Fetele din Austria (23)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Adriana, pe 28 mai plecam.
Flavia, merci de info... Lui al meu ii este cam frica sa mergem la varul lui, nici Jasmina nu a avut varsat de vant si parca nici eu :-o
Ce parere aveti, sau mai bine zis ce ati face voi: daca ati avea botezul lui bb planificat si bb are varsat de vant, l-ati face asa cu tot cu boala? Ca ei l-au facut asa si mie mi se pare taaare ciudat >:-[

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flaflo spune:

Buna fetele, noi sintem singure, Florin e plecat in delegatie (halal delegatie la Wörtersee). Am fost in Stadtpark, apoi am vizitat-o pe Marimar, fetele noastre s-au imbracat in printese, au dansat, s-au jucat, s-au prostit,.... Eu am descoperit pe Bianca o capusa, Adina si Eugen au fost de-a dreptul socati, deci atentie!!!! capuse exista si in Viena. Marimar nu pote sa mai intre ca nu are internet deocamdata, tocmai s-a mutat si inca nu e instalat.
Adina, nu mi se pare deloc ok sa faca botezul cu copilul bolnav, dar avind in vedere ca olandezii au idei mai liberale totul e posibil....
Babee, aveti grija de voi si sa va intoarceti sanatosi. Toti trei copii au aceiasi nasi?
Mumyca, nu sint fete din Graz pe forum, dar din cite stiu eu nu exista gradinita romaneasca. Da-o la o gradi normala, copiii prind fantastic de repede, ar fi pacat sa o privezi de posibilitatea de a invata germana. Cursuri de germana se fac la Universitate si sint cele mai bune.
Violeta, Bianca e bine, sper ca acum, ca s-a incalzit vremea sa nu mai fie probleme. Si noi sintem toata ziua afara, nu o pot baga in casa numai cu scandal. Cu servicul e bine, am avut emotii ca ma vor da afara dupa cit am lipsit cu bolile Biancai, dar se pare ca am avut noroc.
Adriana, cit mai sta sotul tau? Nu pui o poza sa-ti vedem minunea?

Va pup si va doresc o dumineca placuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Buna fetelor!
Ieri am avut o experientza urata, pe care nu o doresc niciunui parinte sa o traiasca: am crezut pt cateva minute ca l-am pierdut pe Raducu intr-un magazin. Am mers pina in DZ ca aveam nevoie de ceva de la Kika, Spar, dar am intrat sa vada si sotul meu niste costume. Raducu se tot fatzaia intre cabina de proba si standurile de costume care erau mai inalte decat el, ii vedeam capul printre ele din cand in cand si-l localizam pe unde e. Eu ma uitam cu sotul meu dupa costume masura lui si eram cu un ochi si dupa Raducu care nu avea stare, stiti cum sunt astia mici. Il urmaream cu "radarele" amindoi, stiam ca e la maxim 3 m de noi, era totul ok. Ei, numai ca peste cateva minute vrem sa plecam si-l strigam pe Raducu si ia-l de unde nu-i! Strig iar, nimic....am simtit ca-mi fuge pamintul de sub picioare, dar mintea imi spunea ca totusi acum 2 minute il zarisem. Numai ca nu stiam in ce parte o luase acum! Ma duc strigand intr-o parte, sotul meu in cealalta parte, simteam ca imi creste un nod in gat si nu am aer...sotul meu a zis ca simtea ca devine fleasca intr-o secunda si se gandewa sa nu-l fi luat cineva ...si intr-un final il gaseste, dupa vreo 2 minute (care mi s-au parut ore) in cabina de proba unde fusesera impreuna sa probeze costumele Nu a facut niciodata faze dintr-astea si , ne gandweam ca, cel mai nasol este ca nu stie limba, nu stie sa se descurce la o adica. In Romania stia totul ca o poezie, numele complet, adresa si cum ne cheama pe noi. Cred ca trebuie sa-i pun banderola dintr-aia la manutza, insa nu am prea vazut aici la copii si mi-e sa nu para caraghios. Cred ca am mai imbatrinit 5 ani cu ocazia asta

Flaflo eu citisem ca Stadtpark e "vestit" ca sunt multe capuse, chiar daca e in centru, insa ma gandesc daca or fi la locurile de joaca unde e coaja de copac pe jos sau doar in locurile cu verdeata? Ca noi mai mergem la un loc de joaca mare in Stadtpark, ca e linga serviciul sotului, si-l asteptam dupa-amiaza cand iese sa ne intalnim acolo... Deocamdata nu am cules nici o capusa Insa gradinita lui Raducu e la 300 m de Stadtpark si cred ca ii vor duce deseori acolo asa ca e f posibil sa aduca si el vreuna, de aceea si vreau sa nu intarzii vaccinul al doilea, pe care sper sa-l facem saptamana viitoare.

Adriana ti-am dat PM acum 2 zile cu nr-ele mele de fix si mobil de Austria, asa ca astept sa imi dai un semn sa vedem cum ne intalnim sa iti dau revistele.

