Fetele din Austria (23)
Raspunsuri - Pagina 9
Flaflo spune:
Buna fetele, revin si eu ca mi-au plecat azi musafirii. Am cam fost pe drumuri, cumparaturi, vizitare de oras,.... Fina noastra a fost foarte problematica, nu a dormit decit acasa in patut, in carucior sau scaunel de masina tipa non stop. Bianca a fost fermecata de ea (are 8 luni), a coplesit-o cu atentia ei si a comandat si ea un bebe ("dar sa fie adevarat").
Bine ai venit pe lume Annika, sa cresti inconjurata de dragoste si intelegere! Adriana, refacere rapida si felicitari pentru printesa. Cum a reactionat Lara, cum e de cind sinteti acasa?
Adina, contagioasa este cu 2-3 zile inainte de prima eruptie pina cind basicutele au format crusta si nu mai sint pline de lichid.
Dana, bine ati venit la Viena, se pare ca ati adus vara cu voi. Cu doctorii e asa: Donosa si Jilavul poti sa ii uiti, sint complet incompetenti. Petrutziu e priceput (am fost la el pacienti) insa mai nou, din cauza numarului mare de pacienti a devenit grabit si cam superficial. Noua ne-a gresit 2 diagnostice.
Pralea e super ok, insa are foarte multe concedii, e necasatorita fara copii (are vreo 45-50 ani) si ii place sa calatoreasca, asa ca e des inchis la ea.
Eu ti-o recomand pe:
Dr. Mirela-Greti Bogdan
Rosensteingasse 47/2; 1170 Wien
Tel:01/485 47 07
E cam aglomerat la ea, dar asta este peste tot. In plus face si vizite la domiciliu in weekend/sarbatoare si o poti gasi oricind pe mobil daca e ceva.
Va pup, noapte buna!
Adriana_78 spune:
fetelor, multumim de urari!
Dana, asa e, acum am vazut ca mi-ai rasp. la PM; mie nu-mi aparuse mesaj nou.
Ref la rest. rom. cel de pe Gürtel (Donau Delta) mi se pare cam dubios, vazand de cateva ori figuri madive, "bronzate" intrand acolo; acum personal n-am intrat, poate o fi frumos.
La dr. Domosa am fost odata si nu mi-a placut de el; pe ceilalti nu-i stiu, asa ca nu-mi pot da cu parerea.
Pe doctorita Bogdan o vizitam, suntem inscrisi la ea, ca locuim chiar in apropierea cab. ei. Sunt multumita de ea, desi cum spunea si Flavia se cam asteapta.
Flavia, Lara e incantata de Annika; o imbratiseaza, pupa, ii arata jucariile ei, pana acum n-au fost probleme.
Adinag, cand plecati in Olanda?
De Babee mai stie cineva ceva? n-o avea net in Ro?
Gina, la mag cu reviste vand si prajituri?
miha13gina spune:
Adriana-Mag romanesc e un mag alimentar unde gaseseti:salam de sibiu,telemea,pateuri ,muraturi,cornulete cu nuca,chec,savarine(se aduc in fiecare marti proaspete),eugenie,vinuri,reviste(doar cele care apar lunar) si multe alte produse romanesti care nu le gasesti pe aici.
Pupici la toate fetele!
GINA&THOMAS
danat spune:
Flaflo multumesc de detaliile legate de medici. F bune informatiile.
Inteleg ca dna dr Bogdan lucreaza cu casa WGKK, adica mai trebuie platit ceva suplimentar la consultatii? Si inca ceva, programarea mi-o pot face direct prin telefon pt a ne inscrie la dinsa, nu?
Of, si inca ceva, pt Raducu va trebui inscris din timp si la un pediatru? Sau dna dr Bogdan ne va recomanda unul, daca Raducu va avea candva nevoie? Cum e mai bine?
Adriana tot nu mi-ai spus, cum facem sa iti dau revistele? Eu pot veni spre locul unde stati voi, oricum ne plimbam mult in fiecare zi, sau daca iesi prin vreun parc deja, putem sa ne "intersectam" numai sa stiu sa iau la mine revistele.
Cat despre restaurante romanesti, am intrebat si eu asa, ca informatie generala, ca nu mergem noi asa des la restaurant, am fost de Muttertag (sper ca nu am gresit), asta si fiindca nu aveam nimic gatit in casa si am profitat de motiv :-) Insa ma gandesc ca poate mi se face pofta de ciorbitza romaneasca cu bors si cum acasa nu am motiv sa fac asa ceva (sotul meu nu maninca seara ciorba, iar Raducu e mai mult cu supitele) macar sa imi fac de cap cu o ciorba din an in paste :-)
Apropos fetelor, am inteles ca la sarbi s-ar gasi brinza care sa semene cu telemeaua noastra? Aveti idee unde as putea gasi?
In magazine si Naschmarkt am vazut doar ceva gen Feta de diverse origini: bulgareasca, greceasca, italieneasca.
