Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (53)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns popbianca spune:

MaraD,....pai?! eu l-am fact la steamer ....are gust de dovleac din ala de toamna care se coace (ca desert...romanesc)
voi incerca si sa-i fac pai...pui si sare?

mami de Ana-Sofia(15.11.2007)
http://picasaweb.google.ro/popbiancaflavia/AnaSofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ram0nica spune:

quote:
Originally posted by creem

Ramonica..pare super steamerul tau.ce firma e?
Si fi-mea ma "bate" cand suge..asa ca nu doar cei cu bibe dau din maini

Ecaterina o mamica fericita de MARIA SOFIA (7.11.2007)

Tefal Vitamin+ 4003 (am studiat vreo cateva zile pe net si nu reuseam sa ma hotarasc intre KENWOOD, STEAM GOURMET, MOULINEX toate erau in jur de 170-200 lei) si pana la urma am luat Tefal cu 280 lei. Sper sa nu fi platit doar 'firma', dar asta am vazut ca avea mai multe functii. O alta varianta mai economica ar fi un fel de oala de pus pe aragaz care mai are o sita si un compartiment deasupra (e mai greu de gasit). Si e pe acelasi sistem: se pune apa jos si legumele se gatesc cu aburi.

Ramo, mami de Vlad-Gabriel (13.12.07)
Despre filmulete Baby Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victo spune:

alina, fi-miu se deplaseaza folosind tot capul..si calcaiele..caci el pe spate inainteaza..:):) dar procedeu; e cam tot pe acolo.

suflet d einger si eu il alint pe bebe meu cu chestii la feminin..stefanuta..puiuta..broscuta..bascuta...papadie..bubulina mituta...si mai am un intreg arsenal..gandacel..piticot..bit-chou-nel..sorecut..epuras..hamster..acu nu mai imi vin in cap

ramonica sfatul meu e sa renunti la zahar. chiar nu e bun deloc mai ales la bb mici.

mami de ingeras Stefanut(30 oct. 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lixa spune:

quote:
Originally posted by cristi07
Lixa, te-ai intors de la Viena???

ca te gandesti la noi

Da, am venit de la Viena si a fost suuuu-perb.

Sa va zic cum a fost cu avionul (am zburat cu Sky), in caz ca aveti de gand sa plecati si voi:
- caruciorul l-am predat la scara avionului, unde l-am strans si l-au pus in cala. La aterizare tot asa, cand am coborat scarile ne-a fost adus caruciorul. Chiar daca a fost din 2 piese (schelet + landou) n-a fost nici o problema. Puteam avea si scoica, tot gratuit
- Catalin a fost tare cuminte in avion, i-am dat sa suga si a adormit la san inainte de decolare si s-a trezit cand am coborat scarile avionului. Doar la dus a avut o pauza de vreo 10 minute de joaca
- la dus a fost avionul destul de liber si al treilea scaun de langa noi era liber (nu am luat bilet separat pentru el) - eu am stat la fereastra, sotul la culoar si asa am avut scaunul din mijloc sa punem la indemana diverse chestii utile. Copii care stau in bratele adultilor trebuie sa stea la fereastra, ca altfel cred ca mi-ar fi fost mai usor la culoar, in caz ca se trezea si trebuia sa fac ture. Zborul de intoarcere a fost mai aglomerat, iar al treilea scaun era ocupat. Dar am vorbit cu stewardesa si ne-a gasit loc in aceeasi configuratie ca la dus
- centura de bebe se leaga de centura parintelui cu care sta si apoi se prinde cu acelasi sistem ca si centurile normale. E destul de larga, deci am putut-o lega si cand a stat la tzitzi, si cand s-a jucat

La Viena a fost un bebe tare cuminte, a dormit noaptea, iar in timpul zilei in carut/wrap/port-bebe. Oricum, e tare usor sa te plimbi in Viena cu carutul, fiecare statie de metrou are lift, iar toate wc-urile publice de care am dat noi aveau si spatiu de schimbat copilul (majoritatea o masa rabatabila in toaleta de femei SI de barbati, iar intr-un loc chiar o camera separata).

Incerc sa pun poze azi, dar nu stiu daca reusesc, ca am net din 2 in 3

Alexandra si Catalin (04.12.2007)
Poze botez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lixa spune:

La multi ani bebeilor care adauga azi o lunitza si cei care au azi onomastica!

Adra, catelusul vorbitor e www.toybox.ro/jucarii-interactive/catelus-vorbitor/" target="_blank">aici

Poze botez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanduta spune:

Bb_yasminde la ce firma din Timisoara ca poate este si pe aici prin Mures. Eu am intrebat pe la magazinele de copilasi dar nu au.