Mumyca si eu caut cursuri de germana, si am intrat pe site-ul universitatii din Viena, unde mi s-au parut scumpe (cca 500 Euro pe luna) si apoi am dat un search pe google dupa "deutsch lernen" si am gasit mai multe institute care fac cursuri cu preturi intre 150 si 500 Euro. Insa e dificil sa alegi asa la intamplare, as prefera sa stiu pe cineva care e multumit de cursurile facute si sa nu fie chiar atit de scumpe.

Fetelor, ma vazut ca exista niste cursuri care se numesc ceva de genul "germana curs de integrare" (??) adica banuiesc ca se adreseaza migrantilor. Aveti idee despre?
Sau daca ma puteti ajuta si de aceasta data cu vreo idee de curs pe care l-ati facut si sunteti multumite de rezultat?

Cam atit de la noi, azi am fi vrut sa mergem in Prater, dar nu stiu daca ne ajuta vremea, deocamdata nu e soare, dar nici nu ploua
O duminica frumoasa tuturor!

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)

Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 3 anisori :-)

Mergi la inceput

Si inca ceva (ca imi vin intrebarile pa rand, deh, varsta maica ): eu stiam ca pt copiii pina la varsta scolara nu se plateste nimic pt transport in Viena...asa e sau gresesc? Ca acum am citit, intr-o carticica romaneasca ce-i drept, ca si copiii platesc transportul in viena...si m-a derutat complet...

Multam!

Mergi la inceput

Dana, si eu am pierdut-o pe Bianca intr-un H&M, nu era departe de mine, dar din cauza rafturilor nu am vazut-o. Si apoi, cu cit o strigam mai tare, domnisoarei i se parea comic sa se ascunda de mine. La mine a durat 12 minute pina am gasit-o, eu intrasem deja intr-o criza iar ea cred ca asa s-a speriat cind m-a vazut, ca de atunci nu se mai indeparteaza de mine.
Pentru transportul in comun copii prescolari nu platesc nimic, iar cei care merg deja la scoala platesc doar foarte putin.... nu mai tin minte, poate ne spune Violeta ca Stefan al ei e la scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Violeta Nicolae spune:

Buna fetele!

sa stiti ca si in Donaupark la Donauturm exista capuse,sora mea a fost si a gasit pe amandoua fetele,pe una 3 si pe cealalta 4!

Flavia imi pare bine ca Bianca e sanatoasa si ca tu cu serviciul esti bine! Eu cred ca pana in toamna are timp sistemul ei imunitar sa se intareasca si sa "intre " in iarna fit.

Adina,nici mie nu mi-se pare normal sa botezi copilul cu varsat, mai ales ca la varsat nu-i voie sa faci baita copilului,dar de fiecare cu mentalitatea lui!

Dana si eu am pierdut-o pe Maira,in zoo la Schönbrunn.Am asteptat la rand sa intram la micutul panda vreo 20-30min,sotul m-a tot stresa ca ce atata panda mic,ca nu merita sa stam la o coada asa mare.In fine,intram (nu dadeau voie decat la grupuri de 10-15 pers),ne uitam dupa panda mic,el dormea in culcusul lui!Nu era nimic de vazut ca cei 2 panda mari erau afara.Eu ma enervez si zic hai sa iesim afara,adun trupa si Miara nu-i.Zic sotului, intram in panica,o strig, supraveghetorul zice ca sa facem liniste,mie mi-e egal,o strig iarasi...nu-i.Iesim afara si Maira mea plangea langa cineva de la paza.Nu intrase cu noi,ramasese afara! Treaba e ca eu am crezut ca a intrat cu sotul si el a crezut ca e cu mine.Dupa toata povestea am plecat acasa ca eu nu mai eram buna de nimic. Saraca Maira ne-a reprosat dupa aceea ca de ce am plecat fara ea!

Pentru transportul in comun copiii prescolari au gratuit. Scolarii primesc un abonament special pe un an care costa 19.60€,dar atentie este valabil numai pe ruta casa-scoala,scoala-casa. Daca vrei un abonament pe toate liniile, pe baza abonamentului anual pe care il are copilul se mai poate elibera unul lunar,pe toate liniile, la pretul de 6€.
Duminica,sarbatori legale si vacanta transportul este gratuit pentru toti copiii.

Salutam toate fetele si va uram duminca placuta!

Violeta,AlessandraMairaStefan

Iubirea noastra-i mai frumoasa,
ca orice dragoste sub cer.
Caci toate dragostele pier,
a noasta nici de iad nu-i pasa!

Mergi la inceput

Buna fetele, vad ca am ajuns pe pagina a doua, asa ca e cazul sa revenim in frunte. Noi am fost ieri in prater, la un loc de joaca, nu am stiut ca e maratonul femeilor, asa ca a fost foarte aglomerat. Bianca a alergat citeva ore bune, a fost terminata in drum spre casa, abia am animat-o sa nu-mi adoarma in masina.
Danat, ma bucur mult ca ne-am cunoscut, sper sa ne reintilnim cit de curind. Cum a fost prima zi de gradinita?
Adinag, am vrut sa te sun sa veniti in prater dar cind am vazut nebunia de acolo as fi facut si eu cale intoarsa....
Violeta, numarul tau chiar nu il am, poate mi-l trimiti pentru alte ocazii.