Va pup si o dupa-amiaza placuta!
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 3 anisori :-)
Flaflo spune:
Danat, la medicul de familie nu ai nevoie de programare, asta fiind si motivul pentru care se asteapta mult. Te duci direct si stai la rind. Toti medicii enumerati de mine lucreaza cu WGKK.
Ca pediatru ti-l va recomanda sigur pe Cornea, noi am fost la el si nu am fost deloc multumita (baga cite 2-3 copii deodata la consultatie). Iti recomand sa il inscrii la un pediatru, sa va duceti la un control sa va cunoasca.
Eu nu am gasit in Viena brinza care sa semene cu telemeaua, ma multumesc cu feta ca nu am ce face.
Adriana_78 spune:
Dana, daca veniti la doct. Bogdan ne putem intalni (ne vizitati poate); daca pe voi nu va deranjeaza ne putem intr-un parc de pe langa noi; sapt. viitoare nu voi face mari excursii cu bebe Annika, asa ca poate veniti voi spre noi.
tu ai un nr. de tel? poate mi-l trimiti pe PM.
Gina, am inteles. Sincer m-ar interesa decat revistele, ca eu sunt multumita cu produsele austriece (sau mai putin austriece) de aici.
Feta de aici imi place tare mult, am uitat exact cum se numeste cea care o iau eu de la Merkur.
Produse asem. cu cele rom. (malai, branza etc) se mai gasesc si la piata turceasca din Bez. 16. (Brunnenmarkt).
Adriana
Violeta Nicolae spune:
Buna fetele!
Intru si eu un pic pe fuga,noi suntem mai mult in plimbari.Ne-a fost tare dor de vremea frumoasa de afara,asa ca profitam la maxim!
BINE AI VENIT PE LUME ANNIKA!!!!!!!!!!Adriana refacere rapida iti urez si sa va bucurati de printese!!!
Dana bine ai venit in Viena,sper sa va acomodati si sa va placa aici!!
Flavia, cum se simte Bianaca! Tu cu serviciul esti bine?
Gina cum e cu bebe Thomas,si-a revenit?
Adina spor la treaba cu invitatiile,sa ne arati si noua cum au iesit!
Fetelor,apropo de produse romanesti sau ceva asemanator!
Malai eu il cumpar de la Penny e grisat si foarte bun,mai are si la Zielpunkt dar nu e asa bun, se cheama POLENTA.
Branza eu cumpar de la un magazin gen en gross,e pe Rennweg in bez 3,Berger se numeste,au si carnita proaspata.Dar cel mai bun lucru au piept de pui cu sau fara os si e foarte proaspat.Branza este bucata(calup) ca si in Ro si este de la firma Gazi,e foarte buna.
Salut restul fetelor,pupam "bebei","gradinarii" si "scolarii" si va uram o zi frumoasa!
Violeta,Alessandra,Maira,Stefan
Iubirea noastra-i mai frumoasa,
ca orice dragoste sub cer.
Caci toate dragostele pier,
a noasta nici de iad nu-i pasa!
Babee spune:
Adriana felicitari si bun venit Annikai.
Noi suntem bine, am trecut de botez, Phillip merge la gradi, Rebecca urla ca vroia si ea dar nu am am considerat ca ar fi cazul, Luca e bine si vrea doar afara.Suntem pe drumuri, e mai greu in Ro ca trebuie sa ne impartim intre multi dar ne revenim la normal cand ne intoarcem acasa.Pana atunci...facem multi km
Nu-mi mai trebuiesc savarine acum...am mancat ca un porcusor
mumyca spune:
Buna fetelor.
Sunt noua pe aici.Initial am scris la sectiunea "parintii intreaba ",apoi v-am gasit pe voi
Eu am posibilitatea sa ajung in Graz si poate chiar sa ramin acolo,dar imi fac griji pentru ca am o fetita de 4 ani si nu stiu cit de repede s-ar adapta pentru ca nu intelege limba lor.Ma intrebam daca exista gradinite cu copii romini sau cu predare in romina.
O alta intrebare ar mai fi unde se fac cursuri pentru invatarea limbii germane?
Multumesc pentru intelegere
adinag spune:
Gabi, te-ai intors? Sau unde merge la gradi? Ca nu am inteles bine...
Mumyca, nu sunt din Graz, dar nu-mi pot inchipui ca exista gradinite in limba romana. Dar de ce tii sa fie in romaneste? Copiii se adapteaza mai usor, si prin repede limba! Sigur va intra si Miramar, ea este de putin timp in Austria si copiii fara cunostinte de limba in prealabil s-au adaptat foarte bine la scoala si gradinita...
Cursuri tot fetele stiu, ca eu sunt de prea mult timp aici si nu am nici o idee! Poate la Volkshochschule? Sau la Universität, acolo trebuie sa aiba cursuri bune! Dar dupa weekend sigur intra si alte fete care-ti pot fi mai de ajutor.