe ea a linistit-o telefonul, stia ca daca e ceva imi da bip si gata, eu la fel al fost linistita, i-am spus si povestea de seara prin telefon, mai scurta asa... Astazi a fost ziua cea mai grea, acum, la ora asta, e singura intr-un tren de Vaslui-Bucuresti si cind a plecat la 17.30 si dupa aceea, am avut si am inca emotii de nici nu pot sa le descriu. Adica singura, nu e singura, e cu verisoara ei de 14 ani care pleaca in tabara si cu diriginta ei, care insoteste grupul de vreo 30 de copii... dar pentru mine e singura ca nu e cu nici unul dintre noi. Noroc ca a fost noapte, am sunat-o pe nepoata-mea la un moment dat si Agata dormea. Dar nu-ti spun cit de paranoica sint... La 10 (ora 5 la ei) il sun pe Octav, am zis ca mai bine ma injura decit sa intirzie la gara, ca tabara are imediat tren spre Sinaia. Ce injurat? Era in gara sotul meu, cica nu a putut sa doarma, ar fi luat-o pe jos inaintea trenului de stres, se injura singur ca i s-a parut o solutie buna venirea asta, ca mai bine se ducea el sa o ia si tot asa... A plecat de nebun din Unirii pe jos pina la gara, trenul ajunge la 12 fara un sfert si are si intiziere si el era de la 10 fara un sfert in gara! Deci, si el sta bine cu paranoi, m-am linistit, nu numai eu... Si marti dimineata pleaca la mare, dar acolo vor sta 20 de zile si e cu tati si cu bunica, mama lui. Ma relaxez si eu... desi cind ma gindesc cum se duce in apa si nu are frica nici un pic si anul trecut am stat cu ochii pe ea ca pe butelie, ca acum era, dupa nu mai era... ma apuca iar paranoia de care vorbeam.
Dar al tau la cine si la cine a plecat la munte? Tabara?
miraklucker spune:
Buna dimineata dragi mamici de multi pitici.
Nelia, pe bunica mea o chema tot Cornelia, si de cand o stiu toata lumea ii spune Neli. Pe o alta conostinta ii se spune Lia, iar vecinei mele de aici Cony. Deci ai mai multa posibilitati de ales. Pe mine cand am venit aici, nemurile sotului uitau cum ma cheama de la o zi la alta
, asa ca sunt Mira pentru toata lumea, nici nu ma mai prezint cu numele intreg. Doar parintii mei si bunica imi mai spun Mirabella. Asa ca eu le-am pus nume copiilor mei sa nu-i poata prescurta nimeni............si binenteles sa sune la fel si in romana si germana. Copilasii tai au nume foarte frumoase si deosebite.
...........noi suntem bine, a venit si aici vremea frumoasa. Vineri David a avut serbare la gradinita care s-a lasat cu grill si desert. Am ajuns la 10 franti acasa. Cred ca ar trebui sa scriu undeva ca au dormit pana aprope de 10. Altfel suntem toata vremea la balacit, apa in lac e deja nesperat de calda.
David e foarte entuziasmat fiindca vineri va merge cu vecinul, prietenul lui la o ferma in apropiere sa doarma in fan. Eu in schimb numai pentru atat deja incep sa gandesc prea mult,, Din pacate sambata dimieata va trebui sa-l luam mai repede ca plecam in vacanta.
Mira mami de DAVID (15.08.2002) DARIA(20.11.2004) si SELIN (07.02.2006)
Poze noi.....cu noi
miraklucker spune:
...........si aici cateva din ultimele noatre poze, pentru cine doreste sa ne vada
http://picasaweb.google.com/miraklucker/IunieIulie2008
v-am pupat
Mira mami de DAVID (15.08.2002) DARIA(20.11.2004) si SELIN (07.02.2006)
Poze noi.....cu noi
marimar spune:
Ufff, aici s-a apucat sa ploua, tocmai azi cind planuiam sa iesim la un strand undeva...Dar macar se racoreste...
Mira, tocmai am admirat pozele voastre impreuna cu Romana care tot vrea sa le vada din nou si din nou si din nou. A zis ca sint "so cute fetitele" si ca vrea si ea acolo......
David a crescut, e mare si frumos !!
Nelia, Matei e la munte la o ruda si e cu un verisor de virsta lui, fac pe pastorii la niste vaci in muntii austrieci....he he he. Iar eu imi fac tot felul de ginduri bineinteles...