Hai sa va povestesc despre noi. Avem 5 luni in 24 si deja papam supica.
Dimineata la 8 ne trezim si papam laptic 245 ml Millumil 2.
La 10 papam pireu de fructe, cateodata amestecat cu cereale de mar si morcov tot de la Milupa. Fructe: mere, pere, piersici. Ne plac si daca sunt la borcan
La 13 supica, care este facuta din morcov, patrunjel, pastranac, telina, sfecla rosie (putina), cartof, dovlecel, ardei gras si ceapa (pe care o arunc, poate fii mancata doar dupa 7 luni). Din legume fac un pireu pe care il imbunatatesc cu cateva picaturi de ulei de floarea soarelui ( bun pentru creierasul lui) si cateva picaturi ulei de masline (bun pt imunitate). Pireul il dau prima data iar apoi supica pana se satura. Toate cu lingurita. Cu toate ca mai dam si pe afara, eu nu ma las . Din fiecare pun cam 3 rondele pentru o portie. Acum incepem saptamana a doua de supica si i-am facut pentru 3 zile supica. O portie i-am dat-o azi iar restul am bagat la congelator. Pentru pireul de legume a trebuit sa-mi iau un mixter vertical. Am cautat unul ieftin si am gasit un braun la oferta la 60 RON.
La 17 papam laptic, 245 ml.
La 8 - 8,30 papam latic, 245 ml si la culcare.
Cand facem baita ne culcam pe la 9.

Abia saptamana viitoare ii introduc in supica carnita de pui si tot atunci voi introduce la masa de la 17 branzica de vaca cu fructe, asta doar daca o sa fie multumit, adica daca doarme toata noaptea. Daca nu asteptam pana la 6 luni.

In rest stam in fund rezemat foarte bine si nu dorim decat sa stam in picioruse. Dar asta e un lucru interzis.

Nu ne rostogolim cred ca e fundul greu si gangurim foarte mult. Bem singuri din canita cu supapa dar dupa aceea trebuie sa ne schimbam ca suntem uzi pana la piele

Nu ne plac strainii, plangem de frica lor si la case straine In rest daca mami ar sta cu el toata ziua ar fii cel mai fericit copilas. O acceptam pe una din bunici si pe nepotel ( la copii nu plange doar la adulti)

Ne plambam cu caruciorul de doua ori pe zi, intre 11 si 12 si seara de la 18 pana la 19.

Dormim ziua in 3 reprize: una de la 11,30 la 12,30, una intre 14 si 16, alta intre 18,30 - 19,30. Asta intr-o zi normala.

Noi avem un scaun - balansoar in care papam pe masa din bucatarie. Avem si unul de lemn dar imi e cam frica sa-l pun in el ca trebuie sa stea drept si cred ca numai ma schinui. Cand v-a sta bine in fundic atunci ne mutam pe acel scaun.

Acum ma bate gandul sa-i iau un tarc dar nu stiu de care. Ma gandeam sa fie unul si in care sa poata dormi, daca mergem la munte sau in alt loc. Mai caut.

Urez LA multe luni! celor aniversati si felicitari pentru toate nazdraveniile copilasilor.

Sanda si voinicul ei, Cezar Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns popbianca spune:

lixa, ma bucur ca ati avut parte de o iesire reusita,fara probleme si ca micul excursionist s-a comportat exemplar
Sanduta, ce copil!...sunt cam invidioasa...245ml!!!pai Ana nu a depasit 150 de 2 saptamani...ne invartim pe la 120-130

mami de Ana-Sofia(15.11.2007)
http://picasaweb.google.ro/popbiancaflavia/AnaSofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanduta spune:

popbianca a fost mancacios inca de mic si intr-un fel a fost mai bine ca doarme toata noaptea de la 3 luni. Si acum mananca cam un borcanas de pireu de fructe. La 5 luni are 9,600 si 74 cm. E mare flacaul si greu

Sanda si voinicul ei, Cezar Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi07 spune:

Lixa, bine ati revenit! ma bucur mult ca ati avut un concediu reusit, si asteptam cu interes pozele.
ai rezervat cu mult timp inainte biletele la avion? cat au costat?

Cristina si Radu 3.12.2007 Poze Radu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana8188 spune:

quote:
Originally posted by lixa
La Viena a fost un bebe tare cuminte, a dormit noaptea, iar in timpul zilei in carut/wrap/port-bebe. Oricum, e tare usor sa te plimbi in Viena cu carutul, fiecare statie de metrou are lift, iar toate wc-urile publice de care am dat noi aveau si spatiu de schimbat copilul (majoritatea o masa rabatabila in toaleta de femei SI de barbati, iar intr-un loc chiar o camera separata).

Poze botez

Offf, cand ma gandesc la cum e aici la noi in Romanica ma intristez f tare; eu ma gandesc de multe ori ca bine ne-ar mai fi in Austria sau Germania.

Oana de Ana Alexandra

Mergi la inceput