Va pup, noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana_78 spune:

Buna fetelor!
ce vreme! si cica toata sapt. o sa fie asa.

Dana, cum spuneam in principiu suntem acasa, asa ca at. cand aveti chef si vremea se mai potoleste, va asteptam.
Si eu am pierdut-o pe Lara de cateva ori, cred ca se intampla major. parintiilor - m-am speriat groaznic, insa totul s-a terminat cu bine, si ea se invartea prin rafturi, fara griji.

Flavia, sotul a plecat deja de ieri si acum am ramas singurele pt. mai mult timp, ca weekendul asta pleaca cu firma in excursie la Riga.

Offf - ce mi-ar prinde bine si mie o excursie fara copii; insa pe de o parte sunt mereu cu gandul la ei si nu ma pot deloc relaxa.

Violeta, vreau si eu nr. tau de mobil, ca si noi mergem des in Prater si ziceai ca stai in apropiere.

Adinag, mai eu un pic si plecati ... fain. Mergeti cu avionul sau masina?
Tu in ce cartier locuiesti?

Adriana

aaa ... cateva poze cu Annika
http://picasaweb.google.com/adriana78adriana/Annika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha13gina spune:

Buna fetelor,

Nici nu vreau sa-mi imaginez ce a fost in sufletul vostru cand pt cateva minute nu v-ati gasit copii.

Nu am crezut ca chiar asa multe capuse sunt prin parcurile din Wien,sigur si eu ii voi face vaccinul lui Thomas cand va mai creste!
Adriana-sa va traiasca minunea de copil,e o scumpete
Adina-eu una nu mi-as fii botezat copilul avand varsat de vant.....dar fiecare face cum crede.Inca un pic pana la botez,totul pregatit??
Violeta-ce mai face burtica?In apa vrei sa nasti(daca nu ma insel parca tu doreai sa nasti in apa)
Thomas e bine,un papacios,era el micut la nastere,dar acum recupereaza tot(la ultimul control lunar luase 1,300kg).In privinta dormitului nu s-a schimbat prea mult,tot in jurul orei 24 adoarme.
Gabrilea-sa va traiasca micul crestin!!!
Flavia-ma bucur ca Bianca e bine!
Dana-ia placut lui Raducu la gradinita?

Pupici!

Gina&Thomas

Mergi la inceput

Buna fetelor! ce vreme avem eu una deja m-am saturat de ploaie pina peste cap si cred ca mai dureaza...

Flavia si eu ma bucur ca ne-am cunoscut si ca am schimbat ceva vorbe despre voi/ noi si traiul din Viena. De asemenea, ma bucur ca am cunoscut-o si pe Marimar si familia ei.
Bianca e mai draguta decat se vede in poze sa stii
Sper sa mai repetam astfel de intalniri, noua ne-a facut tare bine.

Adriana e ok, sa mai stea ploaia asta urita si te sun sa trecem pe la voi intr-o dupa-amiaza.

Despre gradinita: Raducu e foarte incantat, ieri a fost prima zi asa cum stiti, si la plecare spre trenul care ne duce acasa, imi spunea " mami, imi place la gradinita asta ca nu ma bate nici un copil ca la Bucuresti" (dar acolo nu-mi spunea chestia asta).
Altfel, cred ca-i place educatoarea (tinara, blonduta, subtirica ); eu am stat cu el in clasa doar in rpima zi, dimineata fix 20 min, apoi vazandu-l degajat (rasfoia o carte cu partile corpului cu copiii, iar educatoarea ii spunea cum se numesc in germana) am plecat si am revenit dupa 12 cand serveau prinzul. A mincat cu mare placere, tot, ceea ce la Buc nu se intampla, si era incantat ca le-a dat si cutit la felul doi. Si-a dus singur farfuria la bucatarie si a zis Danke! Iar la plecare a spus Auf Wiedersehen si educatoarea mi l-a laudat ca stie sa se prezinte si sa numere pina la zece Stiu ca nu e mare lucru, dar eu sunt foarte multumita ca are curaj sa spuna ce stie si ca si-a depasit blocajul care ar fi putut interveni din limba necunoscuta.
Altfel, e relaxat si-l simt ca e mai bine decat in Ro, unde cand se intorcea de la gradi simtea nevoia sa fie razboinic, avea un comportament f exploziv pina reintra in atmosfera de acasa. Parca simtea nevoia sa fie si el agresiv, probabil pt a raspunde la agresivitatea celor din jur, ca altfel in "jungla" nu supravietuiesti!
Cam atit despre noi, eu sunt inghetata si somnoroasa, cred ca mi se trage de la tura a doua a vaccinului pe care am reusit sa-l facem ieri la Bezirkamt pe Schonbrunnerstrasse (dupa o coada de aproape o ora).

Va pup!

Mergi la inceput