Ce experienta trebuie sa fi avut Agata cu trenul, singura, cu copiii....
Adriana, nu stiu cum se face dar vad ca mai am inca rabdare ( ma mir si eu, sa stii ). Parca sint un ou cu surpriza.
Nume inca n-am ales. Mie mi se pare ca mai avem timp, imi place Agata dar alaturi de numele de familie ar fi cam ..scriitoricesc, he he he. De baieti inca nu stim, il astept inca pe tati cu listele
-------
vine bebe 3, surpriza
........
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !
nelia spune:
Marimar, inainte de a gasit numele Lisandru, ma oprisem la Leandru, ca suna la fel de scriitoricesc. Mie de baiat cel mai mult mi-a placut Andrei un timp, apoi Octavian! Dar mi-am luat sot cu ultimul nume si nu am putut deci sa pun la copii nici Octavian, nici Octavia. A fost un asa mare stres cu numele la primul si la ultimul, nici nu-mi venea sa mai nasc.
Si daca tot nu am ce face, cica, hai sa va povestesc un pic cit de interesante si usor ciudate au fost alegerea numelor copiilor nostri (cred ca am mai povestit cu alta ocazie pe aici, pe undeva, dar nu cred ca ati citit). Mie mi-a spus cineva odata ca atunci cind gasesti numele potrivit, il recunosti din prima! Si sa stii ca tind sa-i dau dreptate, mie mi s-a intimplat la fel cu toate trei numele. La Agata aveam o lista intreaga pentru fete, nume frumoasa, daca imi aduc aminte, iti mai scriu de pe ea, acum imi vin in cap Tudora, Ana, Adela, Aglae, Petra... La baietei aveam doar Andrei eu, Iancu sotul. Desi imi placeau, insistam sa mai caut la fetite, ca eu eram singura 99.9 la suta ca e fetita. Imi placea Tudora mult de tot, dar nu simteam ca e numele ei, nu ma intreba de ce. Si intr-o zi, o colega de servici mi-a adus o carte cu nume, o iau acasa, ma duc la baie (acolo mi-a venit inspiratia!) si am zis ia sa fac precum la examen: deschid cartea de trei ori si vad unde pica. Deschid cartea: Agata! Woau! Nici nu am mai deschis-o de mai multe ori, pentru ca mi-am adus aminte ca pe la 20 de ani cunoscusem o pustoaica cu acest nume si atit de mult mi-a placut de ea si de nume am zis ca daca voi avea vreodata vreo fetita, asa mi-ar placea sa fie si sa o cheme (si sa stiti ca Agata are ceva din ea, cum ar fi valeitatile de artista). Ies din baie si le spun sotului si soacra-mii, doi critici care strimbau din nas la orice nume nou venit, dar nici nu veneau ei cu altele mai bune: Agata! Soacra-ma sare in sus: asta e! Imi plaaace! Ma uit la sot, nimic. Trece o ora, trec doua, dupa ceva timp vine il aud: da, imi place! Cind s-a nascut si am vazut ca e fetita, oscilam amindoi intre Tudora si Agata. Primul l-am ales amindoi, in acelasi timp, la un concert al Teodorei Enache. Ne-a placut mult si ea atunci a spus ca pe ea o cheama Tudora, dar nu da bine pe scena, ca prea vechi. Iesim de la concert incintati de ea si amindoi, de mina, in fata Teatrului National spunem: daca facem vreo fetita, Tudora o va chema, in cinstea acestei tipe care ne-a oferit o seara atit de frumoasa! Dar simteam ca nu i se potriveste Agatei, inca din burtica am simtit acest lucru, poate pare exagerat, dar asa a fost. Octav inca mai oscila intre cele doua, eu eram mult mai hotarita, dupa ce-am vazut-o alba si grasuta, am zis ca Agata scrie pe ea. Dar l-am lasat pe el sa hotarasca cind s-a dus jos sa o declare. A venit si mi-a arata hirtia, trecuse Agata, dar cu conditia,imi spune, ca daca mai avem o fetita, ii punem Tudora. Cind am aflat ca in burtica am fetita, nici nu am cautat nume, simteam ca i se potriveste. O simteam linistita, extrem de linistita, nu ca dansatoarea cea mare, ca imi facea burtica valuri-valuri si... veti ride, dar o simteam neagra si bruneta. Si s-a nascut, am vazut-o si Tudora i-a ramas numele, ii mergea ca o manusa. Si ma credeti ca seamana cu Tudora Enache, e acelasi gen! La Lisandru nu eram stresati pentru ca Octav voia Iancu. Cind am aflat ca e baietel, au inceput sapaturile si lovitura de gratie: nu merge in limba franceza! Sotul insista, eu nu eram de acord, penru ca nu voiam sa fie bataia de joc a copiilor... a ramas ca gaseste el ceva. Asa ca, cu o saptamina inainte de nastere, cauta nume, pentru ca sotul imi declara ca el nu a gasit si nici nu stie unde sa mai caute. Vai, eram atit de stresata, am deschis si discutie la Sezatoare, nu voiam Iancu, desi imi placea, nici nu mai conta daca simteam ca i se potriveste sau nu, daca nu era pronuntat cum trebuie in franceza. Dar probabil ca nici nu simteam ca i se potriveste, pentru ca nu eram linistita, nici daca ar fi mers cu franceza, tot nu-mi convenea ceva. Si am inceput sa caut pe toate site-urile de nume. La unul dintre ele, ajung la L si ma opresc la Leandru... imi aduc aminte de un coleg cu acest nume, imi placea numele, dar nu si colegul... si dau mai jos: Lisandru! Zimbesc, imi imaginez o masa cu luminari si cu un baiat care scrie la masa, suna asa, romantic... trec mai departe, dar am ramas agatata de el. Tot timpul ma intorceam si il spuneam cu voce tare, la curs l-am scris de nenumarate ori pe hirtie... imi placea, dar nu-mi venea sa cred ca il gasisem. Dar oricum, a fost primul de care m-am agatat si nici nu am mai gasit altul, oricit am cautat. I-l spun sotului, sigura ca nu-i va placea, el nu-i cu romantismul. Dar surpriza: suna bine! Si atit. La nastere, cu citeva minute inainte de a iesi, intreaba cineva pe sot daca avem nume, Octav cica da! Eu ma uit mirata la el, cu inima cit un purice, intre doua contractii dureroase nici nu mai conta, putea sa-l cheme si Sulica, numai sa iasa... dar eram curioasa si eu ce nume avem si intreb mirata: ouiii? On a? Si Octav imi spune cu tonul cel mai firesc din lume, de parca il stiam de cind lumea: Lisandru! Mi s-a parut atit de frumos si atit de potrivit, nu stiu de ce, dar din acel moment am fost sigura ca sint acolo ca sa-l nasc pe Lisandru! Si l-am nascut, puiutul lui mami frumos si scumpic! O minune de baietel, cel mai cuminte bebelus intilnit vreodata!
Si eu am incalecat p-o sa si v-am spus povestea asa, si am incalcat pe o capsunica si am spus mamicilor fericite de mai multi copilasi o mica si minunata minciunica! Asa inchei mereu povestea de seara a copiilor! Numai ca in locul mamicilor sint cele trei nume despre care tocmai v-am povestit si care au devenit pentru mine cele mai frumoase nume din lume pentru ca sint ale copiilor mei: Agata, Tudora si Lisandru! Pe al patrulea nu-l mai nasc pentru ca nici batuta nu stiu ce nume i-as mai pune si unde sa mai caut!
Nu de altceva...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/elyanne/elyanne.jpg)
elyanne spune:
Vin la raport... numai cand am belele...
Am fost aseara la eco in legatura cu chistul de la ovar si se pare ca au asta vreau sa le marchez pe toate... Chistul e mai mare decat la control (si cred si decat spera dr. sa nu fie, adica sa se fi inselat la control)... are vreo 7cm in diametru... e plin cu lichid si poate oricand sa se sparga... in afara de durerile crunte, nu e tocmai ok sa se sparga si sa se imparstie "zeama" aia peste tot... Asa ca astept cu interes sa merg sa-l scoata, luna asta... probabil peste vreo 10 zile... Refacerea cica-i usoara, rapida... dar la bafta mea ma astept la orice
Ma pun pe cautat si citit despre... pana acum am refuzat sa ma gandesc la operatie... acu trebe
A... si ma intreba ca, daca tot ma gaureste stanga-dreapta... daca vreau sa-mi lege trompele, sa scpa de sterilet etc. Dar 95% e NU ... mi se pare prea drastica varianta... chiar daca teoretic nu mai vreau bb-ei (cel putin nu acum, nu in situatia data)... nu se stie niciodata...
Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica